reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

lenka, mama podziwiam, ja za wygodna jestem, by sie bawic w wielorazowki, a przy lilce to chyba bym musiala non stop prac ;-)
dokładnie, ja też :sorry: i czy lato czy zima żadne z moich nigdy nie miało nawet zaczerwienienia pod pieluszką :tak:
ania teraz jest ciepło wiec pieluchy schną migiem no i pupcia ma lepiej niz w pampersie

dzis grochówa na obiad i żniwa zaczynamy
ja mam suszarkę do ubrań :tak::-D , nie suszę inaczej ale i tak nie zrezygnuję z pampersów :sorry: dlatego nie zabieram głosu w tej sprawie :tak:

jeny byłam na spacerku, zakupach i lodach :eek: ugotowałam się i muszę iść pod prysznic bo wszystko mnie swędzi :eek: blee

reklama
Cześć Dziewczynki
Wpadam się przywitać późną porą.
U mnie nic nowego w sumie, wróciłam do pracy więc czasu na myślenie mało. Byłam odebrać w poniedziałek wynik badania hisp.pat ale nie ma na razie, jutro miną trzy tygodnie od zabiegu, a dziś równo 3 tygodnie jak moja Kruszynka mnie zostawiła
IEII9KXBQxSRVcJBCPSHIIAsyIbJmQCkDIEHFHjF8AMU9UHwQwzFUaLMBLPTwZ8AcaHSAQAYTqOOLCip8IU05CbyzQSyDVPfMCANk0wEdmYSxix3MJAPNN80gwA44ZEBy1UA64ECKN0h8kkAGogjhpyjAuIHOH9MQgAMEBU2BQyirNNBAEkkAISmklNYQByUH6VBARZxKVACiAwUEADs=
...ehhh a byłabym już w 11tc.
Mam nadzieję, że niebawem dostanę @
Cieszę się, że jestem tutaj z Wami, dałyście mi tyle siły w tych najgorszych momentach!!!! Dziękuję!!!!!!
Dorota123...odpoczywaj ile możesz, pamiętaj że niebawem obowiązków duuużo więcej a snu dużo mniej będzie!!!
Ania138...ślicznie wyglądacie! A jak pchełka śpi w nocy???
Martika...gdzie jesteś. na porodówce????
Stefaa...Ty piorunie, stale w biegu jesteś!
Kate..nie martw się, nie smuć, co to za doły!!! I pisz tutaj z nami!
Poziomki...jak Twoje zdrowie? Kiedy starania?
Madi777, Mamartusia...czemu prawie wcale nie zaglądacie???
Liza, Happymama, Lenka, Pysia, Annaoj kce, ....halo, halo
Marta24...jak Kacperek?
Monika373...co się stalo, że znów zajrzałaś do nas??? Nie było Ciebie wieki tutaj!
Mama290...jak się czujesz?
Luna, Vivienne3...witajcie na forum, chyba się nie zdążyłyśmy poznac ale mnie mało ostatnio po mojej stracie :-(

A,tak zajrzałam wtedy.Chciałam napisać że Inga tak łatwo i za pierwszym podejściem dostała się do przedszkola i to państwowego.Zresztą trafiło tak że wychowawczynią jej grupy będzie moja szkolna koleżanka.
Moja starsza córa dostała się do LO tam gdzie jej brat tylko na inny profil.Też byliśmy w strachu czy ją przyjmą bo słabo poszedł jej egzamin,ale miała z paskiem i to dało jej więcej pkt.
Cały czas nie wiemy gdzie Mikołaj pójdzie do 1kl. bo nie dostał się za pierwszym razem a tam 40 dzieci odrzucili bo nie z rejonu.
Wczoraj ukruszył mi się ząb co 25 lat miałam zaplombowany,no i muszę iść do usunięcia bo już po nim.
Widziałam dorota123456 że urodziłaś-gratulacje.
A jak tam mamy,Ty dorota i Ania 138-składałyście wnioski na kartę dużej rodziny,teraz to ta ogólnopolska też jest kożystna bo ważna na zawsze dla rodziców.Ja tej nowej jeszcze nie mam a przydała by się bo na trasie Toruń-Bydgoszcz we wakacje są darmowe przejazdy koleją a rodzic musi mieć tą kartę.

hello
Byłam dzisiaj w pracy, bleeeee:eek: Ta awersja to mi chyba nie przejdzie, chyba tylko na zdalne pracowanie tam mogłabym wrócić.

