reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Doris to trzymam kciuki!!!

Ania no współczuję z tym karmieniem, ale butelka to nie zło pamiętaj o tym. Fabian nie akceptuje butelki . Ma już 2 zęby i mnie czasami podgryza i nie jest to fajne.:dry:

reklama
Hej

Doris moje kciuki mocno zaciśnięte .

Aniu ech nie wiem co powiedzieć ,jest mi razem z Taba źle i smutno ,najgorzej początek ,ale 1 czy 2 karmienia butla to nie tak dużo ,3 mam kciuki za laktacje.

Ja zakupiłam herbatke z kopru włoskiego i myślę aby dac małej na te baczki moze jej to tez pomoże , tylko tez sie waham bo nie chciałam jej dawać jeszcze butelki .

Ali sie rozchorowal ,temp prawie 39 boli brzuszek. 1 raz wymioty ,1 raz biegunkę , cala noc dosłownie nie spalam bo ali spał ze mną i majaczyl cala noc a po drugiej stronie luska spala . O spaniu alana z tata nie bylo mowy bo był płacz mama .

Dziś m pojedzie z nim do lekarza i z oliwka do szpitala zrobić zdjęcie tej jej klatki .

Witam sie ;)
Ania wpsolczuje butelkowania, amoze kup sobie jakas herbatke na laktacje? :-) zawsze cos spróbujesz mi pomagala z herbapolu :tak:
wspolczuje problemow z tymi bankami.... :crazy:
dorota i jak przeswietlenie? zdrowia dla Alanka.

U nas przygotowania do poczatku roku skzolnego, juz tylko tydzien zostal i mie to przeraza, zwlaszcza pierwszy dzien bo Miki na 8 do przedszkola a starszaki o 9 mają poczatek roku i ja musze go samego tam zostawic..... to chyba bedzie najgorszy dzien ze wszystkich..... :sorry::eek::-( zaczyna mnie to przerazac poprostu...... :-( ale trzeba dac rade jakos,...... oby chetnie zostal.... ale w glebi duszy wiem ze bedzie to problemem i chyba duzym... obym sie milo zaskoczyla:confused2:

hej

jacie u nas tak strasznie leje,że swiata nie widać:no:

ania spokojnie,może to tylko chwilowy kryzys laktacyjny,ja tez tak miałam pamietam przez kilka dni , na spokojnie dokarmiałam kiedy trzeba było i wszytsko wróciło do normy

doris w koncu cie gdzieś zobaczyłam:) trzymam mocno kciuki:)

liza za was tez trzymam kciuki mocno, moze akurat wszytsko pojdzie łatwo i gładko, u nas tak było,Norbert mami syenk na potege został beż mrugięcia okiem i do tej pory uwielbia przedszkole, wszyscy byli ww szoku

dorotka kurcze to chyba niezła jelitówka u małego:no:

czesc happymuma dawno sie tu nie widziałyśmy, widziałam zdjećie małej pierwszoklasistki:) brawo

co do pracy , z jednej strony nie mam wiekszego wyboru, pracowac musimy obydwoje,żeby sie utrzymać niestety a co do tesciowej.....chyba do tego dorosłam, jakis czas temu nie wyobrażałam sobie,żeby zajmowała sie dziećmi, ma swoje dziwne nastroje i jest mega pedantyczna(przeciwienstwo mnie) ale postanowiłam,że nastawiam sie do niej pozytywnie i ze musi być dobrze i tyle:tak:

Dzień dobry .

Marta i masz rację grunt to dobre i pozytywne nastawienie a będzie dobrze :-), 3 mam kciuki za pracę .

Liza ja tez sie strasznie stresuje ,ali za tydzień tez zaczyna przedszkole ,a po jego ostatnich przygodach z przedszkolem co poźniej przez pół roku mi sie jakal to strasznie sie boję . Na szczescie już sie nie jaka ,no moze tylko czasem ale bardzo bardzo mało :-). Jestem zestresowana jego przedszkolem ale tez widzę ze on sie zmienił tego lata ,jest bardziej odważniejszy i do zabawy z dziecmi, czego wcześniej nie bylo ,a do tego widzę jak cieszy sie z nowych rzeczy do przedszkola i liczę ze bedzie lepiej choć pewnie bez płaczu sie nie obejdzie .

Wczoraj łaskawie zrobili zdjęcie oliwce i lekarz powiedział ze to nie jest nic na już na cito ,ale mam iść z nią do chirurga i ze to oni w poradni będą decydować ,ale jego zdaniem jest to do usunięcia na kiedyś :-(, ech jak nie urok to sraczka ,zaraz będę dzwonić do chirurga i do neurologa chce zaś z nią iść bo z tymi tikami jest coraz gorzej , oglądalam ostatnio program o dzieciach młodszych z zespołem tureta i u oliwki tez mi na to wygląda :-(.

Mialam mieć dziś na godz 13 rehabilitacje pierwsza z Lila i odwolalam bo ali z oli mieli iść na ten czas do kolezanki ale ali ma biegunke i nie chce zarazić córki od kolezanki .
Więc przelozylam na za tydzień .

14 września mamy chrzest Luski a mamy problem z chrzestnym:-( nie mamy chrzestnego :-(.

