reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Bodzia ja to rozumiem, bo każdy ma czasem gorsze dni. Ale nieleczona depresja ( lub źle dobrane leki) wiesz jakie skutki przynosi?
Martwię się po prostu.
Przeczytałam edycję twojego postu.
Aga czekam na relację z dnia dzisiejszego.:-)
As filmikiobejrzę w wolnej chwili.:tak:Gadaj , czym cię tak wkurzyli?
Koralikowa a ty dziś wolne ?

Śniadanie pora chyba zjeść.
Potem lecę ogarnąć mieszkanie po weekendzie.

Melduje się, za oknem bezchmurne niebo i słoneczko...cudnie...mam nadzieję, że u Was też tak ładnie.
As 76, zdolne dzieciaki :-) gratuluję :-)
aguska2017, Tobie również życzę udanego dnia.

Ja właśnie kończę kawę, a jak Dawidek się obudzi zmykamy na spacer.

Miłego poniedziałku!

Justa kochana moja wiem, wiem dokładnie!!!! Dzięki, że się martwisz :*Naprawde dziękuje :*
Ale ja mam wyjątkowo dobrze teraz dobrane leki. I wiem kiedy mam lecieć do lekarza w trymiga.Bo w sumie ja depresje mam w gratisie...A 4 lata temu mnie wreszcie zdiagnozowano i zaczęto DOBRZE leczyć...
Ja mam zaburzenie osobowości. Wredne to to strasznie, ale mam świetnego lekarza i świetna psycholożke. Nic glupiego nie zrobie, obiecuje. Czasem musze gdzieś tylko napisać jak mi zle i to pomaga.

Opiszę Wam dzisiejsze spotkanie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Na 7.30 mieliśmy spotkanie w sprawie Kubusia z panią pedagog szkolną ,psycholog,reedukatorką i panią od EEG biofeedback w jednej osobie :szok::-D:-D (cóż za kompetentna pani od wszystkiego :eek::eek: ,do tego wychowawca,nauczyciel wspomagający ,pani psycholog z poradni PPP ,ja i Darek.
Sprawa oczywiście dotyczyła jego zachowań i agresji w stosunku do innych.
Na początku zarzuty ,że już sobie rady nie dają ,że wyczerpali w stosunku do jego osoby wszystkie metody wychowawcze i pokazali mi filmik gdzie Kubuś leży pod ławką w połowie i zakłada na siebie krzesło ,a w drugim filmiku wyczłapuje na czworakach z klasy podczas lekcji i kładzie się na ławkę .Na kolejnym biega po korytarzu i krzyczy....
Więcej nie chciałam już oglądać ,ale podsumowałam słowami ...
Ja nie widzę nic strasznego ,to normalne zachowanie u tych dzieci :-D:-D:-D
Trochę wszystkich "specjalistów" wmurowało w podłoże :szok::szok::-D:-D:-D tylko pani psycholog z poradni pokiwała na tak głową :tak::tak:
I zaczęli mi mówić o zagrożeniach ,że no niby tak ,ale co będzie kiedy Kuba rzuci tym krzesełkiem w dziecko?
Lub ucieknie ze szkoły czyli wyolbrzymiają problem i to dużo.Nic się nie dzieje ,a oni panikują :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ha ha ha
Musieli przez Kubę metalowe szafki na książki dzieci przymocować do ściany ,a one są przecież wolnostojące .:sorry2:
No i bardzo dobrze ,przynajmniej żadna się nie przewróci :-D:-D:-D:-D
Kuba jak widać dba o bezpieczeństwo dzieci w szkole swoimi metodami :-D:-D

I w końcu jak powiedzieli co proponuję w tej sytuacji to powiedziałam ,że asystenta .Pani z poradni powiedziała również ,że to była pierwsza jej myśl ,więc mam sprawę wygraną .
Kuba będzie miał SUO w szkole HURRRAAAA !!!!

Dalej omówienie poszczególnych sytuacji i taka oczywista oczywistość ....
Na koniec w podsumowaniach wyszło jeszcze ,że ze względu na zachowanie młodego oni proponują częsć przedmiotów indywidualnie na terenie szkoły ,więc też byłam na tak .

