reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witajcie
ale jestem niewyspana.słuchajecie z soboty na neidziele siedzialam do 3.30 noego czasu poprawiajac prace i spałam tylko 4 godz:szok: potem w dzien jeszcze 4 godz siedzilaam nad glupimi poprawkami.bylam wczoraj u tesciow na obiedzie,potem wieczorem mialam gosci i poszli dopiero o 22 ale juz nie mailam sily wlaczac kompa,wiec poszlam spac.
Paulina juz w w szkole.weronika jeszcze spi wiec ide poczytac co przez weekend naskrobalyscie:-)
Aleksia widze ze jestes-jak sie czujesz?do meza juz dotarlo?
hejka nom jestem jestem czuję sie raz gorzej a raz lepiej Kochana :-):-) jak to baba w ciąży:happy2::happy2:

Witam dziewczyny pisze zanim M nie ma pojechał coś pozałatwiać.A u nas nocka spokojna dzieci usneły o 20:30 ale z biedą a my sobie pobaraszkowali raz w kuchni a później w łóżeczku już super było M kupił bitą smietane:zawstydzona/y::-D:-D:-Dale jej nie użyliśmy bo czasu zabrakło ale napewno sie nie zmarnuje bo przeciesz jeszcze 3-tg będzie w domku.A co do bielizny to zapytał czemu nie przezroczysta ale dokładnie jej nie obejżał ale dzisiaj zobaczy.No a Martynka zadowolona że ma już tate a Kamilek z początku sie bał no to na tyle zaglądne wieczorkiem jak M nie będzie na kompie siedział miłaeg dnia pa
o no to super a ta bita smietana to czego Wiktoria??

Witam :tak:

Wczoraj poleżałam i po poł godzinie przeszło :tak: chyba za bardzo poszalałam w weekend :baffled: Ale już koniec, pora się troszkę uspokoić:sorry2: Ale do czasu :-D

Ja nockę mam zarwaną, ale bynajmniej nie przez dziecko :dry: M o 3 wyruszał z domu, jest już w gdańsku :tak: A ja oczywiście wstałam a potem nie mogłam spać :angry:

Wiktoria szalej szalej :tak::tak::tak:

Aleksia, dotarło do męrza?? Bo mój to był w szoku z miesiąc, a przecież robiliśmy z pełna premedytacją :-D

Moja córka z nowu oglada Auta :szok: No ale cóz u mnie pogoda, do d, ale mam nadzieje ze nie będzie juz padać...

hejka dziewczyny.U mnie wreszcie nocka spokojna.Oliwka jak usnęła o 21.00 to wstała o 7.00 jupiii :-D:-D:-D:-D:-D

za to pogoda sie zepsuła-deszczowa niestety :baffled:

Aleksia jak robisz tą sałatkę z gyrosem?????

wiktoria no to fajnie że nocka się udała :-):-):-):-):-)
jeszcze chyba nie do końca bo taki dziwny mi sie wydaje :baffled::baffled:

Ale mi dziś mężuś śniadanko zafundował:kanapeczki z szyneczką i z serkiem i ketchupem.Do tego kawka z bitą śmietaną i posypane posypką czekoladową i na deserek truskaweczki z bitą śmietaną hmmm pyszne :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
ale uczta :-):-):-):-):-)
ale masz Dobrego męża Agnes :happy2::happy2::happy2: ja też tak chcę
witam laseczki:-)
mój P już w pracy jula z adamem oglądają budzik na jedynce antek zagłusza im ile wlezie:-D:-D nocka do bani antocha wieczorem zjadł mleczko po czym młożył sobie tak głęboko paluchy że połowe zwrócił zasnoł o 20.30 obudził się o 1 piotrek dał mu pić zasnoł obiudził się o 3.30 głodny na maxa dałam mu mleko gadał dobrą godzinę zasnoł o 7 wstał głodny zjadł i do tej pory nie śpi:szok::szok::szok:
a pogode też mamy delikatnie mówiąć do d...:wściekła/y::wściekła/y:a miało być tak ciepło i słonecznie:confused::confused:
witaj Malinka :happy2::happy2:
Witam
u nas dzis noc paskudna Sewi bawil sie ze mna w kotka i myszke
w nocy sie obudzil marudny i wsal w lozeczku a ja go kladlam i tak w kolko az chyba po 30 min - godzinie czasu zasnal :szok:
masakra jestem nie wyspana
do tego pogoda nie sprzyjajaca - deszcz wiatr bleeeeeeee :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:
no a ja nie mam kawy - zapomnialam sobie kupic i siedze z herbatka :baffled::baffled::baffled::dry:
zapraszam na kawę ze śmietanką i jakiś placuszek albo ciacho też sie znajdzie :happy2::happy2::happy2:

