reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Anakonda wiem ze niedlugo sie zacznie chodzenie raczkowanie itp bede musiala oczy miec w d...:tak:
Ale narazie sa takie dni ze ja nie mam co robic jednego dnia posprzatam po piore ogarne wszystko to nastepnego mam labe:-)

reklama
Anakonda wiem ze niedlugo sie zacznie chodzenie raczkowanie itp bede musiala oczy miec w d...:tak:
Ale narazie sa takie dni ze ja nie mam co robic jednego dnia posprzatam po piore ogarne wszystko to nastepnego mam labe:-)

To zamień się ze mną na tydzień bo ja marzę o chwili relaksu:tak::tak::tak:
Chociaż teraz nie mogę narzekać bo M usypia Maję a ja siedzę przy kompie (chociaż taką chwilę mam dla siebie). Muszę chyba przystopować z tym niekładzeniem Mai spać w dzień bo potem na wieczór jest taka marudna że ja już wymiękam, nic jej nie pasuje, wszystko jest nie tak, normalnie masakra

Klaudynka, postaraj się o drugą dzidzię, to ci ręce czasem same będą opadały do samej ziemi.
A gdzie trzecie dziecko? Już dziękuję, no chyba żeby się przytrafiło:tak:

Dziewczyny ale to nie zawsze tak mam poprostu jakos teraz mam labe i nie za duzo obowiazkow:-) Obiadu nie gotowalam moj pracuje do pozna wiec widzicie co tu robic maly sie sam bawi a ja czatuje:-):-):-):-)

A nastepna dzidzie to za jakies 3 lata kochane:tak:heheh
Najpierw niech maluch podrosnie a potem sie zobaczy ja bym chciala do pracy isc chociaz na pare godzin. Ale kto mi z malym zostanie??W tym mam problem:confused:

Klaudynka, u nas podział obowiązków na dzidziami wyglada mniej więcej tak:
ja zajmuję sie praniem i prasowaniem oraz gotowaniem obiadków; Łukasz zajmuje się kąpaniem dzieci, odkurzaniem, oknami i czasem myciem podłóg, zrobi też zakupy.
Co do bajeczek to jak przypadnie. A reszta obowiązków idzie na żywioł, czyli kto ma czas, ten zrobi:-D

No to ja sprzatam, gotuje, kapie, karmie, wszystko ja!!!
Moj gotuje jak ma ochote, zakupy moj robi znaczy jedziemy razem i robimy zapas wszystkiegi na pare tygodni....
Wszystko w domu robie ja a moj tylko pieniazki zarabia:-):-):-)
No ale chlopak ma 2 prace wiec tez sie narobi i jak wroci do domu to pada ze zmeczenia:tak::tak::tak:

Tez mysle z ta praca ale nie wiem zeby cos na stale i za dobre pieniadze bylo to bym malego oddala do zlobka. Ale jak mam cala wyplate oddac na oplate zlobka to wole w domu siedziec:-):-):-)
Chyba ze cos tak 2-3 razy w tygodniu lub wieczorami to moze by przeszlo ale tez nie wiem:confused:

reklama
maly spi a ja prawdopodobnie bede spodziewala sie znajomej moj m jest w pracy ... :-D

ja to wogole nie zastanawiam sie zeby isc do pracy - bo malego tesciowej nie zostawie a moja mama pracuje :wściekła/y:
a co do nastepnej dzidzi to ja planuje jak bedziemy mieli swoje gniazdko :tak::-)

Do góry