reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

MAMCIA to moze po 2 cc to normalne :-),naprawde pobolewa mnie podbrzusze ,ale jak chodze i cos robie to mniej,jak siade czy sie poloze to bardziej :-(,az musze o tym w poniedzialek pogadac z ginem :tak:.
Mieszkamy u M w mieszkaniu,to nie jest jego na wlasnosc tylko od miasta,ale jego,on jest glownym najemca,mieszkanie niestety malutkie ,ale wiecie zawsze jest gdzie wracac jak sie noga podwinie a w zyciu to roznie bywa.

Zaczynam sie rozgladac za wynajeciem 2 lub 3 pokoji,chcialabym 3 pokoje bo 1 to duzy pokoj wiecie dla wszystkich,2 sredni to dla Oliwki i Alanka a najmniejszy to bylaby nasza sypialnia i 3 dziecko z nami by tam bylo przez jakis czas, a pozniej moze ten pokoj zajelaby oliwka jako najstarsza a alan z 3 razem :-),ale to dalekie plany,oby tylko sie udalo :-).

Spokojnie dziewczyny,narazie tylko firanke zdjelam ,a ze mam tylko 1 okno to sie wiele nie napracuje,ale nie wiem czy dzis je umyje hihihihih.

Aniu niezle zalatwilas z tym zalaniem,ale wiesz w ciazy takie gapy to normalne :-).
Wiem o co ci chodzi,ja ciesze sie jak M wraca do domu ale z drugiej strony lubie byc sama z dziecmi,wtedy jestem bardziej zorganizowana niz jak jest M.Dasz rade kochana,tylko kwestia zorganizowana ,a i teraz twojego M wiecznie w domu nie ma wiec duzej roznicy nie bedzie,choc to zawsze lepiej jak choc M na wieczor byl,ale grunt to dobre podejscie .

Ja ogladam UGOTOWANI i zabieram sie za obieranie ziemniakow,czego strasznie nie lubie

reklama
ANIU to mamy taka samo pozycje :-),obralam ziemniaki i pojadlam zupe i tez przeszlam do pozycji lezacej bo cos coraz bardziej boli mnie to podbrzusze :-(,troche sie martwie,wzielam magnez i do konca dnia juz sie oszczedzam .

Nie lubie jak dzieci bajki ogladaja i im je ograniczam ,ale dzis chyba pozwole im ptrzec tyle ile chca bo nie mam do nich sil ,kurcze az mam wyrzuty sumienia ze dzieci dzis wiecznie bajki igladaja,moze im za kilka minut sie znudzi i cos sie pobawia,ale raz nie zawsze prawda ?.

wstałam, ogarnęłam dom, uczesałam włosy w kok ze skarpetą ( mój new look), ugotowałm pomidorową i czekam na M..

Nadia na razie nie wymiotuje jest dobrze, bo dziś mamy zaplanowany wyjazd do Ikei ( juhuuuu)

Dorota miałam się Ciebie pytać do jakiego okulisty chodzisz z Alankiem ? Jeździsz do Katowic? Mój Damian ma cysty na lewym oku i zaćme wrodzoną .. i tak ciągle szukam dla niego lekarza bo jak na razie mowią, że mamy czekać.. ale ja sama nie wiem na co :baffled:

I po burzy ogarniete, mam kochanego syncia ktory mi wszystkie 3 pokoje odkurzyl :D, i powiem wam ze super mu to wyszlo bo nie mialam duzo do poprawki ;)....
A wiecie co ja robie po sprzataniu? Ide na spacer zeby chociaz chwile w tym domu bylo czysto :D. A wiec zaraz sie szykuje, tylko wlosy podsusze, zaliczymy plac zabaw i zakupy :)
Stafaa kok ze skarpetka :what: ciekawe jak to wyglada
Aaaa i jeszcze jedno mialam pytac. Dorota jak macie mieszkanie od miasta to nie mozecie go zamienic na wieksze. Np poszukac kogos chetnego na zamiane ?

