reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Venicee a jak mąż reaguje, masz w nim jakies wsparcie?

Ania- no ja planowałam i wyliczałam na wiosnę :-D a tu dupa, teraz mi wszystko jedno oby tylko było :tak: nie da się wszystkiego zaplanować jak widać ;-)

anna_oj - dzięki!

so_happy - ale fajnie że ci się taki grzeczny i spokojny maluszek trafił

reklama
Hej dziewczyny, rozruszalo się trochę, pierwszy raz od dawien dawna mam co nadrabiac:)

Mama cudny maluszek, taki do schrupania

Lenka u mnie tez nie ostatnio jelitowka panowała. Będę w pracowała w ksiegowosci w jednej z fabryk samochodów. Warunki lepsze, ale dojazd gorszy.. Nie nastawiam się w żaden sposób, mam nadzieje ze ludzie będą jakby trochę inni:) pracuje tam dużo osób, korporacja, boje się wyścigu szczurów, ale jak nie pójdę to się nie przekonam. Zaczynam od grudnia

Hapymmama i Ania najlepiej to pomyśleć i działać :) nic nie planować bo często los nam psikusy płata. Mnie już dzieciofobia przeszła, nie ze chce ale już się nie boję :)

Sohappy ty to masz szczęście do spania twoich dzieci :)

Witam nowe mamuśki

Milej niedzieli, ja uciekam pakować torbę bo jadę jutro na warsztaty dla blogerek. Będziemy w Zalesiu odkrywać swoje piękno :) buziaki

Witam Was :) Jestem Ewa , mamą Bartusia. Chciałabym do Was dołączyć. Od jakiegoś czasu marzy mi się drugie dziecko... Ale czy sobie po radzę, i czy to nie jest zbyt mała różnica wieku. Odezwał się we mnie instynkt macierzyński, ponownie. Doradzcie coś:)

Ewuś- pytanie "czy sobie poradzę" nurtują chyba każdą mamę która mysli o kolejnym dziecku. Nie ma co za dużo rozmyslać bo tak naprawdę niewiadomo jak będzie więc jak czujesz że chcesz i masz warunki to działaj bez rozmyślania za dużo. A różnica wieku u ciebie wcale nie będzie mała :tak:
Ja myśląc o piątym już nawet siebie nie pytam czy sobie poradzę :-D:tak:

u nas dzisiaj leniwa niedziela, taka jak lubię :-D

Happymama82- nie chcem by Bartuś, był sam , bo mam męża, który jest jedynakiem i widze, że dopiero teraz zaczyna mu to doskwierać. I sam jakis czas temu mnie namawiał , żeby mieć drugie dziecko Ja stanowczo odmawiałam , a teraz pragne tulic takie maleństwo i w ogóle . Bartuś robi sie amodzielny bardzo juz coraz mniej mnie potrzebuje , a Ja czuje sie chyba troche odrzucona przez niego , a był mamusi synusiem , nieodstepował mnie na krok.

Dziewczyny wpadam z prywatą, bo najzwyczajniej lajkow potrzebuje :)

Chciałam Was serdecznie zaprosić na mojego bloga, który jest moją pasją i formą pamiętnika. Opowiadam o życiu mojej szalonej rodzinki 2+3, o naszych radościach, troskach , kłopotach, o tym co czujemy i co nas motywuje. Będzie mi bardzo miło jak znajdziecie chwilę i wpadniecie do mnie na bloga www.swiatwedlugdna.blogspot.com . A jeszcze bardziej będę szczęśliwa jak polubicie mojego funpagehttps://www.facebook.com/SwiatWedlugDna/…

jest to dla mnie bardzo ważne, dziękuję za uwagę każdej z osobna Emotikon smilebuziaki kochane!

Witajcie Mamy
Tez chciałabym do Was dołączyć. Jestem mama piątki maluchów - najstarszy nie ma jeszcze czterech lat. Po pierworodnym przydarzyły mi sie dwie parki bliźniaków. Pierwsze w lutym skończą dwa lata a drugim w grudniu stuknie 6 miesięcy. Trochę sie juz ogarniam wiec mam nadzieje ze starczy mi czasy żeby tu u Was czasem cos naskrobac. A na pewno z ciekawością będę czytała jak Wy dajecie sobie radę :-)

Milla witaj ale masz gromadka, jak Ty dajesz rade ? niesamowite bliźniaki raz po razie.

Kupiłam maszynę do szycie i się nią bawię . Narazie poduszki , zasłonki , podoba mi się . Tomek zaliczył modlitwy wymagane do komunii , wiec chociaż to odpada, a za chwilę roraty i musze dokupić lampiony bo mam tylko jeden . No i planuje juz święta ;)

Lenka daję radę dzięki pomocy rodziców moich i męża. Nasze dzieci to jedyne wnuki dla obu stron. Gdyby nie ich pomoc byłoby marnie. Do tego do średniaków przychodzi niania trzy razy w tygodniu. Ja do pracy wracam w marcu, wtedy średniaki pójdą do żłobka, a najmłodszymi zajmie się niania i dziadkowie. Najstarszy śmiga do przedszkola.
Z tym szyciem to fajna sprawa, ja też lubię szycie. Od siostry na urodziny dostałam nową maszynę, bo w starej silnik mi się spalił. Ja głownie szyję firanki i zasłony, ale za poduszki też mam zamiar się wziąć. Trudniejszych rzeczy na razie nie próbuję. Być może kiedyś dla córek będę szyła ubranka dla lalek, ale to zobaczymy.
A Ty fajną masz armię chłopaków:-)

reklama
Milla to dobrze ze są chętni do pomocy ,i tak podziwiam. I jeszcze praca do tego ! Szacun . My mamy gospodarstwo wiec to tez inaczej wygląda ;)

To rozumiem ze jeśli chodzi o bliźniaki to chłopiec i dziewczynka? Bo nie widzę suwaczkow.

Ja z tymi moimi to czasami na głowę dostaje . A jak Twoi średni zareagowali na najmłodszych. Ale więź między nimi to będzie super . Powiem Ci ze nie mogę sobie tego wyobrazić ;)

Do góry