reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Natalineczka555 dlaczego na szczęście nie miałaś z kim małego zostawić?i tak Cie to nie ominie więc po co zwlekać :tak::tak::tak::tak::tak: a im później tym gorzej :-)

a u mnie znowu leje i będzie raczej tak do wieczora :-:)-:)-:)-(

reklama
dziewczyny to która chętna na pierogi zapraszam wyszło mi 210 :szok::szok::szok::szok:
ale co tam pomrożę a potem szybki obiad:tak::tak::tak:
spacereek zaliczyliśmy fajniusi pogoda trochę dziwna słonko grzeje i to tak fest na termometrze 24 ale wieje jak diabli i niebo takie przymglone zapowiadają na wieczór burze i deszcz :-:)-(jak już ma padać to niech leje w nocy a ajk znam urok pogody to jak się zaciągnie to potem bite 2 dni deszczu:wściekła/y::wściekła/y:
z dowiklusią nie mam kontaktu puściłabym jej eska ale mam 30 gr na koncie i czekam na przypływ gotówki co by doładować konto :tak:a to do niej niepodobne tyle czasu milczeć :no::no:może się jeszcze rozpakowuje:confused::confused:może telepatycznie ją ściągnę bo już się za nią stęskniłam :tak::tak::tak:

Witam.
Nieco nadrobiłam i odpisuję od razu.
Reszta w kolejnej wolnej chwili.
A nam udało sie wyjść na godzinkę na dwór :tak::tak::tak::tak:całkiem inaczej się czuje po takim spacerze.przestało padać,słońce wyszło i ciepło sie nagle zrobiło,założyłam Oliwce kalosze i poszlismy.Zaliczyła wszystkie napotkane po drodze kałuże :-D:-D:-D:-D:-D:-D miała frajdę :tak::tak::tak::tak:

przyszlismy do domku,Oliwka zjadła koktajl z jagód i teraz oglądają z Klaudią wieczorynkę :tak::tak::tak::tak:i zajadają precelki :tak::tak::tak::tak: a ja mam chwilke dla siebie :-)
As współczuję.Oj biedny Kubuś,musi sie potwornie meczyć ,oby szybko wyzdrowiał.
a gdzie on to świństwo załapał????
pewnie w Wawie na festynie od dzieci się zaraził.

nasz wieczorny spacer :-):-):-):-):-)

a tu proszę jak Oliwka maluje kredkami i jak moje gwiazdy oglądają dzisiejszą wieczorynkę :tak::tak::tak::tak::tak::-)
focie śliczne :-):-)

a ja tak dawno nei siedziałam wieczorami bo rano do pracy gnałąm więc teraz jak mam wakacje chętnie bym poklikała
tylko czy znajdzie się któras cierpiąca na bezsenność

junior śpi tylko córcia jeszcze się tu kręci
ja cierpię na bezssenność :-D:-D:-D,ale wczoraj odsypiałam poprzednią noc .Podobno spałam jak niemowlę.:-D:-D:-D:-D

to sie zrob niewidoczna i udawaj ze nic nie dostalas:-)

u nas dzis maly sykces
jakies 3 dni temu Weronika przyszla z podworka do domu i krzyczy mama i lapie sie za pieluche,wiec ja ja na nocnik a tak kupa.:baffled:
kolejnego dnia to samo
a dzis -przyszla i wola mama i sie lapie,ja sie pytam czy chce siusiu a ona kiwa glowa ze tak,wiec ja na nocnik i czuje ze baki byly.i zrobila kupe na nocnik tym razem:-):-):-):-):-):-):-):-)
Brawa dla małej

No komus sie chyba nudzi ja jestem prawie zawsze na niewidocznym a on i tak dalej pisze masakra jakas
nie odpisuj
znudzi mu się

dobranoc agnes
no i zostalysmy same
As jak zwykle nad ranem wskoczy:blink:

ja mam dla swojej tez troche letnich ciuchow wlasnie poza spodenkami.naramiaczka nie mam zbyt duzo bo latwo poparzyc delikatne rzamionka
As spała jak zabita i nic do niej nie docierało.:-D:-D:-D:-D:-D

