reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Doris to trzymam kciuki!!!

Ania no współczuję z tym karmieniem, ale butelka to nie zło pamiętaj o tym. Fabian nie akceptuje butelki . Ma już 2 zęby i mnie czasami podgryza i nie jest to fajne.:dry:

reklama
Hej

Doris moje kciuki mocno zaciśnięte .

Aniu ech nie wiem co powiedzieć ,jest mi razem z Taba źle i smutno ,najgorzej początek ,ale 1 czy 2 karmienia butla to nie tak dużo ,3 mam kciuki za laktacje.

Ja zakupiłam herbatke z kopru włoskiego i myślę aby dac małej na te baczki moze jej to tez pomoże , tylko tez sie waham bo nie chciałam jej dawać jeszcze butelki .

Ali sie rozchorowal ,temp prawie 39 boli brzuszek. 1 raz wymioty ,1 raz biegunkę , cala noc dosłownie nie spalam bo ali spał ze mną i majaczyl cala noc a po drugiej stronie luska spala . O spaniu alana z tata nie bylo mowy bo był płacz mama .

Dziś m pojedzie z nim do lekarza i z oliwka do szpitala zrobić zdjęcie tej jej klatki .

Witam sie ;)
Ania wpsolczuje butelkowania, amoze kup sobie jakas herbatke na laktacje? :-) zawsze cos spróbujesz mi pomagala z herbapolu :tak:
wspolczuje problemow z tymi bankami.... :crazy:
dorota i jak przeswietlenie? zdrowia dla Alanka.

U nas przygotowania do poczatku roku skzolnego, juz tylko tydzien zostal i mie to przeraza, zwlaszcza pierwszy dzien bo Miki na 8 do przedszkola a starszaki o 9 mają poczatek roku i ja musze go samego tam zostawic..... to chyba bedzie najgorszy dzien ze wszystkich..... :sorry::eek::-( zaczyna mnie to przerazac poprostu...... :-( ale trzeba dac rade jakos,...... oby chetnie zostal.... ale w glebi duszy wiem ze bedzie to problemem i chyba duzym... obym sie milo zaskoczyla:confused2:

hej

jacie u nas tak strasznie leje,że swiata nie widać:no:

ania spokojnie,może to tylko chwilowy kryzys laktacyjny,ja tez tak miałam pamietam przez kilka dni , na spokojnie dokarmiałam kiedy trzeba było i wszytsko wróciło do normy

doris w koncu cie gdzieś zobaczyłam:) trzymam mocno kciuki:)

liza za was tez trzymam kciuki mocno, moze akurat wszytsko pojdzie łatwo i gładko, u nas tak było,Norbert mami syenk na potege został beż mrugięcia okiem i do tej pory uwielbia przedszkole, wszyscy byli ww szoku

dorotka kurcze to chyba niezła jelitówka u małego:no:

czesc happymuma dawno sie tu nie widziałyśmy, widziałam zdjećie małej pierwszoklasistki:) brawo

co do pracy , z jednej strony nie mam wiekszego wyboru, pracowac musimy obydwoje,żeby sie utrzymać niestety a co do tesciowej.....chyba do tego dorosłam, jakis czas temu nie wyobrażałam sobie,żeby zajmowała sie dziećmi, ma swoje dziwne nastroje i jest mega pedantyczna(przeciwienstwo mnie) ale postanowiłam,że nastawiam sie do niej pozytywnie i ze musi być dobrze i tyle:tak:

Dzień dobry .

Marta i masz rację grunt to dobre i pozytywne nastawienie a będzie dobrze :-), 3 mam kciuki za pracę .

Liza ja tez sie strasznie stresuje ,ali za tydzień tez zaczyna przedszkole ,a po jego ostatnich przygodach z przedszkolem co poźniej przez pół roku mi sie jakal to strasznie sie boję . Na szczescie już sie nie jaka ,no moze tylko czasem ale bardzo bardzo mało :-). Jestem zestresowana jego przedszkolem ale tez widzę ze on sie zmienił tego lata ,jest bardziej odważniejszy i do zabawy z dziecmi, czego wcześniej nie bylo ,a do tego widzę jak cieszy sie z nowych rzeczy do przedszkola i liczę ze bedzie lepiej choć pewnie bez płaczu sie nie obejdzie .

Wczoraj łaskawie zrobili zdjęcie oliwce i lekarz powiedział ze to nie jest nic na już na cito ,ale mam iść z nią do chirurga i ze to oni w poradni będą decydować ,ale jego zdaniem jest to do usunięcia na kiedyś :-(, ech jak nie urok to sraczka ,zaraz będę dzwonić do chirurga i do neurologa chce zaś z nią iść bo z tymi tikami jest coraz gorzej , oglądalam ostatnio program o dzieciach młodszych z zespołem tureta i u oliwki tez mi na to wygląda :-(.

Mialam mieć dziś na godz 13 rehabilitacje pierwsza z Lila i odwolalam bo ali z oli mieli iść na ten czas do kolezanki ale ali ma biegunke i nie chce zarazić córki od kolezanki .
Więc przelozylam na za tydzień .

14 września mamy chrzest Luski a mamy problem z chrzestnym:-( nie mamy chrzestnego :-(.

