reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej, mogę dołaczyc ??

Jestem mamą dwojki maluchów siedzacą równiez w domku.
witam kolejna mamuśke:tak::tak:

natalineczka-na długo twój m wyjechał?:confused::confused:
nie na nastepny weekend ma wrócić ale długo był w domu i tak sie przyzwyczaiłam:tak:

Natalineczka jak tam wyprawa z dwójką rozrabiaków?

NATALI
I jak tam zakupki z dwojka dzieciaczkow:confused:
ja pamietam ze jak moje dziewczynki byly takie male to moglam zakupy robic bez problemu:tak::tak::tak:One sie najdaly i spaly pozniej jakies 5 godz bez wzgledu na wszystko:tak::tak::tak:Tylko tylko ze musialam cala trojke ciagnac ze soba
e nie było tak źle mała spała młodego tez do wózka zapakowałam i tak jeździłam z nimi po intermarche, byłam tylko w jednym sklepie na pierwszy raz co bym sie nie przemeczyła:-p:-D
ale kupilam wiekszosc rzeczy:tak::tak:
No to ja tez z dowcipem :-p

Dlaczego nie należy denerwować kobiet przed okresem?
Gość chciał rozweselić żonę przechodzącą właśnie TE DNI, zadając jej żartobliwie pytanie: Ile kobiet, ze stresem przedmiesiączkowym jest potrzebnych by wymienić przepaloną żarówkę?

Odpowiedz żony :
- Jedna! Tylko jedna! A wiesz DLACZEGO? Ponieważ jest jeszcze ktoś w tym domu, kto wie JAK wymienić przepaloną żarówkę! Ty nawet byś się nie zorientował, że jest PRZEPALONA! Jak każdy mężczyzna siedziałbyś w ciemnościach TRZY DNI zanim by do ciebie dotarło, że coś ***** jest nie tak! Tacy wszyscy jesteście! Nawet, kiedy już dotrze do was, co się stało, nie jesteście w stanie znaleźć w domu zapasowej żarówki, pomimo tego, że od 17 lat żarówki SĄ ZAWSZE w tej samej *******onej szafce! A jeżeli już stałby się CUD i w jakiś niewytłumaczalny sposób znajdziecie w końcu te *******one żarówki, to przez dwa ****** dni problemem nie do pokonania będzie POSTAWIENIE KRZESŁA pod żyrandolem i WYMIENIENIE tej *******ONEJ ŻARÓWKI. Kolejne DWA kurewskie dni zajmie wam ODSTAWIENIE tego ******go KRZESŁA na miejsce! A tam, gdzie ono stało i tak na podłodze zostanie *******ony, PUSTY, ZGNIECIONY KARTONIK po wkręconej żarówce bo wy nigdy *****, ale to NIGDY NIE POTRAFICIE po sobie posprzątać! Gdyby nie my, to do usranej śmierci brnęlibyście po pachy w śmieciach i dopiero gdyby zginął wam *******ONY PILOT DO TELEWIZORA zatrudnilibyście (pod hasłem: AKCJA RATUNKOWA) całą *******oną armię do tego ******go sprzątania! I TAK ***** DO ZA****NIA, CAŁE ŻYCIE Z KRETYNAMI!!!!...
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
hej laski

witam na poczatek nowa mame :-):-)

wpadlam jak po sól ale miałam dzien zalatwien z papierami i kobitki jutro zawoże tesciowa do carotasu beda tam razem z tesciem miec pokój wkoncu bo czasem juz myslalam ze szybciej sobie krzywde zrobi bo ostatnio czesto sie przewracala i to prosto na glowe upadala raz to nawet pogotowie wzywałam wiec ciesze sie ze od jutra nie bede musiała sie bac ze jak jade na zakupy to mysle czy nic sobie nie zrobi:tak::tak:takze dwa razy bylam w caritasie i dwa razy w opiece bo to gmina bedzie im dopłacac brakujaca czesc kasy bo niestety sporo licza sobie za pobyt :tak::tak::tak:

a tak na szybko to jeszcze wrzuce wam fotki z chrzcin lenki:-):-):-)i swiniaczka byl pysznyyyyyyyy:-D:-D:-Dtrzy dni go jedlismy i jeszcze boczki mam z niego zamrozone :-D:-D:-D

