reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam :tak:

widze, że wracacie do formy jeśi chodzi o ilość postów :-D

Wiki, ja się pytałam o dźwiganie po cesarce, bo nie mam ostatnio chwili wytchnienia i się troszkę martwię o swój brzuch...

Madeuska, butelka która kupiłaś to ostatnio jest najbardziej polecana, w szpitalu taka kazali kupić dla Niki :tak: Ale moja Niki twardo na cycu, powiedziałam sobie, że się nie poddam :tak:A co :-D

Anka, mi się podobają obie wersje bransoletki :tak:

No i tyle zapamietałam...

Helenka wygląda strasznie :no: Ma całą tonę krost, ma nawet na dilnej powiece :wściekła/y: A M dzisiaj pracuje do poźna, nie wiem jak ja wytrzymam :dry:

A Niki spędziła całą noc przy cycku :baffled:
To mialaś straszną noc... i jeszcze teraz sama do poźna, biedna, współczuję....

a M nie mogl sobei wziac urlopu zeby troche z Tobą pobyc po porodzie?

150 ml chyba mi wystarczy póki co:confused:
wogóle Ty to jestes teraz na bieżąco co ja mam kupowac, bo ja nei wiem, różne zdania na temat wyprawki slyzałam i sama juz nie wiem:confused::szok:

Wiem że na pewno wózek łózeczko materac fotelik pościel do wózka pościel do łóżeczka no i to pewnei x2 trzeba... butelka-jedna chyba wystarcy 150ml? na poczatek? a potem to nei wiem kiedy jaka kurde to wszystko mnie czasem zabija jak myśle co trzeba lupic i skąd na to pieniądze:confused::confused::confused::confused::confused:

reklama
Witojcie kobity zaczne od bransolety jak masz możliwosc dac małe kryształki to wydaje mi się ze beda najlepsze!!! Co do tych opcji i cieżkiego czytania niestety nic z tym nie zrobie, nawet spróbowałam założyć drugie konto na bb i nic, to samo sie dzieję wię trzeba bedzie z tym życ :( moze rzeczywiście wina komputera może mam złego explorera, jak byłam na wizażu też nic nie mogłam zrobic a nawet napisać wiadomości :O

zapomniałam o butelkach, ja z czarkiem miałam problem bo nie chciał butli, więc miałam wszystkie mozliwe rodzaje smoczków i butelek :O!!! najlepsze butle to te duze mozesz przecież zrobic mniej mleka a później jak zacznie wiecej jeśc nie musisz dokupywać następnych :) a smoczki najlepsze profilowane czarek tych przypominajacych pierś najbardziej nie znosił :O ale kazde dziecko ma inne wymagania

hejka,dopiero teraz wpadam bo burza u mnie była i miałam wszystko powyłączane z kontaktu :tak::tak::tak::tak:
i od rana leje jak z cebra,dawno takich ulew nie było:no::no::no::no:

już mówią w telewizji że wszystko znowu podrożeje przez te ulewy bo rplnicy tracą swoje zbiory,wszystkie zniory pozalewane,gniją,nie ma jak ich zebrać bo stoją w wielkiej wodzie.masakra.coraz gorzej się dzieje:tak::tak::tak:

a ja wyskoczyłam szybko do sklepu,Oliwke zostawiłam z dziadkami ,bawiła się z Klaudią ładnie więc nie było problemu.

Kupiłam mojemu tacie wielką bombonierę i kwiatka :tak::tak::tak::tak:
jak M przyjdzie z pracy to będzie też na niego czekać ogromna bombonierka od Oliwki :-)

a jutro moja mama ma imieniny więc też musiałm coś jej kupić-kupiłam jej kosmetyki ,nie miałam pomysłu.w sobotę robi imieniny to sie pobawimy :tak::tak::tak:

A i zaliczyłam dzis solarium-na poprawę nastroju :-D:-D:-D:-D:-D:-D

jak Oliwka usnie to idę ugotować zupke dla niej,dzis burakową robię :tak::tak::tak:
a teraz ajadam sie czeresniami,ale słodziutkie i duze kupiłam,pyszne są :-):-):-)

medeuska jesli chodzi o wyprawkę to kupuj sobie po troszku w każdym miesiącu i się uzbiera,ja tak robiłam,bo na raz to byłby za duzy wydatek.wózek i łóżeczko kupowałam na samym końcu.
jeśli chodzi o butelki to ja używałam tylko aventu i smoczków też.
alena poczatek starcza male butelki:tak::tak::tak:,ja zaopatrzyłam sie w dwie a póxniej miałam je do herbateka kupiłam do mleka wieksze.
jest mnóstwo takich rzeczy których maluch potzebuje.
kosmetyki to też na sam koniec,wanienka,termometr do kapaniai do temp mierzenia,szczoteczka do czesania,nozyczki,reczniki kapielowe ,pieluszki tetrowe itp.jest tego nóstwo,najlepiej siąź i na spokojnie zrób sobie liste o Ci porzeba i codziennie dopisuj co Ci się przypomni :tak::tak::tak::tak: ja tak robiłam:-)

jestem na chwilunie:tak::tak::tak:
byliśmy na sacerku ale było fajniusio adaś śmiał się gadał prowqdził wózek taki mój facet :tak::tak::tak:fajnie mieć takiego dużego synka:tak::tak:pogadaliśmy sobie o zyciu marzeniach planach...taki już facet mi rośnie:tak::tak::tak:powiedział że chce koszulkę z napisem super brat:tak::tak::tak:zagaduje antka bawią się razem n kocyku w pokoju fajny dzień:tak::tak:
idę robić zaraz naleśniki:tak::tak::tak:
meduska nie szalej z wyprawką bo dużo rzeczy okazuje się nieprzydatnych a zresztą przy każdym dziecku jest inaczej przy adasiu używałam rożków i były moim zdaniem super pry antosiu miałam 4 w tym jeden usztywniany i nie używam tzn teraz służą mi za coś do przykrycia antosia jak idzie na drzemkę albo na spacerek....pościeli mam 2 komplety i starcza mi mam 4 kocyki i też wszystkich używam kosmetyki kupuj w małych opakowaniach bo nie wiadomo czy ci będą pasowały i maluszkowi ja miałam 5 pieluszek flanelowych kolorowych i dokupiłam jeszcze 5 bo to zawsze potrzebne butelek nie miałam wcale ale potem musiałam dokupić jedną miałam do mleka taką 260 ml jedną mniejszą do herbatki ja używam bebe confort bo najdłużej ładnie wyglądają i nie są zbyt drogie kup sobie wkładki laktacyje podkładki bella są fajne duże chłonne i niedrogie wózek to zależy czy decydujesz się na nowy czy z komisu zawsze warto najpierw zobaczyś na żywo wózio a potem kupić np z allegro dla mnie ważne było by miał duże pompowane koła gondolkę i był lekki no i ładny do tego i zielony:-D:-D i kupiłam bexe ax 3 był niedrogi bo 740 zł z przesyłką a jest świetny lekki a dziecko ma dużo miejsca...to narazie tyle pytaj co chcesz jeszcze ,,,,a ja miałam 6 kaftaników nigdy ich nie zakładałam tylko body i śpioszki warto kupować np w tesco albo w realu mają fajne promocje np w realu 3 pack body dłgi rękaw krótki i na ramiączkach kosztuje 7.99 kupiłam antkowi prałam już kilka razy i nic się nie mechaci nie farbuje a kolory są intenswne:tak:

reklama
mama 2 dzieci
Zuza 5 lat
Maks 2 latka
od dziś mam wakacje hehehehheh bo pracowałam w sklepiku szkolnym w wyższej szkole kosmetycznej
mieszkam w Krakowie od tamtego roku pochodze z nad morza okolice Gdyni

2lata temu klikałam tu potem wątek zrobił się zamknięty ale podupada więc pomyślałam wracam do starych kątów

i widzę tu sporo laseczke więc dzieje się coć

co do wyprawki to racja trza po troszku no chyba ze sie dostaje od kogoś u nas tak było przy 1 dziecku sporooo ubranek łózeczko wanienkę dostaliśmy jak dzidzia byłą w brzuchu potem dokupywaliśmy
jak chodzi o ubranka to ja do teraz dokupuje co jakis czas w lumipku zwykle trafiemarkowa nei zniszczone a za groszę i oszczędze kilka zł

Do góry