reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Liza najlepszego dla córci!!
Poziomki najlepsze życzenia dla Gabrysi.

I spóźnione życzenia STO LAT, STO LAT!!! dla Ciebie!!

Super stroje na hallowen. Też się namyślam w co Alicję do przedszkola ubrać, muszę poszperać w necie.

Happymama uważaj na siebie, jeszcze sporo czasu zostało.
Magda powowdzenia w przekonywaniu męża.

Co do wagi, byli u nas znajomi w weekend z synkiem, ma 1,5roku i waży 16 kg. Nie jest tłusty, ale taki ubity duży.

Igor ma tablet, ale jakoś źle na niego wpływa. Wydzielam mu czas grania i zawsze są awantury i koszmarne zachowanie, a jak schowam, to zapomina i jest spokój.

uciekam film z B oglądać.

reklama
Poziomki mam nadzieje ze teraz juz uda mi sie czesciej wpadac bo brakuje mi pogaduszek z wami :-)
Choc przepraszam ale nadrobic zaleglosci na razie sie nie udalo ;-)
Widze nowa mame- Magada wiec Witam serdecznie. U Nas tez Halloween :-) W ubieglym roku w godzinke dzieciaki uzbieraly po wielkiej reklamowce slodyczy
U nas wszyscy podchodza do tego bardzo milo a Irlandczycy obchodza bardzo "glosno" i radosnie ;-)
Moj Synek ma 3lata i wazy 14, Corcia ma 1,5 i 13 kg, Nasz chlopak zawsze byl drobny i urodzil sie z waga 2,450.
Moim zdaniem nie ma sie czym martwic jesli je ok i czuje sie dobrze
Happymama kurcze wspolczuje trzymaj sie dzielnie
Poziomki i Liza Sto Lat dla Dziewczyn- nie Widze suwaczkow na komie ale zgapiam po reszcie :-) ;-)

Dorotko dziekuje i naprawde postaram sie poprawic :-)
A Synek sobie poradzi, moj chodzi prawie rok i czasem nadal smutny jak go zostawiam ale wiem ze mu sie podoba i juz nam po angielsku zaczyna mowic :-)

Happymama ojej kochana ,dobrze ze w szpitalu byłaś,kurcze i co jakieś leczenie tej nerki,wiem jak ci ciężko teraz leżeć jak najwięcej przy dzieciach ,3 mam kciuki i jestem cały czas myślami z Tobą ,naprawdę Cię podziwiam i 3 mam kciuki aby było tak jak Mamci podała ze jeszcze po terminie urodzisz :-).

Iwonko nam też brakuje ciebie na bb ,mówię tutaj głównie o sobie ale dziewczyny pewnie zgodzą sie ze mną ze brakuje Ciebie na bb ,tak więc zagladaj kochana zagladaj :-), dzięki,wierzę ze synek sobie poradzi,z jednej strony sie cieszę bo on wyjdzie do ludzi ,pobawi sie i pewnie czegos nauczy,wierzę ze wyjdzie mu to przedszkole na dobre a z drugiej boję sie o niego ,ze będzie płakać ,myśli tez mam ze on taki malutki a ja go posylam,wygodna matka ze mnie ,boję sie jego płaczu ,mojego płaczu ,ale jestem dobrej myśli,czasem jak zostawał i mojej kolezanki to albo płakał chwilę ,albo wcale ,a jak wracalam to już dawno uspokojony itp .

Niedawno alan przyszedł do nas do lozka ,wysokalam go i zanioslam go do jego lozeczka i czekam aż zasnie :-).

Oliwka gorączki nie ma ,i ładnie śpi,katar ma i wczoraj po szkole dość dużo kaszlala ,nasza pediatra jest dziś od 14 wiec po szkole pójdę z nimi do pediatry .

Aha nie wiem co to moze być ,moze Wy macie jakieś pomysły,alanek od kilku dni wiecznie i non stóp drapie sie pod pachami :-(, teraz jak sikal to już brzuch zaczął drapac,fakt wczoraj usneli w aucie i w domu ich odrazu polozylam ,wytarlam buzię i ręce ,ale bez kąpieli. Ale nie sądzę ze to przez brak kapieli bo te pachy wiecznie drapie :-(.

Idę jeszcze sie drzemnac :-).

