reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

wcale nie.
To nie jest tak fajnie jak wygląda.
Nagranie trwa 18 dni.
W tym czasie masz w każdym pomieszczeniu gdzie dziecko przebywa montowane kamery na czujki.Do tego 12 godzin dziennie towarzyszą Ci w życiu codziennym.
Super niania,reżyser,dźwiękowiec,2 kamerzystów,wizażystka :szok::szok::szok::szok:
Sterują najpierw dzieckiem ,żeby było naj najbardziej niegrzeczne ,potem musisz wybrać 3 rzeczy,które chcesz zmienić.
No i super niania wkracza do akcji dopiero wtedy ze swoimi metodami.
Po 18 dniach wyjeźdżają,demontują wszystko,ewentualnie robią mini remont po dziurach po sprzęcie .Potem robią montaż i do emisji.
Za taki motłoch i syf w domu dziecko ma płaconą rekompensatę w kwocie 5000 zł.

U nas sprawa troszkę wyglądała inaczej ,bo Darek nie mógł brać udziału w programie (konflikt interesów) i to się im nie podobało.
Na takiej podstawie zerwali umowę :-D:-D:-D:-D
A prawda była taka,że z jedzeniem Kuby sobie nie radziła,wyganiał ją z domu,nawet ją pobił i opluł i przywitać z nią nie chciał.
Uciekał na spacerze i w gruncie rzeczy prosto w oczy mi powiedziała,że tu niewiele można zmienić.:-D:-D:-D:-D
no to nie wesolo:-)
z moja Paulinajakeis 5 lat temu tez by nie dala rady:laugh2::laugh2::rofl2::rofl2:

Hejka :-):-):-):-)

moje dziecko jeszcze śpi :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: ,tzn przebudziła się z płaczem jakieś 20min temu ale wzięłam ją do nas do łóżka ,przytuliła sie i usnęła.

Kurczę dziewczyny nie posiedzę dzis z Wami na bb,fatalnie sie czuję,@ do mnie przyszła,tak okropnie boli mnie brzuch az mi się wymiotować chce.Wziełam sobie przed chwilką dwie nospy,mam nadzieje że choć troche ulży bo nie wiem czy wytrzymać.
na mnie nospa nie dziala:no::no::no: w takim wypadku tylko ibuprom albo ibum albo naproxen.
no i wtaj w klubie @:-)

Witam kobitki
Mała właśnie zalicza kupkę na nocniku przy okazji ma zabawe rozlewania herbatki. Śniadanko sie namacza - płatki.
Jak szybko dawałyście swoim małym krowie mleko? My dzis spróbujemy pierwszy raz z płatkami owsianymi i kukurydzianymi.
Pogoda zapowiada sie pięknie. Słonko tak grzeje, e aż okna pootwierałam, bo duszno w domu sie zrobiło.
Ide nadabiać, widzialam, że mam 3 duze strony.
Paulina pila kaszki mleczno-ryzwoe do 4 lat,a krowie mleko zaczelam jeje dawac jak skonczyla 2 lata ale to do platkow troche czy nalesnki

Oj wspułczuje ci kochana ja przed pierwszą ciążą miałam okropne bóle przy @ zawsza pierwszy dzien przesypiałam a teraz dzieki bogu nic mnie nie boli
ja przed ciazami to mzilaam straszne a teraz jest z reguly lepeij choc nie zawsze

Hej, wpadłam na chwileczkę tylko sie przywitać, nie było mnie 2 dni i zawalili mnie fakturami:szok::szok::szok::szok::szok:nie czytałam Was, sorry:zawstydzona/y:
A poza tym mam wyrzuty sumienia, że jestem złą matką bo zostawiłam chore dziecko w domu:-:)-:)-:)-(wprawdzie ma opiekę, przyszła moja ciotka ale co matka to matka i mam z tego powodu doła dzisiaj:-:)-:)-:)-:)-(powinnam siedzieć z nią w domu, zwłaszcza, ze w nocy gorączkowała a teraz jest osowiała i ma okropnie zawalony nos. Nie dość, że ospa to jeszcze gardło chore:no::no::no:
Zmykam, może potem zajrzę i coś poczytam
bidulka-zdrowka dla Misi.
a te gardla to przez pogode

