reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

hej
ja na szybciutko bo mało czasu mam, przeczytałam i zapomniałam co miałam napisac,
pamiętam tylko co szarlotka napisała,
szarlotka czy możesz mi więcej napisać o co chodzi z tym ibuprofenem dla dzieci??
bo u nas zawsze kazują podac ibuprofen nie panadol,
bardzo mnie to zainteresowało,
ja dzieci lecze z reguły domowymi sposobami , antybiotyki miały chyba tylko raz,
szczepie też wybiórczo, bede wdzieczna za więcej informacji

Wszystkim potrzebujacym zdrówka życze
i miłego dnia dla wszystkich
!!

reklama
Hej dziewczyna ja tylko na sekunde bo zaraz jedziemy do ikei, i M tez ma dzis urodziny, zalatwil sobie wolne a wiec raczej juz dzis nie bede zagladac.
Marta ale szok z tym siusiakiem :tak:, i juz ciuszki kompletowalas, juz widze jaki szok przezylas.
Dorota zdrowka :tak:.
happymama dobrze ze brzuszek juz lepiej :tak:, a od nieumytych okien nikt nie umarl dokladnie tak jak napisalas ;-), a wiec oszczedzaj sie.
Dobra spadam bo kolezanka juz po mnie przyjechala.
Milego dnia dziewczyny :tak:.

cześć Kochane
tydzień temu w czwartek popołudniu migrena położyła mnie do łóżka do niedzieli :wściekła/y: jeszcze dochodzę do siebie :no: ból był tak potworny i nie ustępowała ani na sekundę a o intensywności :baffled: nie wspomnę, bałam się że flaki wypluję, dobrze że już po wszystkim ale muszę pogadać z ginkiem jak sobie z tym radzić bo paracetamol nie dał rady :crazy:

teraz nadrabiam zaległości w domu, a że wszystko w zwolnionym tępię to końca nie widać :sorry2:
pozdrawiam Was serdecznie

Lenka a co takiego dobrego robisz dziś na obiad ?

CO WOGOLE DZIEWCZYNY DZIS NA OBIAD ROBICIE,SZUKAM POMYSLU :-).

Marta co masz dziś dużo latania ? Czy poprostu gorzej sie czujesz ?

Mamcia to złóż mężowi życzenia urodzinowe :-), a co takiego fajnego w ikei kupujecie ?

Aniu oj współczuję i tulam ,nie zazdroszczę tego bolu :-(, oby było już tylko lepiej.

My pojedli śniadanie ,teraz kislu pojedlismy,coś tam ogarnelam ale dziś mam wene do sprzątania więc będę jeszcze szczegolowiej sprzątać,narazie usiadlam osapnac ,koło 13 muszę iść do sklepu z dziecmi bo w lodowce światło .

poczytałam zaległości tak po łebkach :zawstydzona/y: ale widzę że chłopczyki obrodzą :tak::-D
a ja tak jak jeszcze jakiś czas temu chciałam chłopca tak teraz mi obojętnie :rofl2:
mamartusia ale poród :szok: mi też tak expresem poszedł drugi porób ale w szpitalu, szok jak czytałam do włosy dęba mi stały, uff będzie o czym opowiadać pokoleniom :rofl2:
czesc laski
z nowości to mojej córce siusiak wyrósł, także będzie synuś:-D
:-D:-D:-D

hej...
info od Ania138 nie możne wejść na forum.. znikają jej wpisy./.

tak wiec Stefaaaa poradź.....

buziaczki dla każdej z osobna...

pamiętam o Was.. żeby nie było..
a ja nic takiego nie pisałam :sorry2:
poziomki super że rodzinka już w komplecie :-D

Hejka dzisiaj:)
Kate18 ibuprofen dość kontrowersyjny jest:)Jedni uważają że bezpieczny drudzy że absolutnie...ja należę do drugich:)Bardzo źle wpływa na nerki...zbyt często brany potrafi nawet uszkodzić...po jego podaniu wzrasta liczba kreatyniny...poza tym jest zakazany dla osób starających się zajść w ciąże...no ciekawe dlaczego skoro taki bezpieczny?:) No właśnie....działanie teratogenne jak już pisałam...czyli zabójcze dla płodu...skoro zabójcze dla płodu to jak można podać niemowlęciu????Do tego jest znacznie bardziej drażniący na przewód pokarmowy niż paracetamol...W USA jest zakazany dla dzieci.Tylko u nas zawsze badziewie każą podawać:(Ja nie podawałam żadnemu dziecku...tylko paracetamol. Jak w syropie nie działał to czopek bo szybciej i skuteczniej..