Hej dziewczyny, melduje, że nadal żyję.
Wczoraj poszłam do Moni, najpierw mała zaliczyła spacer po parku, później wizyta w lumpiku ( teściowa kupiła mi nówki botki za 10 zł i kilka fajnych rzeczy do małej ).Później odebrałam w końcu ten kubek dla Piotrka ze zdjęciem małej ( wstawie zdjęcie ) , na plac zabaw-wariactwo. No i przyszła Monia, poszłyśmy do niej, dzieciaki wyszalały sie jak trzeba. Nawet Adaś był grzeczny, mała pokazywała mu, ze wszystkie zabawki odkłada się na miejsce, no szkoda, że w domu tak nie robi. Później z Piotrem wrócilismy do domu. Małasała do 9.30 rano, więc jej nie kładłam popołudniu, wymeczona poszła spać o 20.00 i padła jak kawka. Upalnie wczoraj było, fakt-wiatrzysko, że głowe urywało, ale upał. A ja jak zwykle ubrałam mała jak na mróz, hihi, dobrze, ze na cebulkę. No sobie to już nic nie wzięłam-szkoda.

Nadrabam wczorajsze zaległości
zw
to fajny dzień miałyście

No to mas super synusia, taki mały a taki kumaty:tak: Patryk ma prawie 13 lat i nigdy nawet sobie sam nie zrobił jedenia nie mwiąc o nas:szok::szok::szok::-D:-D:-D

Pierwsze co kupie 2 na zmiane jedna wystarczy- bo z kasą nie wyrobię, jak dostane becikowe to sie kupi,
no i nie wiem co z ta pościela do wózka teraz sczerze mówiąc...

wiesz co, poszewki kosztują 25 zł a z wypelnieniem 35 więc chyba kupie od razu z wypełnieniem, bo to tylko 10 zł a za tyle to kocyka nie kupie, a podusia i tak jakaś do wózka musi być chyba:confused:
więc kupie jedną pościel z wypełnieniem do wózeczka a jedną samą poszewkę i myślę że będzie ok:tak::tak::tak:

Jaaaaa ale fajnie, to ja Was też prytulam mocno:tak::tak::tak::tak:
Ja do wózka nie miałam pościeli.
Poduszka jest zbędna zupełnie.
Dziecko może spać na poduszce dopiero od 7 miesiąca,więc ja nie wkładałam.
Do wózka miałam śpiworek i służył mi ponad 3 lata.
Zresztą ja nie miałam głębokiego wózka,bo uważam ,że bez sensu było w moim przypadku.
W komplecie z moim GRACO Vojager była gondolka z budką(z której potem robi się właśnie śpiworek,bo wszystko rozpinane na napy) i naciąg na nóżki ocieplany .
Po całkowitym złożeniu spacerówki i wkładów robił się z tego fajny głęboki wózio.

już się za tymi jej tekstami stęskniłam ale już w niedzielę będzie :tak::tak::tak:ostatnio rozmawiam z nią przez telefon a ona wiesz co mamuś nie mogę z tobą już rozmawiać ja ale czemu???? a ona nie czemu a dlaczego:szok::szok: no wiesz chłopaki patrzą chcą tu mnie do piaskownicy zaprosić a ja tu czas marnuję na czcze gadanie to pa:szok::szok::szok::szok:
no tak czcze gadanie z mamusią:confused::confused::confused:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Co do wózka to chce taki i jakos zaden inny juz mi sie nie podoba od kiedy zobaczylam ten:szok::-D:-D:-D
przejralam cale allegro i koni- nic innego mi sie nie podoba, albo jak sie podoba to kosztuje 3 tys:szok::szok::szok::szok::szok:

DESIGN ATLANTIC Wózek dzieciecy wielofunkcyjny (666449754) - Aukcje internetowe Allegro

Jakby któras przypadkiem zejrala gdzies taki żółty w ogloszeniu uywany niedrogi to prosze o info:tak::tak::tak::tak:
wózio fajny

Natalineczka555 dlaczego na szczęście nie miałaś z kim małego zostawić?i tak Cie to nie ominie więc po co zwlekać :tak::tak::tak::tak::tak: a im później tym gorzej :-)

a u mnie znowu leje i będzie raczej tak do wieczora :-:)-:)-:)-(

wiem że im później tym gorzej, ale nie chciało mi się w taką pogodę z domku wychodzić, nawet psa bym nie wygoniła :szok::szok::szok:
choć tak owego nie posiadam:-p:-p:-p

u nas też taka pogoda i zapowiadają jeszcze dwa dni i tak co dzień zapowiadaja że jeszcze dwa dni... a słyszałam że cały czerwiec ma taki być lipiec ma być upalny a sierpień znow ma lać, wiec wakacje po zbuju :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

telefonik mi sie zepsuł i nie wiem o której mężula przyjedzie;-);-);-)
a w piatek wyruszam na poszukiwania pracy, do karpacza, zaczął się sezon więc może coś znajdę:confused::confused::confused:

