reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
No to jestem juz po lekarzu:tak:A M siedzial z mlodymi w domu i nawet zrobil Im sniadanko tzn nasypal platki do miski:-);-)
Dominik ma brzydkie gardlo i powiekszone migdaly no i ten wstretny kaszel:no:Lepiej zeby do konca tygodnia nie szedł do przedszkola:szok:Dobrze ze na dwor moze a nawet powinien wychodzic bo bym chyba zwariowała:no:;-)
No to życze wam powrotu do zdrowia i żeby dziewczynki sie nie zaraziły
i ja tez po lekarzu wszczyscy zalapalismy jakiegos wirusa,ale naszczescie to nic powazniejszego nie jest.mmay przepisane leki i wsio:/
To dobrze że nie jesteście bardzo chorzy.Szybkiego powrotu do zdrowia:tak:
Emily mi sie oststnio bardzo dziwnie zachowuje tzn od jakis 4 dni byje sie czesto po glowie lub buzi ciagnie sie mocno za wlosy nigdy tak nie robila dlatego nie wiem co jej jest :-:)-(
bawi sie zabawkami a tu nagle zaczyna sie bic :baffled::baffled::baffled: jak jej cos nie pasuje albo cos chce to tez sie bije:baffled::baffled: a jak jej zwracam uwage to jest jeszcze gorzej:-:)-(
mialy wasze dzieci moze tez taki okres ze sie same bily???
Moja jak wpadnie w chisterie to zaraz przestaje jak na nią nakrzycze:-D:-D
dowikla do nosa wprowadza się cienki światłowód z kamerką i na monitorze lekarz ogląda nos, gardło i migdałki, robią to wprawdzie ze znieczuleniem miejscowym ale ja i tak się boję:baffled:
Wrrrr jak to nieciekawie brzmi odwagi dla Misi:tak:
na T na razie 2 fotki a reszte poznie j;-)
Widziałam śliczne
a ja się witam po kilkudniowej przerwie:-):-):-)
strasznie się ciesze ,że w końcu mogę być z Wami miałam problemy z netem i nie otwierały mi się strony www ale już wszystko chodzi:happy2::happy2::happy2:

Wiki smsa odczytałam dzisiaj dopiero mam kartę w tel. Laury bo mój został zalany śliną Lenki :-D więc operuję nim jak dziecko mam nadzieję ,że mój tel dojdzie do siebie bo się nawet nie chciał włączyć:no:
Witaj fajnie że jesteś z nami znowu.:tak:
:-)Ale wesoło tu u was. Jak zwykle z resztą.:tak::-)
A gdzie malinka? Coś ostatnio zawodzi:-D. A Aleksia odzywała się , bo nie widziałam?. Mam nadzieje , że wsysztko u niej ok.:tak:

Malinka jak się odezwiesz to odp. , bo ja potrzebuje rady w temacie kupkowym. Amela ma problemy ze zrobieniem. Nie robi nawet po 8 dniach. Za każdym razem czopka jej wkładam , bo wydaje mi sie , że za długo zalega to w jelitkach. Zapodałam jej już dwa razy śliweczkę suszoną GERBERA ale i to nie przyniosło żadnego efektu. Rumianek, koperek, proszek troisty też testowałam, ale łyżeczką , bo ssać z butki nie potrafi- nadal jej na cycu. Poradz coś jak znasz się na temacie.Aha soczek jabłkowy jeszcze nie testowany.

A może wy laseczki cos poradzicie?
Mojej Martynce pomagała cherbatka z własnego koperku znaczy ze swojego ogródka.

Póki mam sekundeczke nadrobię, bo później nie dam rady. Lece do ginekologa, oj boje sie boje...

Agnes, proszę mi tu nie opowiadać co będzie w brzyduli, bo nie dość, że ja dzień do tyłu, to jeszcze wiem czego się spodziewać!!!!!!!!!!!!!

Wiktoria, Bartek to były chłopak Uli, z tego co wiem, to on ją wykorzystał ( nie wiem do końca jak, bo dokładnie nic nie opowiadają )i wyjechał za granicę. Teraz wrócił, ma mega problemy finansowe i szantażuje ją.

Greti, u mnie tez tak jest, jak zdaży się noc raz na pół roku, że mała śpi spokojnie, to ja nie mogę spać, później zaczynam myśłeć i juz w ogóle mam pospane...

Agnieszka&Emily moja tez tak robiła, tzn biła się po głowie i to dość długo. Czytałam o tym, i albo dziecko zwraca na siebie uwagę bo jest " zaniedbane emocjonalnie " ( nie zrozum mnie źle, to odczucia dziecka-potrzebuje więcej) albo jest "rozpieszczone" . I tak sposoby są dwa, albo okazywać więcej zainteresowania i uwagi i mołości dziecku, albo ignorować takie zachowanie. Sama musisz ocenić o co chodzi z twoim dzieckiem. Ja ignorowałam, bo chpodziło o to, że zawsze ze mną a ja zaczęłam się wicej domem zajmować a ta chciała mnie mieć tylko dla siebie. Ignorowałam i nawet jeśli bardzo mocno się udeżyła i płakała, to dopiero po chwili reagowałam, ale w ten sposób, że zwracałam jej uwagę na coś innego. Troche chaotycznie pisze, bo sie spiesze.Jakby co to poszukam tego artykułu.

