reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Dziewczyny macie rację w zupełności:-) ja też nie wierzę w żadne zabobony bo co ma być to i tak będzie.:-):-) As Twoja biżuteria jest super.:-):-) Ja pół godziny temu dostałam telefon od babci ze zmarł jej drugi syn czyli brat mojego sp taty (*) a mój wujek 56 l.. 12 lat był chory na raka:-( w sobotę mamy pogrzeb. Spadam dziewczyny bo tak trochę dziwnie się czuje. Pa.

Bartuś już śpi ja jak zwykle czekam na mojego m miał byc wcześniej to o tak go własnie widzę:wściekła/y:
Dziewczyny wspólczuje i tobie Lena i Aleksia tobie również trzymajcie sie
As fajne kolczyki:-)

Odmeldowuje sie wieczorem

Moj juz lezy na kanapie wiec nie posiedze z Wami

Wiki wspolczuje ale pamietam za babcinych czasow ze kazali jesc kapuste kiszona i pic wode z ogorkow kiszonych:sorry: Z owsikami nie mialam stycznosci wiec nic nie zaradze ale skoro masz jutro wizyte to napewno cos dostaniecie:tak:

As ale mialas wene:rofl2:

Iwcik to zes sie zawziela. Powodzenia:tak: A ze szwagrem rano klikalam i pisal ze karmi ale nie napisal ze mu nie idzie:-D:-D

Popoludniu udalam sie z Agnieszka po prezent .Dosc dlugo nam zeszlo ale udalo sie. Po powrocie wspolna kolacja z corka i mezem po czym malizna poszla spac. Ja padam na twarz a tu jeszcze trzeba sie chlopem zajac:happy:

Spokojnej nocy

Wykąpana i ide spac jakas zmeczona jestem wogóle to nogi mnie bola chyba zmiana pogody bedzie bo zazwyczaj własnie na zmiane mnie bola :-:)-:)-(

Aleksia przykro mi bardzo i trzymaj sie (*) dla wójka rak to paskudna choroba:-:)-:)-(

AS fajniutkie te kolczyki a masz cos z turkusem ????????

Lena dobrze ze juz po wszystkim :tak: a jak Gaja ,z kim wkoncu została??????/

Cześć dziewczyny. Z góry bardoz przepraszam za nieobecność.bardzo bardzo ale usprawiedliwień mam całe mnóstwo. Na bb zaglądam na dwie sekundy...ale teraz mam do was pytanie ważne kochane. Michał i Laura mają coś z gardłem. Kaszla okropnie. dałam flegamine i teraz z mokrego kaszlu zrobił się suchy. Właśnie Michał prawie zwymiotował z tego kaszlania i się popłakał:-( Coś mi się wydaje ze jutro lekarz nie przyjmuje i na wekend zostane sama z problemem. Poradźcie coś, bo nigdy z kaszlem nie miałam do czynienia i nie wiem co robić i co mozna podać dwulatkowi. moze jakieś domowe sposoby? Oprócz syropu z cebuli?Wiem że go boli to gardło...błagam pomocyyyyyyyyyy:sorry:

MH zdrówka kochana ,bo dotyczałam ,że u was znów się jakieś chorubsko wkrada. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja w takie zabobony też nie wierzę.
Klaudia była mała jak zmarła ciocia i wujek ,na pogrzebie była i nic się nie stało.
Tak małe dziecko tak naprawdę nie ma świadomości co się dzieje.
Bardziej bym się obawiała wziąć 3-4 latka ,bo takie dziecię już coś niecoś kuma o co chodzi. ;-):sorry::sorry:

No to zrobiłam sobie chwilkę przerwy i powstały takie kolczyki.
bajeczne :tak:
hej laski

dzisiaj byłam znów u dendysty no i wkoncu ząbek skonczony ale został jeszcze jeden bo nieststy w czasie ciązy dwa sie popsuly dobrze ze nie bolaly bo bym chyba oszalala a tak to teraz spokojnie moge je zrobic :-)
No i tatus pod nieobecnosc mamusi zajął sie Lenka i sie usmiałam b:-)o b:-)iedny nie umial jej nakarmic heeee choc nie raz ja karmil ale dzisiaj miala jakis odruch ze caly czas wyciągala rączkami butelke z buzi co on jej wlozyl smoczek zeby piła to pociągła dwa razy i bach rączkami złapala i wyciagła :-D:-D:-Dwchodze do domu a tatu z dzieckiem na reku w progu mnie wita i gada mamuska bierz to dziecko bvo nie chce jesc:-D:-D:-D
no i mamusia wziela a córeczka pieknie całe mleczko wypiła:-D:-D:-D

No i postanowilam ze od poniedzialku zaczynam byc kochanką Dukana:-D zobaczymy co mi wyjdzie i czy wytrwam do konca i osiagnąć cel :tak::tak::tak:najwazniejsze to nastawic sie psychicznie i pożegnac sie ze słodyczami którymi ostatnio objadałam sie ze szok:szok::szok::szok:
zazdroszcze tego zapalu pojscia do dentysty, ja odkad urodzilam sewka bo po nim pekly mi dwie czworki gorne i zostaly korzenie, nie moge sie zmobilizowac...
ale juz sobie powiedzialamz e w tym roku zrobie sobie wszystkie zeby :tak:
Dziewczyny macie rację w zupełności:-) ja też nie wierzę w żadne zabobony bo co ma być to i tak będzie.:-):-) As Twoja biżuteria jest super.:-):-) Ja pół godziny temu dostałam telefon od babci ze zmarł jej drugi syn czyli brat mojego sp taty (*) a mój wujek 56 l.. 12 lat był chory na raka:-( w sobotę mamy pogrzeb. Spadam dziewczyny bo tak trochę dziwnie się czuje. Pa.
trzymaj sie cieplutko :tak:

kerna tantum verde do psikania, a na kaszel to u nas sie sprawdza sinecod w kroplach :tak: a nie macie w przychodni czegos takiego jak nocne dyzury...
u nas w weekendy i po 19 sa wlasnie takie dyzury i jak cos sie dzieje nie trzeba od razu jechac do szpitala, czy gdzies tylko mam pod reka, apteka tez jest w centrum 24 na dobe otwarta :tak:

As śliczne kolczyki :tak: ja chyba sobie może też zacznę robić ;-) już kiedyś o tym myślałam ale jakoś szkoda mi kasy żeby zakupić to wszystko :tak:
Dowikla dzięki Kochana za radę :tak: a tamtum verde mogę dać Kubie? Bo wiem że niektóre leki to od 3 lat :sorry: z resztą poczytam w necie :tak:

Witam wieczorem. My z Kubkiem już po kąpieli :tak: teraz będzie dobranocny ogród więc będzie pół godziny spokoju a potem Kubek idzie spać :tak: nie wiem co on ostatnio ma ale wstaje mi rano przed 10.00 :szok: jak nigdy, może przez to że lekko chory :tak: ale widać że mu lepiej bo zjadł frytki i nawet się bawił bo tak cały czas leżał :-) a znalazłam sposób żeby mu dać syropek na gardełko :tak: daje mu prawoślazowy rozrobiony trochę z wodą :tak: bo dla niego to za słodki jest :tak: dzisiaj jak zobaczyłam w książeczce kiedy byłam ostatni raz u lekarza z Kuba to się zdziwiłam :tak: ostatni raz mam receptę z maja :tak: idę zrobić kolacyjkę jakąś chociaż jeść mi się nie chce ale trzeba tabletki wziąć więc coś trzeba wszamać :tak: do jutra Laseczki spokojnej nocki życzę :tak:
Pewnie ,że kup .Fajna zabawa i odpręża .:tak::-D:-D
Iwcik z turkusem mam kulki kosmiczne .
Wkleję może jutro linka to je sobie zobaczysz.
To dopiero pierwsze zamówienie materiałów było,więc wszystkiego jeszcze nie posiadam. ;-):-):-)
Coraz bardziej mnie wciąga to robienie i chyba na jakiś kurs się wybiorę. :-D:-D:-D:-D

