reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam mamuśki środowo:happy2::happy2:
Ostatni tydzień wakacji kobietki:baffled::baffled:wykorzystać to trzeba ;-);-)
Krolcia witaj u nas :tak::tak:
Beata Kuba tez taki "wypasiony" jak Antoni:-D:-D:-D:-D czekam na fotki mieszkanka :tak::tak:oby wam się spodobało:tak::tak:
Aguska witaj na posterunku:tak::tak: moje dzieci jak mieszkałam jeszcze wieki temu w pobierowie miały swoją prywatną piaskownicę na podwórku i w momencie jak się przeprowadziliśmy do szczecina byli zdziwieni że piaskownice są na placu zabaw a nie przed domem :-D:-Dmieszkamy tu w domku mamy piaskownicę ale oni kochaja plac zabaw więc podwórkowa piaskownica służy do przechowywania zabawek podwórkowych :-D:-D
Anula ale ci się te dzieci mnożą:szok::-D:-D jak to wytrzymałaś psychicznie ???:-D:-D
As czy się różni takie znieczulenie od tradycyjnego??? we wszystkich gabinetach to wykonują/??? boli przy nim coś??? pytam bo od września kończę Julki 2 ząbki i ja zaczynam leczyc swoje a dentysty to ja się boję bardziej jak porodu :zawstydzona/y::zawstydzona/y: aa no i ty żarłoczna chudzino :-D:-D:-D
Moję dziecię rozwiązuje krzyżówkę (znaczy się tata będzie zły bo całą mu zapisuje:-p) ja kończę kawkę i zabieram się za prasowanie ,potem szybkie zakupy w pobliskim warzywniaku i jak Toni pójdzie spać to kończę Julki pokój tzn nad jej łóżkiem wycinam z resztki tapety motywy róznych serduszek i naklejam jej na ścianę a że była z lekka przybrudzona to teraz będzie git pomada :-D:-D:-D jak to mawia mój Pietruszka cos z niczego to moja specjalność :-p:-D:-D

reklama
Krolcia już nam znajomy mówił żeby wszystko dokładnie oglądać :tak: bo przy zdawaniu mieszkania w razie czego liczą 100% a nie np za jeden kafelek zniszczony :sorry2:

Witam. Pogoda okropna się zrobiła, ciemno jak w... pada i burza :dry: musiałam aż światła pozapalać bo nic nie widać :sorry2: ja już mam na szczęście wszystko zrobione, gary umyte, zupka ze wczoraj jeszcze jest, pranie pochowane, pomalowana już jestem nawet głowę umyłam i teraz czekam tylko aż M przyjedzie i będziemy jechać :tak: mam nadzieję że pogoda będzie bo M wziął sobie wolne do wtorku i chce nad wodę pojechać :-) Kuba też aż płacze że chce nad morze :sorry2: no ale morze na przyszły rok :tak: zajrzę później jak wrócimy to wrzucę od razu fotki :tak:

Witam.;-)
Dziękuję za powitania.
Beata to życzę Wam, żeby się podobało mieszkanko:tak:.

Na razie też siedzimy w domu ale pogoda ładna więc chyba pójdziemy na spacer mimo, że chłopaki przeziębione. Starszak dosyć mocno kaszle, dlatego nie w przedszkolu ale gorączki nie ma więc przejdziemy się.

Maluch demoluje pokój:dry:.