Ostatnia edycja:
MAMCIA niby mozemy zamienic,no wlasnie musielibysmy kogos na wlasna reke poszukac,kiedys dalismy ogloszenie na tablicy ale echo.Niestety mieszkanie jest zadluzone,nie wiem dokladnie na ile i z miasta jakbysmy chcieli wieksze mieszkanie to trzeba splacic dlug najpierw a pozniej po zlozeniu takiego wniosku czeka sie ponad 2 lata na mieszkania.Ok moglibysmy poczekac ale nie mamy kasy na ten dlug :-(,aby go w caleosci zaplacic.
Fajnie byloby zamienic sie z kims i tez na zdluzone i ktos splacilby ten dlug a my tamten,napewno tamten wiekszy by byl,ale tez wieksze mieszkanie i jakos bysmy to splacili z biegiem czasu,ale ciezko kogos takiego znalesc,moze macie jakies inne pomysly? bede wdzieczna .

Stefa ja bylam u wielu okulistow po kontrole ,ale kazdy pcha mnie do katowic na ceglana i tam tez chodzimy a tam to wiesz na jakiego lekarza sie trafi taki cie w danym dniu leczy,ale serio polecam ten szpital,tam mozna normalnie pojechac bez skierowania i wczesniejszego umowienia sie.Od wtorku do piatku dokladnie nie pamietam od ktorej godziny ale chyba od 7 jest rejestracja chyba 20 dzieci bez zapisu i wten sam dzien oglada dziecko lekarz,fajkt jest duzo ludzi wiec trzeba tam byc jeszcze przed otwarciem aby sie dostac do tych 20 ludzi.

No i chyba objawy sie pojawiaja hihih,przeszlam w kuchni obok zupy pmidorowej ktora zreszta wczesniej zjadlam i jak poczulam zapach tej zupy to odrazu tulilam sie do wc :happy:

Dorota ja bym wolala spalacic ten dlug i zamienic. Przeciez bedziecie placic za wynajecie i to nie male pieniadze, to lepiej przeznaczyc ta kase na dlug, niz cale zycie wynajmowac. Ale to jest moje zdanie.
My dopiero wrocilismy, plac zabaw zaliczony, mloda zasnela na zakupach i teraz nie moge jej dobudzic :/, nosy czerwone z zimna ;).

Kurde napisalam posta i mi wcielo :mad::mad:
Dorota ja bym na waszym miejscu splacala dlug, przeciez te wynajem 2-3 pokoi jest bardzo drogi a po co macie placic komus jak mozecie splacac ten dlug. Splaccie dlug i poczekajcie na zamiane. Napewno mozna taki dlug splacic ratami. Ale to jest moje zdanie.
My dopiero wrocilismy, niezly spacer sobie zapodalam, pierw plac zabaw, mala sie wylatala i zasnela na.zakupach :). Teraz nie moge jej dobudzic.
Stefaa musze sie nauczyc takie cos robic, podeslij filmik, na moje dlugie wlosy idealne

Ostatnia edycja:
reklama
Mamcia dobrze mówisz tylko my mamy naprawdę małe mieszkanie ,zanim splacimy minie wiele miesięcy ,później te lata czekać na ta zamianę ,a rodzina sie powiększa i naprawdę ciężko tak mieszkać .
Ja to miałabym taki plan ,jakbym ta kase dostała to za to wynajelibysmy ,a to mieszkanie od M też byśmy puścili w wynajem i za ta kase w miesiącu placilibysmy czynsz bierzacy plus napewno dodatkowo czynsz z długu ,tym sposobem my byśmy już mieszkali na większym ,tutaj dług płacić z tej kasy wynajętej i jakoś moznaby to ugrysc tak . Obadamy za jakiś czas jak to sie roztrzygnie .

Kurcze ja nie wiem co sie dzieje ale od tygodnia już 2 wieksza awantura z M i zaś milczący wieczór i jutro niedziela ,nie wiem co sie dzieje :-(.

Dzieci śpią ,ja mam talent oglądam .

Do góry