Aleksia zapalam.(*)

Kerna Flegaminę się podaje dopiero wtedy kiedy kaszel jest mokry i trzeba go wyksztusić.
Na suchy kaszel podaje się syropy przeciwkaszlowe .
Dzięki dziewczyny za pochwały .:-):-)

Wiki na owsiki zakwasza się organizm kapustą kiszoną i podaje pestki dyni -to takie babcine sposoby.
Lekarze dają na ogół Pyrantelum lub podobnie działającego.
Stawiam jednak na to ,że jak ma Martynka to i Kamilek niestety też .:crazy::crazy:
Musisz przeleczyć ich oboje ,bo inaczej to się szybko nawróci.:sorry::sorry:

helo

witam,

Helena znowu w domu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: 2 dni w przedszkolu i mega kaszel :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Anaconda, współczuje sasiadek :eek:
Anabuba, zdrówka dla dzieciaczków :tak: wczoraj juz nie miałam jak do ciebie odzwonic, sorka :zawstydzona/y:

Zajrzę później, małe krzyczą ze głodne :rofl2:

spoko,nic sie nie stalo
zrowka dla dziewczynek
Weronika cos mocno kicha i chyba jednak i ja katar dopadnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
idzie jutro do przedszkola i nic,udam glupia ze rano ni miala kataru,bo nie mam za bardzo innego wyjscia
Paulina juz ok,troche kataru i tyle,ale mysle ze szybko jej minie bo twrada z niej bestyja:-)

Witam Was. Wybaczcie że nie zaglądam ale M znowu coś z systemem kombinuje :no: dzisiaj byłam z Kubkiem u lekarza bo wczoraj dostał gorączki wieczorem ale na szczęście dzisiaj już nie ma :tak: ale na zapas pojechałam :tak: dostał znowu clacid czy coś takiego :sorry: ale chyba tylko prawoślazowy będę mu dawać bo po tym coś mu się na wymioty zbiera :no: mam nadzieję że szybko mu przejdzie :tak: mi tylko katar został a M jak na razie zdrowy :tak: a mi się spać chce :tak: Kuba się obudził po 3 w nocy i zasnął o 5,30 :no: i cały czas na rękach musiałam go nosić :no: także padam jak nie wiem co :no: idę się chyba położyć bo Kubek nie dawno zasnął :tak:

a na co etn antybiotyk dostal?jak ma tylko czerwone gardlo tomoze miec poprostu z przeziebienia i jak nie ma goraczki to mu nie dawaj narazie tego clacidu,szkoda dziecka
spokojnie mozesz mu psikac tantum verde albo jak pislaa MH septolux-tansza wersja a rownie skuteczna:tak::tak::tak::tak:
wyprobowalal juz wiele razy
do tego adwaj mu wapno,jakas witc czy rutinacee i lipomla tez nie zaszkodzi bo jest dobry na przeziebienia,ja zawsze swoim daje
a tantum mozna juz niemowlakom psiakc

No juz jestem odebrałam wyniki Martynka ma owsiki :-( mam do was pytanie czy miały wasze dzieci owsiki

moje nie mialy ale na pewno cala rodzina musi dostac lek,nawet jak nikt inny nie ma objawowo ,bo u doroslych moze nie byc zadnych

hej laski

dzisiaj byłam znów u dendysty no i wkoncu ząbek skonczony ale został jeszcze jeden bo nieststy w czasie ciązy dwa sie popsuly dobrze ze nie bolaly bo bym chyba oszalala a tak to teraz spokojnie moge je zrobic :-)
No i tatus pod nieobecnosc mamusi zajął sie Lenka i sie usmiałam b:-)o b:-)iedny nie umial jej nakarmic heeee choc nie raz ja karmil ale dzisiaj miala jakis odruch ze caly czas wyciągala rączkami butelke z buzi co on jej wlozyl smoczek zeby piła to pociągła dwa razy i bach rączkami złapala i wyciagła :-D:-D:-Dwchodze do domu a tatu z dzieckiem na reku w progu mnie wita i gada mamuska bierz to dziecko bvo nie chce jesc:-D:-D:-D
no i mamusia wziela a córeczka pieknie całe mleczko wypiła:-D:-D:-D