Liza poziomki dla Waszych córeczek sto lat

ja za tabletem nie jestem, najstarszegio ciahnie do komputera, ma 15 minut dziennie, jak za duzo to później są problemy, najlepiej jak jest kara i jest spokój

byłam wczoraj u doktorka i mam antybiotyk, i chyba jakas grzybica mi się porzyplatała, mam clortimazolum i jeszcze kupie kore dębu i mam nadzieje ze pomoze

uciakam do kuchni

a dorotka lepeij idz z Oliwką do lekarza bo z kaszlem to nigdy nic nie wiadomo, Moj T znowu zaczął kaszleć ale się łudzę że moze tym razem się nic nie rozwinie a jak nie to jutro do lekarza a jeszcze musze jechac z num do dentysty bo ma dziure i jestem z la na siebie ze wczesniej nie zauwazyłam ,niby i dentysty juz był ale tylko na spr ajak bedzie teraz to nie wiem

Witam sie porannie :-) dzieciaki jedza sniadanie- maja wolny caly tydzien wiec musialy wstac o 7 ;-) ja pije bawarke i mowie wszystkim Dzien Dobry ;-)
Dorota u mnie do tej pory sa mysli ze wyrodna matka ze mnie ze zostawiam placzace dziecko w przedszkolu i to raczej szybko nie minie ;-) ale ja po swoim juz widze jak duzo mu przedszkole dalo i ja kazdemu bede powtarzac ze przedszkole to wspaniala sprawa. :-)
Chyba my mamy przechodzimy przez to gorzej niz nasze pociechy ;-)
Lenka ja z moja najstarsza tez musze sie wybrac do dentysty- jakos ciezko mi sie przekonac do irlandzkich dentystow,ale trzeba w koncu ;-) a Synek moj ma okropne zeby :-( i wczesnie zaczelismy mu myc i myjemy codziennie wiec nie wiem czemu tak :-( i z tego co widze to Amelce zapowiadaja sie takie same :-( choc juz od dawna myjemy wprawdzie woda sama bez pasty ale jednak :-(
Uciekam cos porobic i zagladne pozniej :-) milego dzionka dla wszystkich :-)

Hej dziewczyny ja jeszcze leze ;)
Dorota nie martw sie maly sobie poradzi, bedzie sie swietnie bawic i bedzie miec duzooooo kolegow :-).
Iwonka nie boj sie dentystow tu tez sa dobrzy dentysci, my chodzimy i jestem zadowolona nawet Lily byla na kontroli, kacprowi tez zrobil jednego zabka :). A wiec nie sa tacy zli ;).
U nas nocka o niebo lepsza od wczorajszej, mala ladnie spala i nie miala goraczki. Ale od rana kaszle i zawalony ma nosek.
Za oknem blekitne niebo i sloneczko, az chce sie wstawac :). Ide kawe robic ;)

U nas tez pogoda piekna:)
M pojevhal z kolega rzeczy przeprowadzac,potem do roboty i znowu go nie bedzie caly dzien:(

Jagoda jak dostaje butle przed snem to usypia o 22;00 a wstaje o 5;00 na cycka dopiero:D wreszcie moge powiedziec ze sie wysypiam.

Co do przedszkola to jestem jak najbardziej za.To bordzo uspolecznia i uczy dzieci.
Tez czekam jak blizniaki skoncza 3 lata i poleca:)

Iwona a dlaczego nie uzywasz pasty dla dzieci?

Mamcia zdrowka,moze goraczka juz nie wroci:)

Lenka dobrze ze bylas u lekarza,mam nadzieje ze leki pomoga

Annaoj ciesze sie ze u Was tez lepiej:)

Blizniaki maja 2,5 roku i waza 14 i 15 kg i sa akurat:)

Ostatnia edycja:
Poziomki, to za rok od wrzesnia tylko Jagodzianka ci zostanie reszta od 9-15 w szkole :tak:. Moja lily tez od nastepnego wrzesnia idzie, ona jest z konca listopada i pojedzie rok pozniej.
Ja juz wsciekla jak osa jestem, Z M nie gadam :no:, wkurzyl mnie. I jeszcze jak drzwiami trzasnal jak wychodzil :angry:. A za godz pewnie zadzwoni jak do roboty dojedzie i bedzie gadal jak nigdy nic.
I pogoda sie zepsula, a musze wkoncu isc gdzies te dynie kupic. Chyba najlepsza frajda dla mnie w halloween to te dynie zrobic bo dla dzieci to wiadomo ze slodycze ;).

reklama
Mamcia jak ja sie odnajde:p
NOooo bedzie dziwnie na poczatku ;-).
Ide poodkurzac bo pelno psiej siersci, jakies paluszki, chipsy, okruchy :sorry2:, tak to jest jak sie caly dzien siedzi z dziecmi w domu. Potem chyba polece na zakupy, mala moze mi zasnie we wozku, kupie te dynie i kapuste na golabki :tak:, moze humor w kuchni sobie poprawie ;-).

Do góry