reklama
A
Aleksia123
Gość
Dziewczyny macie rację w zupełności:-) ja też nie wierzę w żadne zabobony bo co ma być to i tak będzie.:-):-) As Twoja biżuteria jest super.:-):-) Ja pół godziny temu dostałam telefon od babci ze zmarł jej drugi syn czyli brat mojego sp taty (*) a mój wujek 56 l.. 12 lat był chory na raka:-( w sobotę mamy pogrzeb. Spadam dziewczyny bo tak trochę dziwnie się czuje. Pa.
aguska2017
Fanka BB :)
Bartuś już śpi ja jak zwykle czekam na mojego m miał byc wcześniej to o tak go własnie widzę
Dziewczyny wspólczuje i tobie Lena i Aleksia tobie również trzymajcie sie
As fajne kolczyki:-)
Dziewczyny wspólczuje i tobie Lena i Aleksia tobie również trzymajcie sie
As fajne kolczyki:-)
anka26_x_07
Mama Laury :)
Odmeldowuje sie wieczorem
Moj juz lezy na kanapie wiec nie posiedze z Wami
Wiki wspolczuje ale pamietam za babcinych czasow ze kazali jesc kapuste kiszona i pic wode z ogorkow kiszonych Z owsikami nie mialam stycznosci wiec nic nie zaradze ale skoro masz jutro wizyte to napewno cos dostaniecie
As ale mialas wene
Iwcik to zes sie zawziela. Powodzenia A ze szwagrem rano klikalam i pisal ze karmi ale nie napisal ze mu nie idzie
Popoludniu udalam sie z Agnieszka po prezent .Dosc dlugo nam zeszlo ale udalo sie. Po powrocie wspolna kolacja z corka i mezem po czym malizna poszla spac. Ja padam na twarz a tu jeszcze trzeba sie chlopem zajac
Spokojnej nocy
Moj juz lezy na kanapie wiec nie posiedze z Wami
Wiki wspolczuje ale pamietam za babcinych czasow ze kazali jesc kapuste kiszona i pic wode z ogorkow kiszonych Z owsikami nie mialam stycznosci wiec nic nie zaradze ale skoro masz jutro wizyte to napewno cos dostaniecie
As ale mialas wene
Iwcik to zes sie zawziela. Powodzenia A ze szwagrem rano klikalam i pisal ze karmi ale nie napisal ze mu nie idzie
Popoludniu udalam sie z Agnieszka po prezent .Dosc dlugo nam zeszlo ale udalo sie. Po powrocie wspolna kolacja z corka i mezem po czym malizna poszla spac. Ja padam na twarz a tu jeszcze trzeba sie chlopem zajac
Spokojnej nocy
Wykąpana i ide spac jakas zmeczona jestem wogóle to nogi mnie bola chyba zmiana pogody bedzie bo zazwyczaj własnie na zmiane mnie bola :---(
Aleksia przykro mi bardzo i trzymaj sie (*) dla wójka rak to paskudna choroba:---(
AS fajniutkie te kolczyki a masz cos z turkusem ????????
Lena dobrze ze juz po wszystkim a jak Gaja ,z kim wkoncu została??????/
Aleksia przykro mi bardzo i trzymaj sie (*) dla wójka rak to paskudna choroba:---(
AS fajniutkie te kolczyki a masz cos z turkusem ????????
Lena dobrze ze juz po wszystkim a jak Gaja ,z kim wkoncu została??????/
kerna
http://www.lauraziobro.pl
Cześć dziewczyny. Z góry bardoz przepraszam za nieobecność.bardzo bardzo ale usprawiedliwień mam całe mnóstwo. Na bb zaglądam na dwie sekundy...ale teraz mam do was pytanie ważne kochane. Michał i Laura mają coś z gardłem. Kaszla okropnie. dałam flegamine i teraz z mokrego kaszlu zrobił się suchy. Właśnie Michał prawie zwymiotował z tego kaszlania i się popłakał:-( Coś mi się wydaje ze jutro lekarz nie przyjmuje i na wekend zostane sama z problemem. Poradźcie coś, bo nigdy z kaszlem nie miałam do czynienia i nie wiem co robić i co mozna podać dwulatkowi. moze jakieś domowe sposoby? Oprócz syropu z cebuli?Wiem że go boli to gardło...błagam pomocyyyyyyyyyy
bajeczneMH zdrówka kochana ,bo dotyczałam ,że u was znów się jakieś chorubsko wkrada.
Ja w takie zabobony też nie wierzę.
Klaudia była mała jak zmarła ciocia i wujek ,na pogrzebie była i nic się nie stało.
Tak małe dziecko tak naprawdę nie ma świadomości co się dzieje.