Miałam zjazd w ten weekend i jakoś tak dużo zajęć - wczoraj od 10:00 do 19:00 byłam w pracy :baffled: No a przed weekendem musiałam się do niego przygotować. :sorry2:
Witaj Myszunia

Powiedzcie mi czym nawilżyć skórę malucha? :confused: Piotruś ma ostatnio bardzo suchą skórkę, szczególnie na ramionkach i chyba bardzo go swędzi, bo drapie się aż do krwi. Smaruję mu fenistilem, ale jak ma rozdrapane, to nie mogę. Poza tym porobiły mu się takie szorstkie małe plamki na ramionkach i rączkach i nie bardzo wiem co z tym zrobić. :baffled:
ja Igorkowi do kąpieli dodawałam zawsze Oilatum, i nigdy nie miał wysuszonej a teraz nawet kupuję Oilatum soft :happy2::happy2: jestem zadowolona:happy2::happy2:

ja ani razu nie uzywalam parafiny co to wogole jest ??
gdzie sie to kupuje i ile kosztuje??
chyba bede musiala to sprovowac a zawsze miec cos takiego w apteczce
Parafinką mu smarowałam kilka razy pupunie jak był malutki, znajoma pielęgniarka mi przynosiła z chirirgii bo w aptece nie mogłam jej kupić, jest bardzo tłusta i ma taki specyficzny zapach- niezapach ale jest bardzo dobra:happy2::happy2::happy2:

reklama
zapraszam na kawę ze śmietanką i jakiś placuszek albo ciacho też sie znajdzie :happy2::happy2::happy2:
Parafinką mu smarowałam kilka razy pupunie jak był malutki, znajoma pielęgniarka mi przynosiła z chirirgii bo w aptece nie mogłam jej kupić, jest bardzo tłusta i ma taki specyficzny zapach- niezapach ale jest bardzo dobra:happy2::happy2::happy2:
mniam mniam ale smaka narobilas:-D

parafina jest do kupienia w aptece bez recepty ma buteleczę taką jak od wody utlenionej i kosztuje 2.40 więc jest taniutka:tak::tak:
madziulanatasza coś do nas nie zagląda pogniewała się czy cuś:confused::confused::confused: widziałyśmy się w sobote całe 5 minut:-D:-D:szok::szok::-D:-D

patrysia masz nowy awantar:tak::tak::tak::tak: śliczny:tak::tak::tak::tak::tak:
ja zbieram się od godziny do sprzątania dzieci pokoju ale tak mi się nie chce:no::no::no: jakaś leniwa się zrobiłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::cool2:

patrysia masz nowy awantar:tak::tak::tak::tak: śliczny:tak::tak::tak::tak::tak:
ja zbieram się od godziny do sprzątania dzieci pokoju ale tak mi się nie chce:no::no::no: jakaś leniwa się zrobiłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::cool2:
no tak mam nowy
ja tez co chwile zagladam na BB zaiasta sprztac
właśnie sobie uświadomiłam że za tydzień julcia ma urodzinki:szok::szok::szok:trzeba coś pomyśleć o torciku itp...........:tak::tak::tak::tak:
:szok::szok: mamuska no to zamiawiaj torcik :tak::tak::tak:

Dziewczyny mój Igor coś mi jest niewyraźny i taki bledziutki :-:)-:)-( śniadanko zjadł z wielkim przymusem :blink: teraz zupkę pomidorową ugotowałam, która bardzo lubi ale jakoś sie wykrzywia i nie chce jeśc:-:)-( nie wiem czy jakieś chróbsko się nierozwija, niby mówi, ze nic Go nie boli itd, ale chyba lepiej umówie go do lekarza i pojedziemy :happy2::happy2::happy2: lepiej wczesniej niż późno :shocked2::shocked2::shocked2: no i znowu stres i myślenie :happy2::happy2::happy2: ach my mamy to my mamy z tymi naszymi pociechami :happy2::happy2:
A ja dziś czuje się bardzo dobrze jak narazie:-):-):-)
Acha zapomniałam napisać jak robię gyrosa:happy2::happy2:

Ja to dwie piersi podwójne kroję w drobną kostkę wymieszam w przyprawie gyros całej( to bardziej pikantne) obsmażam na niewielkiej ilości oleju, jak wystygnie to na spód takiej kwadratowej salaterki wykładam połowę na to troszkę drobniutko posiekanej cebulki, na to ogórek korniszon pokrojony w kosteczkę, na ogórka mieszankę meksykańską, albo jak nie mieszankę to marchew, groszek, kukurydzę, fasolkę czerwoną mieszam razem i to samo praktycznie, potem znów mięsko i na miesko jeszce cieniutka warstwę mieszanki i kapustę pekińską pokrojoną drobno, na kapustę wylewm sos ( majonez kielecki duży + śmietana 18% + 4 ząbki czosnku + pieprzu troszeczkę wszystko razem wymieszam malakserem i polewam całość) ładnie sie dostaje do środeczka no i też dobrze smakuje. Właśnie zaraz idę ja robić :happy2::happy2::happy2::happy2: Zrozumiale napisałam ?? czy nie bardzo???

