reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dzien Dobry :)
Dorota ,Lenka niektorzy tak maja ;), szukaja problemu tam gdzie go nie ma, a najlepiej w czyjejs rodzinie... a jak to mowi moj maz dziewczynki sa fajne i tak bede ich ukochanym tatusiem, gorzej z Toba jak zaczna dorastac ;)
Doris witaj, postaram sie regularnie zagladac :D
Dorota po opisie mieszkan wcale Ci sie nie dziwie, ze chcecie te wieksze, zawsze to wiecej przestrzeni, a dla 5 osobowej rodzinki to przeciez wazne :) wiec trzymam kciuki by sie udalo, a potem za bezproblemowa, szybka i bez strat przeprowadzke :)
milego dnia wam zycze :)

Ostatnia edycja:
reklama
hej wtorkowo .. ósemka dalej w kość daje ale jestem umówiona na piątek i idę rwać ! ponoć ona i tak nie wyrośnie bo miejsca nie ma!

mamartusia :D fajnie, że poczytałaś nasze perypetie.. moje dzieci to kombinatory jak niewiem co ! Ludzi nie boją się wcale, szczere są aż do bólu i czasem to niewiem czy mam płakać czy śmiać się razem z nimi ;) Ogólnie to są takie moje trzy krejzole ;)

dorota a na ile podpisaliscie umowe na tym mieszkaniu co teraz jesteście ? nie bedziecie musili płacić kary ? zazwyczaj to jakis okres wypowiedzenia obowiązuje..

annaoj myślę, że to nie o brak organizacji chodzi tylko o to, że doba jest za króka no i sił brakuje ! gdybyśmy spać nie musiały wszystko byłoby na cito !

Kate czyli normalniejesz :d śpisz , jesz , chodzisz ! to nic teraz jeszcze tylko pyku pyku Ci pozostało :D

marti dla mnie też zawsze najważniejsze było zdrowe dziecko ! pamiętam moje pierwsze pytanie po porodzie brzmiało- czy dziecko ma wszystkie palce? - dwukrotnie usłyszałam, że jest 21 :D

ania poczytałas i zamilkłas ! where are you ?

doris dla mnie jesteś niesamowita wstać o 3:50! dla mnie to już szczyt niemożliwości :D aa kto jest z mała jak TY jesteś w pracy ? chodz do przedszkola ? albo idzie ?

dziś kolejny intensywny dzień, trza się wziąść do roboty ;)
ściskam Was wszystkie - na misiaka :rofl2:

hej

ja dzis w troche lepszym nastroju, nawet włosy mi sie lepiej ulożyły....czyzby odczuwały moj zły nastrój:eek::-)

podjęłam decyzje odnośnie szczepień.....szczepię, zwykłymi i jest mozliwość rozłożenia szczepień w czasieczyli nie 3 szczepionki jednego dnia tylko rozłożone i będzie dobrze.dodatkowo położna podpowiedziała,że można małemu podawać witaminę c,która pomaga usunąć tę chemie szczepionkową,ale o tym sie jakoś nie mówi

kate mam nadzieje,że to coś to nic powaznego i zdrowiej szybciutko:)

stefa bardzo mi sie podoba styl w jakim ty piszesz, ja niestety tak barwnie nie umieim

martika tutaj jest naprawde miło, jak tu trafiłam bardzo szybko sie tu super poczułam i dostałam mnóstwo wsparcia od dziewczyn:)

annojce zdrowiej, bo chora mama to straszna sytuacja, nam nie wolno chorowac!!!!

dorota no to znowu przeprowadzka, ale szybcy jesteście. u nas na razie brak takich perspektyw i choć mamy całe poddasze dla siebie to rak na razie funduszy na wykonczenie, choc to nasze mieszkanko za male dla nas to ja go uwielbiam:)

doris a może coś sie mnoży w tobie?:) a ty mierzysz specjalnym jakims termometrem do owulacji????

kurde mały mi sie kreci iiwerci wiec na razie lece:)

WITAM
Ja wczoraj przyjechałam wieczorem do domu, dzieci nie chciały się odkleić ode mnie,
ale musze sie pochwalić, jestem tak dumna z najstarszego syna ( ma 19 lat)
zajmował się dziećmi ( miał pomoc ale nie cały czas), dzieci codziennie wykapane, nawet im głowy umył,
a to nie takie łatwe z nimi, dom posprzątany, zakupy zrobione,
co prawda to 3 dni, ale dla mnie to aż 3 dni