A nas mija burza
wyszłam z małym już przed dom ja patrzę a tu czarne niebo i zaczęło grzmieć więc zrezygnowałam ze spacerku po tym jak zobaczyłam błyskawice.i siedzimy w domu nawet nie pada wydaje mi sie że nas minie oby bo ja tak nie lubię burzy...
i ciągle dziś wyłączaja nam prąd nie wiem czy coś sie stało:baffled:

Hej.:-)
Wstałam o 7.30 , ledwo zakręciłam sie w kuchni a już 10.50 . :szok:

malinuś koope lat Cię tu nie było. :-D
Dzieci przygotowane do szkoły? Wszystkie podręczniki i przybory zakupione?
Ze wstydem przyznaję, że dopiero dziś jadę do szkoły spisać listę podręczników. :zawstydzona/y::-p:-D:-D:-D

AsienkaPL moja też lubi spędzać czas w piaskownicy. :tak: Teraz jest na etapie gotowania zup i pieczenia ciast z piachu. :-D

krolcia witam. :-) I u ciebie w domku wesoło.:-D
Całkowicie cię rozumiem, bo sama od 2 tyg. jestem w domu z trójką dzieci.:tak: Ale co zrobić:-(. Skoro trafiła się "fucha" , trzeba wszystko przetrzymać .

Mój wczoraj dzwonił, że na niedzielę tylko zjedzie.:-( W sobotę rozdzielnię w Kozienicach jeszcze remontować będą. Jednodniowa fucha. :tak: Niedziela w domu , a potem jeszcze tylko pn, wt i śr pod Wa-wą i znowu wróci na normalny tryb pracy. :tak::-)

anulaaa33 szkoda , że tak daleko od siebie mieszkamy. :-D:-D:-D

Beata1988oby mieszkanko przypadło wam do gustu. Powodzenia!

aguska2017 burza? :eek: U nas dziś piękna pogoda. :tak: Póki mnie wena łapie , to dzis umyje sobie okna. Bo potem we wrześniu ciężko będzie, ciężko...:tak:

Ale masz fajnie z tymi szkolnymi zakupami:tak:. Ja się doczekać nie mogę. Zawsze to lubiłam. Zeszyciki, kredeczki, pierdółeczki. Jeszcze trochę...:rolleyes2: i ja będę mogła w szał zakupów wpaść:-D.

Witam.;-)
Też jestem mamą siedzącą w domu. W tygodniu jestem sama z dzieciakami i psem:happy2:. Mąż pracuje w wojsku i wywalili go na inną jednostkę do innego miasta:-(. Jakoś sobie radzimy choć jest ciężko czasami. Najgorsze, że dzieci widują ojca tylko w weekendy a czasami co drugi weekend jak mu służbę w sobotę dowalą:hmm:.
Witam nową mamę.
Rozgość się u nas;-)

A my się dziś do mamy wybraliśmy i takim oto sposobem mamy 6 dzieci :-D:-D
ktoś chce dołączyć do domowego przedszkola??:-D
Ja mam dziś też o 1 więcej ,ale to starszyzna już ,więc przedszkole odpada.
Dziewczyny przegadały do 4 rano ) myślałam ,że je zamorduję :sorry2::sorry2::-D:-D:-D) ale z drugiej strony jak nie teraz się spotykać to kiedy :confused::confused:
A niech tam .W końcu są jeszcze wakacje ....

