reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam :-):-):-)
A moja panna dzisiaj na balu andrzejkowym tańczy :tak::tak: Jak poszłam po nią do przedszkola to dopiero się dowiedziałam że dzisiaj mają w przedszkolu bal og godz.17 no i oczywiście Maja bardzo chciała pójść więc ją zaprowadziłam :tak::tak:

...

natali MH pewnie cośtu dopisze ale co do pokarmu to nie jest tak, że z dnia na dzień pokarm przestaje być produkowany. Po prostu dziecko nagle potrzebuje więcej przez skoki rozwojowe. Musisz i tak przystawiać często, choćby non stop a dwa dni i wsio wróci do normy, bo cyce zaczną produkować więcej. tyle ile teraz niunia potrzebuje!! Ja juzmiałam dwa takie kryzysy i wygrane!! tzymam kciuki!

Zgadzam się :tak:

Natalik, 2 litry płynów dziennie minimum :tak: Jesteś zabiegana i zapracowana, dlatego małej brakuje :-( pij dużo i chapnij coś co ma dużo węglowodanów, mleczko będzie super :tak:

Sorki kobitki nic więcej nie napisze, bo juz mi kapie z nosa na klawiaturę :no:

hejka babeczki.

dzieki za miłe słowa w związu naszymi fotkami.

Natali M ma 27 latjest ode mnie rok młodszy :tak::tak::tak::tak:

zimno dziś było ,mroźne powietrze,rano było 0C brrrrr ja nie chche jeszcze zimy :no::no::no::no::no::no:

bylismy wczoraj u arelgologa i stwierdziła ze Oliwka ma jednak owsiki ,mówi ze jest pewna na 90% bez robienia testów i dostaliśmy lekarstwo.:tak::tak::tak::tak:
pewnie załapała w przedskolu,wszystko bierze do buzi,zabawki rzucaja na ziemię itd nie wiem czy Pani zasze pilnuje aby dzieci myły zawsze po ubikacji ręce.watpie i tego sa skutki niestety.

no zaraz będą barwy szczęscia moje a najbarzdiej to czekam na Tancerze uwielbiam ten film

a moja niunia już spi,własnie usnęła ,jestem normalnie w szoku.trochę ciszy i chwila wytchnienia.ufffff odpoczne sobie troszkę.
no bo jutro musze wczesnie wstać ok 5.30 bo jadę do hurtowni po towar

Mh zdrowiej babo szybko:-)
Agnes mnie jakostancerze nie przekonują:dry: ale housa i barwy z przyjemnościa obejrzę:tak:
Laura powrzeszczała i zasnęła jak kamień od razu:tak: Tak więc ja mam juz luz:tak::tak:
Kupiłam sobie ciacho w cukeirni...żeby tylko było dobre:rofl2:

Lunka ,aniołka chciałas?
No pomyślę ....:tak::-):-),ale nie obiecuję ,bo roboty przy tym sporo.;-):-):-)
Zdrówka dla Wikusi kochana.

Zamiast baniek klasycznych można zrobić kurację suszarkową .
Taki sam efekt i bez żadnego problemu dzieci wytrzymują.;-):tak::-):-)
No pewnie, ze bym chciała, ale może lepiej poleż i odpoczywaj:tak:
No to teraz mi wytłumacz co o takiego ta suszarkowa. Suszarka do włosów? heheh, żartuję, ale pierwsze słyszę.

Lunka, dzięki za instrukcje duzymi literami :tak:

Obiecałam wczoraj Helence, że dzisaj może juz iść do przedszkola. wyobraźcie sobie, że nie spi od 5.30 :szok: Sama naszykowała sobie ubranie i się ubrała :-D:-D:-D Tylko, kto ją odbierze :baffled:
Spoko:-D
Ależ samodzielna dziewczyna! Brawo Helenka!