Matika
nawet nie wiesz ile ja się osłuchałam ludzi jak mi bardzo współczują ze bede miec 3 syna, ale mi to jednym
uchem wpada drugim wypada, uwielbiam moje dzieci i jezeli chodzi o mnie to syn nr 4 też mile widziany
Doris z planowaniem zobaczymy, ja jesem na tak, ale M nie do końca
Stefa tak wracam do normalności, jem spie chodzę ale reszta musi poczekać,
kup sobie jakiś żel na ósemki, pomoże Ci
Dorota nie masz jakiegoś czasu wypowiedzenia umowy, tego mieszkania w którym mieszkasz?
lenka jak humor dzisiaj??

miłego dnia kobietki

Hej

Doris jak mloda zona?? :D a dobrze, dobrze w sumie nic sie nie zmienilo procz tego ze mamy obraczki, no i ja inne nazwisko, ale poki dowodu brak to i tak spraym sie podpisuje posrany kraj :D dowod sie robi takze jeszcze z jakis miesiac :tak:
Dorota dolaczam do pytan dziewczyn, my teraz jakbysmy odmowili w ciagu tych 3 mies to kaucja nam przepada aokres wypowiedzenia mamy miesieczny obecnie nowa umowe bedziemy pisac w tym tyg. :tak:

U mnie wciaz leje i leje, a przed chwila nagle sloncze wyszlo :szok::szok::cool: co za glupia pogoda :eek:

Umowę mamy do grudnia,ale właściciel idzie nam na rękę :-), naprawdę wporzadku facet :-), gdyby on sie nie zgodził i nie wypłacił połowę kaucji to byśmy sie nie przeprowadzali . Strata jakas jest bo odzyskały tylko połowę kaucji ,druga połowa pójdzie na opłaty wody ,prądu i gazu które korzystaliśmy i za które do dnia wyprowadzki trzeba zapłacić .
Ja narazie sie nawet nie pakuje , bede pewną przeprowadzki jak właściciel da nam jutro kasę .

Głowy mamy pełne i non stop tylko gadamy jak i kiedy to ogarnąć , trzeba oddać mieszkanie w takim samym stanie ,więc trzeba kilka rzeczy poprzykrecac hi . Dziś po pracy ma to M zrobić , busa mysi na przeprowadzkę łóżek i lodówki i pralki pożyczyć od szefa . Ja mam dzwonić do właściciela sie przypomnieć z ta kasa ,ogólnie kupa zalatwiania .
U nas też pisze ze jak najemca zerwie umowę to kaucja przepada ale jak już mówiłam dzięki Bogu chłop połowę kasy ma nam jutro wieczorem zapłacić i oby tak bylo ,bo póki nie mam tej kasy to czuje sie jeszcze niepewnie .

Wczoraj jak tam byliśmy M pokazywał mi szkole ,zaraz 5 minut od domu , jak wszystko się uda to w piątek lub poniedziałek pójdę tam zapisać oliwke ,bo rekrutacja do 4 kwietnia ,muszę też rozeznać sie tam w temacie przedszkoli bo też chce alanka zapisać ,ale czy sie dostanie to nie wiem .

Liza a na ile teraz będziecie umowę podpisywać ?
To u nas już ostatnia bedzie przeprowadzka na dłuższy czas bo tam bede miała wszystko co chce :-), ilość pokoji taka jak chce :-) za oknem cisza i spokój :-), kuchnia z oknem i balkon dosc duży :-), nawet dobrze ze teraz ta przeprowadzka bo lepiej jest mi sie w ciazy przeprowadzać niż później jak już mała bedzie z nami .

Doris a robiłas test ? 3 mam kciuki .

Marta cieszę się ze humor lepszy :-).

Kate no to syn stanął na wysokości zadania ,super :-).

Martika dziękuję :-).

Aniu gdzie jesteś ?

Ostatnia edycja:
witam
niestety bakcyl nie odpuszcza. Liczyłam, że moja mama dzisiaj wpadnie, ale niestety ma inne plany. Chciała ciocia przyjechać, żeby mi odebrać Igora (jak na złość ma rekolekcje i zgłosiłam, że nie będzie jadł obiadów ani korzystał ze świetlicy), co bym nie musiała sama iść (B też dzisiaj ma urwanie głowy, więc nie mam co liczyć na jego pomoc), ale sama jest przeziębiona, więc nie chce jej gonić.
Dobrze, że Alicja śmiga dzisiaj na urodziny, to wieczorem tylko z Wiktorem będę, więc może jakoś damy radę. Zapodałam sobie paracetamol i czekam aż zacznie działać. Chłopa powieszę, bo to on ten wirus przywlókł i twierdził, że nie jest chory, tylko alergia:eek:
Doris 4 to środek nocy jest:szok:
Marta też nie słyszałam o tej witaminie C. Zacznę dawać, wiadomo nawet jak nie pomoże to nie zaszkodzi.
Kate masz powody, żeby być dunmą. Nikodem spisał się na medal. Teraz przez 3 tygodnie kciuki zaciskamy.
Martika najważniejsze aby zdrowe było. Ja nastawiałam się na drugiego syna, jak byłam w drugiej ciąży i trochę się bałam jak się okazał, że dziewczynka, ale teraz jak na nią patrzę to widzę siebie i nie potrafię się gniewać i złościć, pomimo jej kobiecych fochów;-)
Dorota jak Ty funkcjonujesz jak tak nie dosypiasz:szok: Jeśli mogę zapytać, ile kosztuję wynajem takiego mieszkania w Twojej okolicy. W Katowicach za 3 pokoje to jest kosmiczna cena.
Stefaa też mam do usunięcia ósemkę, ale jakoś odwlekam.

