reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

dopiero dziś zrobiłam zakupy na które się od wtorku wybierałam.. toż to szok, moje logistyczne zdolności odeszły wprowadzając zamęt :rofl2:

nie wiem jak Wy ale ja zawsze kupuję rzeczy których kupić nie miałam a te co były zaplanowane zawsze pomijam ! jestem zła na siebie bo proszek do prania mi się skończył ! sterta rośnie :nerd: a ja oczywiście zapomniałam ..

swoją drogą to czego używacie do prania ? Żelu czy tradycyjnych proszków?

ból zębów ustępuje tylko na chwile po tabletce .. jak tak dalej będzie to pójdę i niech mi je targają a nie kanałówki :baffled:

poziomki a dla mnie też coś zrobisz ? i wyślesz ! na priv adres poślę..

Tak sobie pomyślałam dziś, że może założyć jeszcze jeden wątek prezentów świątecznych ! Może jakieś fajne pomysły od siebie podpatrzymy co Wy na to ?
ja wolę żel ale jak nie ma w dobrej cenie to mam proszek w rezerwie
a mam na osiedlu sklepik z niemiecką chemią, nazywa się "czysta dziurka" (myślałam że burdel otworzyli :rofl2:) więc tam się staram zaopatrywać :tak:
pomysł z prezentowym wątkiem bardzo mi się podoba :tak:
i z zakupami też tak mam, bardzo lubię z córką chodzić bo ona to taka moja pamięć zewnętrzna :tak: mówię co musimy kupić i z nią to bardzo rzadko kiedy coś się zapomina jak idę sama to bez kartki ani rusz
Ania trzymam&&&&& juz niedlugo sie dowiesz:)

Mamcia ja dzis kopytka z paczki gotowalam:o bom leń:D
ach nic nie mów, tak już mnie ciekawość zżera że szok, jak nigdy

hejka
mam doła:-(, pies mi pod samochód wpadł:-:)-:)-( Jechałam z Igorem i Wiktorem po Alicję do przedszkola. Droga szybkiego ruchu, po obu stronach las i pies nagle wyskoczył, nie wiem czy komuś uciekł w lesie, czy ktoś go wyrzucił (wyglądał jak beagle, więc raczej to pierwsze). Zatrzymałam się, żeby może do veta go zabrać, przynajmniej uśpić, co by nie cierpiał, ale jak to ponoć często w takich sytuacjach poleciał przed siebie. Chłopaków nie mogłam zostawić samych. Poryczałam się, B mnie telefonicznie uspokajał, jakoś dojść do siebie nie mogłam.
Niby wiem, że zrobiłam co mogłam, ale wsciekła na siebie jestem:wściekła/y::-(
Poziomki właśnie gończaki kupujemy. Pani z hodowli odpisała, że jak się sunia oszczeni da cynk.
Mamcia będzie po nowym roku i chyba bardziej na prezent dla mnie:biggrin2: Moim marzeniem jest hodowla. Karen miała być pierwsza, ale niestety wyszło jak wyszło:-(
Doris jak tam córcia?

Ania a mnie właśnie po ciąży zaczynają hormony szaleć i piękna twarz jakaś taka nie bardzo, włosy zaczynają się bardziej przetłuszczać:baffled:
Stefaa ja proszków, ale z DE sprowadzam jeśli mam możliwość.

spadam, chyba Wiktorka nakarmię i pół lampki wina sobie zapodam
przykro mi ja też zawsze takie sytuacje bardzo przeżywam choć osobiście nie doświadczyłam, ale potrącone psy bardzo często uciekają i nic im nie jest bo one mają bardziej elastyczne kości
o włosach nawet nie wspominam, już nawet skróciłam żeby lżejsze były a i tak co drugi dzień muszę myć :dry: a tak na dobrą sprawę to nawet codziennie by się im teraz przydało :no:

reklama
Dziekuje dziewczyny za dobre słowa odnośnie alanka :-).
Przedszkole jest płatne za jedzenie i 1 zk od godz 13 do 14 gdzie narazie i tak odbieram go o 12 ,w sumie za dzień z jedzeniem do tej 14 to 7.90 zł , umowa była ze chodzi codziennie, nie wiem czy by mu to gorzej nie zrobiło jakby chodził raz na czas .
Ale jest mega postęp ,przez pierwsze 3 dni ali schodził do mnie taki przygnębiony tym przedszkolem a dziś uśmiech i żarty i dziś płacz ten histeryczny był tylko rano ,później jakieś przytulaski z panią ale bez płaczu i coś tam do dzieci malitkimi krokami też jest postęp:-).
Alanek nie ma jeszcze 3 lat ,ale rocznikowo już od września mógł iść ,on urodził sie 30 grudnia ,więc zawsze będzie do tylu ,przynajmniej na początku ,np on do zerowki pójdzie jak bedzie miał trochę więcej niż 4,5 roku :-(, niestety tak maja te grudniowe dzieci .
Jutro M jedzie z nimi sam ,zawiezie oliwke a po niej alanka ,wie wszystko co i jak więc da sobie radę:-), a ja ich wybiorę ale wychodzic z domu nie będę musiała wychodzić .
Jutro planuje przegląd w zabawkach zrobić :-).

Annaoj współczuję :-(.
Stefa podziwiam cię z tymi zębami .
Aniu strasznie sie cieszę ze Tobie i M sie udalo :-).

Mamcia ja też malo śpię :-).

Patrzę tv i czekam na @ ,jutro 31 dc ,ale pewnie sie jej doczekam .

Ostatnia edycja:
Iwona ja tez sie nie znam na rasach, tylko na swoim psie.
Ania tez jestem ciekawa co bedzie :), to kiedy masz to usg?

A ja Wam powiem ze po tej ciazy ani wlosy mi nie wypadaly ani paznokcie sie nie lamaly ani pryszczy... Az dziwne:confused: Pewnie wyczerpalam limit:p:D:D

Dorota fobrze ze juz lepiej z tym przedszkolem

Amia 14 masz usg?

Do prania kupuje tabletki tez niemieckie

haha 'czysta dziurka" .. burdelowo to chyba "szeroka szparka " hahaha

a ja włosy myję codziennie, czasem jak mam spięte to uda się dwa dni przechodzić ale to jest maks. Ostatnio zaczęłam je garściami tracić.. ale zawsze tak mam jesienią a potem z wiecznie odrastającą grzywką chodzę. ..

wątek zakładam .. piszcie co by na świeta można kupić.. :) bo ja serio nie mam pomysłów a jak mają być takie rodzinne to trza się postarać.

dorota a czemu ty go w ogóle do przedszkola posłałaś, bo ja nie pamięta, pogubiłam się hihi ;)

ania kurna aa niedawno do nas trafiłaś i męża namawiałaś !! a tu już 17 tydzień prawie... za szybko pędzi ten czas. A z mężem to gratuluję.. jesteś pierwszą osobą która wśród moich znajomych seperacji nie zmieniła na rozwód :) a mieszkaliście osobno ?

Ja też myje włosy codziennie ,ale to z tego względu ze mam krótkie ( choć teraz ogóle sie bardziej ,ogólnie krótkie ale boki zgolone maszynka :-), lubie u siebie taka fryzurę ) i jak wstane to wszystko mam do góry hi ,myje je rano przed 7 , na szczęście szybko schna .

Stefa( w telegraficznym skrucie ) aby odciąć pempowine :-).

Gdzie się podziały nasze koleżanki ! taką silną preżną grupą byłyśmy !

Doris
Pysia ( remontem się nie wymigasz )
Madii ( nawet Twoja Trójca Cie nie zwalnia)
Liza
Kate
Lenka

Iwona ( ciebie tez ostatnio malutko )
anulaa ( przez kolano przełożę)
misiarska (pojawiasz się i znikasz)
mamartusia
happymama ( za mało Cię, chcemy więcej)

mamusie które do nas ostatnio dołączyły gdzie jesteście ?

jak kogoś zapomniałam proszę dopisać

reklama
Do góry