reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

moja julka smektą to pluła dalej jak widziała:-D:-D:-D
anabubka mój brat mleko z butli pił do 8 lat:szok::szok::szok:aż go mój tato złapał bo matka mu po kryjomu dawała i wypierniczył butle i smoki do kosza:-D:-Dza to ja dla odmiany piłam tylko do 6 m-cy:rofl2:

no wlasnie.zaezy od ziei.moj brat z erwce jeszcze wypijal butle po piwie kaszy z mlekiem.ja jak mialam 5 lat to nie moglam normlanej butelki zjesc i zasypialam z zebami zacisnietymi na mamce:-):-):-):-):-):-)
a jak bylam mala jkak Weronika to tez bym tylko jadla:-)
dobra ide bo mala wstala.musze trwe poosic bo moj do tesciowej pojechal cos tam zrobi.dobrze ze Pauline wzila ze soba

reklama
Enterol Anabuba:tak:,ale to są elektolity a z receptowych to Nifuroksazd i Smecta jeszcze.
Ja Enterol podaję do antybiotyków ,bo to probiotyk jest.

smecta bez recepty.orsalit na recepte.
ale to nie dla mnie
Orsalit kupowałam bez recepty a odpowiednikiem Orsalitu jest Gastrolit i ten jak najbardziej na receptę .
Ja na biegunkę takiemu maleństwu ugotowałabym zupki ryżowo-marchewkowej z dodatkiem jabłka gotowanego (frutapura),żeby w smaku lepsze było i trochę pektyn też potrzeba.:tak:

:-)To znowu ja:-) za dużo czasu dziś mam wolnego:-):eek::-D
Byłam z dziećmi na huśtawkach i na małym spacerku i przy okazji małe zakupy zrobiłam.....ehhh ta kasa:baffled:

Takiego mam niechcieja,że Gwizduś to już 3 tygodnie jak wodę miał zmienianą:szok::-p:sorry::tak:.A o prasowaniu nie wspomnę:no::-D.

oj dobrze że mi przypomniałaś, mam prasowanie w szafie upchnięte:sorry::sorry::sorry:

piotrek do mnie dzonił że te pindy nic nie sprzątałay na sklepie azeby było iekawiej to chodziły i jak panie z sanepidu paluszkami sprawdzały jak wanny umyłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:oj czuję że dzisiaj będzie ostro na wstępie:wściekła/y::wściekła/y:oj jak się w***** jak pojade po nich to będzie pół castoramy słyszało:wściekła/y::wściekła/y:
a nie zrobiły trudno ja też nie mam zamiaru tego ruszać i dzisiaj wchodze do roboty o 18 a nie jak zawze 17.30 17.45 a one już zawsze przebrane i gotowe do odlotu a ja jak wchodzę na sklep to nie wiem za co się zabrać śmieci z kas nie zabiorą w łazienkach nie ma papieru ręczników syf na stołówce to samo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a one jak mi chłopaki mówią z ochrony czy z sanitarki siedą od 12 w kńciapie i czekaja na fajrant:wściekła/y::wściekła/y:
nosz kurna praca to praca :baffled:a one potrafia do mnie z tekstem że wykształcona jestem a sprzątać przyszłam...no kurna jak bym miała kogoś do opieki nad dziećmi to bym nie szła do sprzątania tyko do casto jako pracownik bo bym te 1700 na wstępie na łapkę miała:tak::tak::tak:
a zresztą może to przykre ale dziewczyny z kas to nie chcą zeby one śmieci zabierały bo...śmierdzą :szok::szok:no jak sie tydzień czasu chodzi w tym samym w pracy i po pracy to efekty są:laugh2:ja bym się pod ziemię zapadła gdyby mi ktoś powiedział że mam sie nie nachylać bo śmierdze:szok::szok::szok::szok::szok:
no się wyżaliłam:tak:
anabubka a w jakich proporcjach ta woda z solą bo babcia mi tak kiedyś robiła ale nie pamiętam:baffled::baffled:no i sól muszę kupić bo nie używam więc nie posiadam w domu:-D:-Dzresztą cukru też nie;-)

zabić to mało:crazy::no::wściekła/y::angry: zrób im awanturę a nam potem opowiedz. A co do wykształcenia to my z M po szkołach jak to się mówi ale na chleb ktoś musi zarabiać...więc mój budowlaniec a ja pomoc księgowej...ale to tzw przynieś wynieś pozamiataj. Żadna praca nie hańbi :no::no::no:

zuzkus a gdzie ty masz suwaczek ani??????

