reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam witam :-):-):-):-):-)
a ja dziś znowu wyspana,złe noce na razie odeszły od nas,Oliwka znowu przespała slicznie noc bez pobudek :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

słońce swieci od rana moze będzie ładnie ,no ale jak wiadomo nic nie wiadomo co z ta pogodą będzie :-D:-D:-D:-D:-D

Ania fajnie że już jestes z Nami :tak::tak::tak::tak::tak::tak:czy moze planujesz jeszcze wyjazd do Polski za 3 dni????? :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

pati na jakie szczepienie idziecie?????to trzymam kciuki aby Sewi zniósł je dobrze i był dzielny :tak::tak::tak::tak::tak:
Kochana za 3 dni to moj znow jedzie do Polski ja dopiero 12 lipca:-)
kochana to dobrze że z nikusią wszystko ok:tak:moja julka wcześniak była żółta przez 3 tygodnie:tak:

no kochana mąż będzie szczęśliwy jak mu coś przygotujesz

słodzizna:tak:

oj następne słodkości:tak:

no kochana nareszcie :tak:ale z nami pisałaś z tej polski:-p:-p

idę karmić synusia bo się obudził i potem trzeba jakoś ogarnąć bo franio dziś będ zie koło 12 do 16.15 a potem do szkoły do adama na przedstawienie a potem to będzie już wieczór ale mam nadzieję że wreszcie nie padnę o 22 i posiedzę z wami wieczorkiem:tak:
bo to jest tak ze jak ja jestem w Polsce to doba powinna miec 72h Zawsze brakuje mi czasu.A teraz nie bylo mojej mamy zeby Laura sie zajela wiec ja musialam od rana do wieczora przebywadc z nia na podworku. Teraz juz mi gada ze mam isc z nia na plac zabaw:baffled:
wszystkiego najlepszego w dniu imienin dla laury mleny córki
czerwone_mysz.gif
ja tez sie dolaczam do zyczonek:happy2:
totalny dom wariatów :wściekła/y:Wojtek jest nieznosny nudzi sie Gabi mi gorączkowala jedna nocke mmialma z glowy dzis znowu beczy nie wiadomo o co jej chodzi tzn ja wiem o co chodzi to wina Wojtka bo sie z nia drazni:wściekła/y::wściekła/y: Bardzo zsypane Gabi na buzi musze pilnowac zeby sie nie drapala z jedzeniem tez nie najlepiej widomo ale mysle ze juz ok piatku powinno byc lepiej Jak mnie nie zamkna u czubków to bedzie cud boski :-(
zycze szybkiego powrotu do normalnosci.Oby choroba szybko poszkla w dal
Asia to nie są żarty,zadbaj o siebie i się nie denerwuj tylko musisz teraz więcej odpoczywać :tak::tak::tak::tak:
swieta racja!!
aha jeszcze zapomniałam: wczoraj mieli do mnie dzwonić z pracy żeby się na dzisiaj umówić na rozmowę o finansach i nic, głucho:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale mnie wkurzają, jak dzisiaj nikt się nie odezwie to sama tam zadzwonię i zapytam czy to wogóle aktualne:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:niepoważni ludzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

