reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

My się dziś nigdzie nie ruszaliśmy.:no: Życzenia złożone telefonicznie, a prezenty pojedziemy wręczyć jak droga będzie przejezdna . W ogóle u nas nie odśnieżają.:no: I u nas koszmarnie z samochodem. Na szczęście starszaki mają blisko do szkoły , a mąż na zmianach w pracy jest - 12 h. dzień, 12 h. noc i dwa dni wolnego.
Moi już w piżamach i w łóżkach.:-p A to za sprawą tego, że do szkoły mają jutro na 7:10.:tak: Wstają to jeszcze ciemno.:szok:

reklama
Mignęła mi gdzieś RenataT. Co u Was Renia?

U nas kiepsko. Mi dziś zolądek dokucza. Jelitowka jak nic. ten zapach .. ten bol zolądka.Koszmar. W sobote F ganialo.
Do tego bylam dziś z O u alergologa. Dostal leki.I kurde.. on niby niema AZS ale tak w te mrozy wysycha i tez mu łuszczy sie skora jak u F momentami.Tylko ze F dodatkowo ma plamy jak przy luszczycy.

jutro dzien Babci i dziadka u F i u O. dobrze ze na inne godziny i ze to szkola i p-le dzieli zaledwie jedna ulica.

O Renia ! :-)
Z tą skórą to i ja tak mam w okresie zimowym, tyle , że na rękach. Wystarczy, że wyjdę bez rękawiczek na mróz i zaczyna się koszmar. Skóra pęka, szczypie ,łuszczy się.:no: I nie to, że odmrażam sobie. Po prostu tak mam. A Olkowi to na ciele gdzieś , w konkretnych miejscach?
Jelitówki nie zazdroszczę. Współczuję bardzo. Sama przechodziłam w II dzień Świąt. Na dwa końce.:sorry2:

jezeli macie takie problemy ze skora to polecam wam naturalne mydlo z Allepo Ja tez choruje na łuszczyce i wszystkiego probowalam wydalam kupe kasy ale nic mi nie pomoglo na to mydlo trafilam przypadkiem bo weszlam do mydlarni po prezent mojej siostrze zaczelam rozmawiac z ekspedientka dal mi ulotki Kupilam najpierw 70% wystarczyalo mi na 2msc kosztuje 42 zl mylam tez Gabi bo ma taka gesia skorke u Gabi juz po tygodniu zpoprawa a u mnie 2 tygodnie plamy zaczelyznikac po miesiacu skora nie do poznania Kolezanki corka ma AZS na rekach kupilam platki mydlane z tego mydla rozpuszczala w misce z woda corcia raczki moczyla teraz ma ładna skore i nie powracaja objawy poczytajcie sobie o tym mydla naprawde warto przetestowane ja teraz uzywam 50% Mydło oliwkowo-laurowe z Aleppo 70% - Kosmetyki naturalne, pielęgnacja ciała - Mydlarnia u Franciszka

[url]http://mydlarnia.info/O-Nas.aspx

[/URL]

Ostatnia edycja:
Justyna, Oskar :) nie Olek ;)

JA dla F stosuje Dexeryl. I kąpie chlopców w oilanie. O zawsze zimną mial te zmiany na twarzy. policzki, nos, czolo, jak szalika zapomni to i szyja. No ale to co teraz sie robi mu na czole to okropne jest. taka luska w brwiach najwiecej.U mnie za to jakby uczulenie na wiatr. jak zawieje mi twarz to pojawiają sie krosteczki wypelnione plynem jakims, swedzace jak diabli, piekące wokol ust i na brodzie. w tamtym roku pomogl hydrocortizon. w tym jeszcze nic. mniej ich mam.ale mam.

Teraz ich Nivea smaruje przed wyjsciem, lub innym tlustym na duzy mroz.

Ostatnia edycja:
Renatka przepraszam. Nie wiem skąd mi Olek wyrósł.:sorry2:
Rzeczywiście skórę trzeba w tym okresie bardziej nawilżać i chronić przed mrozem.
Joanna76 dzięki za linki, zaraz poczytam.

Witam dawno mnie tu nie bylo. Co do ochrony zimowej do ja stosuje krem nivea z rozowa nakretka z ochrona UV, krem do rak oraz pomadke ochronna i nigdy nie wychodze bez rekawiczek bo rece inaczej robis sie szorstkie.

Tak to już jest z facetami ;) Myślę, że część z nich powinna doświadczyć na własnej skórze, jak naprawdę wygląda zajmowanie się dzieckiem oraz prowadzenie domu.

reklama
Do góry