agnes a po co chcesz ją budzić???????????niech śpi...moja babcia by ci powiedziała :człowiek nie świnia jak się wyśpi sam wstanie:tak:
hehehe,ja jak nie musze to malje nie budze.spi mi w nocy ok12 godzin i w dzien 1-2godz

julka położyła się na łóżku obok antka i otworzyła książkę i "czyta " antoniemu a ten leży i słucha jak zaczarowany:szok::-D:-Da ja słucham i myślę kurcze ona mu naprawdę czyta:-D:-D:-D:-Dno poprostu julka frenklina zna na pamięć:-pto są jej ulubione kiążki ma chyba 15 części i kocha te książki bardzo bardzo ostatnio podyktowała adamowi jakich części jeszcze nie ma i teraz mam taką liste wywieszoną na lodówce:-D:-D:-D
Paulina tez Weronice czytala od pierwszych chwil wlasciwie a ta sluchala jak zaczarwoana i do tej pory ciagnie ja do ksiazek:-):-):-)

dziewczynki trzymajcie kciukasy piotrek dzisiaj będzie rozmawiał w sprawie pracy weekendowej dla mnie :tak::tak::tak:tak bym chciała żeby się udało :tak:to sprzątnie i ekspozycja towarów u niego w casto 4 soboty i niedziele po 8-10 godzin zarobki może nie oszałamiające ale 500 zł bym miała a dla mnie to dużo no i wyszłabym do ludzi z domu chociaż w weekendy...a że piotrek ma weekendy wolne to odpada problem opieki nad antonim:tak:
ja tez bym do tekiej pracy poszla

czy mój najmłodszy łobuz nie jest słodki ?:zawstydzona/y: jak zrobiołam jej zdjecie to mowila Pokaż :-D dzis sam przynisa ubranie i kazała sobie sukienke nalozyc :-D
sliczniutka

reklama
wiecie co w nosie mam wszystko idę zjeść tego gołąbka bo mi język do d.. ucieknie zaraz :-D:-D:-D
mlena jak dzisiaj go zjesz to jutro w ramach pokuty i dobrego trawienia wypij sobie z rana szklankę wody z cytryną i łyżeczką miodu oczyszcza:tak:
kup sobie ocet jabłkowy i pij rano szklankę wody z 3 łyżkami tego octu oczyszcza przyspiesza przemianę materi mi to poleciła ostatnio pani w aptece:tak:

Ja nie poronilam tylko mi wody odeszly w 26tc no i potem dostalam jakies infekcji i zeby mnie ratowac wywolali mi porod urodzilam malutka calkiem normalnie no ale niestety urodzila sie martwa wazyla tylko 500gr:-:)-( a znajoma miala tyle szczescia ze urodzila w 24tc dziecko przezylo i rozwija sie bardzo dobrze:-:)-(
No mam za slaba macice i nie umi mi ciazy utrzymac dlatego przy Emily odrazu mnie zaszywali nazywa sie ta cerklage zebym mogla ja do konca donosic:tak:
przykro mi:-(

smutne to i współczuje bardzo :-:)-:)-(

godz. 23 a Lena nadal nie spi i zapowiada się ,że dłuuugo jeszcze nie zaśnie :no::no::no:
ojojoj a co bidulce?

no Anabubka już tęskniłam za Tobą dzisiaj :-D:-D
dzieki,od razu mi lepiej:-):-):-):-)

wiecie co w nosie mam wszystko idę zjeść tego gołąbka bo mi język do d.. ucieknie zaraz :-D:-D:-D