Stefaa widziałam, że mnie namierzyłaś;-) i nawet ślad zostawiłaś:-)

annaoj Igor chce szyć :szok:łomatko
dorwał się u mojej mamy do maszyny i mus się spodobało. Ale ręcznie też nieźle mu idzie.

lenka, mama podziwiam, ja za wygodna jestem, by sie bawic w wielorazowki, a przy lilce to chyba bym musiala non stop prac ;-)
ja też
jakby nie było pampków to Igor chyba zostałby jedynakiem;-)
Ze względu na ten aspekt nienawidzę odpieluchowywania, chociaż z Alicją poszło wyjątkowo sprawnie.

A ja nadal nic nie spakowałam:eek:

A,tak zajrzałam wtedy.Chciałam napisać że Inga tak łatwo i za pierwszym podejściem dostała się do przedszkola i to państwowego.Zresztą trafiło tak że wychowawczynią jej grupy będzie moja szkolna koleżanka.
Moja starsza córa dostała się do LO tam gdzie jej brat tylko na inny profil.Też byliśmy w strachu czy ją przyjmą bo słabo poszedł jej egzamin,ale miała z paskiem i to dało jej więcej pkt.
Cały czas nie wiemy gdzie Mikołaj pójdzie do 1kl. bo nie dostał się za pierwszym razem a tam 40 dzieci odrzucili bo nie z rejonu.
Wczoraj ukruszył mi się ząb co 25 lat miałam zaplombowany,no i muszę iść do usunięcia bo już po nim.
Widziałam dorota123456 że urodziłaś-gratulacje.
A jak tam mamy,Ty dorota i Ania 138-składałyście wnioski na kartę dużej rodziny,teraz to ta ogólnopolska też jest kożystna bo ważna na zawsze dla rodziców.Ja tej nowej jeszcze nie mam a przydała by się bo na trasie Toruń-Bydgoszcz we wakacje są darmowe przejazdy koleją a rodzic musi mieć tą kartę.
o to super że tak się udało z przedszkolem i przedszkolanką :tak:, i z LO :tak:
u nas jest 6 pierwszych klas bo Pani dyrektor nikogo nie odrzuciła :tak: była szczęśliwa że jej szkoła ma takie oblężenie :tak:
a co u Ciebie wiadomo z podręcznikiem do pierwszej klasy? bo u nas póki co cisza, nikt nic nie wie:eek:

hmmm dopiero wniosek wypełniłam i muszę zdjęcia porobić i jakoś mi nie idzie :zawstydzona/y: a ja nic nie słyszałam o tej drugiej karcie, dzięki za info muszę poszukać w necie :tak:
hello
jakby nie było pampków to Igor chyba zostałby jedynakiem;-)
Ze względu na ten aspekt nienawidzę odpieluchowywania, chociaż z Alicją poszło wyjątkowo sprawnie.

A ja nadal nic nie spakowałam:eek:
dokładnie :-D:tak::-D:tak::-D
też nie lubię tego etapu choć nie wspominam go jakoś straszenie ale i tak nie lubię

rety, włączyłam wiatraczek na podłodze żeby choć trochę poruszał powietrzem ale nic nie naje :wściekła/y:
a zrobiłąm zakupy i do lodówki już się nie zmieszczę ;-) ratunku ja chcę zimę :tak::-D