spadam kawę sobie zapodać

Anna zdrowka i sił dla Ciebie .
Jeśli chodzi o cenę w katowicach to wiem jakie są ,wcześniej kilka lat mieszkalam w katowicach na ul. Warszawskiej :-).
Można wejść na tablice i na czestochowe, jedne mieszkania są bardzo drogie ,drugie mniej .
Tu za 39 m płacimy 900 zł ( w tym jest czynsz i dla właściciela ) plus co miesiąc woda i prąd ,a co 2 miesiące gaz . Teraz za 57 m 950 zł ( w tym czynsz z woda i dla właściciela) plus co miesiąc prąd i gaz .
Jak dla nas to jest mnóstwo kasy, ale niestety nie da sie inaczej .

Źle sie czuje :-(, niedobrze mi :-(, dzieci bawią sie ładnie w pokoju . Popoludniu planuje spacerek z dziecmi i psem ,male zakupy i poczta .

reklama
Stefaa 21 paluszkow powiadasz... :) ja przy dziewczynkach po wszystkim bylam tak wykonczona, ze o nic nie pytalam... tylko jak nadie pierwszy raz zobaczylam, to pierwsza moja mysl to byla taka:" wygladasz jak Quasimodo, ale i tak Cie bede kochac". Bo nie dosc, ze gdzies tam sie w brzuchu wgniotla, to jeszcze podczas porodu glowka wyszla z barkiem i miala glowke przyplaszczona i nos jak po walce bokserskiej, na szczescie po paru godzinach wyladniala :D
Marta wierze Ci na slowo :) i mysle, ze sie tutaj zadomowie ;) widze temat szczepien, to co slysze, czytam przeraza mnie, a wlasciwie tu w DE jak odmowisz szczepienia to masz na karku pracownikow socjalnych :/ a jak nie ich , to potem do szkoly nie chca przyjac :/ moja Nadia po pneumokokach bo sa w standarcie, miala doslownie krawe rany na nogach :/
Kate sper masz tych synow, a najstarszy sie spisal brawo :) zwykle starszyzna unika takich obowiazkow :) a tu prosze. Co do komentarzy ludzi, to ja czasami za wrazliwa jestem, raz drugi trzeci przelkne, a potem swoje wyrycze, ale przeciez to nie wina dziecka ,ze nie spelnia oczekiwan otoczenia, jakby prawdziwa rodzina byla tylko taka ktora ma dzieci obu plci :/ ale co tam, niech gadaja ja to przetrawie, byle wara od moich corek, bo jak ktos im cos na temat ich plci powie to nie recze za siebie...
Dorota mam nadzieje, ze odda polowe jak obiecal :) fajnie, ze wam idzie na reke i zycze powrotu dobrego samopoczucia... oby nic sie do ciebie nie przyczepilo... widze, ze masz wesolo w domu dzieci pies :) to tak jak u mnie ;)
annaoj zdrowiej, ciagle jakies chorobska wokol, ja to od pazdziernika ciagle z czyms walcze :/ jak nie przewklekly kaszel, to grypa, jak nie grypa to zapalenie zatok, a 2 tygodnie temu walczylam z zapaleniem oskrzeli :/ co ktos w domu chory to i ja musze przeciez :/ oby juz wiecej nikt nic nie przyniosl...bo i tak ciagly strach mi towarzyszy czy ktoras z chorob nie odbila sie na malej ...
A u mnie mlodsza livia zastrzelila mnie wyznaniem, wiesz mamo ja kocham Levi (to taki chlopiec 6 latek, bo tu grupy przedszkolne sam ieszane od 3 do 6 lat dzieci razem), jak bede juz dzieckiem szkolnym to wezmiemy slub :eek: w poprzednim przedszkolu miala 2 adoratorow ktorzy jej prezenty przynosili, ale zadnego nie wybrala, a tu prosze ;)

Do góry