reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

zapraszam tylko co sie nie przesraszysz :-D bo wygladam jak bulwa :sorry:

heh no nie dokonczysz tego prasowania :happy:

Nie martw sie-na pewno nie wyglądasz gorzej niż ja wyglądałam..:tak:

Powiedzcie mi dziewczyny, jak Wy to przechodzicie, mi pisze ze rozwiązałam wszyzstkie p kolei z zerowego poziomu, a nie moge wejsc w 1 bo niby nie rozwiązałam, nie rozumie... i zadne punkty nie chcą mi sie zbierac...:baffled:
Tak samo jak rozwiązywałam te lużne łamigłówki nie ztych pioiziomów co się punkty zbiera i też mi punktów nie dodało:baffled::baffled::baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki, zaraz zobaczę - muszę drugiego kompa odpalić, bo tu nie mam zainstalowanego gg.

A co to ten pazyl? Bo ja chyba nie w temacie... :eek:

Witaj Wiktoria, jak dawno cię nie widziałam :-) Co do flegaminy to może spróbuję. Zobaczę jeszcze co mi dziś lekarka powie.
To Ci tak szybko w skrócie napiszę.
Daj mu jakiś mukolityk i po ok.15 minutach oklep.
Najlepiej u takiego malucha to palcami 3 środkowymi odżebrowo w kierunku kręgosłupa z podniesioną pupą na ręku z głową na kolanach lub połóz go na kolanach i spuść w kierunku swoich łydek głowę tak ,żeby była najniżej,wtedy łatwiej ta flegma się przemieszcza do gardła i na ogół dzieci wymiotują już podczas klepania.
Dużo szybciej idzie niż przy normalnym klepaniu cała ręką.
Jak wymiotuje to dobrze,bo tak ma być.
Jak zrzuci to się oczyści,wtedy jest możliwośc nakarmienia.
Moje zawsze rzygały równo i dopiero potem normalnie jadły.:tak::-)
zdrówka życzę:-)

Z jednej strony się cieszę, że nie jestem sama z moim problemem. Mój mąż mi tego nie mówi wprost ale mi sugeruje,że mam dobrze i nie mam powodu do zmęczenia.Najbardziej brakuje mi odpoczynku i odskoczni od codzienności. Moja córeczka ma prawie dwa latka i jest bardzo absorbująca. Marzę o chwili dla siebie.

To Ci tak szybko w skrócie napiszę.
Daj mu jakiś mukolityk i po ok.15 minutach oklep.
Najlepiej u takiego malucha to palcami 3 środkowymi odżebrowo w kierunku kręgosłupa z podniesioną pupą na ręku z głową na kolanach lub połóz go na kolanach i spuść w kierunku swoich łydek głowę tak ,żeby była najniżej,wtedy łatwiej ta flegma się przemieszcza do gardła i na ogół dzieci wymiotują już podczas klepania.
Dużo szybciej idzie niż przy normalnym klepaniu cała ręką.
Jak wymiotuje to dobrze,bo tak ma być.
Jak zrzuci to się oczyści,wtedy jest możliwośc nakarmienia.
Moje zawsze rzygały równo i dopiero potem normalnie jadły.:tak::-)
zdrówka życzę:-)
Mukolityk, czyli np flegamina? Albo coś w tym stylu?
Dzięki za rady, na pewno skorzystam :tak:Do tej pory klepałam go po pleckach, ale jak leżał płasko na brzuszku :zawstydzona/y:

Właśnie sobie przypomniałam, że z tego wszystkiego to ja jeszcze w tym miesiącu rachunków nie popłaciłam. :eek:
Muszę przelewy zrobić.

reklama
Mukolityk, czyli np flegamina? Albo coś w tym stylu?
Dzięki za rady, na pewno skorzystam :tak:Do tej pory klepałam go po pleckach, ale jak leżał płasko na brzuszku :zawstydzona/y:

Właśnie sobie przypomniałam, że z tego wszystkiego to ja jeszcze w tym miesiącu rachunków nie popłaciłam. :eek:
Muszę przelewy zrobić.
mukolityki to wszystkie leki wykrztuśne odflegmiające
flegamina,Mucosolvan,Ambrosol itp

Do góry