reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

a ja mam juz wolne, bo mój rozrabiak juz śpi smacznie . Agnieszka a gdzie mała ma te krostki?
jsorbek byłam na twoim nowym wątku i się trochę rozpisałam ;)

reklama
Krosteczki mamy na buziaku-polikach u dołu twarzy, na klatce piersiowej na rączkach, kolankach, oj to chyba prawie wszędzie heh, do tego w fałdkach pod kolanami robi nam się coś dziwnego jakby odparzona skóra spocona podchodząca czymś żółtym i do tego pod pachami też - na razie tu walcze bepantenem i kąpiemy się już w oilatum. Zobacze czy nam pomoże , a jak nie to będe dalej szukać od czego to może być i w przyszłym tyg. przechodze na ścisłą diete bo może to jednak jest skaza białkowa - oby nie. A może jest uczulona na proszek do prania - oj szukania to ja jeszcze troche mam :-[

współczuje tego szukania , ja ostanio sie nastresowałam , bo mały jest uczulony na kilka składników w nowej diecie. Przerąbane to tropienie. A co lekarz mówił? Mi małego jak bym w Twojej córci wieku tez wywypało na buzi, ale to było po słoneczniku bo nie wiedząc , ze nie można pochłaniałam ogromne ilośći ::)

a Oilatum jest rewelacyjne. Długo się już męczycie z tym ? Jaki proszek uzywasz? Lovela jest podobno najbezpieczniejsza.

Pediatra nam powiedziała że to skaza łojotokowa ale nie bardzo mi się chce wierzyć. Czasami jest mocniej zsypana a czasami blednie więc musi być tego przyczyna na moje oko. Pobawie się jeszcze w Holmsa a jak do niczego nie dojde to znowu pośmigam do lekarza - a niech kombinuje kobita  ;D

Tak po prawdzie to oilatum dopiero od wczoraj używamy a loveli używam od samego początku. Ale jak do niczego nie dojde to na koniec mojego śledztwa zmienie proszek - zobaczymy co się bedzie działo

To może spróbuj u innego lekarza. Może to mała swędzi, albo w inny sposób dokucza  :( Jak chcesz to mogę ci wypisac co moze powowdowac wysypki. Może a nóż znajdziesz przyczynę  ::)

Pisz pisz dobra kobieto. Oby to tylko nie była skaza białkowa bo ja będe cierpieć. Mnie powinno się do krowy podłączyć wtedy już pełnia szczęścia hehe

- moja lekarka jest przeciwniczką stosowania oliwki do smarowania ciała, sama tez czytałam , ze zatyka pory i skóra nie oddycha - rewelacj Ollatum do kąpieli - nie trzeba niczego stosować po. Tylko kąpiel w Oilatum, wytrzeć dziecko , ubrać i spokój ;)

- nie jeść : słodyczy (czekolady głównie) , białko max 20 gram dzienne , pikantnych potraw, słoneczniku , owoców tropikalnych, truskawek, malin .

- pralkę nastawiac na dodatkowe płukanie

- nie przegrzewać dziecka

- moze byc też Twoja mała uczulona na kosmetyki , a jakich używałaś ? Hypoalergicznych?

.... jak mi sie przpomni to napisze .

I jak ? Podejrzewasz coś , czy wszytskiego przestrzegasz?

reklama
hm......... jeśli chodzi o ilości białka to pewnie pochłaniam dużo więcej: mleko, jogurty, inka z mlekiem :laugh: , na śniadanko zupka mleczna
A jeśli chodzi o kosmetyki to zbyt dużo nie używamy a jeżeli jusz to wszystko mamy nivea- niunia je ładnie toleruje, a zamiast oliwki to my używamy mleczka pielęgnacyjnego hypoalergicznego oczywiście i też nivea, wiadomo bephanten i sudokrem ale to do dupsztala :p

Do góry