No i postanowilam ze od poniedzialku zaczynam byc kochanką Dukana:-D zobaczymy co mi wyjdzie i czy wytrwam do konca i osiagnąć cel :tak::tak::tak:najwazniejsze to nastawic sie psychicznie i pożegnac sie ze słodyczami którymi ostatnio objadałam sie ze szok:szok::szok::szok:

heheheheh,eh faceci:-D
ja ostatnio zlapilam zab i narazie mam spokoj,bo od razu mi przeglad zrobila:tak::tak::tak::tak::tak:

BEATKO
Jak gardlo Go boli to psikaj tantum verde lub czyms takim:tak::tak::tak:Antybiotyk na zaczerwienione gardlo to lekka przesada:no::no::no:Ja bym Tobie polecala syropek ELOFEN,on jest na przeziebienie i przeciwzapalny:tak::tak::tak:Ale jest na recepte
Dziwie sie ze Twoja lekarka nie pomyslala na poczatek o czyms takim:no:

WIKI
Owsiki sa paskudne:no::no::no:Mam nadzieje ze lekarka zapisze dobre leki i szybko sie ich pozbedziecie:tak::tak::tak:[/B]

elofen,eurespal,pulmeo jedna chwala
ale fat dobry przeciwzapalny lek,nam czetso skore ratowal,tyle ze paskudny w samku ale mozna mieszac z plynami czy z mlekiem

przykro mi [*]

Wiki wspolczuje ale pamietam za babcinych czasow ze kazali jesc kapuste kiszona i pic wode z ogorkow kiszonych:sorry: Z owsikami nie mialam stycznosci wiec nic nie zaradze ale skoro masz jutro wizyte to napewno cos dostaniecie:tak:
y

jak najbardziej kiszona kapsuta i ogorki:tak::tak::tak::tak::tak:
owiski kochaja cukier

Cześć dziewczyny. Z góry bardoz przepraszam za nieobecność.bardzo bardzo ale usprawiedliwień mam całe mnóstwo. Na bb zaglądam na dwie sekundy...ale teraz mam do was pytanie ważne kochane. Michał i Laura mają coś z gardłem. Kaszla okropnie. dałam flegamine i teraz z mokrego kaszlu zrobił się suchy. Właśnie Michał prawie zwymiotował z tego kaszlania i się popłakał:-( Coś mi się wydaje ze jutro lekarz nie przyjmuje i na wekend zostane sama z problemem. Poradźcie coś, bo nigdy z kaszlem nie miałam do czynienia i nie wiem co robić i co mozna podać dwulatkowi. moze jakieś domowe sposoby? Oprócz syropu z cebuli?Wiem że go boli to gardło...błagam pomocyyyyyyyyyy:sorry:

zdrowka dla dzieciaczow
a jak zamknieta przycodnia to mozesz isc z nimi na ostry dyzur i musza Cie przyjac:tak::tak::tak::tak::tak:
jak juz wyzej bylo mozesz spokojnie piskanc mu czyms do gardla
a jak zwymiotowal flegma to o tyle dobrze bo mu na oskarzela nie pojdzie
ale obserwuj czy nie ma goraczki bo wymioty i bol gardla u takich malyc dzieci moga swiadczyc o anginie
u nas tak sie zawsze robi
na noc zebytak kaszel mocno nie meczyl dobry jest syrop prawoslazowy-ok.3zl
a w dzien na odkrzuszenie ja podaje Ambrosol,mozna kupic bez recpety
do tego tez lipomal,wapno,wit c

ale moze lepiej idz jutro do lekarza

a u mniebe zwikszych zmian
dobrze ze juz jutro piatek:tak::tak::tak:
mam nadzeje ze Weronice przejdzie
dalam jej syropki
spirytusem kamforowym natarlam i poki co spi

reklama
Do góry