reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

hej... kobitki...

Szarlotka.. moja starsza córa miała epizod z końmi....ale potem tak jakos wyszło ,ze zrezygnowała szkoda..ale widze ,ze twoja córa to zdolniacha.. niezła jest..:-)

doris zdrówka..

wpadam na kawusię .. buzka dla wszystkich..

reklama
MADII to ja wpadam z cieplutkim mlekiem i miodem :-).

IWONKO mam to samo,nawet jak w piecu napale to lubie choć na 5 minut okno otworzyć aby choć trochę powietrza weszlo :tak:,u mnie każdy się na mnie drze ze tylko wietrze i wietrze ale ja to czasem musze bo jak nie otworze to się zle czuje wręcz bo powietrza mi brak.FAJNIE ze spacerek udany,tzn wypad dzieci na dwor ;-).

SZARLOTKA a w jak się przygoda Twojej corki z konmi zaczela? i ile miała wtedy lat?.No to serio corka ma podejście do koni :tak:,ja tez się koni boje .

U mnie noc niezafajna,alan jak to on wiecznie cos chciał choć nie było tragedii,oliwka fajnie spala,obudzila się tylko 1 raz :tak:,ale za to ja nie spalam przez sama siebie,dusil mnie najpierw kaszel a później cos w gardle ze oddychać było mi ciężko i meczylam się tak pol nocy.

Dzis po 19 będę w czestochowie,M ma po nas wyjść i podjedziemy z dziecmi do lekarza,niech mi ich zbada bo nie wiem czy puscic jutro oliwke do szkoły,ona kaszle tylko rano i wieczorem a tak to katar ciut lepszy ,ale sama nie wiem,chcialabym ja puscic bo ona tez już bardzo chce isc,za to alan kaszle coraz bardziej i z nim jest zle :-(,on pewnie antybiotyk teraz dostanie :-(

Ostatnia edycja:
Hej, witam z kawka i to taka mocniejsza, niewyspalam sie dzis :no:, zasnelam dopiero ok 3 a pobudka o 7 :crazy:.
szarlotka zdolna masz corke i naprawde odwazna ja sie kon boje takie wielkie sa :rofl2:.
dorota zdrowka kobito :tak:, i dziecia tez, takie chorowitki ostatnio.
happymamajak sie czujesz? Jak brzuszek?
A gdzie reszta mam sie podziewa???????????

Dziewczynki Ulka zaczęła jeździć już jako siedmiolatka...wiadomo najpierw na małych konikach:)ale szybko jej poszło i mając 8 lat jeździła już na takim bydlaku////a skąd ta miłośc do koni nie mam pojęcia...już jak mniejsza była i koniki gdzieś widziała to szalała:)i zbierała naklejki z końmi i programy o koniach i książki o koniach :):)No i tak jej zostało....Widzicie ja ją urodziłam jako nastolatka ale czasem mam wrażenie że bardziej się wtedy sprawdziłam niż teraz:(Bo teraz dom, każde dziecko coś chce...sprzątanie gotowanie itd....a wtedy miałam tylko uczelnie ale mieszkałam z rodzicami i więcej czasu jej poświęcałam....
Nauczyłam ją czytać kiedy miała 4 lata!!!W przedszkolu robiła za fenomen..Panie ją na środku sadzały i dawały bajki do czytania:)Szybko bardzo mówiła płynnie..ale ja jej właśnie duuuuużo czytałam i nie bajek tylko książek Kubuś Puchatek, Ania z Zielonego Wzgórza...drugą połowę Ani czytała już sama:):)Jej wychowawczyni w pierwszej klasie wzięła mnie na rozmowę jaki sposób miałam na nią bo ona ma małe dzieci i też chce ich szybko nauczyć czytania:):)
No taki obiekt mi się trafił:)Nie wiem dlaczego:)hihihihih Ja taka zdolna nie byłam:) No i strasznie łapała szybko języki...z pierwszej klasy chcieli ją przepisać do trzeciej szkoły podstawowej na podstawie badań psychologicznych..ale nie zgodziłam się ostatecznie i nie żałuję...ona ogólnie drobna jest, jeszcze by jej dokuczali...Bałam się że może w pewnym momencie rozwijać się normalnie lub zwolnić i byłby problem:):)Czyta baaaardzo dużo do dzisiaj...aż mnie wkurza czasami bo non stop kasa na książki...jak kiedyś ją opierniczyłam przy mojej koleżance że znowu tyle kasy na książki wydała(300 zł!) to mnie kumplela opieprzyła że ona by i całą wypłatę swojej dała byle ta chciała czytać:)heh i tak źle i tak niedobrze:)
Ehhhh Ulka to moja duma...ale za to jej brat młodszy!!!!!!!!!! Kurde w domu siedzę a nie potrafię jakoś z nim...w grudniu dwa latka kończy a pare słów mówi, siusia do pieluchy....rozpieszczony trochę jest:(A ja niby matka w odpowiednim wieku....jeszcze ciekawe jaka Gosia będzie...

