reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

My się dziś nigdzie nie ruszaliśmy.:no: Życzenia złożone telefonicznie, a prezenty pojedziemy wręczyć jak droga będzie przejezdna . W ogóle u nas nie odśnieżają.:no: I u nas koszmarnie z samochodem. Na szczęście starszaki mają blisko do szkoły , a mąż na zmianach w pracy jest - 12 h. dzień, 12 h. noc i dwa dni wolnego.
Moi już w piżamach i w łóżkach.:-p A to za sprawą tego, że do szkoły mają jutro na 7:10.:tak: Wstają to jeszcze ciemno.:szok:

reklama
Mignęła mi gdzieś RenataT. Co u Was Renia?

U nas kiepsko. Mi dziś zolądek dokucza. Jelitowka jak nic. ten zapach .. ten bol zolądka.Koszmar. W sobote F ganialo.
Do tego bylam dziś z O u alergologa. Dostal leki.I kurde.. on niby niema AZS ale tak w te mrozy wysycha i tez mu łuszczy sie skora jak u F momentami.Tylko ze F dodatkowo ma plamy jak przy luszczycy.

jutro dzien Babci i dziadka u F i u O. dobrze ze na inne godziny i ze to szkola i p-le dzieli zaledwie jedna ulica.

O Renia ! :-)
Z tą skórą to i ja tak mam w okresie zimowym, tyle , że na rękach. Wystarczy, że wyjdę bez rękawiczek na mróz i zaczyna się koszmar. Skóra pęka, szczypie ,łuszczy się.:no: I nie to, że odmrażam sobie. Po prostu tak mam. A Olkowi to na ciele gdzieś , w konkretnych miejscach?
Jelitówki nie zazdroszczę. Współczuję bardzo. Sama przechodziłam w II dzień Świąt. Na dwa końce.:sorry2:

jezeli macie takie problemy ze skora to polecam wam naturalne mydlo z Allepo Ja tez choruje na łuszczyce i wszystkiego probowalam wydalam kupe kasy ale nic mi nie pomoglo na to mydlo trafilam przypadkiem bo weszlam do mydlarni po prezent mojej siostrze zaczelam rozmawiac z ekspedientka dal mi ulotki Kupilam najpierw 70% wystarczyalo mi na 2msc kosztuje 42 zl mylam tez Gabi bo ma taka gesia skorke u Gabi juz po tygodniu zpoprawa a u mnie 2 tygodnie plamy zaczelyznikac po miesiacu skora nie do poznania Kolezanki corka ma AZS na rekach kupilam platki mydlane z tego mydla rozpuszczala w misce z woda corcia raczki moczyla teraz ma ładna skore i nie powracaja objawy poczytajcie sobie o tym mydla naprawde warto przetestowane ja teraz uzywam 50% Mydło oliwkowo-laurowe z Aleppo 70% - Kosmetyki naturalne, pielęgnacja ciała - Mydlarnia u Franciszka

[url]http://mydlarnia.info/O-Nas.aspx

[/URL]

Ostatnia edycja:
Justyna, Oskar :) nie Olek ;)

JA dla F stosuje Dexeryl. I kąpie chlopców w oilanie. O zawsze zimną mial te zmiany na twarzy. policzki, nos, czolo, jak szalika zapomni to i szyja. No ale to co teraz sie robi mu na czole to okropne jest. taka luska w brwiach najwiecej.U mnie za to jakby uczulenie na wiatr. jak zawieje mi twarz to pojawiają sie krosteczki wypelnione plynem jakims, swedzace jak diabli, piekące wokol ust i na brodzie. w tamtym roku pomogl hydrocortizon. w tym jeszcze nic. mniej ich mam.ale mam.

Teraz ich Nivea smaruje przed wyjsciem, lub innym tlustym na duzy mroz.

Ostatnia edycja:
Renatka przepraszam. Nie wiem skąd mi Olek wyrósł.:sorry2:
Rzeczywiście skórę trzeba w tym okresie bardziej nawilżać i chronić przed mrozem.
Joanna76 dzięki za linki, zaraz poczytam.

Witam dawno mnie tu nie bylo. Co do ochrony zimowej do ja stosuje krem nivea z rozowa nakretka z ochrona UV, krem do rak oraz pomadke ochronna i nigdy nie wychodze bez rekawiczek bo rece inaczej robis sie szorstkie.

Tak to już jest z facetami ;) Myślę, że część z nich powinna doświadczyć na własnej skórze, jak naprawdę wygląda zajmowanie się dzieckiem oraz prowadzenie domu.

reklama
Do góry