reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

L4dY-bIrd pisze:
olka 21 now iec taki wizytator ogląda mieszkanie ..patrzy czy aby "nieprzelewa ci sie w domu " czy masz czysto itp.Potem rozmawia na temat twoich dochodów itp.
Wiec jak masz różne sprzety elektroniczne to raczej je schowaj na ta wizyte .zawsze wiecej możesz wyłudzić ::) :p .
Ja jak sie starałam o mega zasiłek w kwocie 43 złotych to własnie tak to wyglądało .
My naszczescie wszystko skrzetnie pochowaliśmy :p ;D

Kawa
sie robi w expresiku 8)

Shady ja to ryczałam w domu jak był koncert prodigy ::)

Aw ogole to Mija wielkie gratulacje że Nonek tak pieknie sie zachowywał :) .JA juz sie boje tej podrózy do Wawy z Jasiem :( zastanawiałam sie nawet nad samolotem < szybciej >
I zabardzo niewiem jak sie zabiore ze wszytkim .Bo jade sama bez Mateusza ::)

ja żadnych dochodów nie mam a sprzety nie sa moje tylko rodziców i w innych pkojach

reklama

Olka sorry ze pytam ale co to za wizytator???? co to wogole za moda szwedac sie komus po chalupie?? az mna zatrzeslo

bo ja złozyłam pozew o alimenty zeby dostac wsparcie z Mopsu, a oni przysyłaja do domu wizytatora zeby sprawdził jak mi sie wjedzie

Shady no to jutro ;D jeszcze się zgadamy, a wizytator po to żeby życie ludzią ztrówac i nie dać im marnego grosz..bo wydaje się im że ludzie ich oszukują i chcą zasiłki kiedy w domu mają luksusy....ehhh nasze cudowne państwo jak by jeszcze można za to było zkupy zrobić

lady nie mam bo nam apart szlag trafił :( i jak narazie nie robie żadnych zdjątek...jakoś dziwnie tak bez cyfrówki ...a kiedyś człowiek nie marzył o takim wynalazku

Witam czyli czytajac wasze wypowiedzi a propo wizytatora mge wywnioskowac ze jak zyje bez slubu ja n ie pracuje i mam Mame niepełnosprawne na utrzymaniu to nic mi nie dadza??? z mopsu

jesli chodzi o zasiłek rodzinny(43 zł) to do mnie nikt nie przychodził, teraz dostałam tez zasiłek wychowawczy i tez nie, myslałam ze to tylko przychodzą jesli chodzi o alimenty???

ale macie fajnie z tymi spacerkami, moja koleżanka, zktóra spacerowałam poszła do pracy i musze niestety szwędać sie sama, a samemu to tak nudno

do mnie tez nikt nie przychodzil jak staralam sie o 43 zl.....nosz k...mac slabo sie robi jak sie czyta tego typu posty.....to w takim razie dlaczego tylu oszustow ktorzy zyja z opieki spolecznej i pracuja, maja kasy jak lodu, a dziewczyna musi udowadniac ze nie jest wielbladem...jak powiedziala Mija ten kraj jest po je ba ny

Ja tez jestem zła ale co mam zrobic, bez ich pomocy daleko nie zajade bo dostaje tylko 43zł rodzinnego i mój daje mi kase co miesiac ale juz w połowie miesiaca nie mam nic :( :(

reklama

Olka normalnie brak slow, i wez tu miej dzieci jak zadnej kasy, pomocy itd...wrrrr....ja tez chcialam isc do opieki, bo by nam sie nalezalo ale odpuscilam, bo po pierwsze glodem nie przymieramy, po drugie te procedury sa tak zenujace ze szok a po trzecie niech dadza ta kase komus naprawde potrzebujacemu, ja sobie poradze.....chociaz moja kumpela twoerdzi ze skoro daja, bierz, ze mi sie nalezy itd.....tyle ze ja oszukiwac nie lubie :)

aaa i jeszcze jedno....wiecie na co naprawde idzie kasa z mopsu????? na takie dziewczyny jak moja byla znajoma,ma za co zyc (ale oficjalnie nie ma kasy) i co miesiac lata do mopsu i ciagnie kase....ostatnio dostala prawie 1000 zeta i co zrobila???? kupila alkohol (bo chla na dodatek), i markowych ciuchow dsla siebie.....szlag mnie normalnie trafia, a jej dziecko jada tylko chrupki kukurydziane zednych zup bo nie lubi (dziwne tylko ze u mnie kiedys garnek by zjadl)....suka leniwa no.....

Olka trzymam kciuki zeby wam sie udalo ta kase dostac :)

Do góry