reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Moje np na noworodkach były chyba 5 czy 6 dni i dopiero po tym czasie dostałam Je na sale.Dominik był na noworodkach dobe
No ale moich napewno nie zamienili bo takie postrzelone dzieci musza byc moje:-D;-)

reklama
ANKA
W PL dzieci po urodzeniu biora najpierw na oddział noworodkowy:tak:Tam sa myte,wazone,mierzone,badane.W zaleznposci od stanu dziecka no i matki moze to trwac nawet kilka dni,wiec u nas jest duza szansa na zamiane dzieci:no:

W DE to wszytsko robia w pokoju w ktorym rodzisz:-) NO i roznic w tym ze sama rodzisz w jednym pokoju a nie w 5 na sali:-D:-D
Wspolczuje kobieta ktore musza rodzic w takich warunkach:baffled:
Chcialabym zeby opieka zdrowotna w Pl byla na takim poziomie co w DE

ANKA
W PL dzieci po urodzeniu biora najpierw na oddział noworodkowy:tak:Tam sa myte,wazone,mierzone,badane.W zaleznposci od stanu dziecka no i matki moze to trwac nawet kilka dni,wiec u nas jest duza szansa na zamiane dzieci:no:

mi po urodzeniu małą pokazali na parę sekund i zabrali nawet jej nie obejrzałam dobrze okropność :angry:
więc jak ją zabierali do myscia ważenia etc. to krzyknęłam na mojego M żeby leciał tam i pilnował naszego dziecka
żle wspominam poród drugiej córci pierwszą po urodzeniu mogłam długo tulić potem delikatnie ją zabrali a drugą to niemal po wyjęciu ze mnie od razu porwali:confused:
przez to na początku nie czułam takiej więzi cały czas w szoku dopytywałam się czy to na pewno moje dziecko..

oddaj swój głos na Lenkę:
rosniemyrazem.pl

Moje np na noworodkach były chyba 5 czy 6 dni i dopiero po tym czasie dostałam Je na sale.Dominik był na noworodkach dobe
No ale moich napewno nie zamienili bo takie postrzelone dzieci musza byc moje:-D;-)

Tutaj mialabys je przy sobie Widzialam wlasnie noworodka ktory sie urodzil przed terminem i lezal pod lampami i sie wygrzewal mamusia byla z nim non stop
Postrzelone:-D:-D:-D

To wtedy masz rodzinną kompiel to mój M wchodzi pod prysznic bo wanny nie mamy a nieraz woła zebym do niego przyszła.:-D:-D:-Dale nie zawsze ide bo nie nawidze sie koch.........ać przy zapalonym swietle niewiem jakoś mnie to krępuje:zawstydzona/y:

no coś Ty wiktoria :-p fajnie pod prysznicem :tak::tak::tak::-D:-D:-D

ANKA

Ja jak rodziłam to dziecko jest ważone i mierzone obok i 2 godziny byłam z Oliwką w sali poporodowej.Potem zabierają dziecko a kobieta zawożą na salę.I dopiero po 6h przewożą dziecko.Niby mówią że kobieta musi odpocząć po porodzie,ja spałam jak zabita a potem juz cały czas byłam z Oliwką na sali.leżałam na dwuosobówce o tyle dobrze.

Oliwka już najedzona,ząbki umyte i leży w łóżeczku.

Powaznie jakoś światło mnie rozprasza oczywiscie Mężowi nie przeszkadza ale mi bardzo ale on o tym wie i zawsze gasi:-D:-D:-Doczywiscie jakas tam gra wstepna może być przy zapalonym swiatelku.Niewiem może to przez to że mi sie nie podba moje ciało.:-(

W porownaniu do takiej chociazby Anglii to opieka w PL jest rewelacyjna:tak:Chociaz i tak dalece odbiega od przereklamowanego hasła RODZIC PO LUDZKU:no:

Ale sal porodowych piecioosobowych to juz chyba nie ma ANIU;-):-D

Tutaj mialabys je przy sobie Widzialam wlasnie noworodka ktory sie urodzil przed terminem i lezal pod lampami i sie wygrzewal mamusia byla z nim non stop
Postrzelone:-D:-D:-D
Ja miałam male przy sobie jak wazyly po 1600:tak:Lezaly nie w inkubatorkach ale w specjalnie podgrzewanym łozeczku(w jednym razem bo byly takie malenkie)

W porownaniu do takiej chociazby Anglii to opieka w PL jest rewelacyjna:tak:Chociaz i tak dalece odbiega od przereklamowanego hasła RODZIC PO LUDZKU:no:

Ale sal porodowych piecioosobowych to juz chyba nie ma ANIU;-):-D
dowikla jak to nie ma?????? pewnie że są.jak ja rodziłam to stało łóżko koło łózka -zasłonięte tylko kotarą i tak kobiety rodziły.Mi się akurat poszczęściło że sala była wolna jak mnie przywieźli i mielismy poród rodzinny-w osobnym zamkniętym pokoju.

reklama
Powaznie jakoś światło mnie rozprasza oczywiscie Mężowi nie przeszkadza ale mi bardzo ale on o tym wie i zawsze gasi:-D:-D:-Doczywiscie jakas tam gra wstepna może być przy zapalonym swiatelku.Niewiem może to przez to że mi sie nie podba moje ciało.:-(
dam Ci rade stan rozebrana przed lustrem i patrz tak dlugo na siebie az zobaczysz jaka jestes sexi:tak:
no coś Ty wiktoria :-p fajnie pod prysznicem :tak::tak::tak::-D:-D:-D

Ja jak rodziłam to dziecko jest ważone i mierzone obok i 2 godziny byłam z Oliwką w sali poporodowej.Potem zabierają dziecko a kobieta zawożą na salę.I dopiero po 6h przewożą dziecko.Niby mówią że kobieta musi odpocząć po porodzie,ja spałam jak zabita a potem juz cały czas byłam z Oliwką na sali.leżałam na dwuosobówce o tyle dobrze.

Oliwka już najedzona,ząbki umyte i leży w łóżeczku.

spalas po porodzie:szok: ja w piatek mialam w domu imprezke do polnocy spalam 2h i obudzialam sie ze skurczami o 3:30 pojechalismy do szpitala- moj na bani:szok: o 11:10 urodzilam Laure i byla non stop ze mna do 23 kiedy ja oddalam na noc do pokoju pielegniarek bo balam sie ze ze zmeczenia nie bede slyszala Laury i o 6 rano juz ja mialam u siebie i do dzis non stop razem:tak::-D

Do góry