Wczoraj pół dnia nie odzywalam sie do m za jego głupie czasem hasła do mnie ,więc niedziela do dupy :-(, dziś z rana jak sie już poryczalam to przyszedł i przeprosił ,ech ci faceci , nastroju nie mam ,ali chory i marudny ,brzuch go boli ,biegunka ,i stan podgoraczkowy :-(.

Ostatnia edycja:
Marta powodzenia w pracy &&&& :D

Ania biedaku nie obwiniają sie:) ja przy Jagodzie tez miałam mniej pokarmu i pojęcia nie mam dlaczego;/ jak miała niecałe 4 mce zaczęłam ja dokarmiać.

Dorota zdrowka

Doris &&&&&&

Stefa co tam u Cie??

Kate to i u nas bez rewelacji

U nas nudy, nic nowego. Bliźniaki idą do przedszkola od września... Ciekawe jak to bedzie :)

hej :)

wiecie żyje, ale ta pogoda nie nastraja mnie do działania ! Ogólnie nie mam dzieciaków, wiec nic nie robię, po pracy leże i ogladam dziwne rzeczy w telewizji.. może jak wrócą, to również wroci moja energia do życia ;) ale sa tez tego dobre strony odpoczne tak, że, aż będę zmęczona tym odpoczywaniem ;)

ania wiesz może Marcelka ma teraz jakis etap szybkiego wzrostu wiec potrzebuje wiecej, a i TY w końcu naprodukujesz duzo mleczka :) wiesz stres tez potrafi zdziałać wiele, więc staraj się nie denerwować :) a wszystko pojdzie dobrze !

marta ja wierze w to siłę niebieskiego piórka, staram się nie przyciągać złych rzeczy tylko te same dobre, kurka strasznie to trudne bo ja jedna rzecz sie posypie to mimochodem sypie się wszystko ;( pracuje nad soba i swoim pozytywnym mysleniem :) a ile godzin tygodniowo bedziesz pracowala ?

hapymama i jak chorowitek przeszło :) sliczne zdjęcie córki, a ja nigdzie nie umiem dostać tyty .. wrr chyba na all zamowie ;)

poziomki prom znalazłas ? kiedy przyjazd do PL

kate lenka misiarska i reszta co u was?

Doris już coś wiadomo po starankach ?

marta fajnie ze sie urwiesz trochę do pracy, i troche grosza wpadnie

stefa ale masz luuz w takim razie, ja juz czekam na szkołe, tylko ze trzeba bedzie wczesniej wstac :dry:

doris trzymam kciuki za owocne boboseksy

aniu najwazniejsze to nie stresuj się, wypij sok porzeczkowy, coś gazowanego albo karmi, bedzie dobrze, moze to kryzys laktacyjny, a nawet jak bedzie butla toi przeciez nic zlego się nie stanie :tak:

jesien za oknem, chyba bedzie trzeba niedługo w piecu zaczac palic
dziewczyny kiedy gadamy na skypie

Witajcie

Aniu jak u Ciebie ?

Ali lepiej ,gorączki nie ma już dziś :-), biegunka jest ale mniej i brzuszek go boli jeszcze i nie chce jeść . Dziś popoludniu do pediatry .

W niedziele jak M byl z oliwia w szpitalu na zdjęciu to lekarz kazał dziś na godz 12 przyjść z nią do poradni chirurgi dziecięcej na godz 12 ,tylko zapomniał dodać ze rejestracja od godz 7.30 i rejestrują pierwsze 25 dzieci . Jutro chyba m weźmie sobie wolne i o 7 pojedzie do rejestracji ,lekarz jutro od 9 , to m podjechalby później po nas . Nie chce Luski po szpitalach ciagac bo zarazki i oby czegos nie zlapala ,więc m byłby gdzieś w pobliżu w razie potrzeby cyca a ja z oli do chirurga .
Lekarz stwierdził ze to nie kość. Ze to jakieś zgrubienie ,najprawdopodobniej trzeba bedzie kiedyś wycinek z tego wziasc i zbadać :-(.
Zarejestrowalam oliwke do neurologa na 2 października i jeszcze do psychologa ale to mam zaraz dzwonić sie umówić .

reklama
Dorota wspolczuje tych wizyt co chwile u lekarzy i zawsze cos... oby wreszcie to sie skonczylo i bylo wszytsko dobrze....
lenka a no jesien za oknem u nas dzis pada i zimno troszku :p na szczescie nie musze palic w piecu :-p ale swoje kilkanascie lat sie napalilam u rodzicow....:no:
Stefaa aale ci zazdorszcze dni bez dzieci, tez bym tak chciala troszke :blink: itakie pytanie wysylalas jeszcze raz ten kubek?:confused: czy wciaz poczta polska szwankuje?
poziomki o to bedziesz miala od wrzesnia wiecej czasu :-) jedynie Jagoda w domku :-) moj Miki tez od wrzesnia przedszkole :no::szok: niewiem jak to bedzie.... dzis nawet mialam sen o tym jak zaprowadzam go do przedszkola.... :sorry::eek::sorry2:
U nas deszcz, siedzimy w domu i sie lenimy, przed koncem wakacji...
Kupilam niemiecki proszek bresh /miala ktoras z nim jakies doswiadczenia?/ w domu jak nim pachnie a jeszcze opakowanie nie otwarte:shocked2: mialam rabat na niego i za 9kg zaplacilam 39zl a to ponoc niemiecki odpowiednik persila :tak: wiec cena super i starczy na pol roku prawie hahahaha oby :dry:

Do góry