Wczoraj pół dnia nie odzywalam sie do m za jego głupie czasem hasła do mnie ,więc niedziela do dupy :-(, dziś z rana jak sie już poryczalam to przyszedł i przeprosił ,ech ci faceci , nastroju nie mam ,ali chory i marudny ,brzuch go boli ,biegunka ,i stan podgoraczkowy :-(.

Ostatnia edycja:
Marta powodzenia w pracy &&&& :D

Ania biedaku nie obwiniają sie:) ja przy Jagodzie tez miałam mniej pokarmu i pojęcia nie mam dlaczego;/ jak miała niecałe 4 mce zaczęłam ja dokarmiać.

Dorota zdrowka

Doris &&&&&&

Stefa co tam u Cie??

Kate to i u nas bez rewelacji

U nas nudy, nic nowego. Bliźniaki idą do przedszkola od września... Ciekawe jak to bedzie :)

hej :)

wiecie żyje, ale ta pogoda nie nastraja mnie do działania ! Ogólnie nie mam dzieciaków, wiec nic nie robię, po pracy leże i ogladam dziwne rzeczy w telewizji.. może jak wrócą, to również wroci moja energia do życia ;) ale sa tez tego dobre strony odpoczne tak, że, aż będę zmęczona tym odpoczywaniem ;)

ania wiesz może Marcelka ma teraz jakis etap szybkiego wzrostu wiec potrzebuje wiecej, a i TY w końcu naprodukujesz duzo mleczka :) wiesz stres tez potrafi zdziałać wiele, więc staraj się nie denerwować :) a wszystko pojdzie dobrze !

marta ja wierze w to siłę niebieskiego piórka, staram się nie przyciągać złych rzeczy tylko te same dobre, kurka strasznie to trudne bo ja jedna rzecz sie posypie to mimochodem sypie się wszystko ;( pracuje nad soba i swoim pozytywnym mysleniem :) a ile godzin tygodniowo bedziesz pracowala ?

hapymama i jak chorowitek przeszło :) sliczne zdjęcie córki, a ja nigdzie nie umiem dostać tyty .. wrr chyba na all zamowie ;)

poziomki prom znalazłas ? kiedy przyjazd do PL

kate lenka misiarska i reszta co u was?

Doris już coś wiadomo po starankach ?

marta fajnie ze sie urwiesz trochę do pracy, i troche grosza wpadnie

stefa ale masz luuz w takim razie, ja juz czekam na szkołe, tylko ze trzeba bedzie wczesniej wstac :dry:

doris trzymam kciuki za owocne boboseksy

aniu najwazniejsze to nie stresuj się, wypij sok porzeczkowy, coś gazowanego albo karmi, bedzie dobrze, moze to kryzys laktacyjny, a nawet jak bedzie butla toi przeciez nic zlego się nie stanie :tak:

jesien za oknem, chyba bedzie trzeba niedługo w piecu zaczac palic
dziewczyny kiedy gadamy na skypie

Witajcie

Aniu jak u Ciebie ?

Ali lepiej ,gorączki nie ma już dziś :-), biegunka jest ale mniej i brzuszek go boli jeszcze i nie chce jeść . Dziś popoludniu do pediatry .

W niedziele jak M byl z oliwia w szpitalu na zdjęciu to lekarz kazał dziś na godz 12 przyjść z nią do poradni chirurgi dziecięcej na godz 12 ,tylko zapomniał dodać ze rejestracja od godz 7.30 i rejestrują pierwsze 25 dzieci . Jutro chyba m weźmie sobie wolne i o 7 pojedzie do rejestracji ,lekarz jutro od 9 , to m podjechalby później po nas . Nie chce Luski po szpitalach ciagac bo zarazki i oby czegos nie zlapala ,więc m byłby gdzieś w pobliżu w razie potrzeby cyca a ja z oli do chirurga .
Lekarz stwierdził ze to nie kość. Ze to jakieś zgrubienie ,najprawdopodobniej trzeba bedzie kiedyś wycinek z tego wziasc i zbadać :-(.
Zarejestrowalam oliwke do neurologa na 2 października i jeszcze do psychologa ale to mam zaraz dzwonić sie umówić .

reklama
Dorota wspolczuje tych wizyt co chwile u lekarzy i zawsze cos... oby wreszcie to sie skonczylo i bylo wszytsko dobrze....
lenka a no jesien za oknem u nas dzis pada i zimno troszku :p na szczescie nie musze palic w piecu :-p ale swoje kilkanascie lat sie napalilam u rodzicow....:no:
Stefaa aale ci zazdorszcze dni bez dzieci, tez bym tak chciala troszke :blink: itakie pytanie wysylalas jeszcze raz ten kubek?:confused: czy wciaz poczta polska szwankuje?
poziomki o to bedziesz miala od wrzesnia wiecej czasu :-) jedynie Jagoda w domku :-) moj Miki tez od wrzesnia przedszkole :no::szok: niewiem jak to bedzie.... dzis nawet mialam sen o tym jak zaprowadzam go do przedszkola.... :sorry::eek::sorry2:
U nas deszcz, siedzimy w domu i sie lenimy, przed koncem wakacji...
Kupilam niemiecki proszek bresh /miala ktoras z nim jakies doswiadczenia?/ w domu jak nim pachnie a jeszcze opakowanie nie otwarte:shocked2: mialam rabat na niego i za 9kg zaplacilam 39zl a to ponoc niemiecki odpowiednik persila :tak: wiec cena super i starczy na pol roku prawie hahahaha oby :dry:

Do góry