wooow faktycznie zniknął ...zaraz sprawdzę co się stało:eek::eek::eek:

Dziaisj byłam u Taty rano niby lepiej ale nogi cały czas tak spuchnięte że pekają i woda leci:no: W nocy Tata miała atak duszności i kaszle wtedy straszliwie-przyleciała ordynator-taki pedofilek i zjeb... ojca ostro że cały oddział budzi i że środek nocy jest:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Właśnie wróciłam od siostry -byłam piechotą z wózkiem-2km w jedna stronę-może chociaż ciastko spaliłam:-):-):-)
Była u niej połozna dzisiaj i powiedziała że ma dopajać glukozą z butelki:szok:
Każda gada inaczej. Poza tym u nas piękna pogoda. Rano nie włączyłam kompa bo pewnie bym nic nie zrobiła a korciło mnie:-):-):-)Ale okna 2 umyte i lodóweczka czyściutka i pranie zrobione.

co do Taty to zgroza ale taka nasza służba zdrowia jak nie dasz w łapę to się nie zajmą:crazy::no:

A co do siostry i karmienia to ja już pisałam niech nie dokarmia:no: ja 3 wykarmiłam i do 6 miesiąca nawet herbatki nie dostawały...choć rad było tysiące

A po dopajać?
Dopaja się przy wysokiej bilirubinie ,bo glukoza pomaga oczyszczać organizm.
Jeśli już chce przepajać to niech podaje czystą wodę przegotowaną.
Choć ja sensu takiego postępowania nie widzę.:no:
Jak mój mały chciał to przystawiałam go nawet co 15 minut i jakoś żyję.
Wiadomo na początku jest cięzko,ale potem się do tego przyzwyczaja człowiek i jest już normalnie.:tak:

święta racja!!!:tak::tak::tak:

A to węgiel,zawsze pomaga;-):tak:.

ja to dzieciakom daję pepsi wygazowaną...nawet Maćkowi jak miał jelitówkę

no to idę kolację robić ale jeszcze się pokażę

Ostatnia edycja:
WITAJCIE!!!

Witam po bardzo długaśnej przerwie mam nadzieję ze wybaczycie mi moją nieobecność :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

M już wyjechał wiec moge pisac tu z wam
wybacznie że nie poodpisuje ale musialabym siedziec cala noc zeby wszystko nadrobic :tak::tak:

po długiej wizycie mężula stwierdzilismy że trzeba się postarać o kolejne potomstwo :tak::tak::tak:

ale jak tu sie starac jeszcze nikt na odleglosc 600 km nie splodzil dziecka :szok::szok:

nie liczac invitro:tak::tak:

witam sie z wami gorąco :-):-):-):-)

Witaj Natalineczko!
Zuzkus,Julu z chęcią colę odgazowaną pił przy jelitówce:tak:.
Kasę to dopiero pół godziny temu przywiozła:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:,jak apteka do 19-ej czynna:sorry2:.
I weź się nie denerwuj:sorry2:,byłam na NK i była w Ostatnio dodanych zdjęciach fotka bliźniaczek i konto Kornelka i Antosia .// nie mamy a tam podpisy pasujące pod pedofila i zgłosiłam do redakcji NK i także znajomych tego profilu:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:.

I ja sie przyszłam przywitać :-)

jakoś dzis na nic czasu nie miałam,dlatego strasznie mało dziś na bb siedziałam.

jutro tez raczej mało będę siedziec bo M ma wolne a ja biorę się za porządki plus mycie okien,także mi zejdzie.:tak::tak::tak::tak:

Witaj Natalineczko!
Zuzkus,Julu z chęcią colę odgazowaną pił przy jelitówce:tak:.
Kasę to dopiero pół godziny temu przywiozła:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:,jak apteka do 19-ej czynna:sorry2:.
I weź się nie denerwuj:sorry2:,byłam na NK i była w Ostatnio dodanych zdjęciach fotka bliźniaczek i konto Kornelka i Antosia .// nie mamy a tam podpisy pasujące pod pedofila i zgłosiłam do redakcji NK i także znajomych tego profilu:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:.

popieram takich tylko tępić!!!

reklama
Do góry