parafina jest do kupienia w aptece bez recepty ma buteleczę taką jak od wody utlenionej i kosztuje 2.40 więc jest taniutka:tak::tak:
madziulanatasza coś do nas nie zagląda pogniewała się czy cuś:confused::confused::confused: widziałyśmy się w sobote całe 5 minut:-D:-D:szok::szok::-D:-D
a czy ta w aptece to jest ta sterylna??? ja jej nie kupowałam bo ona nie była sterylna i dlatego znajoma mi załatwiła słoiczek:-):-)

właśnie sobie uświadomiłam że za tydzień julcia ma urodzinki:szok::szok::szok:trzeba coś pomyśleć o torciku itp...........:tak::tak::tak::tak:
mama to myśl o torciku dla Juleczki :happy2::happy2::happy2:
dobra pisze sama ze sobą to znak że treba sprzątać:tak::tak::tak::tak::cool2::cool2::cool2::cool2:
malinka ja tez muszę sie wziaść za jakieś porządki ale czy mi sie chce???? wcale nieeeee:cool2::cool2::cool2::cool2:

reklama
Dziewczyny mój Igor coś mi jest niewyraźny i taki bledziutki :-:)-:)-( śniadanko zjadł z wielkim przymusem :blink: teraz zupkę pomidorową ugotowałam, która bardzo lubi ale jakoś sie wykrzywia i nie chce jeśc:-:)-( nie wiem czy jakieś chróbsko się nierozwija, niby mówi, ze nic Go nie boli itd, ale chyba lepiej umówie go do lekarza i pojedziemy :happy2::happy2::happy2: lepiej wczesniej niż późno :shocked2::shocked2::shocked2: no i znowu stres i myślenie :happy2::happy2::happy2: ach my mamy to my mamy z tymi naszymi pociechami :happy2::happy2:
A ja dziś czuje się bardzo dobrze jak narazie:-):-):-)
Acha zapomniałam napisać jak robię gyrosa:happy2::happy2:
Ja to dwie piersi podwójne kroję w drobną kostkę wymieszam w przyprawie gyros całej( to bardziej pikantne) obsmażam na niewielkiej ilości oleju, jak wystygnie to na spód takiej kwadratowej salaterki wykładam połowę na to troszkę drobniutko posiekanej cebulki, na to ogórek korniszon pokrojony w kosteczkę, na ogórka mieszankę meksykańską, albo jak nie mieszankę to marchew, groszek, kukurydzę, fasolkę czerwoną mieszam razem i to samo praktycznie, potem znów mięsko i na miesko jeszce cieniutka warstwę mieszanki i kapustę pekińską pokrojoną drobno, na kapustę wylewm sos ( majonez kielecki duży + śmietana 18% + 4 ząbki czosnku + pieprzu troszeczkę wszystko razem wymieszam malakserem i polewam całość) ładnie sie dostaje do środeczka no i też dobrze smakuje. Właśnie zaraz idę ja robić :happy2::happy2::happy2::happy2: Zrozumiale napisałam ?? czy nie bardzo???

Aleksia ja bym jednak poczekała na jakieś konkretne objawy i dopiero do lekarza.
Co powiesz lekarzowi?
Proszę powiedzieć co jest mojemu synkowi ,bo jest blady i dziś nie chce jeść.
Ja bym nie panikowała.
Może ma słabszy dzień,albo zwalcza sam jakiegoś wirusa.Daj mu czas do jutra rana.
Lekarz w tym przypadku musi szukać dziury w całym.
Jedyne co może zrobić to dać skierowanie na badania i to też na oko.
Nie ma objawów,więc nawet nie ma wytycznych co do badać,jakie mu zalecić.
To moja zdanie ,ale właśnie tak lekarz moja tłumaczy.

"Do lekarza przychodzi się z chorobą a nie z podejrzeniem,że coś jest dziecku.
My nie jesteśmy jasnowidzami i nie możemy przewidzieć co się wykłuje ze złego samopoczucia."

Ja też robię gyrosa,ale tego bardziej klasycznego.
Takiego jak Twój też robiłam ,ale rodzince nie podchodzi.
Mówią,że takich dupereli w prawdziwym gyrosie nie ma :-D:-D:-D
Ja robię warstwowo w przezroczystej misce.
Przepis na tego klasycznego mogę podać razem z fotkami,bo mam gdzieś w linkach.

Do góry