Bardziej bym się obawiała wziąć 3-4 latka ,bo takie dziecię już coś niecoś kuma o co chodzi. ;-)
No to zrobiłam sobie chwilkę przerwy i powstały takie kolczyki.
zazdroszcze tego zapalu pojscia do dentysty, ja odkad urodzilam sewka bo po nim pekly mi dwie czworki gorne i zostaly korzenie, nie moge sie zmobilizowac...hej laski
dzisiaj byłam znów u dendysty no i wkoncu ząbek skonczony ale został jeszcze jeden bo nieststy w czasie ciązy dwa sie popsuly dobrze ze nie bolaly bo bym chyba oszalala a tak to teraz spokojnie moge je zrobic :-)
No i tatus pod nieobecnosc mamusi zajął sie Lenka i sie usmiałam b:-)o b:-)iedny nie umial jej nakarmic heeee choc nie raz ja karmil ale dzisiaj miala jakis odruch ze caly czas wyciągala rączkami butelke z buzi co on jej wlozyl smoczek zeby piła to pociągła dwa razy i bach rączkami złapala i wyciagła wchodze do domu a tatu z dzieckiem na reku w progu mnie wita i gada mamuska bierz to dziecko bvo nie chce jesc
no i mamusia wziela a córeczka pieknie całe mleczko wypiła
No i postanowilam ze od poniedzialku zaczynam byc kochanką Dukana zobaczymy co mi wyjdzie i czy wytrwam do konca i osiagnąć cel najwazniejsze to nastawic sie psychicznie i pożegnac sie ze słodyczami którymi ostatnio objadałam sie ze szok
ale juz sobie powiedzialamz e w tym roku zrobie sobie wszystkie zeby
trzymaj sie cieplutkoDziewczyny macie rację w zupełności:-) ja też nie wierzę w żadne zabobony bo co ma być to i tak będzie.:-):-) As Twoja biżuteria jest super.:-):-) Ja pół godziny temu dostałam telefon od babci ze zmarł jej drugi syn czyli brat mojego sp taty (*) a mój wujek 56 l.. 12 lat był chory na raka:-( w sobotę mamy pogrzeb. Spadam dziewczyny bo tak trochę dziwnie się czuje. Pa.
kerna tantum verde do psikania, a na kaszel to u nas sie sprawdza sinecod w kroplach a nie macie w przychodni czegos takiego jak nocne dyzury...
u nas w weekendy i po 19 sa wlasnie takie dyzury i jak cos sie dzieje nie trzeba od razu jechac do szpitala, czy gdzies tylko mam pod reka, apteka tez jest w centrum 24 na dobe otwarta
Pewnie ,że kup .Fajna zabawa i odpręża .As śliczne kolczyki ja chyba sobie może też zacznę robić ;-) już kiedyś o tym myślałam ale jakoś szkoda mi kasy żeby zakupić to wszystko
Dowikla dzięki Kochana za radę a tamtum verde mogę dać Kubie? Bo wiem że niektóre leki to od 3 lat z resztą poczytam w necie
Witam wieczorem. My z Kubkiem już po kąpieli teraz będzie dobranocny ogród więc będzie pół godziny spokoju a potem Kubek idzie spać nie wiem co on ostatnio ma ale wstaje mi rano przed 10.00 jak nigdy, może przez to że lekko chory ale widać że mu lepiej bo zjadł frytki i nawet się bawił bo tak cały czas leżał :-) a znalazłam sposób żeby mu dać syropek na gardełko daje mu prawoślazowy rozrobiony trochę z wodą bo dla niego to za słodki jest dzisiaj jak zobaczyłam w książeczce kiedy byłam ostatni raz u lekarza z Kuba to się zdziwiłam ostatni raz mam receptę z maja idę zrobić kolacyjkę jakąś chociaż jeść mi się nie chce ale trzeba tabletki wziąć więc coś trzeba wszamać do jutra Laseczki spokojnej nocki życzę
Iwcik z turkusem mam kulki kosmiczne .
Wkleję może jutro linka to je sobie zobaczysz.
To dopiero pierwsze zamówienie materiałów było,więc wszystkiego jeszcze nie posiadam. ;-):-):-)
Coraz bardziej mnie wciąga to robienie i chyba na jakiś kurs się wybiorę.
Aleksia zapalam.(*)
Kerna Flegaminę się podaje dopiero wtedy kiedy kaszel jest mokry i trzeba go wyksztusić.
Na suchy kaszel podaje się syropy przeciwkaszlowe .
Dzięki dziewczyny za pochwały .:-):-)
Wiki na owsiki zakwasza się organizm kapustą kiszoną i podaje pestki dyni -to takie babcine sposoby.
Lekarze dają na ogół Pyrantelum lub podobnie działającego.
Stawiam jednak na to ,że jak ma Martynka to i Kamilek niestety też .
