reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kunda rany oby to nie stało się jego ulubioną zabawą ;D

a my po spacerku, mały pospał 2 godzinki, ja się wygrzałam na słoneczku i odpoczęłam :laugh: teraz leży najedzony grzecznie w łóżeczku, a ja zjem obiad - ciacho już zaliczyłam ;)

reklama
olka21 pisze:
Ja to nigdzie prawie nie wychodze nie mieszkamz ojcem dziecka choc jesteśmy razem ale moi rodzice są z nim skłoceni, dlatego nie chcą zostawć z małym gdy chce zobaczyć się z Pawłem.Ciężka sprawa :( Już nie pamiętam kiedy gdzieś byłam zawsze biore małego ze soba nawet na solarium ostatnio
90774.jpg
No witam moj synus tez ma na imie Oliwier

Kunda pisze:
Moje dziecko wymysliło nowa zabawe, wysmarowało sie kupa ::) Zrobiło mega kupe ze nawet spodnie i body nadaje sie do prania a przy przebieraniu juz nie nogi prubował wsadzic do pieluchy tylko rece i wysmaraował sobie brzuszek. Juz jest coraz bardziej ruchliwy i do przebierania przydałaby sie jeszcze jedna para rak :p
Fajna zabawa moj starszy synek tez tak zrobil jak byl maly ale wysmarowa nie tylko siebie ale rowniez łóżeczko i ściany

ja za dnia juz nie wychodze, bo wracam na cyca - czuje chyba ze mnie nie ma  ::)
ale wieczorkiem bylam 2 razy z siostra :) a w czwartek ide z kumpelka :)
z mezem narazie boimy sie zostawic kogokolwiek- maly jest nieobliczalny  ;D ale wkrotce  ;D

hej laseczki......moje szczynscie ;) wlasnie spi, nieznosny byl rano, w koncu kapnelam sie ze chodzi mu o przebranie z pizamy ;D ;D ;D , pomagal mi myc okno balkonowe namietnie zabierajac mi papierowe reczniki i maczajac rece w wodzie ;D ;D....a godzine temu doczlapal sie do kuchni...choelrka a myslalam ze jeszcze troche bede mogla miec chlew w przedpokoju buuuu ;)......a wczoraj polozylam sie obok mlodego na podlodze i ...zasnelam, ale dbrze mi sie spalo, tak twardo

Hej Babeczki
Jak wy to robicie ..ja już zupełnie nie mam kiedy usiąść do komputerka :( tęskno mi za wami
Okazało się że powodem marudzeniua u Noe było to że mu zębuś rośnie ;D
Ide nadrabiać co u was i bąbli
I widze żę nowe mamunie przyłączyły się do nas
Witam :)

Mija ja to chyba cyborg jestem :umylam okno balkonowe (wielkie), upralam firanki, uprasowalam je i zawiesilam, a caly czas od 10.00 mam wlaczony komp i sobie siedze patrze co nowgo

A ja się nie załapałam na 500 stronkę :-[

Izabelka ostatnio sie pytałaś kiedy dawać coś dodatkowego małemu oprocz mleczka cycowego.
Dziś byłam u pedjatry( w końcu znalazłam sensownego :) ) Powiedziałą że moge już dawać powoli soczki Noe i musy owocowe.
Mam zacząć od soczków po 2-3 łyżeczki 2 razy dziennie i zwiększać dawke
Po jednym z rodzjów owoców na 3 dni jak Noe będzie ładnie przełykał tak samo z musami
Czyli np. rzno 3 łyżeczki soku z jabłuszka a po południu 2 łyżeczki musu jabłkowego i tak zwiększać dawke do trzech dni
Potem tak samo marchew,morela,brzoskwinia i inne owoce sezonowe po kolei oprócz cytrusów
Trzeba tylko zwracać uwage na słoiczki czy jest w nich tylko i wyłąćznie dany owoc ,bez żadnych dodatków

justus gratulacje dla Tośki :)

reklama
No właśnie ja też sprzątam w domku gotuje ,potem spacerek
Ale Noeś ostatnio jak się nim za mało zajmuje to sie piekli..to chyba przez te zębisko które mu rośnie.
Cały czas na rączkach zbuj..ale przy kompie ze mną soiedzieć nie chce...więc pisze tylko kiedy śpi :(

Teraz korzystam
Bo nawet jak wieczorkiem już spi to znowu Tatuś potrzebuje uwagi :D

Do góry