Ktoras tu pisala o chomiczku dzungarskim:tak:Ja tez takiego mailam i byl cudny:tak::tak:Malutki i pachnacy:tak::tak:I tez kupowalam Jemu trocinki jablkowe albo cytrynowe:tak::tak::tak:
hhehhe, ja tez takiego miałąm, ale o trocinkach jabłkowych nie słyszałam. Czasy, gdy szło sie do "fabryki mebli" z reklamówka i ładowali za darmo do pełna:-)

no widzisz, a myslalam o Tobie i tak mi się kliknęło na klawiaturze:-)

ja pier**** dom wariatów:crazy::no::no::no:
Allle oso choźi???

Zdrówka zdrówka zdrówka!

M ma 27 latjest ode mnie rok młodszy :tak::tak::tak::tak:

bylismy wczoraj u arelgologa i stwierdziła ze Oliwka ma jednak owsiki ,mówi ze jest pewna na 90% bez robienia testów i dostaliśmy lekarstwo.:tak::tak::tak::tak:
Ależ młodzika wychaczyła:-D:-D:-D:-D:-D:-D
hehehe, a poważnie, ja zawsze myślałam, ze jesteś młodsza ode mnie, a my w jednm wieku:happy:
Owsiki to na szczęscie nic strasznego, szybko przyszło szybko pójdzie. Ja nie pamiętam co mi mama dała do picia jak miałam ale w 2 dni mnie wyleczyło, domowe sposoby, hehe.

A Witusia strasnzie kaszle, w nocy mało co spała tak ją męczyło i to taki sychy, nie bardz chce isę odrywać, słuchałąm, nic nie warczy jej . Kupiłam prawoślazowy i herpapect ( bo proocję maja u nas w aptece, to za pół ceny mogłam wziąć) dostała na noc, może jej pomoże choc troszkę spokojniej spac. A tak wygląda świetnie. Cieszy się, ze została w domku, bo po nocy do przdszkola jej nie ciągniemy i może pospać. Mówi, ze jest taaaaaaaaaaaka chooooooooooora, ze jutro tez musi w domku zostac i później będzi ejuz zdrowa, hehe. No mądrala jak nei iwem. No ale jutro tez jeszcze zostaje w domciu, nie ma bata zebym ją póściła, najwyżej z nią zostanę-nie pójde do obozu pracy:-)

helo

smarowałam bepantenem i nic musze cos innego wykombinowac:dry:
a co do karmienia juz miałam jeden kryzys i wyszłam bez szwanku :-p:-D
ale teraz to juz którys dzien z rzędu od kąd m nie ma:no:
kurde zrobie jak mówisz może poskutkuje:tak:
tyle ze dziadyga mała cały czas najchetniej by przy cycu siedziała a ja musze kokardki robic:tak:
teraz ją nakarmiłam i leży w łóżeczku może sie najadła:confused:
ok zabieram sie za kokardki poki jeszcze mogę:-p

no i juz cmoka:rofl2:
zaraz pewnie mnie zacznie wzywac

oj wpsolczuuje kataru
ja jak sobie tak mocno obetre to smaruje mascia witaminowa albo kreme do rak takm tlustym-troche poszczypie ale szybko sie goi
juz ci MH napisala co masz zrobic:tak::tak::tak::tak:
a skoki rozwojeowe sa w 2i 3 miesiacu wiec dziecko wtedy wiecej potrzebuje
ja pilam dodatkowo herbatke mlekopedna z herbapolu,ale taka do zaparzania w torebkach,bo raz ze tansza niz te granulowane a 2 ze lepiej na mnie dzialay takie ziola normlane:tak::tak::tak:

A moja panna dzisiaj na balu andrzejkowym tańczy :tak::tak: Jak poszłam po nią do przedszkola to dopiero się dowiedziałam że dzisiaj mają w przedszkolu bal og godz.17 no i oczywiście Maja bardzo chciała pójść więc ją zaprowadziłam :tak::tak:

i jak po balu?

pewnie załapała w przedskolu,wszystko bierze do buzi,zabawki rzucaja na ziemię itd nie wiem czy Pani zasze pilnuje aby dzieci myły zawsze po ubikacji ręce.watpie i tego sa skutki niestety.