Mąż w końcu nie wytrzymał i powiedział.
Oki zgadzam się ,ale pytam w jakich sytuacjach występują takie zachowania
Odpowiedź :
w różnych :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no to się dowiedzieliśmy

Zaproponowali mi podanie leków uspokajających Kubie :szok::szok::szok:
Nigdy w życiu się tego nie doczekają :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Darek pyta ,gdzie jest pani wspomagająca kiedy coś się zaczyna dziać i można zareagować wcześniej.
odp:
pani ma do ogarnięcią całą klasę i nie jest w stanie pilnować tylko Kuby :sorry::sorry::sorry:

Mój mąż dalej gnębi temat
a co jest takiego w zachowaniach Kuby ,co przeszkadza na lekcji i trzeba go upominać
odp:
bo on zanim się rozpakuje to zajmuje mu to 10 minut i chodzi po klasie ...
No kurcze -dziecko nie ma odniesienia w czasie ,więc w czym problem?
chodzi po klasie ,bo tego potrzebuje i ma to zapisane w orzeczeniu :sorry::sorry::sorry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I mnóstwo takich dupereli ,które mnie wyprowadziły z równowagi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Koniec końców dostałam załączniki do IPET-u ,o które się wcześniej upominałam i znów doznałam szoku :szok::szok::szok:
Dziecko ,które nie potrafi narysować człowieka ma zrobić rysunek czajnika w półcieniu ,ma rozpoznawać kreskę ,linię ,kropkę i przestrzegAĆ RYSOWANIA KONTURU,ma robić prace linearne i z użyciem palety barw i akcentów arystycznych,ma narysować martwą naturę z uwidocznieniem uwypuklenia za pomocą różnych rodzajów kreski :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Oczywiście również powinien be problemu poradzić sobie z rysunkiem w perspektywie i w przerysowywaniu rysunku z małych kwadratów do dużej pełnej ilustracji.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No nóż mi się w kieszeni otwiera jak to czytam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Zaznaczam ,że Kuba poziom opanowania możliwości manualnych ma na poziomie 4-5 latka :szok::szok::sorry::sorry::sorry:

Pytam ,więc kto układał ten program :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i co on ma wspólnego z moim dzieckiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Odpowiedź pani psycholog była taka .
Wszystko da się dostosować ...
Oki to w takim razie dlaczego musi pracować tak jak inne dzieci ,skoro nie potrafi .
odp : bo jak powiemy dzieciom ,że Kuba robi co innego i jest inaczej oceniany to w jakim my świetle sami stawiamy Kubę :confused::confused::confused:

I tu już nie wytrzymałam nerwowo i powiedziałam
TO TRZEBA DZIECIOM W KOŃCU WYTŁUMACZYĆ ,ŻE UBA JEST INNY I DLACZEGO !!!!!
Odp:
Ale dzieci tego nie zrozumieją
No ręce mi opadły do ziemi a kopara poniżej podłogi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

heja...

As gratulacje dla cory :) super tanczy.

a co do dzisiejszej rozmowy.. i podejscia pan, no morde mam w piwnicy. opadla mi szczena na serio! a ja sądzilam ze tylko nasza szkla jest 1000 lat za murzynami ( nie ublizając murzynom..calkiem mili ludzie :D ). no podejscie mają super.. niema co. to nic ze czegos dziecko nie umie, ze jest poza jego mozliwosciami, ale ma to robić bo szanowna pani nie ma zamiaru tlumaczyc innym dzieciom dlaczego jest tak a nie inaczej. I widac jak zapoznali sie z orzeczeniem.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! chyba bym zrugala tą panią.. tak ze by zbladla. nie no cisnienie mi skoczylo..

U nas slonecznie. tak ladnie calkiem.. wiosennie :D Ł z moim tatą i wujkiem z rebakiem szaleją. a ja ugotowalam im fasolową :D zeby cieplej mieli :D hahahaha i o 14 musze isc po chlopców. a tak sie niechce..

As no normalnie strzelic w łeb to mało. Dziecinie rozumieją i Kuba ma cierpieć????? A poza tym sratatatata dzieci rozumieja więcej niż oni by chieli.
A co dotego rysowanie..ja mam 31 lat i za cholere bym czajnika w półcieniu nie narysowała :-p

reklama
hej

ja po pracy,bigos pichce...

Bodzia no i dobrze,wygadaj sie tu i super,,,

as no rece opadaja...u nas IPET jest dostosowany do mozliwosci kazdego ucznia osobno..robi sie prace czy karty pracy dostosowane do ucznia..no jaja..masakra..mi brak słów..bo ja wiem jaks ie pracuje z takimi dziemci,sama takich ucze,wiec prosze cie,trzeba bylo nimi jeb..ac o ta podloge...mam nadzije,ze nie podpisalas IPETu????

Do góry