reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

150 ml chyba mi wystarczy póki co:confused:
wogóle Ty to jestes teraz na bieżąco co ja mam kupowac, bo ja nei wiem, różne zdania na temat wyprawki slyzałam i sama juz nie wiem:confused::szok:

Wiem że na pewno wózek łózeczko materac fotelik pościel do wózka pościel do łóżeczka no i to pewnei x2 trzeba... butelka-jedna chyba wystarcy 150ml? na poczatek? a potem to nei wiem kiedy jaka kurde to wszystko mnie czasem zabija jak myśle co trzeba lupic i skąd na to pieniądze:confused::confused::confused::confused::confused:

150 to świat i ludzie :tak:
Pościeli na początku nie używam wcale, ale dobrze mieć dwie zmiany :tak: Pościeli do wózka nie praktykowałam :baffled:
Kupuj powoli :tak: Na pewno przyda się rożek, 10 pieluch tetrowych, 2-3 kocyki różnej grubości. w tym pierwszym rozmiarze to 5-6 bodziaków i tyle samo pajacyków, więcej nie ma poco, bo dziecko się za specjalnie nie brudzi :tak: skarpetki i łapki niedrapki tak koło 3 par i ze 2-3 czapeczki, najlepiej jedna wiązana a druga nie, żebyś sama mogła sie przkonac co bedzie wygodniejsze :tak:

Z kosmetyków to jakieś mydło i oliwka albo balsam. Gaziki jałowe do pemka i spirytus spozywczy. Ręcznik i to chyba wszystko :tak:

Nie polecam śpiochów i kaftaników :baffled: Ważne, żeby wszystko było rozpinane w kroku :tak:

Napisałam o rzeczach których aktualnie uzywam :tak: Więc to wszystko co najpotrzebniejsze, na reszte przyjdzie pora :-p

Witamm mamusie
jestem Agata i dawnooooo temu tu nei zaglądałam dziś postanowaiłam luknąc a tu same nowe mamy
wiec witammmm

Witamy i zapraszamy :tak:

noc nieciekawa a co tak czyzbys miala kryzys pokarmowy:baffled:

Ona lubi sobie w nocy pojeść :tak: A jestem juz po kryzysie tak mi się wydaje :baffled:

Niki spi ale zaraz wstanie, a Helenka spała 2 razy po 30 min więc nie odpoczelam :baffled: Ale sprzedałam ja babci na godzinkę a sam poszlam na spacer z Niki, przydało mi się troszke luzu psychicznego :tak: Helenie też :tak:

Byłam w przychodni.

Niki waży 3122:tak::tak::tak:

To najlepsza wiadomośc w ostatnim czasie, tydzień temu było 2800.A jeszcze tydzień temu2780 Więc may poważny sukces na koncie :tak::tak::tak:

reklama
Witam .My dziś chorobowo.
Kubuś ma grypę zołądkową w mega wydaniu.
Cała noc nie spana.
Poszłam spać rano tuż przed 7
Mały ma potworne bóle brzuszka i wymioty .
W nocy prałam poduszki,kołdrę i 3 zmiany pościeli.
Nie liczę ręczników i zmywania podłogi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Pościeli na początku nie używam wcale, ale dobrze mieć dwie zmiany :tak: Pościeli do wózka nie praktykowałam :baffled:
Kupuj powoli :tak: Na pewno przyda się rożek, 10 pieluch tetrowych, 2-3 kocyki różnej grubości. w tym pierwszym rozmiarze to 5-6 bodziaków i tyle samo pajacyków, więcej nie ma poco, bo dziecko się za specjalnie nie brudzi :tak: skarpetki i łapki niedrapki tak koło 3 par i ze 2-3 czapeczki, najlepiej jedna wiązana a druga nie, żebyś sama mogła sie przkonac co bedzie wygodniejsze :tak:

Z kosmetyków to jakieś mydło i oliwka albo balsam. Gaziki jałowe do pemka i spirytus spozywczy. Ręcznik i to chyba wszystko :tak:

Nie polecam śpiochów i kaftaników :baffled: Ważne, żeby wszystko było rozpinane w kroku :tak:

Napisałam o rzeczach których aktualnie uzywam :tak: Więc to wszystko co najpotrzebniejsze, na reszte przyjdzie pora :-p
Ona lubi sobie w nocy pojeść :tak: A jestem juz po kryzysie tak mi się wydaje :baffled:

Niki spi ale zaraz wstanie, a Helenka spała 2 razy po 30 min więc nie odpoczelam :baffled: Ale sprzedałam ja babci na godzinkę a sam poszlam na spacer z Niki, przydało mi się troszke luzu psychicznego :tak: Helenie też :tak:

Byłam w przychodni.