Ania138 a próbowałaś może konkretnych leków na bóle migrenowe?? Nie wiem czy miewasz stale ale ja tak:(:(I straszne mam z wymiotami...2 dni wycięte z życiorysu i mam odkrycie wszechczasów jak dla mnie hihih:)Lek o nazwie CINIE100 , ja biorę pół tabletki czyli dawka 50 mg.Nie jest tania bo za 6 tabl. płacę ok. 100 zł, ale efekt w ciągu pół godziny!!!!! Drugi to aerozol Imigran...też drogie cholerstwo...bo za 2 dawki, czyli na dwa razy 100 zł też:(Ale jest najlepszy...efekt po kilku minutach..czasami nawet do 10 nie zdążyłam policzyć...bo to wziewny do nosa więc szybkość działania rewelacyjna...:)

Dorota ja dzisiaj zupe pieczarkową z ziemniakami mam, Dawid w żłobku jadł pomidorową..i kartacze...a u mnie na drugie placki z gulaszem dla męża a ja mam jajko sadzone z ziemniakami zapiekanymi z fetą i z fasolką w sosie pomidorowym:)Mięcha nie lubie:):):)

A czy ja wam pisałam ostatnio o akcji Dawida z rączką??? Że na pogotowiu wylądowaliśmy??? No i stwierdzili niby uraz nadgarstka a ja jestem na 100% przekonana że to bark...ale po co robić zdjęcie całej ręki????Można w końcu 2 latka naświetlać co kilka dni no nie???? Dziś nie mogę się dodzwonić do przychodni żeby skierowanie do chirurga dostać...namiary na prywatnego mam ale dopiero w poniedziałek, a zależało mi na szybkiej iagnozie, na nfz mnie przyjmą ale ze skierowaniem z naszej przychodni!!!!A tam żeby jechać z nimi razem bez sensu jak zdrowi!!!!!Przecież nie będę z chorymi z nimi siedzieć w poczekalni...a zdrowe dzieci są przyjmowane raz w tygodniu....:(:(Mam dość NFZ:(

Hej Dziewczeta:)
My sie organizujemy,czasu brakuje na wszystko.
Dziewczyny tradycyjnie przy zmianie klimatu chore, na szczescie Jagoda zdrowa:)
Ciesze sie ze tutaj pogoda dopisuje tzn cieplo jest.

Dziewczyny synow jak zwykle zazdraszczam i wszystkim smarkatym zdrowka DUUUUZO:***

szarlotka ja mam napady raz, dwa razy w miesiącu i podobnie dwa, trzy dni w łóżku :dry: mi neurolog zlecił proszek do rozpuszczania Migpriv 6 saszetek za 30 zł ale to wystarcza średnio na jeden atak i fajne bo na czczo też można i na wymioty daje radę ale ja teraz nie wiem czy mogę brać, za tydzień zapytam. O tych Twoich nigdy nie słyszałam, ceny faktycznie kosmiczne ale jak działa to warto, zapytam neurologa ale znając system termin wizyty pewnie będzie już po porodzie :sorry2:

Ostatnia edycja:
hej

poziomki ale fajnie,ze juz jestescie razem(widzialam na fb)!!!! i z mezem sie wyprzytulasz:-D

dorotka żle sie czuje od wczoraj,nie mam siły i boli mnie wszystko od pasa w dół

szarlotka, ania ale macie kosmiczne migreny i leki tez pewnie hiper silne.....a nie probowałyscie jakiejs medycyny naturalnej???ja w wakacje sporo czytałam o ziolach, moze warto sprobowac

reklama
poziomki super że się wam podoba i że wreszcie jesteście wszyscy razem!

doris- jak zdrówko?

ania138- ja kiedyś cierpiałam wiele lat na migreny więc wiem jaki to ból nieznośny, na dodatek miałam tę wersję z miganiem w oku i mdłościami. Mnie wyleczyła a raczej uśpiła mi ją ciąża, od drugiej ciąży konkretnych migren brak....tfuu tfuu tfuu

Do góry