reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Cena fotelika mnie powaliła:szok::szok::szok::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
ja nawet tyle wychowawczego z dodatkami nie mam
Prawdę powiedziawszy to nie zamierzaliśmy aż tyle wydawać, no ale pan w sklepie nas bardzo bardzo na ten model namawiał, aż w końcu stwierdziliśmy, że na bezpieczeństwie dziecka oszczędzać nie będziemy :-) Poza tym już od jakiegoś czasu ciułaliśmy na ten fotelik, nie myśl sobie, że to tak od ręki kupione :-D

Kilka stron przeczytałam! :-)
jakie nalogowe ;-) pale malo;-)
ale moim postanowieniem noworocznym bylo rzucic no coz mioze sie jeszcze uda:tak:
Patrysiu, ja miałam takie postanowienie noworoczne dwa lata temu i udało się! :tak: Ale tak sobie myślę, że jakbym teraz zapaliła to chyba bym wróciła do nałogu, bo ja lubiłam palić :zawstydzona/y:
mój piotrek ostatnio stwierdził że my to chyba po nocach o sexie piszemy albo namiary na fajnych facetów sobie dajemy bo o czym można po nocach pisać:-D:szok::-D
ciekawe skąd taki pomysł:confused: muszę się przyjżeć kiedyś co on po nocach robi przed kompem:confused::confused::confused::dry::-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D
ja tam nie ufam samoopalaczom ma z avonu i boje sie uzyc heheheh
To taki co stopniowo opala ale jeszcze sie nie smarowalam:-D
Ja mam dove, też stopniowo opalający, no ale działa tak sobie, tym bardziej, że ja nie jestem zbyt sumienna w smarowaniu się różnymi specyfikami :baffled: A innych samoopalaczy się boję, bo wydaje mi się, że zaraz sobie jakieś dziwne plamy porobię i śmiesznie będę wyglądała :dry:
A i tak muszę zacząć chodzic na solarium :tak::tak::tak::tak: uwielbiam sie wygrzewać pod lampami :-) znając zycie to jak zacznę to nie będę mogła przestać-to nałóg :-D:-D:-D:-D:-D:-D juz tak kiedys miałam.Byłam spalona a mi sie wydawało że jestem jeszcze za mało opalona :tak::tak::tak:
A ja chyba jakaś dziwna jestem, bo ja nie lubię solarium :sorry2: Kiepsko się czuję pod lampami i chodzę tylko wtedy, kiedy już naprawdę muszę.

Przebrnęłam, ale muszę przyznać, że większość stron to tak tylko po łebkach czytałam :zawstydzona/y:
Znalazłam kanapę dla siebie :tak:

Nad kolorem jeszcze pomyślę :-D:rofl2:
Kanapa suuper! :tak::tak::tak::tak:
mama helenki kanapa świetna a jaka cena????/
słuchajcie siedi mój adam nad matmą i powtaża no jeszcze 15 no może 17 lat no góra 18 ale nie 15 chyba a może 17?????? wkońcu zaintrygowana podchodze co on ma w tym zadaniu że tak duma patrzę w ten zeszyt a tam nic takiego nie ma więc pytam adam co 15 albo 17 lat???? a adam no jeszcze tyle lat nauki mi zostało i będe miał tą szkołe i nuke gdzieś:dry::szok::-D:-D:-D:-D
wyszłam się wyśmiać do łazienki:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

patrysia ja też bym pośpiewła ale z moim głosem to poczekam do jutra aż bede w domu sama z antkiem:-D:-D:-D:-D:-D:-Dbo ja mam głos jak słowik co go konie duszą:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Malinka1 :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A do nas wpadł dziś niespodziewanie chrzestny Oliwki,dlatego troszkę mnie tu nie było na bb.
Dawno u nas nie był i Oliwka go zapomniała :tak::tak::tak: ale wstyd i bała sie go,siedziała mi cały czas na kolanach jak mruk.dzikus jeden :-D:-D:-D:-D

I z tego strachu usnęła mi na kolanach: :-D:-D:-D:-D:-D
Ale to chyba nie ty powinnaś się wstydzić, tylko chrzestny, że nie odwiedza Oliwki! :tak:
No normalnie słodkie to było:-D
Ja też mam sporo zaległych prezentów, np za ząbki naszej Wikuni.

Ładną mam księżniczkę???
Księżniczka jest absolutnie przeurocza! :tak::tak::tak::-)

Zmykam!
Dobranoc! :-)

jestem antek umyty nakarmiony leży w łóżeczku i powoli odpływa piotr też padnie zaraz chyba spał od 18 do 20.30 obudziłam go wypił herbate wzioł leki i leży w łóżku z pilotem w dłoni:-D:-D:-D już mu powiedziałam że gdyby nie moja wirtualna rodzinka z bb to bym zwariowała prowadząc tylko przez cały dzień monologi z antkiem lub dyskusje z adamem:szok::szok: bo z dorosłym człowiekiem nie mam jak i gdzie na szczęście mam was:tak::tak: przeprosił ale jest taki zdechły że mu wybaczam dobrodusznie:rofl2: bo to fakt rano wstaliśmy zrobiłam nam śnidnko jemu kanapki do pracy może z 20 minut pogadaliśmy i poszedł do racy wrócił o 17.30 zjadł obiad zamienilismy może 2 zdania i poszedł spac obudziłam go pogadaliśmy chwile i dalej prawie odpływa:szok::szok::szok::szok:
czasami trzeba wybaczyć :-D:-D

dowikla a dziewczynom to nie przeszkadza w zasypianiu:confused::confused::confused:
mój adam dzisiaj rano jak my jeszcze drzemaliśmy zaczoł ganiać z pistoletem po korytarzu ale podniosłam tylko głowe spojrzałam na niego i zwątpił odłożył pistolet i był cicho:-D
czuje chłopak respekt :tak::tak::-D:-D

Ooo to super tylko musze mojego po apap wyslac chyba... bo umre:-(

ząb... który mnie boli czasem, a dentysty unikam jak ognia.. raz byłam wyrwac zeba i dziekuje bardzo tak sie nacierpialam dostalam 3 znieczulenia ktore nie dzialaly, wyszlam cala zaplakana i pokrwawiona po 2 godzinach od SADYSTY dosłownie.....i powiedziałam że już nigdy więcej nie pójde:-D:-D

A można znieczulenie w ciąży do leczenia zębów dawac?:confused:
znieczulenie można specjalne dla kobiet w ciązy.Ja miałam ciaze zagrożoną to podpisywałam coś,że wyrażam zgodę.
:tak::tak:

patrysia a równo go rozsmarowałaś????? pytam bo ja jak w ubiegłym tygodniu posmarowałam się pianką samoopalającą lirene to jak rano wstałam piotr przygląda mi się jakoś dziwnie ale nic nie mówi po dłuższej chwili pyta malina a ty chora nie jesteś???? ja no co ty dlaczego???? a bo jakoś dziwnie wyglądasz.......pomruczałam coś i nic ide do łazienki patrze w lusterko a ja mam żółtawe czoło brązowe poliki i takie rdzwe zacieki na brodzie:szok::szok::rofl2: nic peling w ruch i troche się doczyściłam a i tak bez pudru na twarzy bym z domu nie wyszła:rofl2:
to tak z samoopalaczami :no::baffled:

Kochana nie ma co zwlekać bo będzie gorzej.Skoro tak boli to nie przestanie a będzie sie nasilał,tak jak pisałam wyżej powiedz dentyscie że jesteś w ciązy i dostaniesz znieczulenie specjalne dla kobiet w ciąży bezpieczne dla dziecka
Teraz mi się przypomniało,że ja nawet raz miałam podwójną dawke ,bo mnie bolało,potem już działało.:tak:

ja też dostawałam znieczulenie w ciąży owszem mówiłam że jestem w ciąży ale bez znieczulenia nie usiąde bo sie boję i dostawałam znieczulenie dla kobiet w ciąży ale działało nic mnie nie bolało:tak::tak::tak::tak::tak: ja bez znieczulenia to sobie nie dam nic przy zębach zrobić :no::no: tak się boję:rofl2:
a mój brat leczy zęby tylko pod narkoza tak się boi ma uraz jak był w podstawówce i dentystka leczyła mu zęba to jej wiertło wypadło i pociachało mu cały policzek od środka:szok: boi się do dzisiaj potem długo nie chodził zaniedbał zęby i zaczął leczyć pod narkozą raz zrobił przez kilka godzin 7 zębów i od tej pory co 2 lata tak robi inaczej nie usiądzie:no:tłumaczyliśmy mu ze narkoza osłabia serce że można się nie wybudzić ale on ma to gdzieś boi się panicznie i już:crazy:
Mój brat też tak samo robi.Moja dentystka mówi,że zdecydowanie więcej facetów robi pod narkozą,bo się bardziej boją niż kobiety.:-D:-D:-D
A swoją drogą w ciąży leczyłam 8 zębów.:crazy:

reklama
skad to znam heheheh Wiesz ja tez bylam tak zjarana ta solka a mi sie dawalo ze jestem blada jak sie moj brat spytal czemu tak sie opalam to mu powiedzialam ze lubie a on mi na to czy ja nie widze ze jestem juz czarna:confused: To mu powiedzialam ze NIE:-D
bo widziałaś siebie na codzień :-D:-D

dokładnie co lekarz to opinia mój gin mówił że można a ciąża też była zagrożona mało tego antek był niby hipotrofikiem:szok: w 34 tygodniu ciąży zrobili mi usg i wyliczyli że jest mały że niby 1250 gr i ogólnie mały chcieli mnie położyć do szpitala z podejżeniem hipotrofi płodu po czym się nie zgodziłam poszłam na usg do mojego gina ten mówi no mły ale nie aż tak po czym antek urodził się w 41 tygodniu z wagą 3080 i 55 cm czyli całkiem normalnie:-D i wierz tu lekarzom:confused:
Ja miałam z Klaudią taki numer,że miałam być chłopcem i do 4 kg.
Urodziła się dziewczynka i ważyła 4.550
Cóz za mała różnica,prawie żadna :-D:-D:-D
Z Kubusiem jak peżałam już przed porodem robili mi USg i zapytałam co jest w końcu ,bo mały się chował i nie widać było.
Pielęgniarka odpowiedziała tak:
Wygląda na chłopca ,ale dziewczynki takie też widziałam.
No i tyle się dowiedziałam.:-D:-D:-D

a gdzie reszta załogi:confused::confused::confused::confused::confused: anabuba wiktoria as ????? nowe dziewczyny z wczoraj???????
czasami i ja muszę odpuścić :-:)-(

Ja z szamponow uzywam tylko head&schoulders do wlosow farbowanych:tak:
Jestem z niego mega zadowolona
Z oriflame uwielbiam perfum celebre:-);-)
To perfumy z Avon z Oriflame najładniejsze dla mnie to giordani jak dobrze nazwę pamiętam.Jeszcze bardzo mi się chyba podobały Valare?Oj dawno to było.

ja mam problem z włosami:-( zawsze miałam bardzo gęste błyszczace a teraz nie dość że wypadają garściami to jeszcze tak końce suche i się rozdwajają mimo obcięcia prawie 15 cm a przy skórze łojotok i jak codziennie nie umyje włosów to sypią mi się białe płatki łupieżu i głowa swędzi no i tłuste:-:)-( już chyba wszystkie szampony przetestowałam jakie są heden showders shauma ziołowe itp nizoralle nawet lecznicze niby pomaga na łupież ale włosy dale się przetłuszczają:crazy:
Szampon nic nie da.Mi przestały wypadać teraz po Capivit piękne włosy,ale dopiero poprawa bardziej widoczna przy 3 opakowaniu.
Najlepiej w takiej sytuacji zrobić badanie włosów.
Będziesz wiedziała po takim badaniu co się w organizmie dzieje.
Z włosów wszystkie niedobory wychodzą.

Do góry