Hejka dzisiaj
Kate18 ibuprofen dość kontrowersyjny jest
Jedni uważają że bezpieczny drudzy że absolutnie...ja należę do drugich
Bardzo źle wpływa na nerki...zbyt często brany potrafi nawet uszkodzić...po jego podaniu wzrasta liczba kreatyniny...poza tym jest zakazany dla osób starających się zajść w ciąże...no ciekawe dlaczego skoro taki bezpieczny?
No właśnie....działanie teratogenne jak już pisałam...czyli zabójcze dla płodu...skoro zabójcze dla płodu to jak można podać niemowlęciu????Do tego jest znacznie bardziej drażniący na przewód pokarmowy niż paracetamol...W USA jest zakazany dla dzieci.Tylko u nas zawsze badziewie każą podawać
Ja nie podawałam żadnemu dziecku...tylko paracetamol. Jak w syropie nie działał to czopek bo szybciej i skuteczniej..
Ania138 a próbowałaś może konkretnych leków na bóle migrenowe?? Nie wiem czy miewasz stale ale ja tak
I straszne mam z wymiotami...2 dni wycięte z życiorysu i mam odkrycie wszechczasów jak dla mnie hihih
Lek o nazwie CINIE100 , ja biorę pół tabletki czyli dawka 50 mg.Nie jest tania bo za 6 tabl. płacę ok. 100 zł, ale efekt w ciągu pół godziny!!!!! Drugi to aerozol Imigran...też drogie cholerstwo...bo za 2 dawki, czyli na dwa razy 100 zł też
Ale jest najlepszy...efekt po kilku minutach..czasami nawet do 10 nie zdążyłam policzyć...bo to wziewny do nosa więc szybkość działania rewelacyjna...
Dorota ja dzisiaj zupe pieczarkową z ziemniakami mam, Dawid w żłobku jadł pomidorową..i kartacze...a u mnie na drugie placki z gulaszem dla męża a ja mam jajko sadzone z ziemniakami zapiekanymi z fetą i z fasolką w sosie pomidorowym
Mięcha nie lubie
A czy ja wam pisałam ostatnio o akcji Dawida z rączką??? Że na pogotowiu wylądowaliśmy??? No i stwierdzili niby uraz nadgarstka a ja jestem na 100% przekonana że to bark...ale po co robić zdjęcie całej ręki????Można w końcu 2 latka naświetlać co kilka dni no nie???? Dziś nie mogę się dodzwonić do przychodni żeby skierowanie do chirurga dostać...namiary na prywatnego mam ale dopiero w poniedziałek, a zależało mi na szybkiej iagnozie, na nfz mnie przyjmą ale ze skierowaniem z naszej przychodni!!!!A tam żeby jechać z nimi razem bez sensu jak zdrowi!!!!!Przecież nie będę z chorymi z nimi siedzieć w poczekalni...a zdrowe dzieci są przyjmowane raz w tygodniu....
Mam dość NFZ