Dorota a może coś na tle alergicznym???U Oliwki?A masz jakieś syropy dla niej???Bo wieczorny i poranny kaszel jest charakterystyczny dla alergii...może spi na pościeli z pierza???Ja swojego czasu Uli podawałam na ten kaszel Clemastin bo super działa p/histaminowo

szarlotka..

heheh miałam tak ze starszą córcia czytałam jej w sumie od ur...w wieku trójcy mówiła pieknie i znała na pamięć kilka prostych bajek.. zasypiając musowo było kilka ksiązek do przeczytania ..a jak specjalnie opuściła linijkę to mnie poprawiała:szok: pamie, tam jej wystepy na kanapie recytowała wszystkie przeczytane bajki..i uwielbienie do czytania ma do tej pory.. siusiała do nocnik od 8 sca i a trójca.. jedynie najmłodsza córcia jest prawie odpieluchowana.. do chlopców nia mam pomysłu..

SZARLOTKA ok uwielbiala Ula koniki od małego,ale kto wpadl na pomysl aby zaczela na nich jezdzic? rozumiem ze wy rodzice?.Zaczelas szukac takiej stadniny? jak to wygladalo? jak Uli pierwsza wizyta z konmi ?

SZARLOTKA I MADII moja Oliwka nie jest taka zdolna jak wasze dziewczyny a i ja nigdy az taka ambitna w tym kierunku nie bylam choć fakt więcej oliwce czytałam niż alankowi ale ze czytac nie lubie to robie to rzadko niestety,czasem dzieci upominają się wiec im czytam .
Owszem Oliwka zdolniejsza od alanka,szybciej i płynniej mowila choć z mowa alanka nie mogę narzekac bo on już mowi wszystko :-).Oliwka w jego wieku była bardziej ogarnieta niż on,szybciej przyszlo jej ubieranie się samej,rozbieranie,niby alan cos tam robi ale nie idzie mu tak sprawnie jak oliwce w jego wieku.

Nie ma reguly,moznaby powiedzieć przy 2 i kolejnym dziecku ze już doświadczenie mamy i wiemy jak postepowac a później i tak dziecko samo weryfikuje.

SZARLOTKA nie obwiniaj się ze syn jest inny,jest jaki jest,kazdy jest inny a ze swojej Ulki dumy bądź dumna a przy młodszych rob tak jak ci serce podpowiada :tak:.

Glowa boli,pomalutku rozowe plamienia się pojawiają na @ ,oj jak ja nie lubie @ :crazy:,ja już spakowana,jeszcze glowe umyc,zjesc obiad z dziecmi i kolo 15 wyjde z nimi,pojdziemy do babci do pracy a później na pkp .

witajcie,

annaoj - jak Wiktorek dzisiaj?

mamcia- czuję się dzisiaj lepiej, brzuch się trochę uspokoił na szczęście i to nawet bez brania nospy ale dużo leżę i robię tylko to co naprawdę konieczne w domu a resztę olewam, trudno, jeszcze nikt nie umarł od brudnych okien;-)

ja myślę że każde dziecko jest inne, ja lubię czytać i dzieciom czytam od maleńkości, syn szybko załapał zamiłowanie do książek, też szybko znał alfabet itd. Czyta w języku polskim i niemieckim. Co wieczór jest u nas czytanie. Z Martynką i z Mają inaczej , też czytamy ale same się nie garną w ogóle do czytania, Martynka czasami przeczyta parę stron sama z jakiejś książki i koniec. Maja jeszcze nie umie czytać ale zna alfabet i potrafi pisać już sama pojedyncze słowa ale książka musi być naprawdę ciekawa żeby dziewczyny w ogóle się wciągnęły w słuchanie jak ja czytam .

Witam sie popoludniowo.

Dzis troche zalatwiania a i sie wkurzylam takze zagladam tylko i sie melduje!
Miki zaczyna znow kaslac wiec ja juz niewiem o co chodzi, byla poprawa a teraz kaszle znow.... nie mam sily.... :-:)-:)-(
juz mnie ta jesien wkurza totalnie... jak tak dalej bedzie znow lekarza bede musiala zaliczyc....
Jutro znow UP musze odwiedzic, wiec pewnie po poludniu skrobne.
Pozdrawiam, i buziaki dla kazdej z osobna:*

reklama
Cześć, witam się tylko... nie mam w ogóle czasu... ale mam tylko jedno na usprawiedliwienie... remont... jak się ogarnę, to wpadnę na dłużej :tak:

pozdrawiam :-)

Do góry