reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
to współczuję bycie z muzykiem nie jest łatwe ale i gratuluję wydania pierwszej płyty Twojemu M teraz sie dopiero mu zacznie...

no witam Cię serdecznie wieczorową porą :-D
Lena w dzień spi max 2 godz. a w nocy jak juz zaśnie to się na mleko tylko budzi ale niestety dość późno zasypia z tego co czytałam to powinna spac więcej ale widze ,że druga taka mi rośnie z Laurą miałam problemy tez ze spaniem jak była mała a teraz to już w ogóle zaganiam ją do łózka o 22 a ona i tak potrafi o 1 czy 2 w nocy kursowac to do kuchi bo pic to do kibelka i tak w kółko :no:
skąd ja to znam.
Moja taka sama zołza.:-D:-D:-D

Dobra jestes:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: dobrze ze twojego dziecka jeszcze z innym nie pomylilas;-);-);-);-)
:-D:-D:-D:-D:-D

witam nową mamusię:happy:

mlenk spokojnie ja w pierwszym tygodniu też tak miałam że w dzień jk cię mogę ale wieczorem miałam napady głodu potem mineło:tak:
a co to się wszystkie tak zawineły:szok::szok:
mama helenki daj znać bo iekawość mnie pożera:tak:
a anabubka gdzie???
a wiki co jeszcze sprząta?????
a as gdzie jeszcze klaudia okupuje simsy czy opijają sukcesy klaudi????
Klaudia testuje THE SIMS 3 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a dziewczyny miałam wam napisać co z moją ewentualną pracą no więc babka nie mogła dzisiaj przyjechać do casto ale zadzwoniła jest zainteresowana i są warianty albo sobota 7-13 niedziela 8-18 i za to miesięcznie 400 zł albo wariant sobota 7.30-20 niedziela 8-18 i to za 600 zł albo wariant nr3 poniedziałek-piątek 18-22 i to za 750 zł kwota na ręke w weekendy to pod nosm a wieczory to biurowce i bym musiała kawałek dojechać czekam na rozmowe z nią i mam nadzieję że coś wypali i ruszy w naszych finansach zanim polegniemy:tak:
no to fajne propozycje
trzymam kciuki
Dziewczyny uciekam,bo kat na de mną stoi i krzyczy ,by kompa zwolnić. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A niech ma ,ja w sumie mam inne zajęcia.:tak::-):-):-)

I ja tez już jestem.Nie było mnie bo przyszła znajoma z córą ta co zawsze przychodzi do nas i poszlismy sobie na spacer bo sie troche cieplej zrobiło :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
a potem siedziałysmy u nas w domku.dziewczyny szalały grająć balonami takimi wielkimi.

A Oliwka jest dziś strasznie niegrzeczna,nie słucha sie wcale,jak cos jej się nie podoba i nie chce czegoś zrobić to kładzie sie na dworze,robi się sztywna i krzyczy "nie".diabeł w nią dziś w stapił.
włazi mi cały czas na stół.
mam jej dzis już po dziurki w nosie.

jak dobrze że jutro jedziemy do teściowej,to ja sobie odpocznę a tesciowa będzie zajmowac się Oliwką.już się nie mogę doczekać jutra :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D
M został z dziewczynkami na dworze a ja jestem juz w domu bo Dominik sie obudził:no:Ma 39 stopni goraczki i wlasnie dałam Jemu nurofen:no:Mam nadzieje ze zadziała a na noc chyab dam jemu pyralgine:wściekła/y::no:Kaszle mi jak cholera:no:Jak nic sie nie poprawi to jutro pojedziemy na ostry dyzur
ojejku to niedobrze,może to jakis wirus go złapał :tak::tak::tak::tak:

Witam wpadam na chwilunię.
Nie mam dostępu do neta do odwołania.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wczoraj Darek Klaudii kupił THE SIMS 3 i ta maniaczka grała do póxna w nocy i dziś od 7 rano.
Teraz zrobiła przerwę ,bo już ją opie.....,że za długo.
No ileż można przed kompem siedzieć....:-D:-D:-D:-D
A ja to co?
ale z niej maniaczka,ja bym jej nie pozwoliła tyle siedziec prze komputerem,trochę za długo siedzi.:tak::tak::tak::tak:

AGNES
Chyba zaczyna sie Tobie bunt dwulatka:tak::-D
No ale co sobie jutro odpoczniesz to Twoje:tak::tak::tak:
Moja tesciowa chociaz jest na miejscu to tak jakby Jej nie było:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam wpadam na chwilunię.
Nie mam dostępu do neta do odwołania.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wczoraj Darek Klaudii kupił THE SIMS 3 i ta maniaczka grała do póxna w nocy i dziś od 7 rano.
Teraz zrobiła przerwę ,bo już ją opie.....,że za długo.
No ileż można przed kompem siedzieć....:-D:-D:-D:-D
A ja to co?

moja ma ograniczonego kompa bo inaczej to miałabym podobnie , na poczatku się buntowała ale już wie ,że i tak nic nie wskura
a tak na marginesie działaja do tego dodtaki które były do 2 cześci??

