reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej:-)
Juz ucieklismy od tesciow i goscie tez sie zmyli;-)Nie bylo az tak tragicznie:-);-)
Moje drogie ja zarowno Dominika jak i dziewczynki oduczylam pampersow wlasnie zima:tak::tak::tak::szok:
Dziewczynki teraz na spacerki,na zakupy ,w gosci i wgole wszedzie chodza bez pieluch:tak::tak::tak:Pampersy zakladam im tylko na noc

reklama
ja tak na chwilkę.
malinka nie zazdroscze Ci sytuacji ale zobaczysz wszytko sie powoli ułozy.
Co dopieluch.Paulina moja majowa,wiec bez pieluchy jest odkąd skończyła 2 lata(a 2,5r w nocy).wiecie ze ona z problemem ale dało sie to jakoś zauwazyc np.sama brała nocni,albo go szukała-było widac.a jak chciała kopę to przychodziła do mnie i sie tak nadymała ze było iwdac:-)potem jakos wołałą "sisi"itd.ale zarówno Pauline jak i Weronikę teraz zaczełam sadzac na nocnik jak miały 9mieisecy,zeby sie przyzwyczaiły.w domu obie trzymam w tetrowych i na to zakładam majtki z sucha pieluchą.(na noc,na dwór i w gosci oczywiście pampers).zawsze po snie,a w ciągu dnia mniej wiecej co 1-1,5godz (zalezy ile wypiły w miedzyczasie) sadzam na nocnik i z reguły pielucha tetrowa jest sucha.czekam na lato to moze uda sie ja całkiem odzwyczaic.
do wieczorka

Hej:-)
Juz ucieklismy od tesciow i goscie tez sie zmyli;-)Nie bylo az tak tragicznie:-);-)
Moje drogie ja zarowno Dominika jak i dziewczynki oduczylam pampersow wlasnie zima:tak::tak::tak::szok:
Dziewczynki teraz na spacerki,na zakupy ,w gosci i wgole wszedzie chodza bez pieluch:tak::tak::tak:Pampersy zakladam im tylko na noc

dowikla ale co nie posikują Ci się cały czas??? wołają że chcą siku?od jak dawna je tak uczysz??? boje się ze jak jej zdejme pampersa to wszedzie będzie olane :-D:-D:-D

Ale Oliwka ma dopiero 17mies,nie wiem czy to nie za wcześnie aby zrezygnować całkowicie z pampersa :tak: dowikla mimo wszystko Twoje dziewczynki są starsze od Oliwki :-)

Goście poszli.Oliwka zadowolona bo miała z kim się bawić.Wymęczyła dzieciaki.Ale było bardzo wesoło.

To moja chrześnica-duża już panna- 7,5 lat. :-)

dowikla ale co nie posikują Ci się cały czas??? wołają że chcą siku?od jak dawna je tak uczysz??? boje się ze jak jej zdejme pampersa to wszedzie będzie olane :-D:-D:-D

Wolaja siku:tak::tak::tak:Przed wyjsciem z domu zawsze robia i potrafia wytrzymac nawet 4 godz:szok:Ani razu mi sie nie posikaly poza domem:tak::tak::tak:A bez pieluch chodza w domu pare miesiecy;-):-)
Dominik chodzil mi bez pieluch jak mial 15 miesiecy,ale On od roczku biegal po domu w samych body zbez rajstop ,stawal nad nocnikiem i sikal;-):-):-):-)

Ale to kazde dziecko inaczej sie uczy:-)Znam dzieci ktore w wieku 3 lat chodza w pampersach do przedszkola:szok:

Przeczytałam :szok::rofl2:

Wróciłam, po weekendowych szaleństwach :-) M jeszcze w pracy i wcześnie nie skończy, powiedział, że koło 2 będzie :no: I pewnie akurat wtedy Helena wstanie bo usnęła mi w aucie przed 19 i śpi już w łóżku :szok:

...
Zaliczyłam ten egzamin na 5:tak::-D:-D:-D:-D:-D...

Super!! Gratuluję :tak:

Witam Mamuśki!!!

U mnie pół nocy nie przespanej, bo Radek przyjechał a ja się odzwyczaiłam z kimś spać i mi przeszkadzał. Ach no cóż, nie wygonie go z łóżka bo się biedak obrazi :tak::tak::tak:

A z facetami to cały czas tak samo. Ja nie wiem, na to po prostu jest brak słów!!!

Mój wystrczy, że wyjedzie na tydzień i sie odzwyczajam, a potem maM PROBLEM ZE SOBĄ :baffled:

Mam jeszcze jedno, troche mało wyraźne bo znów kmbinowane:-D:-D:-D
Zobacz załącznik 116549
...

Fotki super, bardzo mi się podobaja :tak:

A wiecie co mi mój mąż powiedział?! Że to dzięki niemu mam tyle nowych koleżanek, bo gdyby nie zrobił mi dziecka to nie trafiłabym nigdy na BB! :-D:-D:-D
I dużo w tym racji! :tak::-D:-D:-D

Ale sie uśmiałam :-D:-D:-D:-D

Ja też czekam na wiosnę, w tedy Oliwka będzie brykać bez pampersa.

Ja tez, czekałam do wiosny, bo moja córa bardzodługo nie chcialą siadać na nocniku, darła sie w niebogłosy :wściekła/y: Kupiłam nakładke, na klo i sie przekonała. Teraz zakładamy tylko na noc i na spacer, przeważnie pielucha sucha, ale jakos za zimno i się jeszcze boję.

Zjadłam kolacyjke czytająć was :) Teraz, może coś w TV znajdę :rofl2:

reklama
Jeszcze wam powiem, że moje dziecko na sobotnich sankach, umęczyło 2 wujków i ojca :-D:rofl2:

Tak jej się spodobało, że nie chciała odpuścić, a górka wysoka. Na początku myślałam, że się może bać... A ona była taka uchcachana, że nie wiem co :-D:rofl2: Ja się tylko patrzyłam z przerażeniem, jak zjeżdżała z M. Osiągali zawrotnie prędkości :szok::rofl2:

Do góry