reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

oj myszunia skąd ja to znam....... antoni musi być w lipcu u okulisty tak mu wyznaczyła wizytę pani doktor jak byliśmy z nim w przychodni jak miał 3 m-ce był to luty więc wiadomo pani nie zapisała w rejestracji na konkretną datę tylko kazała dzwonić w czerwcu a nawet lipcu ..no ok dzwonię tam wczoraj a pani do mnie z tekstem że ona może mnie zapisać na październik bo numerków nie ma :wściekła/y::wściekła/y:wściekłam sie mówię jej że tak kazała dzwonić a ona a możliwe możliwe ale już za późno no chyba że prywatnie:wściekła/y:a na co ja kuźwa płacę składki i akurat mnie stać prywatnie....w poniedziałek jak będzie ciepło to się tamm osobiście pofatyguję i termin się najdzie tak jak i sie cudem znalał u ortopedy jak pierdyknełam łapą w blat w rejestracji:zawstydzona/y:

niestety tutaj tak jest ,że jak kogos nie opierdzielisz to Cię olewają:tak:

Podobno kobiety w ciąży wszędzie powinny mieć przywileje i co z tego. Ludzie są tak znieczuleni, że jak widzą kobietę w ciąży to wzrok odwracają, żeby przypadkiem czegoś od nich nie chciała. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A jak kiedyś w supermarkecie przepuściłam w kolejce do kasy kobietę w bardzo zaawansowanej ciąży to myślałam, że zostanę zlinczowana. :no::no::no:

kochana nie tak dawno to przechodziłam jak my wszystkie wiem o czym mówisz stałam z wielkim brzuchem w mega kolejce do kasy uprzywilejowanej w końcu podeszłam z boku to myslałam ,że mnei zabiją a jak esiadałam do kolejki czy autobusu to wszyscy nosy w szyby a ja z ogromnym brzuchem pod koniec ciązy
znieczulica i brak wychowania w domu tyle!
Dzieciaki też nie są już uczone ,że trzeba ustapić starszym ja od swojej to egzekwowałam od samego początku tłumacząć i nie musze jej teraz słowa mówić jak widzi staruszkę kobietę z małym dzieckiem czy w ciąży to wstaje i ustępuje miejsca
Ostatnio jak pomogła starszej sąsiadce wnieść siartki po schodach to ta w szoku była a ja sięcieszyłam i byłam dumna jak ją chwaliła
Więc moje drogie wychowujmy tak nasze pociechy ,żeby za kilka lat było jak najwięcej takich którzy nie mają tej cholernej znieczulicy:tak:

Cze kobitki :tak:

Dzieki za kciukasy :tak:

Bilirubina spadła :tak::tak::tak: Mała jeszcze żółta, ale ponoć u wcześniaka to może potrwać... Niestety za mało przybiera na wadze i mam zacząć dokarmiać :no: Na razie próbuje swoim mlekiem, za 3 dni na wagę i zobaczymy czy nie będę musiała przejść na sztuczne...

W szpitalu spędziłam ponad 2 godziny na izbie przyjęć :wściekła/y: A i tak poleciałam z awanturą to mnie bez kolejki wpuścili, a musiałam czekać na wyniki badania, normalnie porażka :no:

Partysia, duuuuużo zdrówka dla Sewcia :tak::tak::tak:

Mama Helenki dużo apetytu dla malutkiej obys nie musiała dokarmiac ja jestem zła na lekarkę która mnie namówiła na dokarmianie sztucznym bo Lena potem jak jej dawałam cyca wrzeszczała w niebogłosy i nie chciała ssać na marne poszło wszystko 4 m-ce i koniec karmienia miałam:wściekła/y:

reklama
a ja dzisiaj zaszalalam i zrobilam sałatketortellini na kolacje:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Jakoś mnie ochota naszła:sorry: z frnfauterkami:tak::tak::tak:

własnie siedze obżarta i nie moge sie ruszac:sorry::sorry:

A mnie nawiedzila kolezanka i dopiero teraz poszła:tak:Przyszła niby tylko odebrac buty ktore zamowilam jej na allegro dla corki i sie troszke zasiedziala:-D
Mlodzi jeszcze szaleja

Witam wieczornie :tak::tak::tak:
Ja dzis prawie caly dzien spedzilam na zakupach i jakos nic mi sie nie chce:no::no::no: M ma w czwartek urodziny ale szczerze to mi sie ich nawet robic nie chce musze zrobic przynajmniej jakies 2 salatki juz pytalam Anie o przepis ma mi jutro podac tylko wlasnie w tym problem ze u mnie weny brak jak tak dalej bedzie to kupie gotowe;-);-):no::no:
no ale coz pocieszam sie ta mysla ze robie to dla m;-);-);-)

Witaj A&E
Jesli chodzi o sałatki to ja tez bym chyba poszla na łatwizne i kupilabym gotowe:-);-)
Jakos ostatnio nie mam weny do siedzenia w kuchni i wymyslaniu jakis specjałow:no:

Witaj A&E
Jesli chodzi o sałatki to ja tez bym chyba poszla na łatwizne i kupilabym gotowe:-);-)
Jakos ostatnio nie mam weny do siedzenia w kuchni i wymyslaniu jakis specjałow:no:
No wlasnie i u mnie jest ten sam problem:-:)-:)-(
szkoda ze mamy tutaj nie ma bo by mi napewno zrobila;-);-):-):-)
A i super fotki dodalas na NK :tak::tak:

Jakos pusciutko tu dzisiaj gdzie sie wszystkie podziewacie???

reklama
No wlasnie i u mnie jest ten sam problem:-:)-:)-(
szkoda ze mamy tutaj nie ma bo by mi napewno zrobila;-);-):-):-)
A i super fotki dodalas na NK :tak::tak:

Jakos pusciutko tu dzisiaj gdzie sie wszystkie podziewacie???
Dzieki:tak::tak::tak:
Moje mlode wlasnie pija mleczko a Dominika jakos nie moge wygonic zeby ubral sie w pizame a pozniej rano nie moze podniesc tylka:no:

Do góry