mam to samo z moją Klaudią
Nasze panny są w tym samym wieku.Moja 13 kończy 22 lipca.
czyli rodzinka w komplecie i pełnia szcześcia.Witam dziewczyny pisze zanim M nie ma pojechał coś pozałatwiać.A u nas nocka spokojna dzieci usneły o 20:30 ale z biedą a my sobie pobaraszkowali raz w kuchni a później w łóżeczku już super było M kupił bitą smietaneale jej nie użyliśmy bo czasu zabrakło ale napewno sie nie zmarnuje bo przeciesz jeszcze 3-tg będzie w domku.A co do bielizny to zapytał czemu nie przezroczysta ale dokładnie jej nie obejżał ale dzisiaj zobaczy.No a Martynka zadowolona że ma już tate a Kamilek z początku sie bał no to na tyle zaglądne wieczorkiem jak M nie będzie na kompie siedział miłaeg dnia pa
pewnie coś wieczorkiem będzie chciał w zamian?Ale mi dziś mężuś śniadanko zafundował:kanapeczki z szyneczką i z serkiem i ketchupem.Do tego kawka z bitą śmietaną i posypane posypką czekoladową i na deserek truskaweczki z bitą śmietaną hmmm pyszne
ale uczta :-):-):-):-):-)
Cwiczonka jakieś?
polakierowane ,suche szorstkie policzki to efekt wzmożonej produkcji histaminy.witam a ja własnie wróciłam z WORD już scieżkę wydeptalam troche jestem zła bo mam termin na 29 kwiecień mam dzwonic dowiadywac sie czy coś sie nie zwolnilo i czasami robią dodatkowe grupy strrrrasznie długo noc spokojna Gabi sie dzis nie obudzila o 3 ale wstała po 6 z katarem i takie ma dziwne policzki szorstkie czerwone i swiecące Starszaki na 11.15 na rekolekcje potem obiad w szkole i wracaja do domu Zmoklam zglodniałam Zaraz kawke wypije i nastawię drugie pranie a pierwsze powieszę .Smutny dzien najlepszya pogoda na spanie a ja lubie spac i ciagle mi malo snu
Może być od kataru .
Niestety to pierwsze objawy nietolerancji pokarmowej lub alergii.
ja też nieraz tak mama ja sie zaraz rozwoje albo roztroję,jednocześnie z wami piszę,zamiatam i bawię się z Oliwką w berka
no to się wysililiWitam sie i ja:-)
Mlode jeszcze biegaja w samych body,Dominik w przedszkolu
Pogoda taka sobie -nie wieje ale tez nie ma sloncaMoze jeszcze wyjdzie;-):-)
Od rana mialam nieproszonych gosciPrzyjechal M brat z zona,ktorzy nie byli nawet na roczku u malych a dzisiaj przywiezli im haribo i chrupki
Jak ich zobaczylam to myslalam ze padne
Jeśli drapie i jak swędzi to zaufany dobry alergolog.Powiedzcie mi czym nawilżyć skórę malucha? Piotruś ma ostatnio bardzo suchą skórkę, szczególnie na ramionkach i chyba bardzo go swędzi, bo drapie się aż do krwi. Smaruję mu fenistilem, ale jak ma rozdrapane, to nie mogę. Poza tym porobiły mu się takie szorstkie małe plamki na ramionkach i rączkach i nie bardzo wiem co z tym zrobić.
Nie polecam tych co leczą sterydami.Jest dużo lepszych sposobów.
Każda łuszcząca i sucha zmiana na skórze to sygnał od organizmu,że coś mu jest.
Kosmetyki nie rozwiązują problemu.
Jedynie ukrywają postępującą chorobę w środku.:--(
A jak przestajesz smarować to sucha skóra powraca?a to nie jakaś alergiaja antka smaruje parafiną a policzki kremem emolium bo też ma super suchą skórę
To rozwiązanie tymczasowe dla efektów kosmetycznych.widzę ze większość dzieciaczków ma podobny problem a kosmetyki Emolium kosztuja w granicach 25-30 zl ale sa skuteczne a jak nie ma kasy za dużo to kupuję CUTIBAZĘ I TEZ POMAGA .:: CUTIBAZA KREM - AptekaOTC.pl - leki bez recepty
Nie jestem za takim rozwiązaniem absolutnie.
Przyczyna suchej skóry zawsze musi jakaś być.
Organizmy Waszych dzieci trąbią na alarm !!!
Zrobicie jak chcecie.