-j- Jeśli mała jest na cycku, to normalne jest, że czesto nie kupka nawet do 10 dni. tak mi powiedział lekarz jak spanikowana do niego leciałam z takimi problemami. Mimo wszystko pomagałam jej termometrem i ociupinką szarego mydła. Ale nie ma się czego martwić. Jeśłi jest na butli, to nie będe sie mądrzyc.

U nas z pięknego błękitnego nieba zrobiło się ciemne i bardzo mokre. Leje jak z cebra, kurcze, a ja się tak ładnie wyszykowałam...

Unas zagrzmiało raz i przestało ciągle słońce swieci
sun.gif
tylko jest wiatr.Pokośiłam i jestem padnięta już nigdzie sie nie wybieram tylko jeszcze coś zjesc dzieci wykąpać położyć spać i mam spokuj jutro do dentysty miałam iść w piątek ale ide jutro bo mnie to boli odkąd mi znieczulenie zeszło:wściekła/y:
slider3.gif
skipy.gif

WIKTORIA
Superowe masz te obrazki:tak::tak::tak::tak::-D

Ja teraz ogladam Ostry Dyzur a pozniej Brzydule wiec bede tak z doskoku;-):-)

Agnieszka&Emily moja tez tak robiła, tzn biła się po głowie i to dość długo. Czytałam o tym, i albo dziecko zwraca na siebie uwagę bo jest " zaniedbane emocjonalnie " ( nie zrozum mnie źle, to odczucia dziecka-potrzebuje więcej) albo jest "rozpieszczone" . I tak sposoby są dwa, albo okazywać więcej zainteresowania i uwagi i mołości dziecku, albo ignorować takie zachowanie. Sama musisz ocenić o co chodzi z twoim dzieckiem. Ja ignorowałam, bo chpodziło o to, że zawsze ze mną a ja zaczęłam się wicej domem zajmować a ta chciała mnie mieć tylko dla siebie. Ignorowałam i nawet jeśli bardzo mocno się udeżyła i płakała, to dopiero po chwili reagowałam, ale w ten sposób, że zwracałam jej uwagę na coś innego. Troche chaotycznie pisze, bo sie spiesze.Jakby co to poszukam tego artykułu.
.

Dziekuje ci za wyjasnienie:-):-) ja sie juz tak martwilam ze zadzwonilam jednak do lekarza bo caly czas chodzilo mi to po glowie czemu ona tak robi no i jak zawsze moj lekarz mnie uspokoil i powiedzial mi ze to normalne u malych dzieci ze chca na siebie zwrucic uwage albo ze nie umia wyrazic swoich uczuc i emocji takze nie ma powodu do paniki;-);-):-) tym bardziej ze mielismy juz robione 6 razy badanie EEG i dziecko super sie rozwija:-) takze nie mam sie czym martwic tylko to ignorowac i nie krzyczec po niej jak tak bedzie robic tylko udawac ze tego nie widze:tak::tak: Czyli praktycznie to samo co ty mi napisalas ale Jak bys mogla poszukac tego artykulu to byla bym ci bardzo wdzieczna:tak::tak::tak:Ale ja mam z Emily to samo co ty mialas na krok nie da mi wyjsc z salonu nawet jak ide do wc to raczkuje zaraz z placzem za mna a jak chce wyjsc na taras na papierosa to musze tak poodsuwac firany zeby mnie widziala ale i tak przyraczkuje do szyby i mi caly czas w nia puka zebym sie na nia patrzala;-);-) takze dziecko mnie nie chce na krok opuscic:tak::tak: musze to jakos zmienic tylko nie wiem jeszcze jak mi jest jej szkoda jak ja sprzatam a ona tak strasznie za mna placze no nie da mi nic zrobic cholera mala;-) trzeba to zmienic!!!!!!!!!!

My juz po spacerku bylismy nad jeziorem kaczki nakarmic troche czasu nam tam zeszlo:tak:Emily wlasnie zjadla przebieram jej zaraz pampersa i idzie spac:tak:a ja moge sobie troche dychnac i posiedziec przy kompie i tv;-)

Własnie napisala do mnie ALEKSIA:tak::tak::tak:Czuje sie juz lepiej:tak::tak::tak:
Do czwartku dostanie odp co z internetem:-)
Macie wszystkie pozdrowienia:tak::tak::tak:

No to juz po moich serialach:tak:Dzieciaki sie w miare bawia.Jak nie zacznie padac i mi sie bedzie chcialo to pojdziemy na spacerek;-):-)

Gdzie Wy sie wszystkie podziewacie:confused::baffled:

reklama
Ja jestem na chwilke, całyud zien poza domem ,potem obcinanie psa, sprztaanie i gotowanie obiadu jak wrocilismy z m az pracy, a jeszcze przed chwila mialam gosci i wlasnie wyszli, nie mialam kiedy napisac:tak:

dostalam te szmatki, poki co wypróbowałam i sa ok do kurzu i do szyb- resty ni epróbowałam jeszcze:tak::-D

Do góry