reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

zrobiłam suwaczki i dalej nie widać :dry::-(

happymama wszystko w swoim czasie :tak: zaraz będziesz kolejny suwaczek dokładać :tak: który będzie widać a nie jak moje :dry:;-)
u nas też brzydko i zimno ale właśnie w pogodzie mówią że będzie lepiej więc jest nadzieja :-)

reklama
Hej hej :)
Ania pokazałam zdjęcie Marceli mojemu T nie dowierza ze ona taka duża jest ! co do zlotu to tez mnie ostatnio pytał czemu nic nie było w tym roku, swoją drogą mnie też smutno ze się nie spotkałysmy ale w sumie rok się jeszcze nie skończył musimy działać :)

happy u nas tez szaro buro nic się nie chce się co zrobić taki mamy klimat

gdzie reszta ekipy?

misiarska jak Filip?

Ania ale Marcela urosla , w życiu bym nie poznała . Emkowi kupiłam perfum i kolczyk do ucha bo zawsze chciał , ale taki nakładany

U nas zawirowania z autobusami , zlikwidowano jeden wiec było trzeba iść do burmistrza , zimno się zrobiło strasznie a sob mamy 45 lecie moich rodziców

Stefa jak D daje rade w pierwszej klasie

lenka powiem Ci ze nie jest za wesoło, niby spoko ale on jeszcze taki mały, bardziej przytulenia potrzebuje niż nauki, ehhh dobrze ze mną starsze rodzeństwo to trochę go pociągają bo te jednaki oj kiepsko. Klasy są pytałem ułożone wiec w jego dane pyrtki z drugiej połowy roku tak naprawdę to jeszcze nie mają 6 lat

Bo to jednak dzieciaczki jeszcze są , oj tak starsze rodzeństwo jest dużym plusem i zawsze nie jest się samym
W każdym bądź razie ciesze się ze mam to już za sobą jeszcze tylko olek , ale on mówi ze jest za mały jak się go zapytać czy idzie do szkoły

Hej kobietki :-) Od jakiegoś czasu podczytuję Wasz wątek, choć dość nieregularnie i raczej wyrywkowo. ;-) Postanowiłam jednak napisać. Mam 6-letnią córeczkę Sarę i 3-miesięcznego synka,Alexa. Co ciekawe,zawsze uważałam,że będę miała tylko jedno dziecko i na tym poprzestanę (sama nie mam rodzeństwa). Ale los chciał inaczej i pojawił się braciszek dla Sary. Złożyło mi się jak mało komu,a mianowicie, baaardzo grzeczne dzieci; nie wiem co to kolki i nieprzespane noce, zarówno córka jak i syn od 5-6 tygodnia życia przesypiali całe noce. Dlatego bardzo współczuję mamom,które mają ten problem. :no: Myślimy z P. o 3 dziecku,ale... mam dość silny instynkt,ale przeraża mnie to. Z jednej strony wolałabym już teraz "zaciążyć", byłby tylko rok, może 1,5 różnicy...i trochę za jednym zamachem wszystko. :-):-) Ale z drugiej strony słyszałam jak ciężko jest z dziećmi rok po roku... Jestem w ogromnej rozterce. P. mówi,żeby odczekać tak ze 2 lata...ale co,jeśli ,tak jak z Alexem, minie parę lat,zanim się uda? No sama nie wiem. Powiedzcie,kobietki, czy życie z trójką dzieci jest aż takie straszne??:szok: Dodam tylko,że mieszkamy za granicą,warunki zarówno mieszkaniowe,jak i finansowe na trójkę mamy,więc to nie jest problemem. Mam obecnie 27 lat, także przed 30-stką miałabym "odchowaną" trójeczkę,w sensie takim,że już nie w okresie niemowlęcym,yulko takim....kumatym. :-D Chaotycznie to trochę napisałam,ale mam sto myśli na minutę.

hej Karotka! ja osobiście pojawienie się trzeciego dziecka w naszej rodzinie odczułam najmniej ;-) dopiero czwarte poprzewracało nam trochę wszystko do góry nogami ale to też tylko w pierwszych miesiącach. No zdecydować musisz sama, rok po roku nie miałam nigdy wiec nie doradzę u nas trzecie pojawiło się równo 2.5 roku po drugim i było super. Zawsze mi się marzyło żeby mieć dzieci jedno po drugim ale albo długo karmiłam albo nie miałam odwagi ;-)

happymama82 dziękuję Ci bardzo za pozytywnego posta :tak: Też słyszałam,że trzecie dziecko to ponoć najmniejszy problem,niejako "chowa się samo". ;-) Ile w tym prawdy,nie wiem. Ale nawet mój P. wczoraj przyznał,że ponieważ oboje nie mamy rodzeństwa, dlaczego nie sprawić sobie trójeczki? Zażartował też coś o gromadce,ale aż tak wytrzymała,to ja chyba nie jestem. Zresztą trójeczka to dla mnie mała gromadka.:-D

reklama
Hej coraz ciężej dłużyły sie ta ciąża chyba będę tak chodzić do końca życia uff chyba zacznę chustowac brzuch bo sie przewroce starsze wrócili do szkoły nie ma jak szkoła :) młodsze zaczęły przedszkole ale już były problemy i musimy zmienić dzisiaj Max roztrzaskał nos Olkowi krew sie lala wogole to gdzie sie podziewają Poziomki? Karotka ja dzieci nie mam rok po roku ale na trzecie dostałam bliźniaki ciąża z przeszkodami urodzeni w 31 tyg teraz piąte i koniec produkcji bo ja same cc ale trochę mi żal ze to już ostatnie moj już tez nie chce to co będę chłopa męczyć :) happymama życzę szybkiego zaowocoeania przestałaś już karmić ? Bo ja sie szykuje na wojnę laktacyjna chce jak najdłużej sie da :)
Misiaczka opus choroby brzmi strasznie ale nie z takich zeczy da sie wyjsć życzę żeby sie wszystko ułożyło i mały zdrowiał a bliźniaczki jak tam bo chyba są dwie dziewczynki suwaków nie widzę
Ania wow ten czas leci jaka ona już duża :)

Do góry