teraz już naprawdę uciekam, pa pa
niepowazni jacys czy co? Ja bym dzwonila:sorry2:
hej . Miałam taki sam problem jak Ty i wiem jak się czujesz jest to naprawdę przykre że nie umieją tego zrozumieć ale moim zdaniem wychowywanie dziecka to też praca ale nie 8 godzinna tylko tutaj jesteś potrzebna 24 godziny . I kto pracuje więcej i też masz prawo być zmęczona . Spytaj się czy nie chce się zamienić z Tobą rolami . Pozdrawiam
wlatuja pisza jednego posta i myslka ze ktos podejmnie dyskusje.W jakim celu ktos pisze te posty bo to juz nie pierwszy raz:wściekła/y:
ja wywiesilam wlasnie pranko i normalnie ledwo sie trzymalam na balkonie :-) wieje strasznie, pada jest tak ciemno....:-( a mialo byc tak mieknie no coz kolejny dzien w domku w takim razie:-:)-(
poprostu strach sie bac:szok::szok:
ja musze wyciagnac ale nie wieje wiec moze wyschnie bezpiecznie:-D
musze wypróbowac tą sałatke z koperkiem:tak::tak::tak::tak:
uwielbiam biala kapuste z koperkiem i smietana:tak:
A&E wiesz do tej sałatki daj po prostu najdrobniejszy makaron jaki kupisz.:-D:-D:-D
Będzie pyszna zobaczysz.:-)
juz dalam namiary na sklep gdzie maja spory wybor;-)
dziewczyny ....
na poczatek dzieki za troske - kochane jestescie ;-)
pozlam do lekarza i powiedzialm mu ze wczoraj mi goraczkowal i ze mial 38,5 stopni to on mi powiedzial ze po co z malym przyszlam skoro on wczoraj goraczke mial.... o a skad to ja kur**a mam wiedziec jak ta pierd***a opieka nic nie powie.... :sorry2: ale dobra powiedzialam mu swoje...
zbadal go i plucka czyste ale ma wirusowe zapalenie gardla - a jeszcze wczoraj bylo gardlo czyste :dry: przepisal rutinoscorbin, groprinosin i calcium :tak: no i od razu odwolal szczepienie.... kazal przyjsc za tydzien - znowu go zbada i powie czy nie ma przeciwskazan :tak:
zdrowka dla sewcia:-)
patrysia zdrówka dla sewcia:tak:
as ja robię tą sałatkę z ananasem jest pycha:tak:
a ja wszystko ogarnełam obiadek podszykowany teraz czekamy z antosiem na frania:tak:

salatke z ananasem jadlam teraz u brata na urodzinkach pyszna:-p

A ja od rana sprztanko na maxa Zostaly mi podlogi do umycia.Zaraz lece po pranko i kolejne wlaczam.Potem obiadek i z Laura na plac zabaw:cool2:Dzis w biegu:sorry2:
Wieczorkiem na zakupki bo z lodowki nie ma za bardzo co wziasc do jedzenia:zawstydzona/y:

reklama
Dzień Dobry! :-)
słyszałyście to:
18-letnia Belgijka poprosiła tatuażystę o wytatuowanie trzech małych gwiazdek koło lewego oka, ale z salonu wyszła z 56 czarnymi gwiazdami na połowie twarzy - pisze flamandzka gazeta "Het Laatste Nieuws".

Młoda kobieta z miejscowości Kortrijk (zachodnia Belgia) tłumaczy, że w czasie wykonywania tatuażu zasnęła. Przeciwko tatuażyście złożyła pozew.

Belgijka powiedziała gazecie, że do salonu tatuażu, działającego w mieście od początku roku, poszła z przyjacielem, ojcem i rodzeństwem.

REKLAMA
dol.gif
Czytaj dalej

Tłumaczyła, że poprosiła o wytatuowanie trzech małych punktów, ale tatuażysta przekonał ją do rysunku trzech gwiazdek. W czasie tatuowania zupełnie nie czuła bólu i zasnęła, bo była zmęczona - mówiła gazecie.

- Obudziłam się, kiedy zaczął tatuować mi nos i zobaczyłam, co zrobił. Naliczyłam 56 gwiazdek, to przerażające - zaznaczyła. Belgijka dodała, że od tego wypadku nie wychodzi z domu i chce mieć tatuaż usunięty laserem, co kosztuje kilka tysięcy euro.

Tatuażysta zaprzecza, by jego klientka zasnęła i twierdzi, że wyraziła zgodę na zmianę rysunku. - Problemy zaczęły się, gdy jej ojciec i przyjaciel zobaczyli tatuaż - wyjaśnił.

ciekawe kto ma rację :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
witam

My bezpiecznie i szczesliwie dotarlismy do domku:-)
Podroz byla spokojna i jechalismy 10h:sorry:
W Polsce wszystko podopinane na moj przyjazd
Jutro czeka mnie sprzatnko i prasowanie ale napeno tu zagladne z ranca:-D tzn jak wstane:-D
Fajnie ze znow bede tutaj z Wami:rofl2:
Oczywiscie musze troche nadrobic zeby byc w temacie ale luzik podczytaywalam z teloefonu wiec nie jest zle:laugh2:
Witaj Aniu! Cieszę się, że szczęśliwie wróciłaś do domku i do nas :tak:
wszystkiego najlepszego w dniu imienin dla laury mleny córki
czerwone_mysz.gif
Laurko, ja również przyłączam się do życzeń. Szczęścia i spełnienia marzeń! :tak:
totalny dom wariatów :wściekła/y:Wojtek jest nieznosny nudzi sie Gabi mi gorączkowala jedna nocke mmialma z glowy dzis znowu beczy nie wiadomo o co jej chodzi tzn ja wiem o co chodzi to wina Wojtka bo sie z nia drazni:wściekła/y::wściekła/y: Bardzo zsypane Gabi na buzi musze pilnowac zeby sie nie drapala z jedzeniem tez nie najlepiej widomo ale mysle ze juz ok piatku powinno byc lepiej Jak mnie nie zamkna u czubków to bedzie cud boski :-(
Współczuję! :zawstydzona/y: Trzymaj się! Bądź dzielna! :tak:
...
a muszę wam pochwalić się adam olimpiade z anglika zaliczył na 3 miejscu na 80 możliwych punktów miał 71:tak:po wakacjach kolejny szczebel go czeka:tak:
Brawooooooo!
bylam w szpitalu w poniedzialek wieczorem bo cos mi sie dzialo maz poszedl ze mna tracilam świadomosc i lewa strona byla jak sparalizowana robili mi EKg mialma ponoc kiedys stan przedzawalowy :szok: lekarz mi dla na wzmocnienie jakies leki i kazal odpoczywac a najlepiej zeby ktos inny zajal sie dzicmi a ja zmezem powinnam jechac na wczasy Taki smieszny lekarz kroplowe dostalam i przyszlam do domu Tem stan przedzawałowy mnie robroił całkowicie powiem Wam ze patrzylam na lekarza jak na wariata ale mowi ze to moaliwe jak sam jestem z dziecmi i jak u mnei w rodzinie byli sercowce niezle co ?
Asiu, dbaj o siebie! :tak: Zdrówko najważniejsze! :tak: Musisz chyba zacząć regularnie odwiedzać kardiologa.
a mi się udało wszystko wyprasować i zupkę antosiowi ugotować...może zaraz moja gangrena uśnie to chociaż ziemniaczki nam obiorę zrobie surówkę podsmaże mięsko i przetre podłogi bo potem jak będzie franio to nie dam rady:no:
moja praca weekendowa nie wypaliła babka wzieła dziewczynę bezdzietną:-(ale sama dam ogłoszenie na infoludka że podejmę się weekendowo sprzątania domów mieszkań...coś trzeba robić....przyznano mi wychowawczy płatny ale to tylko 400 zł a teraz zapłacą mi tylko 120 zł za maj:-:)-(jak za to przeżyć od 19 do 5 do piotrka pensji sama nie wiem:no:załapałam przez to doła niestety:-:)-(
ale proszę o kciukasy dla mojego piotra rozmawiał ze swoim szefem o 3 stopniu specjalizacji bo chłopak z 3 stopniem odszedł i zwolniła się kasa jego szef pogada o tym z dyrektorem było by to 350 zl d każdej pensji więcej a dla nas to już naprawdę dużo:tak:
Szkoda, że praca weekendowa nie wypaliła. No ale trzymam kciuki za Piotrka oczywiście! :tak:
dziewczyny ....
pozlam do lekarza i powiedzialm mu ze wczoraj mi goraczkowal i ze mial 38,5 stopni to on mi powiedzial ze po co z malym przyszlam skoro on wczoraj goraczke mial.... o a skad to ja kur**a mam wiedziec jak ta pierd***a opieka nic nie powie.... :sorry2: ale dobra powiedzialam mu swoje...
zbadal go i plucka czyste ale ma wirusowe zapalenie gardla - a jeszcze wczoraj bylo gardlo czyste :dry: przepisal rutinoscorbin, groprinosin i calcium :tak: no i od razu odwolal szczepienie.... kazal przyjsc za tydzien - znowu go zbada i powie czy nie ma przeciwskazan :tak:
Duuuużo zdrówka dla Sewiego! :tak::tak::tak:

J tylko na chwilkę zajrzec przyszłam bo M poszedł z Oliwką na spacer a ja miałam prasowac a tu co?zamiast prasowac na kompie siedzę :-D:-D:-D:-D:-D nie no zaraz biorę się za to prasowanie bo bedzie awantura :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D

dziewczyny ....
dobrze pati ze nie szczepiłaś i szkoda że Sewi bierze hjakieś chorubsko.kuryjcie się

Hej ,dziewczyny ,melduje ,ze żyje ,pracuję ,nie dosypiam i wiecznie brak mi czasu na wszystko:szok:mam nadzieję ,ze o mnie pamiętacie:-D
znowu rano byłam w pracy,potem na szkoleniu bo niedługo ten nieszczęsny punkt tu na miejscu otwieramy,od 17 jestem w domu,prubuję dom odgruzować ,jak to do dupy jest kiedy tylko jedna osoba w domu sprząta,próbuję dzieci do tego gonic ,ale sił mi brak,wiecznie gdzieś syf,,a pranie wstawić,a wywiesić,poskładać ,wiecznie ełno,mam nadzieję ,ze jak K przestanie pracowac to się jakos pokula...cvzasami mam wrażenie ,że za dużo sobie wzięłam na głowe...a może po prostu tylko tak narzekam.....

Hej ,dziewczyny ,melduje ,ze żyje ,pracuję ,nie dosypiam i wiecznie brak mi czasu na wszystko:szok:mam nadzieję ,ze o mnie pamiętacie:-D
znowu rano byłam w pracy,potem na szkoleniu bo niedługo ten nieszczęsny punkt tu na miejscu otwieramy,od 17 jestem w domu,prubuję dom odgruzować ,jak to do dupy jest kiedy tylko jedna osoba w domu sprząta,próbuję dzieci do tego gonic ,ale sił mi brak,wiecznie gdzieś syf,,a pranie wstawić,a wywiesić,poskładać ,wiecznie ełno,mam nadzieję ,ze jak K przestanie pracowac to się jakos pokula...cvzasami mam wrażenie ,że za dużo sobie wzięłam na głowe...a może po prostu tylko tak narzekam.....
jasne ze pamietamy :-)
no taki urok matki pracujacej ;-):-p
JEŚLI to pyralgin to pół.
dzieki :tak:

Oj słabiutko tu dzis z postami,coraz gorzej dziewczyny :tak::tak::tak: a to pewnie dlatego że coraz więcej mamusiek do pracy zaczęło chodzić i stąd te pustki :tak::tak::tak:

poprasowałam troszkę,ale i tak nie wszystko udało mi się wyprasować,za wczesnie przyszli ze spaceru :-D:-D:-D:-D
jutro będę musiał dalej się z tym męczyc niestety:confused:

słuchajcie dziś kurier przyjechał mi z nowa zabawka dla Oliwki,kupiłam oczywiście na allegro :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D
a więc :
KONIK - OSIOŁEK DO SKAKANIA POMPKA GRATIS odSS (663081313) - Aukcje internetowe Allegro

rewelacyjny jest.Oliwka szaleje na nim że szok,skacze jak oszalała,a najbardziej smiac mi się chce że go gryzie w ogon :-D:-D:-D:-D:-D
jestesmy zadowoleni z zakupu.na reszcie Oliwka ma na czym się porządnie wyszaleć :-D:-D:-D:-D

cos czuje że od wrzesnia mnie to samo czeka.bo ide do pracy a mój M na pewno nie będzie chciał pomóc mi w sprzątaniu itp więc bedę padnięta na maksa,praca,potem zajmowanie sie dzieckie a sprzatanie,prasowanie i gotowanie to chyba będę robić po nocach.
beznadzieja jak mąż w niczym nie pomaga

reklama
a to Oliwka na osiołku :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-):-):-)

Załączniki

• DSC02837.jpg
    DSC02837.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 26
  • DSC02838.jpg
    DSC02838.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 28
  • DSC02841.jpg
    DSC02841.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 33
  • DSC02843.jpg
    DSC02843.jpg