reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Poziomki no to tylko pozazdroscici M moj tak sie wyrabial ze musialm ze szzpitala na chwile do domu przychodzic zeby mu ogarnac pranie :-)ale wtedy to mieszklismy przy szpitalu I nie bylo porblemu teraz troche lipa bo trzeba z 15 minut autem jechac a wiesz ile juz wazy mala bo jak powyzej 2 kg to jakby sie urodzila to by was szybko wypuscili ja wyprawialm urodziny I u nas to jakies 10 funtow od glowy plus moj tort kiedys tez moi byli w kinie ale to cala sala dzieci nie mam pojecia ile taka przyjemnosc kosztuje ja za tyd mam usg :-)I polozna juz sie nie moge doczekac

reklama
Annaoj lenistwo pełna gęba :D
Imię bedzie po babci M Aniela w skrócie Nelka :)

Mama ciekawa jestem ile ram maluchów u Ciebie siedzi :)
Porównywałam wczoraj usg Jagody z małej i jestem praktycznie pewna ze spokojnie 2 kg juz ma. Planowe usg mam na 11 maja...zobaczymy.
Ja do obydwu szpitali mam ok 15 min samochodem wiec tez nie daleko ale na szczęście mama ogarnie pranie w razie co.
Moze wiesz ile ja zostanę w szpitalu jeżeli mała by sie urodziła za wcześnie i musiała by zostać to mnie normalnie wypuszcza po 1 dniu?

Sorki ze tak Was zanudzam ale zauważyłam( i nie tylko ja) ze brzuch mam o polowe mniejszy! Mala od wczoraj mniej aktywna i co jakiś czas łapią mnie drgawki z zimna hmm

Pogoda u nas booska aż sie nie chce w domu siedzieć :/

Ostatnia edycja:
wiecie co to jest jedyne miejsce gdzie uwielbiam tłok :D fajnie wejść i poczytać co u Was

poziomki 11 maja powiadasz, niech sie jeszcze urodzi w ten dzien to bedziemy solenizantaki razem :D leż i sie nie ruszaj a o dolegliwosciach powiedz lekarzą moze przyspiesza usg.. nadal w szpitalu czy w domu juz jestes? Maz to taki gad, że jak musi to musi i robi ale jak nie musi to nie robi ;)

mama ja tez ciekawa jestem ile tam dziecioków u Ciebie zamieszkalo :D

Ewi ja niestety mieszkam w bloku nie mam możlwiości ogniska, a byłby to naprawde fajny pomysł.

Przerabialismy juz figloraje, kregle, laserhouse a on tym razem poprostu chce w domu zrobic imprezkę, dojrzewa mi dziecię .. ehh

Annaoj wpadaj wr rytm, ja przygotowan przed komunijnych mam juz od roku dosc, tym bardziej, że Nadia musi nadrobi rok i tym spososbem chodzimy na 3 religie ... ale ogolnie wole to teraz przezyc niz za rok powtorka z rozrywki. Ogolnie jest grupka matek ktora tak napedza caly ten system, że jak je widze na zebraniu otwiera mi sie nóz. Wyobrazcie sobie,że one biegały bo inaczej tego nie mogę nazwać, za księzami i wypytywaly co chca w podziece. Mamy takiego mlodego ksiedza ktory stwierdzil, ze on by chcial Pismo Świete z podpisami dzieci, zeby kazde wzielo je do siebie i podpisalo zobaczyło potrzymało! aa te pindzie wpadly w panike bo jak otworzyć Pismo ktore jest tak ładnie zapakowane, a do tego maja je miec dzieci .. wogole nie zrozumialy przekazu ksiedza i dogadaj sie z takimi! przyjecie robisz w domu ? coż to za plany zawodowe? powracasz do pracy ?

u nas tez piekna pogoda, az chce sie zyc raz jeszcze !

Poziomki normalnie cie wypuszcza a dziecko zostanie jak bedzie musialo ale jak ma 2kg I bedzie wydolne odechowo to szybciutko wypuszcza ale co tu gdybac przeciez juz sie nie rodzi:-)
Ja nie wierzaca zadnych komuni ani chrztow :-) nawet nie zaczynajcie z iloscia lokatorow;-)

poziomki ja myslę że spokojnie donosisz a pewnie i przenosisz, u mnie w każdej ciąży leżenie plackiem i panika a potem robiłam wszystko żeby poród sie zaczął ;-) dobrze że m. ogarnia, mój też jak trzeba było to spiął posladki i okazało się że nagle wie gdzie wszystko jest w mieszkaniu ;-) i spokojnie ogarniał.

ja się cieszę że moje dzieci nie ida do komunii i mamy spokój z tym całym zamieszaniem.

Stefa to Ty majowa jesteś?:)
Leżenie niewiele da ale robię co moge ;)

Ja tez sie cieszę ze mam komunie, chrzty i całe to wariactwo z głowy. Niektóre matki sa naprawdę powalone i z sakramentu robią niewuadomo co.

Happy donoszę bo przenosić nie mam zamiaru haha

poziomki a no majowa taki ze mnie wakacyjny powiew miłości :)

odnośnie komunii chrztow to mi to odpowiada nie odpowiada mi tylko myślenie większości i ten cały chaos wkoło :) ogolnie żałuję że nie puszczam ich do wczesnej u nas dzieci z zerowki idą w kwietniu, nadia ma z nimi religie i to taka z prawdziwego zdarzenia bez stresu przymusu itp bez wkuwania na pamięć modlitw co już u adriana to norma. a przede wszystkim jest tylko 7 dzieci wiec o wiele łatwiej temat ogarnąć z 7 niż z 100 ehh

mój adi kończy dziś 9 lat!!!

Witam sie po dluzszej nieobecnosci u nas juz ok chociaz ostatni miesiac to ciagle choroby eh...
steffa wszyskiego najlepszego dla synka:-)

reklama
hej
jestem i ja,
w sobotę miałam urodziny M, niespodzianka się udała, m się nic nie domyślił, goście dopisali, miałam
36 osób z dziećmi, bawili się prawie do 3 rano,w niedzielę miałam jeszcze kilka osób,
bałam się, ze nie dam rady, ale wytrzymałam, domu nie mogę jeszcze ogarnąć do dzisiaj,
jeszcze wczoraj m przywiózł pół swiniaka, to znaczy już wyroby z niego
u mnie samopoczucie troszeczkę lepszę, ale dalej mnie mdli i słabi, strasznie źle znoszę tą ciążę,

Stefa sto lat dla Adriana

Poziomki
niech małą jak najdłużej posiedzi u Ciebie

Do góry