reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Oj, leci czas, leci. Ani się obejrzymy, a będziemy sobie opowiadać wrażenia z przygotowań do ślubu naszych pociech :-D:laugh2:
J aczasem wierzyć nie chcę,że Oliwka to już taki kawał baby jest, a za 2 miesiące będzie mieć 2 latka :szok: No bo ja to wiadomo, wieczna 18-stka :rofl2:

Inna wolniej........ w tym tempie to za chwilę zostaniemy teściowymi, babciami, a ja w tych rolach jeszcze się nie widzę;-):-p:laugh2::laugh2::rolleyes2:
Ja tez nie :-p a swoja droga ciekawe jakimy bedziemy tesciowymi:confused::-D:-D:-D:-D

No a faktycznie dopiero co cieszylam sie z pierwszej ciazy a juz Vanesska ma prawie 3 latka:-) A Klaudia moj kawal baby w wieku 3 miesiecy miala wzrost i wage Vanesski jak miala 6 miesiecy:szok: kupilam w zeszla zime na wyprzedazy kombinezon sliczny na zime i lipa,jest za maly przez to......no nic trzeba sie rozejrzec za innym:sorry2:

No to witam Kielce ;-) i ciebie Iwonko.c28.
Moja mała też miała też miała robiona cystografię w szpitalu, a to dlatego , że ciągle ( nawet przy braniu antybiotyku) wychodził jej źle mocz.Jest to badanie, które pomoże stwierdzić czy dziecko nie ma przypadkiem jakiś wad wrodzonych .U mojej nic nie wykryli. A jak narazie z układem moczowym wszystko od 2 lat jest ok. Czyżby wyrosła z tego? Pani doktor nefrolog stwierdziła, że mała uczulona jest na detergenty i kazała prać bielizne małej w zwykłym ,szarym mydle.

Dziewczyny mnie też bardzo szybko czas leci do przodu. Nim sie obejrzałam już jestem na półmetku ciąży. A pamiętam jak niedawno dowidzieliśmy się , że jestem w stanie błogosławionym . Co więcej pamietam jakby to było niedawno jak najstarszy potomek pojawił się na świecie, a tu juz szkoła... dziewczyny...

a swoja droga ciekawe jakimy bedziemy tesciowymi:confused::-D:-D:-D:-D
Ja wredną:rofl2::-p;-).... a tak poważnie mam nadzieje,że fajną,ale to się okaże w dalekiej dalekiej przyszłości;-)

J cystoretrografia niekoniecznie wykrywa wady wrodzone... mojej Natalce po porodzie nie domknęły sie kanaliki i stąd refluks,ale nie była to wada wrodzona . Tyle,że leczenie trwa często dośc długo ( w przypadku mojej niuni trwało to do 5 roku życia,a wykryli jak miała 3 tygodnie - właściwie cysto zrobili jak miała 1 rok,bo wcześniej nie można,ale od początku to podejrzewali)...przynajmniej mnie tak powiedzieli.

Zaraz będę uiekać do lekarza, bo Kuba w końcu wstał.

Inna wolniej........ w tym tempie to za chwilę zostaniemy teściowymi, babciami, a ja w tych rolach jeszcze się nie widzę;-):-p:laugh2::laugh2::rolleyes2:

No dobra, trochę się zagalopowałam :-D:laugh2::rofl2:

Ja też się nie widzę w roli babci (no bo ja jeszcze ćwierćwiecza nie mam), ale do roli teściowej to się przygotowuję :-D Prawda, Bodzinko moja kochana ????;-)

reklama
A ja w ten deszczowy dzień umyłam jedno okno, ludzie zapewne patrzyli na mnie jak na debila, ale ja musiałam to zrobić bo mnie szlag trafiał jak patrzyłam w tamtą stronę.

Do góry