reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
POZIOMKI juz sobie wyobrazam ta igle :szok::szok:.

MAMCIA twoja coreczka ciut starsza od mojego alanka i ona ci spi popoludniu? moj alan juz dawno nie spi, i mnie to pasuje,nie chcialabym go klasc kolo 15 czy 16 bo wtedy pozno poszedlby spac a tak to miedzy 19 a 20 mam go z glowy i spi :-).Juz nawet w przedszkolu walcze aby on nie szedl spac ,chyba ze odpoczac

Ja sie pobawilam z dziecmi,puzle poukladalam,dzis taki fajny spokojny dzien w domu,nie lubie w domu siedziec ale dzis jest tak fajnie spokojnie.

ja film patrze a na reklamach cos robie,zmywanie i pranie :-).
M po 18 bedzie,pizze mrozona sobe zrobimy na kolacje .

Dorota moje dzieci to spiochy :tak:. ja ja klade ok 12 w poludnie na 2 godz. ale dzis wyjatkowo moze zasnac pozniej bo o 19 idziemy na pokaz fajerwerkow, zeby mi tam nie zasnela. Teraz juz spi z 3-4 razy w tyg, ale ja chce zeby ona spala, bo inaczej marudna jest i ok 18 mi gdzies w kacie zasnie.
Ja ide robic kopytka z sosem pieczarkowym :tak:, a pozniej biore sie za tiramisu :D

hello
jednak wpadłam na chwilkę, co prawda tutaj lookam i jednocześnie z dzieciakami rodzinkę.pl oglądam. Szkolenie dość fajne, mam nadzieje, że dalej też tak będzie. Stefaa szkolenie trwa przez 4 weekendy. W domu o dziwo wsio ok, tylko Alicja nadal gorączkuje:-( Nie wiem czy do lekarza nie trzeba będzie skoczyć.
Dla mnie najgorsze odciąganie mleka, ogólnie nie lubię, a jeśli już to oczywiście w domu, a nie gdzieś po kiblach:baffled:
Swoje myślę, że na wiosnę będę chciała podziałać.
Doris dzięki, Młody, odpukać, zdrowy.

Jestem i ja:))
Annaoj odrozniam ale nie wiedzialam ktorej wyciela i szukalam:)
Powodzenia na szkoleniu
wiem, wiem:-)
Patologia, ale nie aż tak;-)

Mamcia dzis juz spokojny, wcisnelam mu Jagode z butla do karmienia- Misiuuu onaglowe odwraca i jak ja mam jej butelke trzymac??.... Ojciec piatki dzieci..heh
hahaha:-)

Lenka
ja bym spróbowała, może uda się ogarnąć.

uciekam, bo marudzą, że na lapku siedzę:sorry2:

hej
własnie skończyłam robić Rafaello,
najmłodzszy jeszcze śpi, czekam aż się obudzi bo musze jechać
do kuzynki po kurczaki, takie wiejskie na rosół
Wiecie co dopiero teraz zdałąm sobie sprawe, ze świeta są tuż tuż,
koleżanka z USA ma mi przysłąć kilka rzeczy na święta i nie wiem czy dojdą paczką
morską a lotniczą jest dużo drożej

Pozimki
wiedze że nasi M mają dużo wspólnego, mój na widok kupy też spyla jak najdalej
Doris ja mam FB tylko nie mam Was w znajomych, może wysle Ci na pw moje dane?
fajnie że Julia spałą w łożeczu, teraz co noc bedzie lepiej
Iwona uwielbiam szarlotkę
Lenka ja bym spróbowała z tymi treningami
Dorotamój syn ma skończone 3 lata-tak jak na suwaczku i jeszzce śpi w ciągu dnia 2-3 h,
a jak czasem nie śpi to idzie spać o 18a młodszy w lutym bedzie miał 2 lata i śpi 2 razy dziennie po 2 h i o 20-21 idzie spać a wstaje 6-7 rano
anoj pamietam jak ja ile razy gdzieś pojecałam jak młodych karmiłam to zawsze z laktatorem w torebce

