Dziewczynki Ulka zaczęła jeździć już jako siedmiolatka...wiadomo najpierw na małych konikach
ale szybko jej poszło i mając 8 lat jeździła już na takim bydlaku////a skąd ta miłośc do koni nie mam pojęcia...już jak mniejsza była i koniki gdzieś widziała to szalała
i zbierała naklejki z końmi i programy o koniach i książki o koniach
No i tak jej zostało....Widzicie ja ją urodziłam jako nastolatka ale czasem mam wrażenie że bardziej się wtedy sprawdziłam niż teraz
Bo teraz dom, każde dziecko coś chce...sprzątanie gotowanie itd....a wtedy miałam tylko uczelnie ale mieszkałam z rodzicami i więcej czasu jej poświęcałam....
Nauczyłam ją czytać kiedy miała 4 lata!!!W przedszkolu robiła za fenomen..Panie ją na środku sadzały i dawały bajki do czytania
Szybko bardzo mówiła płynnie..ale ja jej właśnie duuuuużo czytałam i nie bajek tylko książek Kubuś Puchatek, Ania z Zielonego Wzgórza...drugą połowę Ani czytała już sama
Jej wychowawczyni w pierwszej klasie wzięła mnie na rozmowę jaki sposób miałam na nią bo ona ma małe dzieci i też chce ich szybko nauczyć czytania
No taki obiekt mi się trafił
Nie wiem dlaczego
hihihihih Ja taka zdolna nie byłam
No i strasznie łapała szybko języki...z pierwszej klasy chcieli ją przepisać do trzeciej szkoły podstawowej na podstawie badań psychologicznych..ale nie zgodziłam się ostatecznie i nie żałuję...ona ogólnie drobna jest, jeszcze by jej dokuczali...Bałam się że może w pewnym momencie rozwijać się normalnie lub zwolnić i byłby problem
Czyta baaaardzo dużo do dzisiaj...aż mnie wkurza czasami bo non stop kasa na książki...jak kiedyś ją opierniczyłam przy mojej koleżance że znowu tyle kasy na książki wydała(300 zł!) to mnie kumplela opieprzyła że ona by i całą wypłatę swojej dała byle ta chciała czytać
heh i tak źle i tak niedobrze
Ehhhh Ulka to moja duma...ale za to jej brat młodszy!!!!!!!!!! Kurde w domu siedzę a nie potrafię jakoś z nim...w grudniu dwa latka kończy a pare słów mówi, siusia do pieluchy....rozpieszczony trochę jest
A ja niby matka w odpowiednim wieku....jeszcze ciekawe jaka Gosia będzie...