Zobacz załącznik 297414Zobacz załącznik 297412Zobacz załącznik 297410
sliczna malutka księżniczka:tak:
a prosiaczek mmmmmmmmm az mi slinka cieknie:tak::tak:
Nasze fotki z pasowania na przedszkolaka :tak::tak::tak::tak:

czyz te dzieciaki nie sa słodkie???? :-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D

wejście pszczółek
dn2bko.jpg

śpiewamy piosenkę o przedszkolaczku
103stw4.jpg

29d7abp.jpg

z ta czapke pszczółki wygląda jak papież :-D:-D:-D:-D:-D:-D
2lnv19l.jpg

moja pszczółka dłubie w nosie :-D:-D:-D:-D
2vsnvjm.jpg

z kolezankami z przedszkola '

2iho0t4.jpg

2ik4l84.jpg
ale super te przebrania:tak::tak:
slicznie wygladali:tak::tak:
Dziewczynki rano klinika.
Trzymajcie kciuki,bo czuję coś,że nie jest dobrze...:-:)-:)-(
pewnie juz po wszystkim ale nie zaszkodzi &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Witam w deszczowy smutny poranek :-):-)
Niestety chyba piękne słoneczko skończyło się i nastała słotna jesień :-:)-(
Wczoraj popołudniu byłam jeszcze u pediatry i poprosiłam o lek od robaków, bo tak profilaktycznie chcę Majkę odrobaczyć, całe lato bawiła się z kotami i psami a ostatnio cos często na brzuszek się skarżyła :-:)-(
Iwcik cudne zdjęcia ze chrzcin, a świniaczek widać pokaźny :tak::tak::tak:
Agnes to piękne chwile - występy naszych dzieciaczków w przedszkolu, mnie też zawsze za serce ściskają jak widzę swoja Maję :tak::tak:
A co do Oliwki i jej scen przed zasypianiem to nie wiem ale mam wrażenie że ty jej czasem ulegasz i mało konsekwentna jesteś a ona to potem wykorzystuje (nie obraź się za te słowa :zawstydzona/y::zawstydzona/y:)
As trzymam kciuki, oby wszystko poszło jak najmniej boleśnie
A oto obiecane zdjęcia moich wczorajszych zakupów
no prosze jaka modelka :tak:
chyba lubi pozowac do zdjęc:tak:
Witam,

Mojeo cos dzisiaj w d od rana ugryzło, dobrze, że juz pszedł :-p

Anaconda, Agnes, Iwcik, super fotki :tak:
As, &&&&&&

To zamów duplo, poczujesz rożnicę :tak:
A co ćwiczeń to świcze nadal :tak: z tydzień będzie :-D ale róznicę czuć :tak: Ja miałam tak sflaczały brzuch, że mogam go wypiąc i spokojnie udawać 7 miesiąc ciąży :szok::no: Ale teraz juz sie nieda :-p No i odusciłam sobie troszke odchudzanie, na wadze nić nie ubyło, a w pasie 2 cm mniej :-) Dzisaj juz cwiczyłam, niewiem czy nie zacznę dwa razy dziennie :-p
a ja nadal sie nie zabrałam nawet nie mam kiedy poczekam az m bedie w domu dłuzszy czas to jak sie dzieciakami zajmie:tak:
mówie wam nawet nie mam czasu sie po dupie podrapac:sorry2:
teraz chwila to do was wskoczyłam a i tak juz mam wyrzuty ze kokardek nie robie:no:
zaraz zjem zupke i sie zabieram poki mody spi bo trza sie bedzie pozniej z nimi wybrac gdzies na spacer chyba ze wiac nadal bedzie:sorry2:
o mała już mlaska :sorry2:

reklama
sorry ze tak wyrywkowo... tylko zejrzałam, ze MH zadowolona z ćwiczeń- cieszę się:-) Mówiłam, ze są super, sama nie wierzyłam, że jest efekt po tak krótkim czasie;-)

co do strech- to ja bym prędzej poleciła na pośladki albo na nogi, bo rozciąganie nie dużo daje- to raczej są ćwiczenia rozgrzewające przed tymi wszystkimi ;-)

*^*^
na 15.30 ide z maksem do kontroli z wynikami moczu, zobaczymy co nam powie

no a ja się mecze od 2 dni z tradzikiem(podobno, bo ja bylam pewna, że to wysypka)

kupiłam sobie serię pharmaceris na trądzik na noc i na naczynka na dzien i tak mnie wysypało!!!! w życiu nie miałam tylu krostek! dzisiaj byłam u dermatologa, dostałam maść z antybiotykiem, zobaczymy czy zejdzie, nigdy nie kupujcie Pharmaceris, takie G.. ze w pale sie nie miesci!!