Musisz przeleczyć ich oboje ,bo inaczej to się szybko nawróci.
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
helo
spoko,nic sie nie stalo
zrowka dla dziewczynek
Weronika cos mocno kicha i chyba jednak i ja katar dopadnie
idzie jutro do przedszkola i nic,udam glupia ze rano ni miala kataru,bo nie mam za bardzo innego wyjscia
Paulina juz ok,troche kataru i tyle,ale mysle ze szybko jej minie bo twrada z niej bestyja:-)
a na co etn antybiotyk dostal?jak ma tylko czerwone gardlo tomoze miec poprostu z przeziebienia i jak nie ma goraczki to mu nie dawaj narazie tego clacidu,szkoda dziecka
spokojnie mozesz mu psikac tantum verde albo jak pislaa MH septolux-tansza wersja a rownie skuteczna
wyprobowalal juz wiele razy
do tego adwaj mu wapno,jakas witc czy rutinacee i lipomla tez nie zaszkodzi bo jest dobry na przeziebienia,ja zawsze swoim daje
a tantum mozna juz niemowlakom psiakc
moje nie mialy ale na pewno cala rodzina musi dostac lek,nawet jak nikt inny nie ma objawowo ,bo u doroslych moze nie byc zadnych
heheheheh,eh faceci
ja ostatnio zlapilam zab i narazie mam spokoj,bo od razu mi przeglad zrobila
elofen,eurespal,pulmeo jedna chwala
ale fat dobry przeciwzapalny lek,nam czetso skore ratowal,tyle ze paskudny w samku ale mozna mieszac z plynami czy z mlekiem
przykro mi [*]
jak najbardziej kiszona kapsuta i ogorki
owiski kochaja cukier
zdrowka dla dzieciaczow
a jak zamknieta przycodnia to mozesz isc z nimi na ostry dyzur i musza Cie przyjac
jak juz wyzej bylo mozesz spokojnie piskanc mu czyms do gardla
a jak zwymiotowal flegma to o tyle dobrze bo mu na oskarzela nie pojdzie
ale obserwuj czy nie ma goraczki bo wymioty i bol gardla u takich malyc dzieci moga swiadczyc o anginie
u nas tak sie zawsze robi
na noc zebytak kaszel mocno nie meczyl dobry jest syrop prawoslazowy-ok.3zl
a w dzien na odkrzuszenie ja podaje Ambrosol,mozna kupic bez recpety
do tego tez lipomal,wapno,wit c
ale moze lepiej idz jutro do lekarza
a u mniebe zwikszych zmian
dobrze ze juz jutro piatek
mam nadzeje ze Weronice przejdzie
dalam jej syropki
spirytusem kamforowym natarlam i poki co spi
witam,
Helena znowu w domu 2 dni w przedszkolu i mega kaszel
Anaconda, współczuje sasiadek
Anabuba, zdrówka dla dzieciaczków wczoraj juz nie miałam jak do ciebie odzwonic, sorka
Zajrzę później, małe krzyczą ze głodne
spoko,nic sie nie stalo
zrowka dla dziewczynek
Weronika cos mocno kicha i chyba jednak i ja katar dopadnie
idzie jutro do przedszkola i nic,udam glupia ze rano ni miala kataru,bo nie mam za bardzo innego wyjscia
Paulina juz ok,troche kataru i tyle,ale mysle ze szybko jej minie bo twrada z niej bestyja:-)
Witam Was. Wybaczcie że nie zaglądam ale M znowu coś z systemem kombinuje dzisiaj byłam z Kubkiem u lekarza bo wczoraj dostał gorączki wieczorem ale na szczęście dzisiaj już nie ma ale na zapas pojechałam dostał znowu clacid czy coś takiego ale chyba tylko prawoślazowy będę mu dawać bo po tym coś mu się na wymioty zbiera mam nadzieję że szybko mu przejdzie mi tylko katar został a M jak na razie zdrowy a mi się spać chce Kuba się obudził po 3 w nocy i zasnął o 5,30 i cały czas na rękach musiałam go nosić także padam jak nie wiem co idę się chyba położyć bo Kubek nie dawno zasnął
a na co etn antybiotyk dostal?jak ma tylko czerwone gardlo tomoze miec poprostu z przeziebienia i jak nie ma goraczki to mu nie dawaj narazie tego clacidu,szkoda dziecka
spokojnie mozesz mu psikac tantum verde albo jak pislaa MH septolux-tansza wersja a rownie skuteczna
wyprobowalal juz wiele razy
do tego adwaj mu wapno,jakas witc czy rutinacee i lipomla tez nie zaszkodzi bo jest dobry na przeziebienia,ja zawsze swoim daje
a tantum mozna juz niemowlakom psiakc