Mlodemu temperaturka zaczyna spadac po tym nurofenie:tak::tak::tak:bo ma teraz 38,4:tak:Ale jak to stwierdził ma "jakies slepe oczy":szok::szok::szok::-D

oj dowikluś byle mu się coś większego nie objawiło zdrówka mu życzę

A ja mam już nerw taki ,że zabiję moje gnojka chyba jak łaskawie w końcu wróci do domu :no::no:
Lena nadal nie spi mimo ,że cały dzień praktycznie bez drzemi bo te 10 min. to nic ja już padam na twarz ogarnęłam chatę mała wykąpana i czekam łaskawie na pana aż do domu wróci , wczoraj mi napomknął ,że przyjedżają jego przyjaciele z częstochpowy i się zatrzymaja u Andrzeja ( kolega) i że on chce się z nimi spotkać bo ostatnio już nei pojechał ( 2 tyg temu) ja mu mówię ,że ma teraz rodzinę a nie kolegów i nie ma szlajania się na żadne libacje a jeszcze mała jest chora , przyjął to i " tak wiem" ale teraz tel wyłączony a go nie ma oby mu się rozładował bo jak nie to..:angry::angry::angry::angry: poczekam do 21 a potem zabiję

uwaga uwaga mamy anitkę mama helenki urodziła wczoraj o 23 z minutami miała cesarkę
wiadomość od anabuby wszystkie mamy buziaczki po badaniu usg odrazu szpital bo miała wielowodzie i cesarka. kurcze zapomniałam wymiary napewno długa na 51 cm anabubka napewno więcej wam napisze później malutka jest w inkubatorze bo to jednak miesiąc z wcześnie ale chyba jeszcze będzie tam z 3 dni....kurcze sory że tak chaotycznie ale synuś mnie pogania bo to jgo czas na kompa:tak:
ogromne gratulacje

no to gratulacje dla Luizy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i dla malutkiej również ale ona ma chyba na imię Anika :-D:-D:-D

A my właśnie wróciłysmy od lekarza Lena ma zapalenie ucha , gardła i katar :no::no:
cała noc nie przespana trochę spałam na siedząco trzymając mała pionowo bo wtedy katar nie zapychał jej noska i mniej to ucho ja bolało przez to wczoraj nie spała i budziła się z krzykiem co chwila :baffled:
wczoraj pół godz tylko na spacerze bo się pogoda zepsuła nagle i niestety Lenie się trochę czapka przesunęła ale dosłownie minimalnie odsłaniając część uszka bo ona kombinuje ciągle przy niej i wystarczyło :crazy:
Zdrówka dla małej i pamiętaj nic do ucha !!!!

a własnie dziewczyny ja się zdziwiłam ta lekarka nic na to ucho nie dała tylko kazała ibum podawać jako przeciwzapalny krople do nosa wit C i flegaminę na kaszel
ale nic nie wspomniała o kompresach na ucho ja pamiętam że Laurze robiłam kompresy z olejku kamforowego czy juz tego nie zalecają???
ja jestem trochę w tyle bo jednak spora różnica wieku i nie wiem czy jej robić ten kompres czy nie?
żadnych kompresów.
Ucha w środku nie wolno rozgrzewać ,bo bardziej boli.

mlena to dziwne że nic nie dała jej na ucho??? :baffled::baffled::baffled::baffled:
są takie specjalne krople do uszu w aptece,śa bez recepty.Oliwka miała chyba z 3 razy zapalenie ucha i zawsze jej nimi kropiłam.nie pamietam nazwy.mała plastikowa buteleczka-biała bodajże z niebieskimi napisami.nie są drogie a szybko daja ukojenie i szybko to ucho przechodzi :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

kropelki sprawdzone więc kup je.:tak::tak::tak::tak:
Krople bez recepty to Otinum.
Ja teraz przechodziłam z Kubusiem kilkakrotne zapalenie ucha.Raz mieliśmy nawet z pęknięciem błony bebęnkowej i lekarka powiedziała,że nic do ucha ,bo dziecko może stracić słuch .

dicortineff to sa te krople do ucha na stan zapalny???
zrobiłam jej ta kamfora olejkiem trochą na wate i do ucha nie wiem dlaczego się tak nie robi to rozgrzewa i pomaga ja wiem ,że sa nowe metody itp ale czasem stare sa lepsze
Dicortineff to antybiotyk i wyłącznie na receptę.
Można rozgrzewać za uchem maścią i podać leki do ucha przez nos.
Żadnych kompresów i wkładania do ucha waty czy czegoś podobnego.
Efektem może być pogorszenie ,bo nie ma dostępu powietrza i rozwijają się betlenowce tak mi lekarz mówiła.

