wiktoria12
Mama i żona :)
No już musze bo jak wstaje na nogach to sie do przodu nachylano to gratulacje dla Kamilka :-):-):-):-):-)
Ja bym na twoim miejscu obniżyła już łóżeczko do końca jak już próbuje,róznie to może być.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No już musze bo jak wstaje na nogach to sie do przodu nachylano to gratulacje dla Kamilka :-):-):-):-):-)
Ja bym na twoim miejscu obniżyła już łóżeczko do końca jak już próbuje,róznie to może być.
Agnes a ty już niekarmisz piersia
Anabuba to jest na wirusowe zapalenie wątroby typu A szczepią na bilansie dwulatka.
WZW B było obowiązkowe a typu A jest płatne nieobowiązkowe więc nie wiem czy warto i czy szczepić
Taa.. na zaległym..to Ty teraz na yrlopie?ile?
...
ja też uwielbiam kakao,mogłabym pic na okrągłoi pijam tylko Nequicka :-)
....
zaraz wyjdę z siebie, Oliwka to mnie dzis do szału doprowadzisiadłam tylko na chwile do kompa to wykorzystała sytuację ,taki burdello zrobiło że za głowę się złapałam.
Wyciągnęłą z szafki wszystkie gacie ojca,wynalazła jej świecę z chrztu i ja połamała ,pokruszyła,wszystko jest na dywanie
normalnie zamorduje ja dzisiaj
idę posprzatać![]()
Kamilek zaczyna już stawac w łóżeczku
Mnie kawa też usypia a herbata stawia na nogi.Meduska ja na rozbudzenie to dobra mocna herbatka![]()
Jeszcze śniadania nie jadłam..Dowikla, ty jestes na etapie śniadania, a niektóre z nas juz na etapie obiadu:-)![]()
To jeszcze ode mnieDziękuję Wam kochane dziewczyny za tyle życzeń urodzinowych!!!W takiej ilości to nie pamiętam kiedy dostałam ,jest mi bardzo miło!!!:-):-):-):-)Zarz się popłacze ze wzruszenia....
![]()
a mi cos albo ktos wylaczyl kompa jak bylam w lazience
jakie jak zwykle????????? bo jak sie mieszak na wschodzie to tak jest
wyciagnij wtyczke z gnaizdka:-)
wklielo.ładny:-)
to Ty teraz na yrlopie?ile?
iekszosc dzieci jest tak zafacynowana chodzeniem ze nie to ze przestaje mowic ale poprostu mniej uzywa mowienia
a lekarze nie mowia bo szczepienia sa obowiazkowe i tylee.takie prawo.
tylko nie wiem po co namawiaja na szczepiniea na ospe jak sie przechoruje to jest z głowy i to nie jest jaksa tam starszna choroba,wiec po co
a na panuemokoki to powinne byc szczepione dzieci z grup wysokiego ryzyka i te co bardzo choruja a sa nosuiaceilami penumokokow.
nagonka firm farmaceutycznych.moja kolezanka mikrobilog jest tez tago samego zdanaia.no i grunt zeby nie brac niepotrzebnie antybiotykow
Ja też szczepiłam niby bezpiecznymi a mały był w stanie bardzo ciężkim.Paraliżu nie uznaję za odczyn poszczepienny.Zrobie sobie kawusie ,nałoże tiramisu na talerzyk i podczytam ,bo ciągle mam tyły a wy o tylu ciekawych rzeczach rozmawiałyście ,o szczepieniach ,słyszałam o tym wcześniej że szczepionki mogą być m-y innymi o autyzm odpowiedzialne,Anabuba Twoja córcia zachorowała ,tego co przeszłaś Ty i Twoja rodzina nie da sie streścić w paru postach ,chylę czoła przed wytrwałością i miłością do dziecka...to straszne że nikt rodziców nie uprzedza ,nie daje mozliwośći wyboru.Ja nie mam doświadczeń w tym względzie ,bo uważam tyko te szczepionki obowiązkowe typu na polio ,grużlicę itd,a resztę traktuj ez przymrużeniem oka.swoje dzieci nadprogramowo szczepiłam tylko" akt hib"nie pamiętam pisowni,a że nie zauwazyłam żeby podziałało dłam sobie spokój ze szczepieniami.
U nas było to samo,ale już po pierwszej dawce Infanrix się zaczeło.ja antka tylko podstawowymi szczepie nie mam zamiaru nic dodatkowegomama piotra opowiadała nam ostatnio o sąsiadce zaszczepiła małego jak miał 6 m-cy na coś tam nie pamiętam na co i maluszek przstał siadać trzymać główke itp ma zwiotczenie mięśni teraz ma 10 lat i mimo rehabilitacji jest kaleką
:-
-
-(
na ospe nie szczepiłam ani julki ani adama i antka tez nie będe jula i adam mieli ospe byli biedroneckami w białe kropki przeżyli to jakoś ot choroba wieku dziecięcego i już![]()
Zdolna dziewczynka.Ćwiczy sobie koordynację wzrokowo-ruchową i oko -ręka.Oliwka robi to samojuz przed nia pilota chowamy bo wie jak nim włączyć, a ostatnio cwaniara nauczyła sie włanczać tymi przyciskami przy telewizorze.Juz jej pilot niepotrzebny
ja też uwielbiam kakao,mogłabym pic na okrągłoi pijam tylko Nequicka :-)
ja szczepiłam na pneumokoki bo chcemy posłać Oliwkę od września do żłobka,a w żłobku takie skupisko dzieci że róznie może byćwolę byc spokojniejsza :-)
zaraz wyjdę z siebie, Oliwka to mnie dzis do szału doprowadzisiadłam tylko na chwile do kompa to wykorzystała sytuację ,taki burdello zrobiło że za głowę się złapałam.
Wyciągnęłą z szafki wszystkie gacie ojca,wynalazła jej świecę z chrztu i ja połamała ,pokruszyła,wszystko jest na dywanie
normalnie zamorduje ja dzisiaj
idę posprzatać![]()
A wyjeżdżasz za granicę ,gdzie WZW A panuje w nasilonym stopniu?No to jak tak strach tak szczepić to powiedzcie mi czy warto szczepić na WZW A???????
As Ty jesteś znawczyni ????
Bo już sama nie wiem,namieszałyście mi w głowie![]()
Najgroźniejsze jest DTP ,bo to daje duże powikłania.agnes oliwka jest pomysłowa i tyle
antek dzisiaj ma szczepienie błonica tężec krztusiec(DTP)poliomyelitis (IPV)hib......dziewczyny to jest groźne bo zgłupiałam i się boje:--(