Ostatnia edycja:
Hej,
jestem... jak obiecałam... :tak:

na obiadek dziś mieliśmy gulasz z warzywami i ryż z curry, zrobiłam też pieczone udka, rosół mam, na jutro ryż też został, i jeszcze mam kotlety drobiowe... no i mam nadzieję, że do poniedziałku starczy :-D czytałam, że u was na tapecie były zapiekanki... też muszę zrobić jakąś fajną, a w czwartek miałam placki ziemniaczane... mogłabym jeść kilogramami :-) jeszcze mufinki zrobiłam, m ogląda M, Mati baję, a Natala na warsztatach... chciała nawet na noc zostać... podoba jej się, dobrze, że jest ze starszą koleżanką, mojej znajomej córką, więc jestem o tyle spokojniejsza...

z remontów został salon cały, no i taki mały korytarzyk... a że ekipa siedzi, to sprzątać nie mam co, bo i tak się kurzy... ale znając życie, jutro ze szmatą będę latać...:baffled::dry:

Kate, rafaello... pycha.. raz robiłam... a jeśli chodzi o Święta, to kupiłam ze 25 bombek w tym tygodniu i też powoli się zaczynam okręcać wokół prezentów i gadżetów do ozdoby domu. a w paczce z USA co masz?

Anna oj, zdrówka dla Ali... moja dziś bez temp. ale katar miała nieciekawy... na szczęście przeszło, dałam witaminki, wapno i jakoś jest lepiej :tak:

Dorota, mój też jak miał ok. 3 lat, to jeszcze spał... czasem nawet teraz śpią sobie po przyjściu z przedszkola

Lenka, wg mnie piłka dla chłopaków fajna sprawa... moja chodzi na tenisa, za 20zł m-c, idzie jej super, no i ważne, że n-l ma dobre podejście do uczenia maluchów...

Iwona, jak tam, szarlotka zrobiona?

więcej nie pamiętam...:baffled:

Dzieciaki, a raczej Klaudia dala dzis mi w domu popis histerii, krzykow itp. Itd. Ale na razie przerwa ;-) nawet sprzatac pomagala ;-) teraz sekunda przerwy i sprzatamy gore, jak sie uda ti potem w planach szarlotka :-D pierwszy raz bede robila ;-)

Dorota i oby teraz same takie spokojne dni :-) maluszkowi dobrze to zrobi :-)

Czy Wasi mezowie jak wracacie do domu np ze spaceru czy zakupow siada na kanapie i pasie siebie i dzieci chrupkami zelkami itp???? Tlumacze ze bedzie obiad zaraz a ten glodny....-niemowlakiem jest!! Musi zjesc natychmiast:mad::banghead:

Spacerek udany,blizniaki zdrzemnely sie po drodze. Przelecielusmy jeszcze lumpy i nakupilam Jadze spiochow fo spania bo wyrosla juz.

Dzisiaj Jaga zjadla pierwsza zupke:)
Znaczy lyzeczke ale zaliczone:p
Krzywila sie ale jadla:p

Mamcia Wy juz sie pewnie dobrze bawicie:))

Iwona moze zmeczy sie sprzataniem i lepiej pospi:)
Szarlotke robisz tradycyjna? Moze i ja zrobie jutro no smaka mam:p

Pysia same pysznosci:p Juz widac koniec!! Super:)

Kate rafaello robilas sama czy z "papierka"?
To pocieszajace ze nie jestem w tym sama:p

Annaoj zdrowka,oby obylo sie bez lekarza
Ciesze sie ze zkursu jestes zadowolona:)
Jaku biznesik szykujesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Annaoj zdrowka .
Mamcia daj znać jak tam bylo :-).

U mnie oliwka i alan bardzo wcześnie przestali spac w dzien ,nie wiem moze i ja robię jakiś błąd bo no jak byli młodsi i nagle był dzień ze nie spali to ich nie przymuszalam :-), a jak np chcieli iść o 17 na drzemkę to już robiłam wszystko aby nie zasneli po to aby około 20 poszli spac .
I też bywalo tak ze ali zaliczył pozna drzemkę ,oli normalnie o 20 już spała a ten wysłany szalał do 22-23 gdzie mnie to meczylo ,bo ja już zmęczona i spiaca a i jeszcze aby siostry nie obudził .
To spanie krótkie maja po mnie ,wogóle w dzien nie śpią ,a po nocy wstają już po godz 6 .

Ale mi smaków narobilyscie ,tyle dobroci tutaj .

Poziomki nie moj M tak nie mac,oliwka tak ma ze widzi ze np zupę odgrzewam ale ona musi teraz zjeść np kanapkę wrrr ,na no oczywiście jej nie pozwalam .

Do góry