No juz jestem odebrałam wyniki Martynka ma owsiki :-( mam do was pytanie czy miały wasze dzieci owsiki
moje nie mialy ale na pewno cala rodzina musi dostac lek,nawet jak nikt inny nie ma objawowo ,bo u doroslych moze nie byc zadnych
hej laski
dzisiaj byłam znów u dendysty no i wkoncu ząbek skonczony ale został jeszcze jeden bo nieststy w czasie ciązy dwa sie popsuly dobrze ze nie bolaly bo bym chyba oszalala a tak to teraz spokojnie moge je zrobic :-)
No i tatus pod nieobecnosc mamusi zajął sie Lenka i sie usmiałam b:-)o b:-)iedny nie umial jej nakarmic heeee choc nie raz ja karmil ale dzisiaj miala jakis odruch ze caly czas wyciągala rączkami butelke z buzi co on jej wlozyl smoczek zeby piła to pociągła dwa razy i bach rączkami złapala i wyciagła wchodze do domu a tatu z dzieckiem na reku w progu mnie wita i gada mamuska bierz to dziecko bvo nie chce jesc
no i mamusia wziela a córeczka pieknie całe mleczko wypiła
No i postanowilam ze od poniedzialku zaczynam byc kochanką Dukana zobaczymy co mi wyjdzie i czy wytrwam do konca i osiagnąć cel najwazniejsze to nastawic sie psychicznie i pożegnac sie ze słodyczami którymi ostatnio objadałam sie ze szok
heheheheh,eh faceci
ja ostatnio zlapilam zab i narazie mam spokoj,bo od razu mi przeglad zrobila
BEATKO
Jak gardlo Go boli to psikaj tantum verde lub czyms takimAntybiotyk na zaczerwienione gardlo to lekka przesadaJa bym Tobie polecala syropek ELOFEN,on jest na przeziebienie i przeciwzapalnyAle jest na recepte
Dziwie sie ze Twoja lekarka nie pomyslala na poczatek o czyms takim
WIKI
Owsiki sa paskudneMam nadzieje ze lekarka zapisze dobre leki i szybko sie ich pozbedziecie[/B]
elofen,eurespal,pulmeo jedna chwala
ale fat dobry przeciwzapalny lek,nam czetso skore ratowal,tyle ze paskudny w samku ale mozna mieszac z plynami czy z mlekiem
Dziewczyny macie rację w zupełności:-) ja też nie wierzę w żadne zabobony bo co ma być to i tak będzie.:-):-) As Twoja biżuteria jest super.:-):-) Ja pół godziny temu dostałam telefon od babci ze zmarł jej drugi syn czyli brat mojego sp taty (*) a mój wujek 56 l.. 12 lat był chory na raka:-( w sobotę mamy pogrzeb. Spadam dziewczyny bo tak trochę dziwnie się czuje. Pa.
przykro mi [*]
y
jak najbardziej kiszona kapsuta i ogorki
owiski kochaja cukier
Cześć dziewczyny. Z góry bardoz przepraszam za nieobecność.bardzo bardzo ale usprawiedliwień mam całe mnóstwo. Na bb zaglądam na dwie sekundy...ale teraz mam do was pytanie ważne kochane. Michał i Laura mają coś z gardłem. Kaszla okropnie. dałam flegamine i teraz z mokrego kaszlu zrobił się suchy. Właśnie Michał prawie zwymiotował z tego kaszlania i się popłakał:-( Coś mi się wydaje ze jutro lekarz nie przyjmuje i na wekend zostane sama z problemem. Poradźcie coś, bo nigdy z kaszlem nie miałam do czynienia i nie wiem co robić i co mozna podać dwulatkowi. moze jakieś domowe sposoby? Oprócz syropu z cebuli?Wiem że go boli to gardło...błagam pomocyyyyyyyyyy
zdrowka dla dzieciaczow
a jak zamknieta przycodnia to mozesz isc z nimi na ostry dyzur i musza Cie przyjac
jak juz wyzej bylo mozesz spokojnie piskanc mu czyms do gardla
a jak zwymiotowal flegma to o tyle dobrze bo mu na oskarzela nie pojdzie
ale obserwuj czy nie ma goraczki bo wymioty i bol gardla u takich malyc dzieci moga swiadczyc o anginie
u nas tak sie zawsze robi
na noc zebytak kaszel mocno nie meczyl dobry jest syrop prawoslazowy-ok.3zl
a w dzien na odkrzuszenie ja podaje Ambrosol,mozna kupic bez recpety
do tego tez lipomal,wapno,wit c
ale moze lepiej idz jutro do lekarza
a u mniebe zwikszych zmian
dobrze ze juz jutro piatek
mam nadzeje ze Weronice przejdzie
dalam jej syropki
spirytusem kamforowym natarlam i poki co spi
reklama
Podziel się: