reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Happy no to chyba dobre wiesci ;), lykaj zelazo i odpoczywaj tak jak zalecil lekarz :). waga super ja juz sie zblizam do 60 :/
Mamartusia wpadaj czesciej, jak dzieciaczki?
Stefaa to sie dzis narobilas, kobita pracujaca.
Pysia pozazdroscic wyspy...moze kiedys tez sie doczekam :), ale zaczne od kupna zmywarki ktorej najbardziej mi brakuje ;)

reklama
hejka
Zalatany dzisiaj dzień miałam. Chyba pierwszy raz mnie nasza służba zdrowia pozytywnie zaskoczyła. Rano byłam w ośrodku wczesnej interwencji, lekarka w szpitalu stwierdziła, że Wiktorek ma tendencje do układania w literkę C i dostaliśmy skierowanie. Nie dość, że czekaliśmy na wizytę tylko 3 tygodnie, to dzisiaj od razu konsultacja neurologiczna i rehabilitacyjna i w piątek idziemy na ćwiczenia i muzykoterapię:szok::szok::biggrin2:
Byłam u pediatry z jego skórą i qpkami, kazała iść do dermatologa i alergologa. Wiktorek niestety wygląda jak przy AZS i to takim paskudnym. B pojechał i wyżebrał wizytę u dermatologa na piątek. Teściowa ma się dzisiaj dowiedzieć o dobrego alergologa na NFZ. Zależy mi, żeby na kasę chorych, bo takim maluchom zwykle zalecają testy z krwi, które prywatnie są raczej drogie. Jeśli się nie uda idziemy prywatnie.
Marta gratulację wielkie!!!
Dorota miałam rano zajrzeć, ale się nie wyrobiłam. Innym razem, pewnie często tutaj jeździcie.
Terapii na nadpobudliwość zwykle lekarze nie zalecają, chyba, że dziecko ma ewidentne ADHD. Pisałam to apropo tego co sama pisałaś, radząc, a nie atakując Ciebie.
Ania tak dobrze doczytałaś. Wa naszym kościele chrzty na mszy o 15:30, więc nie robiłam obiadu, tylko kolację i wymyśliliśmy z B, że sushi zamówimy.
Happymama dobrze, że lepiej z nerkami. A co lekarz na Twoją szyjkę powiedział.
Madi zdrówka dla Trójcy.
Mamcia zdrówka dla dzieciaków.
Mamartusia zaglądaj częściej. Jak tam u Was?
Pysia foty daj.

spadam, bo mam troszkę papierów B do obrobienia

annaoj - zauważyłam że tutaj lekarze tak nie panikują z każdego powodu jak w Pl;-) szyjke mam miękką , skróconą ale zamknięta i trzyma. Lekarz nic mi nie każe brać oprócz magnezu. Powiedział że mam się oszczędzać i tyle.

dwoje z moich sąsiadów z naprzeciwka ma już lampkami świątecznymi poozdabiane okna...:sorry2:

marta gratulacje. niech się synuś zdrowa chowa

poziomki ale apetyczny ten makowiec, mniam pycha

annaoj, szkoda że Wiktora złapało to dziadostwo, ja jutro jadę z Antkiem do arelgologa, ciekawe co nam powie
nigdy sushi nie jadłam
fajnie że chrzciny udane

pysia zdjęcia proszę

dorota to ładnie oliwka urosła , oby tal dalej

stefa a miałaś konczyć o 15, to Cię tam wymęczyli

wykułam drogę do lekarza, trzymam kciuki żebym trafiła

happy jaka Ty odrobinka jesteś, dobrze ze szystko ok,
odpoczywaj ile się da, i zelaza ma dużo mięso ale takie krótko smażone
pysia ja też bym chciała zdjęcia zobaczyć,
mamcia zmywarka super rzecz, i suszarka do prania,
dwa najlepsze wynalazki które ułatwiają życie
annaoj miło jak służba zdrowia nas zaskoczy, oczywiście pozytywnie co
się żadko zdarza, biedny Wiktorek, najgorsze jest jak dzieci chorują
Stefaa u mnie podobnie, ciągle praca

Ja porcjowałam ostatnią ture kurczaków do zamrażarki i spieszyło mi się
bo młodzi byli spiący i z posciechu uciełam palca, tak konktretnie

Zobacz załącznik 594652

Jak mnie kiedys zaprosza do siebie to wejde w obloconych butach na kanape rozleje herbate i nakrusze i wdepcze ciasto w dywan:D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D rozwaliłaś mnie na drobne :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D że ja nigdy na to nie wpadłam :-D:-D:-D:-D no nie mogę ze śmiechu:tak::-D

sms od Marty24

"Nasz synek Kacperek jest juz z nami :-) cały, zdrowy i śliczniutki, choć troszkę malutki. Świat przywitał o 16,15 wielkim krzykiem i w czepku urodzony :-)"

GRATULACJE!!!!!!!
GRATULACJE :-):-):-):-)

annaoj super sprawa, my kiedyś powiedzieliśmy dla żartów że zrobimy przyjęcie w restauracji shusi to mojej matce prawie para uszami poszła, bo co babcia zje :rofl2: a my ubaw mieliśmy

ja dzisiaj do pracy na kawę pojechałam i po raz kolejny cieszę się że tak szybko udało się z dzidzią bo tam to się dosłownie taki syf zrobił że chyba bym się zwolniła :no: a tak może za te kilka lat się uspokoi i unormuje

Mamcia lacze sie w marzeniach zmywarka ma nr 1 na mojej liscie:D

Annaoj Sporo tego jak na jeden dzien ale ciesze sie ze tak pozytywnie sie udalo:)
Szkoda tylko ze Wiktor alergik,trzymam kciuki za alergologa na nfz zawsze to troche kasy w kieszeni a efekt leczenia i tak ten sam.

Lenka nie masz nawigacji??

Kate powazne to z tym palcem:eek:

Ania zemsta najlepiej smakuje na zimno wiec zamiast ciasta polecam lody:D
W pracy na pewno sie wyklaruje;)

Dziecia moje jakies wyjace dzisiaj:cool:

Ostatnia edycja:
lenka skończyła nawet za 10 :cool2: ALE !
  • akcja odbieranie dzieci
  • mażoretki Nadii
  • w międzyczasie szybkie zakupy z chłopakami w lodówce nawet światła nie było
  • potem zebranie w przedszkolu
i o to tym sposobem do domu dotarłam 19:05 :baffled:

Dziewczyny a wiecie co ja wiem o Lence, pewnie nie wiecie, bo ona mało się chwali .. ale już wiem gdzie można zrobić spotkanie matek trójki dzieci ! z pewnością się pomieścimy wszyscy jak z naszymi pociechami się zjawimy !:elvis:

poziomki i mamcia zmywara to podstawa w funkcjonowaniu dla mnie !
jeszcze niech tylko wymyśla magiel do prasowania wszystkiego .. swoją drogą moje pranie nadal czeka ! kiedy ja to zrobię !

madi diablice też złapie i Ciebie probably też :p

happymama może i dobrze, że nie panikują bo Ty bardziej spokojna jesteś :)

pysia fotunie mi pokaż i to już, tableta znalazłaś jakiegoś fajnego ?

pozimoki szycia nie wymaga, ale niewiele brakowało
stefaa odkąd mam suszarke do prania nic nie prasuje, nie musze, pranie
wyciągam suche i wyprasowane

reklama
Do góry