r
szybkiego wyleczenia

A Witusia strasnzie kaszle, w nocy mało co spała tak ją męczyło i to taki sychy, nie bardz chce isę odrywać, słuchałąm, nic nie warczy jej . Kupiłam prawoślazowy i herpapect ( bo proocję maja u nas w aptece, to za pół ceny mogłam wziąć) dostała na noc, może jej pomoże choc troszkę spokojniej spac. A tak wygląda świetnie. Cieszy się, ze została w domku, bo po nocy do przdszkola jej nie ciągniemy i może pospać. Mówi, ze jest taaaaaaaaaaaka chooooooooooora, ze jutro tez musi w domku zostac i później będzi ejuz zdrowa, hehe. No mądrala jak nei iwem. No ale jutro tez jeszcze zostaje w domciu, nie ma bata zebym ją póściła, najwyżej z nią zostanę-nie pójde do obozu pracy:-)

wlasnei Lunka tak teraz pomyslalam,Twoja Wiki chodzila do przedszkola,moze i ona zalpala owsiki?bo wlasnie moze meczyc kaszle przy tym z tego co pamietam.
albo zwyczajnie ma podraznione oskrzela.mam nadzieje ze to nie nowe chorobsko:no::no::no::no:

a wiec-tak dzis rano i u mnie zsie zrobilo troche bialo(drogi nie).
ale za to szybko dzieci z lozek podnioslam jak powiedzialam o sniegu:tak::tak::tak::tak:
a WEronika tka patrzy i do mnie z tekstem"a gdzie Mikolaj?":-D:-D:-D
snieg jej sie z mikolajem kojarzy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

w przedszkolu dobrze.dzis juz Weronika usnela,podobno bez problemu tylko jak sie przebudzila to troche poplakala za mna,ale szybko przeszlo:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

bylamw sklepie z butami oblukac.wybralam sobie fajne i prosze babke zeby mi je odlozyla bo kasa po niedzieli.a to mama mojeje kolezanki z liceum no i poza tym mamy wspolna rodzine
no i dala mi w koncu sama z siebie buty na kreche:-):-):-):-):-):-)
tak wiec ja juz mam kozaczki:tak::tak::tak::tak:
jeszcze Paulinie-bo ma takie z tchibo ale na oster mrozy beda za slabe.tylko ze ona osi 37 i to juz buty dla doroslych trzeba
chyba jej kupie same jak sobiebo innych ciekawych nie widzialam dla niej.

Allle oso choźi???

:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A co do kaszlu to ja Wam opowiem zagadkę.
Przez jakieś dwa miesiace Michał kaszlał w nocy. Suchy, uporczywy(jak z reklamy). Z dnai na dzieńcoraz barziej, aż pewnej nocy prawie zwymiotował! To ja bach na neta i czytam.....że kurz...że alergia....No to dawaj wsio do prania, pościel, podłogi wypucowane i co? Kaszel znikł:nerd: Od lekarza dostaliśmy oczywiście serię leków z którymi na szczęście sięwstrzymałam...No i mamy spokój:tak:
Żeby Wikusia nie złapała czegoś :no:
Ana super, że masz takie fajowe sklepy:rofl2: No i po śniegu mozesz śmiagać. Paulina ma 37:confused::szok:big!!
Ja mam 36:rofl2::-D I nei raz kupowałam dzieciece bo czasem nawet 36 były za duże:-D
no to idę spać. ciacho zjedzone i automatycznie czuje się gruba jak..@$%@#$^:-D

reklama
no to sie wytańczy:tak::tak:
Zgadzam się :tak:

Natalik, 2 litry płynów dziennie minimum :tak: Jesteś zabiegana i zapracowana, dlatego małej brakuje :-( pij dużo i chapnij coś co ma dużo węglowodanów, mleczko będzie super :tak:

pije bardzo dużo bo wiem własnie ze to na mleko jeszcze z tymi weglowodanami :tak:
arazie wydoila dwa cyce i miala isc spac ale siedzi ze mna i mi bajki opowiada:sorry::-D:-D
hejka babeczki.

dzieki za miłe słowa w związu naszymi fotkami.