kurde kupisz sobe w aptece kosmetyki z myślą ze bedziesz miałą lepszą cerę a tu takie coś:eek: najlepsze ze na trądzik, powinny leczyc pryszcze, wągryitd, a tu masz kurde 500% wiecej tego:no: miałam tylko raz na jakis czas jakies pryszcze, a teraz mam całą twarz w kaszce dosłownie! nie podaruje im tego, za dużo kasy wydałam na te *****, żeby im to podarować! jak tylko sie wylecze to podlicze ich za wszystko, całe leczenie itd, jazde im zrobie zeby mi pieniadze oddali!! bez jaj :baffled:

Ostatnia edycja:
Kokusia tekst dobry :-D fakt kasy więcej no ale nie o to chodzi żeby w pracę uciekać :no:
Meduska a ile za to dałaś :confused: ja kupuje raz na jakiś czas vishy normaderm :tak: i na mnie działa :tak: teraz mam żel i krem na dzień :tak: fakt kosztuje to ponad 50-60zł ale raz na jakiś czas sobie można pozwolić :-) radzę Ci kup to :tak:

A ja nie mam co ze sobą zrobić jak nigdy :-D M z Kubą śpią obiad mam zrobiony, ciasto się upiekło więc siedzę i czekam :-D chyba na zbawienie :-p

U mnie nareszcie przestalo padac i mam nadzieje ze juz nie zacznie:tak::tak::tak:Mlode odstawione do przedszkola a Dominik robi sobie inke i zaraz zagnam Go do lekcji:tak::tak::tak:Dzisiaj Pani Go pochwalila mowiac ze jest taki madry i wogole,wiec jestem happy:tak::tak::tak:Tylko ma sie wiecej zglaszac na lekcjach:tak:
Wiktoria miala dzisiaj kryzys i cos poplakiwala jak doszlysmy do przedszkola:-(A;e zaraz Pani Ja wziela to ja szybko wyszlam:tak::tak::tak:
Ja wlasnie planuje sobie chwilke pocwiczyc:tak::tak::tak:

hej kobietki!!!!
no i wczoraj pochwaliłam sie piekną pogodą:wściekła/y: na podkarpaciu a dzis już zimno,wieje i od czasu do czasu pada.:wściekła/y::-(a ja dzis po spałam bo moj krystek nie poszedl do szkoly bo wczoraj wieczorem miał goraczke :-(ale dzis jak na razie nie ma(puk,puk)chrypka też mu minela tylko co chwilke mi pokaszluje ale tak dziwnie:baffled: mówi ze go cos w gardle drapie.:sorry2:mam nadzieje ze mu przejdzie :tak:ale i tak jutro znim do lekarza pojade bo na weekend nie chce go zostawiac bez obserwacji lekarza.
my już po obiadku,m w pracy, dzieci spią,krystian sie bawi a ja z kawka zasiadlam i odpoczywam.;-)a co???też mi sie nalezy:-)

widze ze temat diety dukana został poruszony wiec i ja pare słów napisze.
ja byłam 2 razy juz na tej diecie,za pierwszyma razem schudłam tyle ile chcialam :tak::tak:w 6 dni(ale wytrzymałam 10 dni):zawstydzona/y::-(
a za drugim razem byłam 14 dni na diecie i zchudłam tylko 3kg.:no::wściekła/y::szok:

ale ta dieta to nie :no:dla mnie,strasznie mnie meczyly zaparcia,słaba byłam.:sorry2:
i ja nie :no:nawidze gotowac i wymyslac jakieś potrawy ja szlam po najniszej lini oporu byle szybko zrobic cokolwiek i zjesc.:zawstydzona/y:
druga sprawa to taka ze ja kocham slodycze i życ bez nich nie potrafie(strasznie sie meczyłam na tej diecie ze nie moglam zjesc nic slodkiego)
a trzecia sprawa to taka ze mojej cioci znajoma byla na tej diecie i schudła tyle ile chciala ale co sie okazało........?:crazy:siadła jej wątroba i nerki teraz długie leczenie ją czeka.:-(wiec ja sie troche wystraszyłam i odpusciłam sobie diete dukana.
teraz cwicze co dziennie i mój brzuch po woli znika.

anaconda,agnes-supeer fotki!!!
maja już jest taka duża i pozuje jak modelka.
a oliwka slodko w tym przebraniu wgląda.

as-trzymam mocno kciuki.

iwicik-super rodzinka,lenka slodka,maxsiu i lali sa kochani a ty wygladasz slicznie.

