reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Witam sie slonecznie:)
Pogoda cudna i park koniecznie musimy dzis zaliczyc:rolleyes:

Lenka nie ma tak dobrze,my nie mamy Ty tez nie bedziesz miec:D:D

Madii szalej dziewczyno! -jak to fajnie jest sie na chwile wyrwac:p:rolleyes:

Mamcia znowu zab? Czy poprostu ciazowa nezsennosc?
Jak bedziesz miala chwilke to sie zdrzemnij:)

reklama
Hej
nadrabiam i będę pisać na raty
trochę jestem zmęczona bo wczoraj musieliśmy wstać o 4 rano albo raczej w nocy i jechać z M ponad 500 km :eek: (w sumie w obie strony) bo zawoziliśmy szwagra do wojska do Morąga a że do Gdańska już bliżej jak od nas to Ikea zaliczona i niewielkie ale jak zawsze tam miłe zakupy, pościele kupiliśmy sobie i dzieciom, obowiązkowo świeczki :tak: uwielbiam je, półeczki na przyprawy, taboreciki i chyba to wszystko :rofl2:
Ania az dziwne ze sobie nie obciela! Bo robila to czesto:cool:
mojej koleżanki córcia, lat 4 albo 5 :zawstydzona/y: obcięła sobie jeden bok i jak przyszła się pokazać mamie ta zrobiła taką minę że mała zaczęła płakać że brzydko a ona się tak starała :rofl2:
małż na basenie ze święta trócja a ja sprzątam dom .. znaczy się wszystko chowam do szaf haha i robię dobre wrazenie,... gości mamy na weekend wiec i tak na brudza :)
mamy taką samą metodę sprzątania :rofl2:
Delikatni??...szkoda ze nie sa delikatni jak sami nasraja:p:D
528171_477651165665552_1137500950_n.jpg
mam dziś ambitne plany porządkowe, zmiana pościeli na nawą :-D i pokój dzieci opanować bo on żyje własnym życiem więc odezwę się później.

dziewczyny śliczne brzuszki :-D mój to tak połowa
a muszę Wam powiedzieć że nie jestem pewna na 100% ale chyba w poniedziałek czułam delikatne ruchy tak w środku:-) wiem że to ciężko wyczuć i jak porządnego kopniaka nie wyczuję to nie uwierzę ;-) ale to było takie inne niż jeżdżenie w jelitach

Załączniki

• 528171_477651165665552_1137500950_n.jpg
    528171_477651165665552_1137500950_n.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 40
Ania milego sprzatania ;), kawal jest mega :D...
Poziomki sloneczko jest ale zimno, trawa przymarznieta, jak wyszlam to odrazu sie obudzilam :D. Pewnie sie w dzien polze z mala.

liza a TY córeczki do parki byś nie chciała :rofl2:
NIEEE...!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D no chyba ze za 10 lat ale pewnie potem mi sie odechce ;-) bede za stara :laugh2:
Jak jechalam na zabieg serduszko jeszcze bilo...
Straszne... :( ale teraz musi byc dobrze :) trzymam kciuki :*
Moja beta to 1 164 :-), czyli 5-6 tydzień :-) ,nawet hemoglobina nie taka zła bo 11,4 a norma od 12 :-), miałam gorsza hemoglobine ,naprawdę ta to jak na mnie to rewelacją :-).

Jutro jedziemy zawieść oliwke do szkoly i jedziemy do lekarza ,no będę sie upominać o usg dopochwowe :-).

Poziomki super masz talent :-).

SUPER, czekam na wiesci od gina :-) no wyniki wysokie jak na ten tydzien serio, moja znajoma tydzien temu sie dowiedziala o ciazy a miala ponizej tysiaca jak robila bete :-) czy cos takiego :sorry:

a muszę Wam powiedzieć że nie jestem pewna na 100% ale chyba w poniedziałek czułam delikatne ruchy tak w środku:-) wiem że to ciężko wyczuć i jak porządnego kopniaka nie wyczuję to nie uwierzę ;-) ale to było takie inne niż jeżdżenie w jelitach
To pewnie ruchy :-) teraz czeka cie najlepszy kres ciazy :-) zawsze ten czas od 18 do 32tc byl super :-) bo potem to juz za ciezko ;-)

Hejka.
U nas oki, deszczowo bylo z rana, starszaki w skzolach, ja ogarniete mam, obiad zrobic tylko i w sumie ok.
Dla chrzesnicy mam dzis kupic jeździk :-) bo troche to odwleklam ale trzeba wkoncu ;-)
hymm i to tyle chyba...
A kupilam mandarynki! jakie pyszne :-D normalnie uwielbiam sezon ten ze juz sa takie dobre i slodkie soczyste... :-) Mmmmm

Ania kawal super na fb jakis czas temu krazyl:D

Podejrzewam ze intuicja Cie nie zwodzi i byly to kopniaczki:p

Do usg 2 dni-czekamy:)
Ja tez musze posprzatac...