Natali M ma 27 latjest ode mnie rok młodszy :tak::tak::tak::tak:

zimno dziś było ,mroźne powietrze,rano było 0C brrrrr ja nie chche jeszcze zimy :no::no::no::no::no::no:

no zaraz będą barwy szczęscia moje a najbarzdiej to czekam na Tancerze uwielbiam ten film

a moja niunia już spi,własnie usnęła ,jestem normalnie w szoku.trochę ciszy i chwila wytchnienia.ufffff odpoczne sobie troszkę.
no bo jutro musze wczesnie wstać ok 5.30 bo jadę do hurtowni po towar
27:szok::szok:
a ty masz 28:szok::szok::szok:
nigdy bym ci nie dała:no::no::no::no::no:
Allle oso choźi???
juz o nic ;-)
chwila słabości:dry:
tzn dzieciaki ciocia i wogóle chwilowe załamanko:dry:
oj wpsolczuuje kataru
ja jak sobie tak mocno obetre to smaruje mascia witaminowa albo kreme do rak takm tlustym-troche poszczypie ale szybko sie goi
juz ci MH napisala co masz zrobic:tak::tak::tak::tak:
a skoki rozwojeowe sa w 2i 3 miesiacu wiec dziecko wtedy wiecej potrzebuje
ja pilam dodatkowo herbatke mlekopedna z herbapolu,ale taka do zaparzania w torebkach,bo raz ze tansza niz te granulowane a 2 ze lepiej na mnie dzialay takie ziola normlane:tak::tak::tak:

bylamw sklepie z butami oblukac.wybralam sobie fajne i prosze babke zeby mi je odlozyla bo kasa po niedzieli.a to mama mojeje kolezanki z liceum no i poza tym mamy wspolna rodzine
no i dala mi w koncu sama z siebie buty na kreche:-):-):-):-):-):-)
tak wiec ja juz mam kozaczki:tak::tak::tak::tak:
jeszcze Paulinie-bo ma takie z tchibo ale na oster mrozy beda za slabe.tylko ze ona osi 37 i to juz buty dla doroslych trzeba
chyba jej kupie same jak sobiebo innych ciekawych nie widzialam dla niej.
ja smarowałam niveą ale nic nie dało:no:
zaczynam sie zastanawiac czy nie posmarowac sobie pomadką ochronną :-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A co do kaszlu to ja Wam opowiem zagadkę.
Przez jakieś dwa miesiace Michał kaszlał w nocy. Suchy, uporczywy(jak z reklamy). Z dnai na dzieńcoraz barziej, aż pewnej nocy prawie zwymiotował! To ja bach na neta i czytam.....że kurz...że alergia....No to dawaj wsio do prania, pościel, podłogi wypucowane i co? Kaszel znikł:nerd: Od lekarza dostaliśmy oczywiście serię leków z którymi na szczęście sięwstrzymałam...No i mamy spokój:tak:
Żeby Wikusia nie złapała czegoś :no:
Ana super, że masz takie fajowe sklepy:rofl2: No i po śniegu mozesz śmiagać. Paulina ma 37:confused::szok:big!!
Ja mam 36:rofl2::-D I nei raz kupowałam dzieciece bo czasem nawet 36 były za duże:-D
no to idę spać. ciacho zjedzone i automatycznie czuje się gruba jak..@$%@#$^:-D
36 za duże:szok::szok::szok:
ło matko to gdzie ty buty kupujesz:confused::-D:-D:-D
ja mam 38 a kiedyś miałam 39:confused:
ciekawe nie:-D:-D

mloda sie obudziła i znow kokrdek nie moge robic:sorry:
norma:tak:
moze niedługo zasnie chociaz na to sie nie zapowiada:no:
przed chwila bylam u czarka wychodze jestem w polowie przedpokoju i slyszę "lenka" ktos woła se mysle albo czrek wstał albo lenka gada sobie a ja sie przesłyszałam
ale ide do czarka zobaczec i śpi gad mały przez sen gada:-D:-D:-D
bedziem go kiedys wypytywac po tatusiu to poszło:-D:-D:-D

Do góry