reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ale tu dzisiaj cichutko...................:-)a u nas paskudna pogoda pada od rana wieje a buuuuuuuuuuu:-(a ja jakoś musze z antochem na spacerek wyjść no i jakiś sklep po drodze zachaczyć bo co jak co ale bez mleka w domu to ja żyć nie potrafie a resztkę wylałam do porannej kawy i jak tu drugą kawe wypić?????????:no:

reklama
Malinka, z tym mleczkiem to u mnie też tak:-). Szczególnie lubię do kawki z ekspresu... Narobiłaś mi ochoty, chyba polecę sobie zrobić:tak:.
Zapraszam i coś słodkiego się znajdzie:tak:

powiem ci że jak patrzę na te gazetki dla dzieci choby liste niezbędnych rzeczy dla dzieci to śmieję się w głos bo po co to komu no i na to to mnie nie stać........... ale nawet jak czytam na forum różne wątki i mamusie planują wyprawki za taką kase że ja za te pieniądze to całą moją 3 na cały rok bym obkupiła:tak::tak:bo ja jestem wielka fanka wyprzedaży a ostatnio jak mi znajoma [pokazała jakie skarby pokupiła w szmateksie i to za średnio 4-5 zł to i ja idę niebawem na poszukiwania:tak:

ja kawusie to chętnie ale za słodkości to wielkie dzięki diece się ;-);-);-);-)oj łatwo nie jest do wagi sprzed ciąży wróciłam (nic dziwnego jak nic nie przytyłam tzn na początku ciąży dużo schudłam i tak wage wyjściową miałam większą jak do porodu:-))ale po tych 2 wcześniejszych zostało więc staram się schudnąć bagatela 20 kg a na sam początek pierwszy cel to - 5 kg:-D

witam załatwiłam wszystko w WORD egzamin teoretyczny mam 3 lutego o 10.30 trzymajcie kciuki :tak:;-) dzieci w szkole mąz poszedl na miasto coś zalatwiać a jak wróci to zamierzam zrobić gyros na obiad kupiłam wczoraj w biedronce chlebek pita pomiodorowo -cebulowy i gyros zkurczak i mam jeszcze miesko z indyka coś tam jeszcze dorzucę jakiś sosik zrobie a Gabrysia mam troche rosolku ;-) Miłego dnia babeczki :-D

Malinka, z tymi zakupami dla maluszków zrobiliśmy z mężem jedną fajną rzecz: jeśli coś było potrzebne, dopiero wtedy kupowaliśmy. Nigdy nie byłam fanką zakupowych szaleństw, tym bardziej, że od znajomych nasłuchałam się ile to kaski poszło w błoto, bo kupiły rzeczy kompletnie zbędne przy maluszkach:szok:.

Joanna, fajny obiadek. Zazdroszczę. U mnie nie przejdzie ze względu na mojego M, który nie przepada za takimi daniami:no:. A dla mnie samej to mi się nie chce:tak:.
Poza tym powodzenia na egzaminie. Kciuki będziemy trzymały na 100% - a juści:-).

Witajcie popołudniowo;)
Ja sporo ciuszków i dla starszej i dla młodszej dosteję od ludzi całe szczeście:-)Więc la Weroniki mam i ciuszki po Pauli i te co dostaje.\Ale jak czegos brakuje to ide do szateksu i tam szukam,u nas można za grosze całkiem fajne ciuszki kupic i angileskie więc lepsze gatunkowo.A jakies nowe do lekarza czy cos tez sie znajdą.W domu zakładam te gorsze rzeczy,a te lepsze zakładam do lekarza czy w gosci.A to moja mama cos kupi,a to siostra czy bratowa i jakos leci;)
Ja pije wynalazki nie kawę:-)mieszam kawe rozpuszczalna z 2łyżeczkami capucino-mi to lepiej smakuje niz kawa z mlekiem:-D
Ale ja sama jestem wynalazek....;)
U mnie piękne słoneczko świeci,jest trochę wiatreku ale to noc.Weronika własnie spi na dworzu,Paulina kończy pracę z terpaeutką a ja właśnie płacę rachunki przez internet;)
Zmieliłam juz ziemniaki na kopytka,zrobiłąm potrawke z królika i zaraz lecę robic kopytka bo mój P niedługo wróci.A on ciągle głodny!!!!Bardziej niz WEronika:-D

zalczyłam fajny spacerek z Antkiem takim szybkim krokiem że zadychy dostałam:-) ale na dobre mi to wyjdzie tylko.......... antek teraz śpi jeszcze w gondoli a ja zdążyłam obiadek podszykować.....ja mam to szczęście że gusta kulinarne mamy wszyscy podobne i co ugotuję to wszystkim domownikom smakuje ba nawet chwalą czasami:-):-):-):-) dużo mi dało technikum gastronomiczne bo od mojej mamusi to gotować bym się napewno nie nauczyła bo ona tylko gotowce z torebek a jak byłam mała to babcia gotowała.............JOANNA no wiadomo kciuki będziemy trzymały:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

no patrz anabuba mój P też wiecznie głodny a kopytka to i ja bym zjadła:-) ba teraz na dietce to pomarzyć mogę....... chociaż byle by 1000kcal nie przekroczyć więc może i ja bym tak któregoś dnia kopytka zrobiła........... bo pomysły to ja teraz z forum czerpie zawsze to jakieś urozmaicenie kulinarne:tak:a gyrosa robiłam wczoraj z frytkami na obiad i moje kochanie z zachwytu wyjść nie mogło że takie jami:-)

reklama
malinka na szczęście mój P zje wszytsko co zrobię.oczywiście ma swoje ulubione dania ale zje co jest;)
ja oststnio robiłam lazanie;)tucząca ale pyszna.
Dobra zmykam robic obiad.a potem lece do mmy.Miłego popłudnia dziewczyny;)

Do góry