jedz kocahan.ja dzis pozarlam pol czekolady a teraz jem jakas salatke z feta

aga to bardzo przykre:-:)-(kurcze czekasz kochasz snujesz plany czujesz ruchy :-:)-(współczuję i tule mocno......
[*] dla waszego aniołka
Dziekuje :tak:
no wlasnie ruchy juz czulam i jej oczekiwalam ale nie tak szybko:-(
Najgorsze bylo jak mi ja dali i na nia patrzalam sama nie moglam w to uwierzyc ze ona nie zyje i bardzo dlugo jak juz nawet bylam w domu nie dochodzilo to do mnie ze jej juz niema:-:)-( Moglam sama zdecydowac czy chce ja zobaczyc czy nie ale zdecydowalismy sie z m ze tak dlatego ze potem miala bym cale zycie wyrzuty sumienia ze nawet nie widzialam jak wygladala:-:)-( i wcale tego nie zaluje bo przynajmniej moglam sie z nia w jakis sposob pozegnac:-:)-( nawet sobie nie wyobrazacie jakie to jest uczucie jak po porodzie odrazu polaza ci martwe dziecko na brzuch a potem na piers:-:)-( staram sie czesto o samej sytuacji nie myslec bo za kazdym razem wyje ale lubie sie tez wygadac zeby wszystkiego w sobie nie trzymac wiec dobrze ze zapytalas:tak::tak:

No to wam pokaze jak wygladalam jak mialam 60kg odejmijcie sobie jeszcze 10kg i wiecie jak mniej wiecej wygladalam:szok::szok::szok:

Załączniki

• 6d15c73788.jpg
    6d15c73788.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 26
a dziewczyny miałam wam napisać co z moją ewentualną pracą no więc babka nie mogła dzisiaj przyjechać do casto ale zadzwoniła jest zainteresowana i są warianty albo sobota 7-13 niedziela 8-18 i za to miesięcznie 400 zł albo wariant sobota 7.30-20 niedziela 8-18 i to za 600 zł albo wariant nr3 poniedziałek-piątek 18-22 i to za 750 zł kwota na ręke w weekendy to pod nosm a wieczory to biurowce i bym musiała kawałek dojechać czekam na rozmowe z nią i mam nadzieję że coś wypali i ruszy w naszych finansach zanim polegniemy:tak:

a dziewczyny miałam wam napisać co z moją ewentualną pracą no więc babka nie mogła dzisiaj przyjechać do casto ale zadzwoniła jest zainteresowana i są warianty albo sobota 7-13 niedziela 8-18 i za to miesięcznie 400 zł albo wariant sobota 7.30-20 niedziela 8-18 i to za 600 zł albo wariant nr3 poniedziałek-piątek 18-22 i to za 750 zł kwota na ręke w weekendy to pod nosm a wieczory to biurowce i bym musiała kawałek dojechać czekam na rozmowe z nią i mam nadzieję że coś wypali i ruszy w naszych finansach zanim polegniemy:tak:
No to trzymam kciuki zeby wypalilo:tak::tak::tak:

reklama
Dziekuje :tak:
no wlasnie ruchy juz czulam i jej oczekiwalam ale nie tak szybko:-(
Najgorsze bylo jak mi ja dali i na nia patrzalam sama nie moglam w to uwierzyc ze ona nie zyje i bardzo dlugo jak juz nawet bylam w domu nie dochodzilo to do mnie ze jej juz niema:-:)-( Moglam sama zdecydowac czy chce ja zobaczyc czy nie ale zdecydowalismy sie z m ze tak dlatego ze potem miala bym cale zycie wyrzuty sumienia ze nawet nie widzialam jak wygladala:-:)-( i wcale tego nie zaluje bo przynajmniej moglam sie z nia w jakis sposob pozegnac:-:)-( nawet sobie nie wyobrazacie jakie to jest uczucie jak po porodzie odrazu polaza ci martwe dziecko na brzuch a potem na piers:-:)-( staram sie czesto o samej sytuacji nie myslec bo za kazdym razem wyje ale lubie sie tez wygadac zeby wszystkiego w sobie nie trzymac wiec dobrze ze zapytalas:tak::tak:
przykro sie czyta takie rzeczy ale ludzi rozne tragedie dotykaja
wlasnie czasami takie pogdaanie jest lepsze niz milczenie.....
to na pwno zawsze boli ale po czasie juz mniej prawda?

No to wam pokaze jak wygladalam jak mialam 60kg odejmijcie sobie jeszcze 10kg i wiecie jak mniej wiecej wygladalam:szok::szok::szok:
to ile Ty teraz wazysz?????

ja bym wybaral albo wariant 1 albo 2
trzymam kciuki

Do góry