reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzień dobry dziewczynki!
U nas tż weekend pod znakiem słońca:tak: Wczoraj wybawiliśmy się na odpuście u rodziców. Dziś troszkę chmury naciągnęły ale mam nadzieję że z tego nic nie poleci:baffled: No nam się już udało wyleczyc. Adrianek ruszył do przedszkola a Madzia nie smarka:-)
Anaconda gratuluję zacięcia malarskiego:tak:
Heksa trzymam kciuki za wyniki:tak:
J zdróweczka dla córci:tak:
Iwonka nie zazdroszczę pobudki:baffled:
Agula u mnie też czasami były przełożone szczepienia i nie było żadnego problemu. Najważniejsze żeby mała się wykurowała:tak:

reklama
Wiecie co? To ja juz nie wiem co dolega mojej Julce. Cała noc wstawała co 10 min. na siusiu, wczoraj stan podgorączkowy, ogólne osłabienie i brak apetytu, ból brzuszka przy oddawaniu moczu... Ide z nią dziś do lekarza i mówię , że podejrzewam znowu zapalenie pęcherza, lekarz daje skierowanie na natychmiastowe wykonanie badania moczu, wykonujemy i okazuje sie , że w moczu brak jakichkolwiek bakterii.To ja sie pytam co w takim razie jej jest, dlaczego co chwilę mi siusia kilka kropel i płacze przy tym , w końcu małą dzidzią nie jest i mówi co ją boli, a lekarka mówi, że ona nie wie co to:wściekła/y:. Zostałam odesłana ze skierowaniem na jutro o powtórzenie badania i dostała furalgin.
W sumie to jak wieczorkiem ja obserwowałam to już jakby jej przeszło, ale nadal siusia z wielkim bólem.

-j- a moze to przewianie lub przeziebienie??? nie wiem...
co do szczepien to my tez jestesmy w tyle powinnismy miec drugie 9-go wrzesnia i niestety do tej pory mamy wstrzymane nie wiadomo do kiedy....

-j- to faktycznie dziwnie bo ewidentnie wygląda to na zapalenie pęcherza
Nad Lublinem jakieś chmury, zobaczymy co dalej z tego będzie. Wczoraj znów coś komp szwankował, ja już nie mam do niego siły:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

witam ;)
Mały w szkole, mała odświerza dawno zapomniane bajki, a mamusia przed kompem chwilowo.
Zaniosłam mocz na badanie , zobaczymy co wyjdzie jutro.
A jak z tą pociechą, która złapała ecoli?Jest jakaś poprawa, czy szpital maleństwo czeka?

-j- mały terza ma [rzepisana masc detromecyne domiejscowo 2x dziennie i co 4 godziny pól tabletki furaginu i to całe leczenie ze niby po tym ma przejsc zastrzyki z Biofuroxyn dozylne nam nie pomogły wiec nie wielka nadzieja ze teraz coc pomoze w poniedziałek mamy zrobic badania i we wtorek z nimi do p. doktor naszej w szpitalu sie zgłosic jak bedą złe to zadzwoni na oddział zarezerwowac nam miejsce. tak u nas to wyszło.
co do natalki która płakała ze ja szczypie, piecze, swedzi to po zrobieniu badan moczu, i bakteriologi wyszło wszystko idealnie jedno cozaobserwowalam to ze mała uskarza sie na te dolegliwosci jak w ciagu dnia zje wiecej cytrusów, owoców i kiszonego na ogórka wiecej to to sie nasila jak wyeliminujemy to z diety to jest ok.

no a dzis dzien chłopaka-... tez narobili sobie tych swiąt bo przeciez 10-go marca dzien męzczyzny i co tu swietowac?? w radio oba te dni tak nagłasniaja ze szok....
Chyba pójde po jakies pudełko czekoladek dla mego K a Szymcio za mały ... to w tym roku zaoszczedze:-D

Heksa z Julia miałam podobnie, jak tylko zjadła cos kwaśnego,zaraz piekło i bolało. Nawet witaminki C nie mogła brać.Oby Szymusiowi dobrze wyszły wszystkie badania.Chyba moja mała się tylko podziębiła. Ale kiedy i gdzie?Hmmm.Nie mam zielonego pojecia.A furalgin mojej bardzo pomaga, już po dwóch tabletkach widzę zmanę.

Ja też świętuję Dzień Chłopaka. Kupiłam ptasie mleczko, ale nie oparłam się pokusie niespróbowania czy oby napewno jest dobre. I tak we trójke zjedliśmy prezent dla tatusia.W sumie to w czwórkę.:-D:-D. Ale tatuś wybaczy.

reklama
czesc

caly dzien poza domem
bylysmy na kawce u kolezanki ktora ma 1,5mc coreczke.sama slodycz:-) Wczoraj kumpela zostala z 15mc corka na noc wiec szczesliwa doba:happy2:
Jestem padniet bo malo spalam wiadomo piwkowalysmy do pozna:tak::-D

dobranoc

Do góry