reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Która mi podawala ten przepis do tortu truskawkowego ? krem mi nie wyszedl, wyglada grudkowato i wogole :(((( wrrrrrr niewiem czy wogole da sie to uratowac czy cos innego robic

reklama
Stefa zalozyli ze skoro tyle dzieci to i kasy nie ma:p:mad:

Ogorkawa z ziemniakami tak ale z jajkiem:confused:

Liza a z czego robilas i jak? Moze cos pomozemy;)

Ostatnia edycja:
Aaaaa no mi tez kolezanka zrobila apetytu :)
Stefaa ja jajek nie daje, zimniaki standardowo. Ugotowalam troche makaronu do tego bo dzieciaki lubia no i bardziej sie najedza ;). Po pelnych miskach wciagneli :D

Dlatego ja zrobie na lily urodzinki tort z tiramisu :D, dla doroslych do kawy. A malej kupie jakis bajkowy, ktory dla nas jest niezjadliwy :/ ale dzieci go uwielbiaja ;)

Mamca po co kupowac,zrob z bitej smietany krem albo ze smietany i czekolady i dodaj kostki galaretki do srodka albo gumisie czy mmsy.
Biszkopt nasacz oranzada:)

U mnie to nie przejdzie, co roku najlepsza farajda to ten lukrowy tort bllleeeee, ale ladnie wyglada i tyle. Dzieci go uwielbiaja bo ladnie wyglada :/x....Dlatego dla doroslyh zrobie a im kupie ;-) i kazdy bedzie szczesliwy ;).
Mloda mi sie juz od scian odbija taka zmeczona :confused:

hej

ania 138 to mojej córce ptaszek urósł:)
:cool2: a to przepraszam, zwracam honor i cytat
9 grudnia mam usg w poradni genetycznej to też zapytam co tam widzą zobaczymy co tam wyjdzie :tak:
szkołe mamy jakieś z 10 min drogi, ale musi przez ulicę przejść.. naszczęście są światła!

ogórkową robicie z ziemniakami i jajeczkiem drobno posiekanym ?
wiem co czujesz moja córka, tylko że ona ma 9 lat, wraca sama od niedawna i mam podobną drogę ze szkoły tylko że przejście jest bez świateł :crazy: więc zawsze ulga jak słyszę puk puk do drzewi

ja robię ogórkową bez jajka a ziemniaczków tak symbolicznie, a śmietankę na talerzu sobie dodajemy bo M nie lubi

Steffa co do śniadania hmmm....no chciał dobrze a wyszło jak zawsze :eek:
super że kasa wpadnie, fajna babka że tak się zainteresowała

happy teraz jak byłam w ikei to oglądałam wanienkę, super sprawa, mała i poręczna też sobie ją kupię jak już będzie czas, tylko ja najbliższą mam w Poznaniu lub w Gdańsku więc to cała wyprawa i planujemy tak na koniec marca jeśli będę się dobrze czuła
ale faja impreza Ci się szykuje :tak: aż zazdroszczę

poziomki jak Ty dajesz radę :szok: podziwiam

liza i jak krem? dałaś radę coś zrobić czy lipa?

a tak w ogóle to muszę Was pochwalić jakie wy cukierniczki jesteście, ja po gastronomiku jestem a torty gotowe kupuję w Sowie :zawstydzona/y::rofl2:
zapodajcie kilka przepisów, na kremy bo na biszkopt mam jeszcze ze szkoły, ale tak od A do Z to może też coś ukręcę

mamcia nie pomogę nic z brzuchem bo nie pamiętam jak u mnie było :sorry::zawstydzona/y:

dorota mnie też bolało podbrzusze na początku i tak się czułam jak na @, trochę mnie to martwiło ale gin mówił że wszystko ok, przepisał mi duphaston rozkurczowo i pomogło, a że on też jest na podtrzymanie to tak się czułam jakoś komfortowo psychicznie :tak:

reklama
Ania ja tez noga jestem w ciastach, wole obiady gotowac. Ale ostatnio zrobilam tiramisu, i chce jeszcze raz zrobic bo pyszne bylo ;),. A w sobote mala ma urodzinki to mam okazje :), zaszpanowac tiramisu :D :sly::cool:
Moje juz w wannie bo mloda prawie usnela na sofie

Do góry