Dziewczyny moze ktoras z was miala taki problem i znalazla jakies dobre rozwiazanie? otoz Lilianka jest karmiona piersia, nie je specjalnie lapczywie, raczej spokojnie, staram sie ja po karmieniu odbic (ciezko jej to idzie i nie zawsze jej sie odbije), a mimo to bardzo obficie ulewa, czesto leci jej buzia i noskiem jednoczesnie, co sprawia ze dodatkowo sie krztusi. Jak jej sie odbije to i tak bywa, ze dostaje czkawki i ulewajka gotowa. Leci tak obficie, ze cala ja musze przebierac, a wiadomo noca, to ciezka sprawa, bo mala chce spac, a ja ja rozbudzam nie potrzebnie. Spi na tzw klinie, tej takiej skosnej poduszce, zapobiegajacej niby ulewaniu. Szkoda mi jej no :-(

martika :-( przykra sprawa, ja Ci nie pomogę bo odpukać nie miałam i nie mam takiego problemu
na forum Mjakmama24 znalazłam że można podawać syrop Gastrotuss Baby, kłaść na boku i tyle

Martika mój Igor i Alicja ulewali bardzo. Alicja strasznie ulewała i długo, nawet jak już rozszerzałam jej diete po 6 miesiącu to nadal się zdarzało. Karmiłam ją w pozycji jak najbardziej pionowej, trochę pomagało, ale generalnie po prostu wyrosła:sorry:

o to super że tak się udało z przedszkolem i przedszkolanką :tak:, i z LO :tak:
u nas jest 6 pierwszych klas bo Pani dyrektor nikogo nie odrzuciła :tak: była szczęśliwa że jej szkoła ma takie oblężenie :tak:
a co u Ciebie wiadomo z podręcznikiem do pierwszej klasy? bo u nas póki co cisza, nikt nic nie wie:eek:

hmmm dopiero wniosek wypełniłam i muszę zdjęcia porobić i jakoś mi nie idzie :zawstydzona/y: a ja nic nie słyszałam o tej drugiej karcie, dzięki za info muszę poszukać w necie :tak:

dokładnie :-D:tak::-D:tak::-D
też nie lubię tego etapu choć nie wspominam go jakoś straszenie ale i tak nie lubię

rety, włączyłam wiatraczek na podłodze żeby choć trochę poruszał powietrzem ale nic nie naje :wściekła/y:
a zrobiłąm zakupy i do lodówki już się nie zmieszczę ;-) ratunku ja chcę zimę :tak::-D

U nas podręczniki mają rozdawać w szkołach we wrześniu.Na necie można je zobaczyć.A o tej ogólnopol.kartę to dowiedz się,przecież masz w Toruniu siostrę.Ja będę w pt. w mieście to zajrzę do fundacji się dowiedzieć.

Martika u nas bylo bardzo podobnie, adik ulewal bardzo.. ogolnie tak jak annaoj pisala wyrosl, chociaz jest bardzo podatny na wymioty, wystarczy ze go cos w gardle zagila to wymiotuje od razu..

Ania a u mnie deszcz, deszcz i jeszcze raz deszcz... mozemy sie zamienic jak chcesz :)

Lenka dalej rozmyslasz nad patentem pieluchowym :)

A ja sobie dzis rzesy walnelam i mam teraz takie sexsi spojrzenie ale cos mi chlop sie nie klania ha ha :)

reklama
Martika tez nie pomoge, u mnie zadne nie ulewalo....
Stefa pokaz,pokaz :-)
monika, ania - no podreczniki maja byc tak jak mowili za darmo :p ogladalam je juz, i nawet mam pobrane na kompa.... ale przegladajac jedno zdanie mi sie rzucilo w oczy i poprostu mi braklo slow.... "Tola ma tablet" :sorry2: wiem ze na czasie ale dla mnie lekkie przegiecie... :p a jak ktos nie ma tabletu? bedzie gorszy w klasie, moje nie maja i nie zamierzam im kupowac bynajmniej teraz, bo sa za mali i im to nie potrzebne do szczescia :p ehhhh...

U nas tez pada :p i 16 stopni :p w sumie fajnie ale za zimno :p kurde wczoraj bylo 34 :sorry2::dry:

Do góry