Fajnie:tak::tak::tak:
Ja sie jeszcze spytam kolezanki jak do mnie przyjdzie o te wieksze ubranka:tak::tak::-(
Byłoby super, wielkie dzięki

Mlenka, a próbowałaś tych czopków Viburcol? Są świetne, ja się dziś nimi ratowałam, bo mała cały czas z czwórka walczy a maść mi sie już skończyła. Anabuba ja cie ozłoce za te czopki .
Bo wiesz, one by ja uspokoiły, wyciszyły i pewne by zasnęła.Taka marudna bo śpiąca a nie śpi, bo przemeczona i koło sie zamyka

A właśnie mała już dwa razy uciekła mi z łózeczka, jeszcze raz i wkładam szczebelki. Ochaftowała mnie, mam nadzieje, ze to z przpicia, a nie z innego powodu.
No i uciekla i jest teraz krzyk. Albo sie uspokoi, albo na łeb dostanę:tak:

A ja sobie wysprzatałam ,pomyłam podlogi i wziełam prysznic:tak::tak::tak:Zaraz myjemy i kładziemy dziewczynki,a Dominik gra u siebie na sony:tak::tak::tak:
Zwymiotował mi ale od razu lepiej sie czuje:tak::tak::tak:

bo wszyscy mnie olewają
buźka_płacząca2.gif
agunia skarbie uśmiechnij się proszę ja tak za tobą tęskniłam:tak::tak:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

aGUNIA,MY??W ŻYCIU!!!!
lecę do m,bo pomagam mu jak on stropian na elewacji kręci ,niby siku poszłam ,oczywiście musiałam wyhaczyć o kompa:-D:-D:-D:-D:-D lecę zanim zacznie mnie szukać:-D:-D
madziula no ty nałogu tyle ci napisze:-D:-D
a może to przez brak światła słonecznego:baffled::baffled::baffled:bo u nas jakaś pogoda ostatnio do d...:eek:ciemno, zimno i pada
jak zobaczę słoneczko to moze mi się poprawi i ja oleję wszystko:laugh2:
ooooo no lepiej:tak:
będzie miała przekichane, ale mnie imię baaardzo się podoba, uwielbiam takie niespotykane, nieoklepane
Naszej małej wymyśłiłam Liwia, ale nikomu się nie podobało zwłaszcza TEŚCIOWEJ !!!
livia śliczne:tak:mi bardzo podoba się natasz całą ciąże antochową marzyłam o nim a tu jajka i dupa blada:rofl2:ale piotr walczył dzielnie o patrycję:tak:
M został z dziewczynkami na dworze a ja jestem juz w domu bo Dominik sie obudził:no:Ma 39 stopni goraczki i wlasnie dałam Jemu nurofen:no:Mam nadzieje ze zadziała a na noc chyab dam jemu pyralgine:wściekła/y::no:Kaszle mi jak cholera:no:Jak nic sie nie poprawi to jutro pojedziemy na ostry dyzur
kurcze zdrówka dla łobuziaka:tak:
As ,to za długo ,nie sądzisz ,oczy psuje ,powinnass już dawno ją pogonić ,u mnie w domu od siedzenia przed kompem ja jestem:-D:-D:-D dzieciaki maja czas ograniczony:-D:-D:-D
a gdzie twoje prawa:-D
o no święta prawda zasady jak i u mnie:-D
Witam wszystkie Panie! Wreszcie chwila czasu dla mnie....NIE MA SŁOŃCA I TO WSZYSTKO PRZEZ TO. NIE ŁAM SIĘ, OK BĘDZIE. Słyszałam taką ciekawostkę, że w Grecji prawie zawsze jest słońce, gdy zaszło na trzy czy cztery dni znacznie wzrosła liczba samobójstw.....:-:)-(Cholerka, ale my baby to twarde jesteśmy, co nas nie zabije to nas wzmocni. jak mi źle to powtarzam sobie te słowa:tak:
witaj kochana gdzie się zgubiłaś nam na tyle czasu??????????

reklama
ja mam takiego doła że nie mogę sobie miejsca znaleźć Lena nadal nie spi a ja wymiękam i znów to samo :-:)-:)-:)-:)-( jest na @@@

Do góry