Witam mamuśki środowo:happy2::happy2:
Ostatni tydzień wakacji kobietki:baffled::baffled:wykorzystać to trzeba ;-);-)
Krolcia witaj u nas :tak::tak:
Beata Kuba tez taki "wypasiony" jak Antoni:-D:-D:-D:-D czekam na fotki mieszkanka :tak::tak:oby wam się spodobało:tak::tak:
Aguska witaj na posterunku:tak::tak: moje dzieci jak mieszkałam jeszcze wieki temu w pobierowie miały swoją prywatną piaskownicę na podwórku i w momencie jak się przeprowadziliśmy do szczecina byli zdziwieni że piaskownice są na placu zabaw a nie przed domem :-D:-Dmieszkamy tu w domku mamy piaskownicę ale oni kochaja plac zabaw więc podwórkowa piaskownica służy do przechowywania zabawek podwórkowych :-D:-D
Anula ale ci się te dzieci mnożą:szok::-D:-D jak to wytrzymałaś psychicznie ???:-D:-D
As czy się różni takie znieczulenie od tradycyjnego??? we wszystkich gabinetach to wykonują/??? boli przy nim coś??? pytam bo od września kończę Julki 2 ząbki i ja zaczynam leczyc swoje a dentysty to ja się boję bardziej jak porodu :zawstydzona/y::zawstydzona/y: aa no i ty żarłoczna chudzino :-D:-D:-D
Moję dziecię rozwiązuje krzyżówkę (znaczy się tata będzie zły bo całą mu zapisuje:-p) ja kończę kawkę i zabieram się za prasowanie ,potem szybkie zakupy w pobliskim warzywniaku i jak Toni pójdzie spać to kończę Julki pokój tzn nad jej łóżkiem wycinam z resztki tapety motywy róznych serduszek i naklejam jej na ścianę a że była z lekka przybrudzona to teraz będzie git pomada :-D:-D:-D jak to mawia mój Pietruszka cos z niczego to moja specjalność :-p:-D:-D
Malinka tu masz na temat tych znieczuleń .
Znieczulenia można łączyć i działanie jest lepsze wtedy ;-):-):-)
Znieczulenia stosowane w stomatologii

Z doświadczenia wiem,że można robić pod jednym znieczuleniem kilka zębów na raz.
Najwięcej robiłam 3 jednorazowo ;-):-):-) na 1 znieczuleniu przewodowym :tak::-):-)
Klaudia miała przewodowo -nasiękowe bo słabo i bardzo powoli się znieczula :baffled::baffled:
Witam w środę.
Dziewczyny już wstały.Kuba się zerwał dziś po 6 rano,ale poszedł z rana maltretować dziadka,więc pospaliśmy do 8.30 :-D:-D:-D
Pranie mam już zrobione i zaraz muszę powiesić,obiadek mam z wczoraj ,więc też luzik.

Cześć dziewczyny!
Dziś tylko na chwilkę, żeby Wam nie truć :tak:. Brak mi weny do czytania i nadrabiania postów <a jest tego całkiem sporo> jak również do pisania... Więc dziś tak po krótce, ok? Jakoś nie mam humoru i nic mi się przez to nie chce. U mnie burza, no i nie fajnie :-(. Młody lata z odkurzaczem i bawi się w odkurzanie <w sumie to ma tak od kilku dni :baffled:>. Widzę, że Malinka, zawitała :tak:, co tam kochana u Ciebie? Wszystko gotowe już dla dzieciaczków do szkoły?
Witam nową mamę karolcia, cześć :tak:!
Dla reszty kochanych babeczek wielkie buziaki :tak:, miłego spokojnego i udanego dnia ;-)

reklama
Witam,
oj poszalałyście z postami, ale nadrobiłam :tak:
Wyprawa rowerow była krótsza niż przewidziałam, bo Marcin usnął i musiałam wracać. I tak jechałam ze Śpiochem kawał drogi, bo innego wyjścia nie było. Planowałam wstąpić do sklepu kupić chleb oraz może jakąś czapeczkę dla Marcina ale nie dojechałam
wink2.gif
no cóż, jak się wyśpi, zje to pojedziemy jeszcze raz. Chyba, że będzie upalnie, to po południu dopiero się wybierzemy.
As gdzie jest ten fajny stomatolog? Do Marek mam kawałek ale może jest gdzieś bliżej w moją stronę?!
krolcia witaj! Domyślam się, że jest Ci ciężko samej, ale co zrobić skoro tak musi być.
fanta ja dziś też jakoś kiepskawo się nastroiłam od rana;-)mam nadzieję, że to minie.
Mam trochę prasowania ale najpierw zabiorę się za podłogę w kuchni. Z racji tego, że Mały śpi, odkurzanie odpada, zamiotę i zmyję. Jak starczy czasu, to poprasuję. Nie mam pojęcia co zrobić na obiad:baffled:
Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Do góry