To najlepsza wiadomośc w ostatnim czasie, tydzień temu było 2800.A jeszcze tydzień temu2780 Więc may poważny sukces na koncie :tak::tak::tak:

Najważniejsze,że przybywa ,i że się udało naturalnie.
Wcześniaczki to wogóle wybitnie cycusiowe są.:tak::tak:
Mój też nocne podjadanie uwielbiał.
Fajnie,że możesz tak zorganizować czas,by mieć jeszcze dla siebie trochę luzu psychicznego.
To bardzo ważne.
Co do wyprawdki to uważam,że to co napisałaś jest w zupełności wystarczające.:tak::-)
Na pewno nie kupowałabym pościeli do wózka ,bo i tak się nie używa.
Do przykrycia w wózku wystarczy kocyk lub rozłożony rożek.
A co jest w ogóle w takim zestawie wózkowym prócz przykrycia?
Uviekam kobietki.Może zajrzę później jak mały się bardziej wyciszy.

można na lumpkach czasami kupić fajne niepowtarzalne ubrania i to za grosze ale są i takie lumpiki gdzie się cenią i to bardzo:szok:
no dkladnie, u nas jest kilka takich co sie cenia strasznie, .a 3 kolo siebie i maja takie ceny:szok: nic specjlnego az tak tam ni ema:szok: i w tym jest wlasnei jeden z dzieciecymi n i wlasnie czasem sie zastanawiam czy nei za drogo, bo pajacyk 15 zl- niby nie drogo-ale... za używke??? to chyba jednak i tak presada, tam ostatnio kupilam dresik spodnie rajstopki i ten kaftanik dla zui, ale na szczescie mi spuscila ze wszystkiego 10 zl,bo tak bymm nie kupila:no: bo w innym po 2 zl sa rzeczy czy po 5:tak: tylko nei wszystko az takie fajne jak to co kupilam:-D:-D:-D:-D

:)) dzięki za miłe przyjęcie

Witamy i zapraszamy :tak:

Byłam w przychodni.

super przybiera na wadze
oby tak dalejjj

tak z ubrankami jest tak ze połowy sie nawet nie użyje i potem żal

u nas jest taka sieć lumpków ROBAN tam mają 30 zł za kg nieraz to też przegiecie dać za używaną rzecz np 20 zł a w innym za 20 zł kupisz sobie siatę ubrań

my po lekarzu gardło zawalone Zinat dostaliśmy i pryskać tamtum werte
i do końca tyg w domciu
jeny dobrze że mam wolne bo znowu bym dumała kto do niego przyjdzie wrrr
do września spokój mam z tą myślą

A nam udało sie wyjść na godzinkę na dwór :tak::tak::tak::tak:całkiem inaczej się czuje po takim spacerze.przestało padać,słońce wyszło i ciepło sie nagle zrobiło,założyłam Oliwce kalosze i poszlismy.Zaliczyła wszystkie napotkane po drodze kałuże :-D:-D:-D:-D:-D:-D miała frajdę :tak::tak::tak::tak:

przyszlismy do domku,Oliwka zjadła koktajl z jagód i teraz oglądają z Klaudią wieczorynkę :tak::tak::tak::tak:i zajadają precelki :tak::tak::tak::tak: a ja mam chwilke dla siebie :-)

no to super że tak ładnie przybiera Ci na wadze :tak::tak::tak:

Witam .My dziś chorobowo.
Kubuś ma grypę zołądkową w mega wydaniu.
Cała noc nie spana.
Poszłam spać rano tuż przed 7
Mały ma potworne bóle brzuszka i wymioty .
W nocy prałam poduszki,kołdrę i 3 zmiany pościeli.
Nie liczę ręczników i zmywania podłogi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
.

As współczuję.Oj biedny Kubuś,musi sie potwornie meczyć ,oby szybko wyzdrowiał.
a gdzie on to świństwo załapał????

nasz wieczorny spacer :-):-):-):-):-)

Załączniki

• DSC02915.jpg
    DSC02915.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 25
  • DSC02914.jpg
    DSC02914.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 26
  • DSC02911.jpg
    DSC02911.jpg
    46,8 KB · Wyświetleń: 26
  • DSC02906.jpg
    DSC02906.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 26
  • DSC02905.jpg
    DSC02905.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 25
  • DSC02898.jpg
    DSC02898.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 31
a tu proszę jak Oliwka maluje kredkami i jak moje gwiazdy oglądają dzisiejszą wieczorynkę :tak::tak::tak::tak::tak::-)

Załączniki

• DSC02894.jpg
    DSC02894.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 29
  • DSC02895.jpg
    DSC02895.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 29
  • DSC02916.jpg
    DSC02916.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 28
  • DSC02918.jpg
    DSC02918.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 30
reklama
Agnesss super spacer
u nas był podobny bo ja poszłam do lekarza bez parasola i luneło na amennnn
więc mąz z córcią w kaloszkach i różwoym parasolem przyszli :)))

młody kolacji nie ruszył gorączka czuje rosnie wrrrrr n ic niechce jesc bidulek

As zdrówka dla synka

Do góry