reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
mlena dzięki będe dzisiaj w realu to kupie ale zła jestem na niego na maxa bo załatwił mój ulubiony biały golf 2 koszulki antosia 3 bluzy adama skarpetki oj dostanie za swoje jak wróci z pracy:angry::angry:

Witam poniedziałkowo i po długiej przerwie weekendowej.

Z góry muszę się przyznać, że nie czytałam co ciekawego w dyskusjach było, ale nie mam szans nadrobić. Kolejny dzień z mnóstwem wyzwań.
A weekend taki sobie.
W sobotę rano Piotr poszedł odebrać samochód od blacharza. Facet niespotykanie uczciwy. Ponieważ nie wyrobił się na czas, a czas był i tak dość długi obliczył nas nie na 700zł jak na wstępie, a na 390zł. P wrócił szczęśliwy , rzucił sie do kuchni pozmywać. Nakazał się i mała wystroić i szykować na zakupy, bo zaoszczędził, więc wyda to na mnie. No ja akurat wolałabym te pieniądze zostawić i na przód opłacić czynsz, czy jakieś inne rachunki, żeby w razie czego późńiej mieć mniej, ale dostałam piorunem z jego oka w tyłek. No bo prawdę mówiąc, poza koniecznymi ciuchami ciążowymi to od poczęcia nic sobie niekupiłam poza szalem na zime.
P założył , że kupujemy buty, spodnie i cos na górę. Całe szczęscie byliśmy ograniczeni bardzo czasem i zdążyłam kupić tylko spaodnie. Na górę nic fajnego nie znalazłam a na buty brakło czasu bo umówieni byliśmy do teściowj na obiad. Tak więc troche gotówki uratowało się.
Na wieczór wpadła koleżanka ze spodniami do przeróbki, trochę ich było . P skoczył nam po pifka i jak sie zebrało nam na pogaduchy to położyliśmy się nad ranem. A mała oczywiście 7 rano pobudka. W dodatku nie spała zbyt dobrze i całą "noc" musiałam do niej wstawać. Niedziela nie do życia. Położyłam się na chwilkę żeby odpocząć a obudziłam sie po 2h pod kocem i w pustym mieszkaniu. Okazało się,że żebym mogła się przespać P zabrał małą na spacer, uśpił, wrócił jak brałam prysznic, zrobił obiad no i później sam zaniemógł i sie położył.

To by było na tyle z mojej spowiedzi.
Dziś siedzę w domu i czekam na kurierów.

widzisz jakiego masz fajnego męza :-D:-D:-D
super Ci się blacharz trafił my trafilismy na takich mechaników że teraz cienko piszczymy
zepsuł nam się samochód jak wracaliśmy z Poznania ze świat jeszcze stwierdzili że silnik powiedzieli ze w 2 tyg i 2 tys oj zabolało ale z 2 tyg przeszło na 2,5 m-ca :szok:
a na dodatek zarządali 3800 :szok::szok::szok:
więc z bólem odebralismy to auto jesteśmy spłukani w pożyczce i wkurzeni na maksa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
oj nieciekawie.Załatwił Was na cacy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

no to pochwałka dla małużona spisał się weekendowo na medal:tak::tak::tak:
ja zawiesiłam firankę u nas w pokoju pozmywalam po śniadaniu i zabrałam się za prasowanie ale jak zobaczyłam co piotr zrobił z praniem to mi ochota przeszła:wściekła/y::wściekła/y: ubrania białe są w różowe plamy wyprał to z czerwoną koszulką:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dziewczyny da radę coś z tym jeszcze zrobić???????????????
As antoś ma poprostu suchą skórę po mnie i dlatego używam kosmetyków dobrze natłuszczxających:tak::tak:
Jeśli są czysto białe to uratuje je wybielacz.

Wiesz ja też miałam rzekomo suchą skórę.
Zawsze natłuszczałam i uważałam to za normę.
Alergia moja ujawniła się w ciąży z Kubusiem.
Tyle lat małpa potrzebowała ,żeby wyjść na zewnątrz.
Teraz z czasem okazuje się ,że uczulają mnie różne rzeczy .
min:
kurz kontaktowo,chemia domowa -kontaktowo i wziewnie,kosmetyki te których używałam z 10 lat i nic mi nie było,mleko a konkretnie laktoza,pomidory od roku,ogórek zielony od jesieni dopiero.

As może i to alergia ale nrazie u antosia ciężko to przewidzieć jest maleńki a ciekła parafina napewno jako kosmetyk mu nie zaszkodzi:confused::confused::confused:a emolium też jest polecany jako kosmetyk:tak:

ja zawiesiłam firankę u nas w pokoju pozmywalam po śniadaniu i zabrałam się za prasowanie ale jak zobaczyłam co piotr zrobił z praniem to mi ochota przeszła:wściekła/y::wściekła/y: ubrania białe są w różowe plamy wyprał to z czerwoną koszulką:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dziewczyny da radę coś z tym jeszcze zrobić???????????????
As antoś ma poprostu suchą skórę po mnie i dlatego używam kosmetyków dobrze natłuszczxających:tak::tak:
sprobuj bielinka to powinno przejsc - smierdzi to fakt ale jest skuteczny bo vanish faktycznie nie pomaga :no:
As może i to alergia ale nrazie u antosia ciężko to przewidzieć jest maleńki a ciekła parafina napewno jako kosmetyk mu nie zaszkodzi:confused::confused::confused:a emolium też jest polecany jako kosmetyk:tak:

lecę do Lenki czas na południowa drzemkę teraz biegam między nią komputerem pralka i zlewem :-D:-D:-D
śpiewając przy tym krasnoludki i się wydurniam bo wtedy mała się smieje i nie płacze
oj biedni sąsiedzi któzy są w domu :-D:-D:-D

https://www.babyboom.pl/forum/[url=....suwaczek.pl/cache/c03de8ff9f.png[/img][/url]

hahah dobre
może i biedni ,ale karaoke gratis mają.:-D:-D:-D

Dobrze piszesz -jako kosmetyk.:tak:

Helenka miała strasznie sucha skórę po urodzeniu :tak: Poradziła na parafinke położna. Dla nas tez to brzmiało dziwnie :sorry2: Ale jest skuteczna w 100%. skóra wróciłam do normy a my po jakimś miesiącu do normalnych kosmetyków dla dzieci :tak:

nam ediatra poleciła parafinę na ciemienichę działa cuda a teraz po kąpieli smaruje tym antosia i skóra jak aksamit.a emolium używam jako kosmetyk nie lek:tak::tak::tak:

ja ani razu nie uzywalam parafiny co to wogole jest ??
gdzie sie to kupuje i ile kosztuje??
chyba bede musiala to sprovowac a zawsze miec cos takiego w apteczce

reklama
Do góry