Klaudia właśnie super wysadziła Oliwkę do sikania.rozebrała ją i posadziła na nocnik a Oliwka ślicznie nasikała.mam w domu pomocnicę :tak::tak::tak::tak::-):-):-) od rana mnie wyręcza i cały czas zajmuje się Oliwką,grzecznie się razem bawią :-):-)
super ,że masz takiego pomocnika ;-):-D:-D

no i teraz juz nie dam rady odpisac mialam pozaznaczane cytaty to mi net odcieli (...) :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: skurczybyk...

medeuska mnie ten wozio tez sie podoba ale zdecydowalam sie na inny... :tak:
CHIPOLINO 2009 WOZEK WIELOFUNKCYJNY LUMINA 2w1 (636182138) - Aukcje internetowe Allegro
Nowość Espiro Vector 4 Lite = Nowa Jakosc *W-wa (634420523) - Aukcje internetowe Allegro
Coneco V3 3w1 GŁĘBOKI+SPACERÓWKA+FOTELIK MAKED (660948272) - Aukcje internetowe Allegro

no to jest moj wybor... napewno na ktorys sie zdecyduja a do stycznia to stanieja :-D ...

medeuska wybierasz sie juz ????????
wózki są fajne dla oka,ale w użyciu wcale takie wygodne nie są.
Kto ze znajomych kupi to zaraz sprzedaje.
Dzieci takie pokręcone w nich siedzą i nie mogą zmienić pozycji,a jak dziecko uśnie i się przekręci do pozycji pozimej to i tak dziecko jest w pozycji siedzącej tyle ,że z tyłkiem jeszcze niżej.:no:
Jak ja oglądałam te wózki to takie sztywne mi się wydają,ale każdy może mieć inne zdanie

Oliwka właśnie przez sen krzyknęła "CZEŚĆ":-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
U mnie Klaudia gada pełnymi zdaniami przez sen i potrafi też się nieźle kłócić :-D:-D:-D:-D

dziewczyny to która chętna na pierogi zapraszam wyszło mi 210 :szok::szok::szok::szok:
ale co tam pomrożę a potem szybki obiad:tak::tak::tak:
spacereek zaliczyliśmy fajniusi pogoda trochę dziwna słonko grzeje i to tak fest na termometrze 24 ale wieje jak diabli i niebo takie przymglone zapowiadają na wieczór burze i deszcz :-:)-(jak już ma padać to niech leje w nocy a ajk znam urok pogody to jak się zaciągnie to potem bite 2 dni deszczu:wściekła/y::wściekła/y:
z dowiklusią nie mam kontaktu puściłabym jej eska ale mam 30 gr na koncie i czekam na przypływ gotówki co by doładować konto :tak:a to do niej niepodobne tyle czasu milczeć :no::no:może się jeszcze rozpakowuje:confused::confused:może telepatycznie ją ściągnę bo już się za nią stęskniłam :tak::tak::tak:
:szok::szok::szok::szok::szok::szok: ile tych pierogów :confused::confused::confused::-D:-D:-D:-D:-D

as a jak dziś kubuś?????
Kubuś dziś wymiotował tylko raz po śniadaniu.
Od tamtej pory zjadł tylko bułkę mleczną.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

kurcze bidulek ten kubuś ja 2 razy w życiu miałam grypę żołądkową i najgorszemu wrogowi nie życzę:no::no::no:ale ma bidul wakacje:-:)-:)-:)-( a jak tam rehabilitacja małego ???? ćwiczyliście już coś w domu czy choroba pomieszała w plnach???

malinka on jest za słaby na rehabilitacje.:no:
Prawie cały czas leży i bajki ogląda.
Jak tylko się podniesie to do wymiotów go podrywa.
Troszkę w książeczce porysował,ale to dosłownie z 5-10 minut.
Kurcze,on nawet na zabawę nie ma ochoty.:-(

pewnie przecież taka choroba to męczy człowiek nie ma siły głowy podnieś z poduchy:no::no::no:

reklama

kurde szkoda mi maluszka, ja raz miałam grypę i to w bardzo małym wydaniu (nawet nie wymiotowałam tylko mnie czyściło) i także nikomu nie życzę:no::no::no::no::no:

masakra!!!

Do góry