Mamcia a wyglada za oknem tak pieknie:p
Kurcze ninam kurtki zimowej:eek:

Liza mandarynek zazdraszczam:p

Ostatnia edycja:
coś tam posprzątałam ale nic z listy :rofl2: a czas ucieka
Dziewczyny ja tez kupuje uzywane zabawki dobrych firm :). Jestem lowca na ebayu ;)....
Dorota kwas foliowy musisz teraz brac do12 tyg. Jest bardzo wazny. A czemu myslisz ze masz anemie?
ja też kupuję używki, głównie na allegro
moje dzieci też chorują na Furby , osobiście uważam że są świetne tylko ta cena:eek: u nas 79 Euro kosztują a ja bym musiała trzy mieć bo inaczej wojna murowana.

coś mnie mdli na wieczór...ech idę się położyć:baffled:
moje też marzą o tym stworku ale dwa to już majątek :baffled:
kiedy usiade i spokojnie kawę wypije.. hehe wczoraj koleżanka mi na Fb napisała ,ze jej córcia zrobiła śniadanie do łózka w samo południe.. a ja na nogach od 7 i obiad szykowałam i gdzie ta sprawiedliwość dziejowa.. gdzie te czasy ,że sie spało do 10-12 ech " to se nie wrati". :szok:
i po spokoju.. bajka sie skonczyła:szok:
ale popatrz na to z innej strony, jak trójca dorośnie to jedno zrobi śniadanie, drugie obiad a trzecie kolację :tak::-D

annaoj- zdrówka dla Alicji!

Dorota- mi lekarz kazał brać tylko kwas foliowy i magnez żadnych witamin w pierwszym trymestrze. Dodatkowo możesz sobie zażywać jeszcze żelazo. W tych preparatach wszystkiego jest po trochu i zazwyczaj w mniejszych dawkach niż jak bierzesz osobno.
ja brała kwas foliowy firmy Puritan`s Pride bo ma podwójną dawkę, ani żelaza ani magnezu nie muszę bo wyniki ma ok, a witamin też jeszcze nie biorę bo jak to mój gin stwierdził, po tych witaminach to tylko duże dzieci rosną i im później zacznę tym lepiej :tak:

Dorota i co idziesz jutro do gina??
Liza..:-)
i tak jak radza dziewczyny kwas foliowy zaleca się nawet brać ok 3 mscy wcześniej przed planowaną ciążą..a inne witamyny dopiero jak lekarz zbada cię i powie co masz brać a co nie..

zastanawiam sie skąd ta kwota 30 zł za betę?? sprawdzałaś w przychodni??
ja płaciłam ok.15 zł
ja też nie robiłam beta bo cena 40 zł + 10 zł za pobranie krwi i stwierdziłam że złodziejstwo :baffled:
Stefa njsmieszniejsze ze on za kazdym razem wiedzial co zrobil:D

podobmo to jakas"wada" genetyczna ze ma sie tylko dzieci jednej plci:p:D
mój teść ma na to swoją teorię: jak baba ma formę na jedno to tak jest i dlatego on ma samych synów :sorry:;-)

poziomki ale Ty masz talent no no

a moje dzieci ciągle kaszel mają :baffled: Majka nawet dość mocny, poszła już do szkoły bo 6 dni nie była i za dużo zaległości się jej zrobi ale coś czuję że nie poszli na długo
czu któraś z Was miała jużten syrop Rubipect co reklamóją?

mamcia fajny ten tor z robaczkami :rofl2:
Dorota to jeszcze raz GRATULACJE ale łądnie poszło, tylko teraz się nie denerwój tak byle czym ;-):rofl2: wiem że to nie takie proste bo sama nerwus jestem :baffled:

reklama
Do góry