reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dziewczyny mój Igor coś mi jest niewyraźny i taki bledziutki :-:)-:)-( śniadanko zjadł z wielkim przymusem :blink: teraz zupkę pomidorową ugotowałam, która bardzo lubi ale jakoś sie wykrzywia i nie chce jeśc:-:)-( nie wiem czy jakieś chróbsko się nierozwija, niby mówi, ze nic Go nie boli itd, ale chyba lepiej umówie go do lekarza i pojedziemy :happy2::happy2::happy2: lepiej wczesniej niż późno :shocked2::shocked2::shocked2: no i znowu stres i myślenie :happy2::happy2::happy2: ach my mamy to my mamy z tymi naszymi pociechami :happy2::happy2:
A ja dziś czuje się bardzo dobrze jak narazie:-):-):-)
Acha zapomniałam napisać jak robię gyrosa:happy2::happy2:

Ja to dwie piersi podwójne kroję w drobną kostkę wymieszam w przyprawie gyros całej( to bardziej pikantne) obsmażam na niewielkiej ilości oleju, jak wystygnie to na spód takiej kwadratowej salaterki wykładam połowę na to troszkę drobniutko posiekanej cebulki, na to ogórek korniszon pokrojony w kosteczkę, na ogórka mieszankę meksykańską, albo jak nie mieszankę to marchew, groszek, kukurydzę, fasolkę czerwoną mieszam razem i to samo praktycznie, potem znów mięsko i na miesko jeszce cieniutka warstwę mieszanki i kapustę pekińską pokrojoną drobno, na kapustę wylewm sos ( majonez kielecki duży + śmietana 18% + 4 ząbki czosnku + pieprzu troszeczkę wszystko razem wymieszam malakserem i polewam całość) ładnie sie dostaje do środeczka no i też dobrze smakuje. Właśnie zaraz idę ja robić :happy2::happy2::happy2::happy2: Zrozumiale napisałam ?? czy nie bardzo???
no to mykajcie do lekarza :tak:
daj znac jak po :tak:

reklama
My juz po spacerku:tak::tak::tak:
Bylo troszke chlodno:baffled:
Ale mlode jak wrocilysmy do domku wypily mleczko i teraz sie bawia:-)

Przyslali mi dzisiaj sandalki dla Klaudii rozmiar 19 ale jakies wielkie:szok:Jak jej zalozylam to chyba sa jej jakies 2-3 numery za duze:szok::szok::szok:Chyba zalozy je dopiero na przyszly rok:no:Jutro albo pojutrze powinny przyjsc do Wiktorii ciekawe czy tez beda takie duze

a czy ta w aptece to jest ta sterylna??? ja jej nie kupowałam bo ona nie była sterylna i dlatego znajoma mi załatwiła słoiczek:-):-)
hahaha Aleksia co tnaczy sterylna Twoim zdaniem?
Jeśli otworzysz raz słoiczek to już nie jest sterylny.
No chyba ,że zużyjesz cały słoiczek na raz to inna sprawa.:tak::-D:-D
Tak samo jak igła lub strzykawka.
Uszkodzone opakowanie wyklucza je z użycia do iniekcji.
Myśłę,jednak ,że parafina to inna sprawa,przecież to trzeba jakoś nałożyć na skórę.
Jeśli smarujesz skórę swoją dłonią a raczej tak robisz to już są dwa skażenia takiej parafiny tak na zdrowy rozum.
Pierwsze to kontakt z powietrzem w chwili otwarcia słoiczka
drugi to kontakt z dłonią ,gdzie są zawsze bakterie lub jakieś kosmetyki.
Nie powinniśmy popadać w paranoję.:tak::-)

mama to myśl o torciku dla Juleczki :happy2::happy2::happy2:
malinka ja tez muszę sie wziaść za jakieś porządki ale czy mi sie chce???? wcale nieeeee:cool2::cool2::cool2::cool2:
to tak jak i mi
Oj żeby mi się chciało tak,jak mi się nie chce:-D:-D:-D

Aleksia ja bym jednak poczekała na jakieś konkretne objawy i dopiero do lekarza.
Co powiesz lekarzowi?
Proszę powiedzieć co jest mojemu synkowi ,bo jest blady i dziś nie chce jeść.
Ja bym nie panikowała.
Może ma słabszy dzień,albo zwalcza sam jakiegoś wirusa.Daj mu czas do jutra rana.
Lekarz w tym przypadku musi szukać dziury w całym.
Jedyne co może zrobić to dać skierowanie na badania i to też na oko.
Nie ma objawów,więc nawet nie ma wytycznych co do badać,jakie mu zalecić.
To moja zdanie ,ale właśnie tak lekarz moja tłumaczy.

"Do lekarza przychodzi się z chorobą a nie z podejrzeniem,że coś jest dziecku.
My nie jesteśmy jasnowidzami i nie możemy przewidzieć co się wykłuje ze złego samopoczucia."

Ja też robię gyrosa,ale tego bardziej klasycznego.
Takiego jak Twój też robiłam ,ale rodzince nie podchodzi.
Mówią,że takich dupereli w prawdziwym gyrosie nie ma :-D:-D:-D
Ja robię warstwowo w przezroczystej misce.
Przepis na tego klasycznego mogę podać razem z fotkami,bo mam gdzieś w linkach.
As to posłucham Ciebie i poczekam jednak do jutra czy sie coś wykluje :happy2::happy2::happy2: nasz lekarz juz wie że ja czasem przesadzam :happy2::happy2::happy2: ja też robie w przezroczystej, ale mój mąż też woli tego Twojego klasycznego wiec ja poproszę cię o Taki przepis :-):-):-)

Patrysiu wstrzymujemy sie do jutra z lekarzem :-):-):-)

Przyslali mi dzisiaj sandalki dla Klaudii rozmiar 19 ale jakies wielkie:szok:Jak jej zalozylam to chyba sa jej jakies 2-3 numery za duze:szok::szok::szok:Chyba zalozy je dopiero na przyszly rok:no:Jutro albo pojutrze powinny przyjsc do Wiktorii ciekawe czy tez beda takie duze
a ne mierzylas wkladki :confused: u mnie Sewi ma rozm 20 :tak:
u nas paskudna pogoda deszcz pada
u nas tez pogoda do dupy, teraz niby nie pada ale potem chyba znow zacznie :dry:

troszke luzu niezaszkodzi ;-);-);-)

Hej Mariitka u nas paskudna pogoda deszcz pada
u nas sie rozjaśniło troszkę

reklama
Do góry