reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hejjjj
Ja nadal chora ale troszke juz lepiej....
Iwonka ja Lolkowi podawałam syropek prawoślazowy, wapno i wit.C, smarowałam go też maścia rozgrzewającą.Jest dla maluszko Pulmex baby jak dobrze pamietam...Zreszta do dzis ten zestaw się u nas sprawdza.Uciekam bo Lolo krzyczy "Mama, mama ciułałaaa, ciułałaaa"...Hmmm Ciekawe o co mu chodzi:rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
male wlasnie usnal - to jego pora :-) wiec mam chwile spokoju - zobaczymy jednak na ile :tak:
bodzinka - zdrowiej zdrowiej nam kobieto :tak::-D
iwonka2006 - fajny filmik z Klaudia :tak: super a co do lekarstw to Seweryn ma juz spora apteczke ... na przeziebienia mial 2x pol tabl rutinoscorbin albo stodal na kaszelek 3x 4 ml (jak sie nie myle) i takie tam inne jeszcze ... :sorry2:
iwoneczka - masakra :szok: ja nie wiem teraz jakis fatum na kradzieze .... mojemu tacie tez ostatno zginal portfel a tam mial dokumenty - wszystkie jakie tylko mozliwe i 300 zl oczywiscie jak przyslali to tylko z dokumentami no zostawili 1 gr - na szczescie wiec ten co znalazl podziekowal sam sobie biorac te 300 zl...
masakra a ostatnio moje 2 znajome tez okradziono ... :wściekła/y::no:
anka26,07 - :-)

ja juz dziewczyny mam posprzatane - zastanawialam sie czy okna nie myc w drugim pokoju bo odkad szwagierka sie wyprowadzila to mamy 2 pokoje choc w tym jednym tylko maly regal i biurko z kompem ... :dry: trzeba dopiero kupic jakas sofe nowa scianke czy cos w tym stylu chociaz ja juz mam upatrzona :tak:
Meblościanka CVITA !!! PROMOCJA !!! (459502690) - Aukcje internetowe Allegro no i chce miec fioletowy pokoj a fiolet i czerwien ladnie sie komponuja ze soba a nie sadzilam :tak::tak::tak:

ello

Patrysia zajefajna ta mebloscianka , extra:tak:fajnie ze juz lepiej my spalismy do 10:20 heheh a Laurte polozylam spac o 21 na mleko pobudka o 8 Dalam jej na spaniu:rofl2:

Bodzinka oby tak dalej i calkowicie wyzdrowiejesz

jade po bulki....

a Sewcio sie juz obudzil spal 25 min bo znajoma zadzwonila na domofon i sie obudzil a teraz juz spac nie chce
anka26,07 - co ja bym dala za takie wstawanie jak my sie obudzimy o 8 czy nawet przed lub po to i tak jak dostanie mleko to juz nie zasnie nie ma nawet takich szans nie chce i koniec :dry:

Dzień dobry po długiej przerwie.:-D
U mnie wszystko oki doki. Za wzorowe sprawowanie i bardzo dobre wybiki ( badania ) wypuścili mnie ze szpitala już w czwartek.:-DTest obciążenia glukozą 75g wyszedł prawidłowo, ale za to wykryli u mnie przeciwskazania do naturalnego porodu.:baffled:. Zbadano mi wzrok i choć nie mam dużej wady , bo tylko -1 i -1,5 , to jednak mam liczne zwyrodnienia i dołki w oku :confused: co grozi odklejeniem się siatkówki. Skierowano mnie po porodzie na laserowy zabieg.
Maleństwo sobie rośnie, jest zdrowe i duże jak na 23 tydzień. Chyba wcześniej sie urodzi.:-D

A u was co tak jakoś chorobowo sie zrobiło? Zdrówka życzę i tym małym i tym dużym.

iwonko 2006 śmieszki malutkiej odrazu poprawiły mi depresyjny dziś nastrój.

Pozdrawiam

Witam się sobotnio.
Ja dopiero teraz mam chwilkę. Od rana po mieście biegam za kozakami dla siebie. Było mi ciężko coś kupić,bo nie chciałam na szpilce czy wysokim obcasie tylko na niższym,a te z koleji miały szerokie cholewki i przy mojej wręcz suchej łydce bardzo mi odstawały. No ale w końcu udało mi sie upolować dobre i ładne.Obiad już zjedliśmy, teraz tylko muszę posprzątać.

Iwoneczka współczuję:-(
J szkoda,ze nie będziesz mogła rodzić naturalnie:-(, a poprzednie dzieci jak rodziłaś?? No ale najważniejsze jest twoje zdrowie:tak:

Miłego weekendu:-)

ja wlasnie uspalam malego i moge isc dokanczac moj zurek mniam wkoncu zjem obiad ale wiecie co moj maly dzis odziwo spokojny nawet tfu tfu tfu zeby nie zapeszyc :-D teraz zasnal to moze bedzie spal do 17:30 - 18 :tak:
-j- to dobrze ze juz jestes :-D i ze dzidzi ma sie dobrze
iwona.c28 - to znaczy ze upolowalas czy kupilas :sorry2::zawstydzona/y: ja to licytuje na allegro ale chce miec na obcasie bo na plaskim mam z poprzedniego roku :tak:

milego popoludnia

Iwonko c.28 Dwa poprzednie porody były siłami natury. Ale wiesz co? Jakiś taki lęk mnie od poczatku ciąży opanował co do naturalnego porodu, że chyba to i dobrze, że cesarka będzie.
Nie mam porównania, ale czytając posty niektórych dziewczyn , które miały cesarkę stwierdzam , że chyba to jest mniej bolesne przeżycie niż poród siłami natury. Zwłaszcza , że nie było mi lekko.

reklama
Patrysia kupiłam - ja jakoś nie mam przykonania do kupowania takich rzeczy na allegro wolę przymierzyć i wiedzieć jak mi leżą:sorry2:. W sumie to nie są na płaskim obcasie,ale nie na szpilce tylko na takim "grubszym" obcasiku niezbyt wysokim...ale pokręciłam:zawstydzona/y:

J ja też nie mam porównania,bo oba porody miałam SN,ale z tego co czytam to mimo wszystko wolałabym rodzić naturalnie,bo w moim przypadku po naturalnym szybciutko wrociłam do siebie,a po cc słyszałam,ze jest trudniej i dłużej. No ale to pewnie kwestia indywidualna każdej kobiety.

Do góry