madeuska-koniecznie daj znac po wizycie.
a co do tych kremów to jakaś masakra.:wściekła/y::szok:zamiast Ci pomóc to Ci zaszkodziły:-(.
kurcze a przeciez te kremy to troche kosztowały.:szok:
oby Ci ta masc z antybiotykiem pomogła.

sorry ze tak wyrywkowo... tylko zejrzałam, ze MH zadowolona z ćwiczeń- cieszę się:-) Mówiłam, ze są super, sama nie wierzyłam, że jest efekt po tak krótkim czasie;-)

co do strech- to ja bym prędzej poleciła na pośladki albo na nogi, bo rozciąganie nie dużo daje- to raczej są ćwiczenia rozgrzewające przed tymi wszystkimi ;-)

*^*^
na 15.30 ide z maksem do kontroli z wynikami moczu, zobaczymy co nam powie

no a ja się mecze od 2 dni z tradzikiem(podobno, bo ja bylam pewna, że to wysypka)

kupiłam sobie serię pharmaceris na trądzik na noc i na naczynka na dzien i tak mnie wysypało!!!! w życiu nie miałam tylu krostek! dzisiaj byłam u dermatologa, dostałam maść z antybiotykiem, zobaczymy czy zejdzie, nigdy nie kupujcie Pharmaceris, takie G.. ze w pale sie nie miesci!!

kurde kupisz sobe w aptece kosmetyki z myślą ze bedziesz miałą lepszą cerę a tu takie coś:eek: najlepsze ze na trądzik, powinny leczyc pryszcze, wągryitd, a tu masz kurde 500% wiecej tego:no: miałam tylko raz na jakis czas jakies pryszcze, a teraz mam całą twarz w kaszce dosłownie! nie podaruje im tego, za dużo kasy wydałam na te *****, żeby im to podarować! jak tylko sie wylecze to podlicze ich za wszystko, całe leczenie itd, jazde im zrobie zeby mi pieniadze oddali!! bez jaj :baffled:

No to faktycznie nieciekawie. Zamiast leczyć to jeszcze dokłada. Mam nadzieję że szybko się z tym trądzikiem rozprawisz.

Kokusia tekst dobry :-D fakt kasy więcej no ale nie o to chodzi żeby w pracę uciekać :no:
Meduska a ile za to dałaś :confused: ja kupuje raz na jakiś czas vishy normaderm :tak: i na mnie działa :tak: teraz mam żel i krem na dzień :tak: fakt kosztuje to ponad 50-60zł ale raz na jakiś czas sobie można pozwolić :-) radzę Ci kup to :tak:

A ja nie mam co ze sobą zrobić jak nigdy :-D M z Kubą śpią obiad mam zrobiony, ciasto się upiekło więc siedzę i czekam :-D chyba na zbawienie :-p

A tam lepiej w pracę niż w piwo z kumplami nie?;-)

Moje damy już po obiadku. Teraz siedzą i rysują rysunki dla tatusia.

A u mnie cały czas leje a ja właśnie muszę po Maję wyjść, oj jak mi się nie chce :-:)-:)-(

Kurcze u mnie to samo :baffled: A do tego Niki spi w najlepsze :sorry2:

Baeta, u mnie tez jakoś dziwnie, obiad mam z wczoraj, pranie porobione, chałupa ogarnięta, dziecko spi :rofl2: Książka mi się właśnie skończyła :sorry2:

Madea, właśnie na początek, może z czasem bedę ćwiczyć więcej :-D:rofl2:

No to ja wam laski zazdroszczę tej motywacji i silnej woli do ćwiczeń,:tak: bo mnie się doopki nie chce ruszyć. :zawstydzona/y: Może gdyby waga nie spadała...:rolleyes2:
Wiem, że muszę coś zrobić z tym moim bębenkiem , ale... tylko na wiedzy się kończy.:-p Na razie wklepuję w siebie balsam i wmawiam sobie , że jest dobrze.:sorry2:

reklama
witam

Lidka musze cie pocieszyc bo u mnie taka sama pogoda.Czyli troche deszczu, wiatr i ogolnie ponuro:baffled:
Laura porobila troche szlaczkow, poczytalysmy ksiazke i teraz karze mi byc tata:-D:-DMowi do mnie: Bogdan ja chce do mamy:-D:-DTo pytam gdzie jest mama? a ona ze mama w kuchni:-D:-D
MH super ze masz takie efekty no to moze i ja zaczne ale teraz czekam na @ wiec odpuszcze i zaczne po:-)
Fotki dzieci extra i widze ze zakupy dla Mai trafione:tak:
Witam nowa mamusie:-)

Do góry