reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Chiara bardzo proste rozwiązanie - zrób zapiekankę z tuńczykiem:
1. męzowi poiwedz ze to mięso tylko takie odtłuszczone:rofl2:
2.synu duzemu, ze to nie mięso tylko ryba:-p
3. a synu mały i tak wrabie i jeszcze pewnie o dokładkę poprosi:-D

Dobre, uśmiałam się :-D:-D:-D

Ale tak łatwo to z nimi nie mam, bo synu duży to je tylko rybę smażoną, a mężu w ogóle nie rybny :no:

reklama
Mój od biedy zje zapieknke tylko nie z rybą:dry::dry:
Więc on dziś je szybkie mięzo z zamrażarki.Właśnie mu robie.a ja cała wielka zapiekanke wrąbie SAMA.
Madzia na miotłe i przylatuj mi pomóc:rofl2::rofl2::rofl2:
Chiara Ciebie tyz zapraszam.

Dzien dobry!

U nas tez wirus grasuje i powoli nas rozkalada na lopaty :-:)-:)-( walcze z nim jak lwica, mam nadzieje, ze wygram :tak:

Jak ja sie ciesze, ze Wam moja zapiekanka smakuje, tez ja lubie :tak: bardzo :tak:

U mnie na szczescie maz wszystko jedzacy, co podam zje, a i sam potrafi pysznosci przygotowac :tak: Za to synek ostatnimi czasy wybredny sie zrobil, ale radze sobie. Ostatnio nie ruszy brokula, ktorego do niedawna uwielbial.... no to jada magiczne zielone ziemniaki ;-) (ziemniaki z brokulami utluczone) i jest ok.

Zycze Wam na dzis zdroweczka dla choruskow i wogole milego dzionka :tak:

chiara-To ja ci serdecznie współczuję.U mnie na szczęście jedzą wszystko.

anakonda
-Zdrówka dla Majeczki żeby ją choróbsko nie dopadło.
Ala ma podobną sytuację gdzieś głęboko katar słychać a na zewnątrz nic się nie wydostaje.

Witam.
Znów zimno i pada bryyyyyyyyy:baffled:, na szczęście zaczęli grzać to chociaż w domku cieplej.
Już posprzątałam tylko obiad mi został do zrobienia - dziś piersi z kurczaka z surówką i ziemniakami.

Madźka - dziś jest środa:zawstydzona/y: - trudno PPD ci przepadło - dziś nie musisz, bierz kawę i na ploty na BB;-):-p

Zdrówka choraskom:tak:

witam pieknie Mamunie:-). Jestem już po porannym porzadkach. A wczoraj prasowałam od 20 do prawie 24ej:szok::rofl2:. W dodatku moje szkraby wogóle nie chciały iść wczoraj spać. Bartek zasnął o 22 Kubuś po 23:rofl2:!!!! Nie wiem co im sie stało. Wcale dużo nie spali w ciągu dnia. Na szczęście mąż się nimi zajmował:happy:. Wczoraj popołudniu bylismy też z małżem po garnitur i spodnie do pracy. Wydalismy 900 zł:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:!!!! Na szczęście 600 zł to prezent od teściówki. Kupilismy tez botki takie pół zimowe dla Kubusia bo naprawdę jest zimno. Musze zacząć też myśleć o jakimś kombinezoniku dla Bartka bo te co zostały po kubie to są za małe:confused:. Niestety urodzili sie w innych porach roku i tylko ubranka z wiosny i jesieni będą mi się pokrywać. U mnie dziś na obiadek udka kurczaka w warzywach i ziemniaczki odsmazane lub ryz z curry, jeszcze nie wiem. Jedno co wiem to że zaraz będę robic ciasto marchwiowe bo po prostu szukam czegos słodkiego a w domciu nic nie ma.

Witam poprzedszkolnie :-)Maly odsypia teraz bo wczoraj zasnal przed 24 :szok: a sam za to wstal o 7 :-) Niestety skonczylo sie na siedzeniu na korytarzu ponad 3 godzinki ale jakos pod koniec juz do domu nie chcial.Jutro postaram sie wyjsc zobaczymy czy sie uda i czy nie beda dzwonic za mna.

Witam nowa mamusie.widze male zamieszanie ale i przeprosiny :yes:Och trzeba uwazniej czytac ;-)

Vici u mnie tez cos ostantio sie szkraby poprzestawiali i nie chcą iść spać wcześnie.

A u mnie w nocy Maja coś pokasływała:-:)-:)-( oby nic gorszego się nie przyplątało.
Brzydkiej pogody ciąg dalszy, tak więc niedługo dopadnie mnie depresja:baffled::baffled::baffled:
Jedziemy szukać dziś dla Mai butów bo zostały jej tylko szmaciane
Ja właśnie kawusiam przy kompie a Maja ogląda "W dobranocnym ogrodzie":tak::tak::tak:
Dzień dobry wszystkim:-):-):-)

My wczoraj Kubusiowi kupilismy takie botki:

buty.jpg

Dzięki Bodzinka, chętnie bym zjadła zapiekankę, ale u mnie to straszne wybredoty w domu.:confused:
Mąż - bez mięcha nie podchodź:-D
Synu duży - z mięchem nie podchodź:-D
Synu mały - ten to się udał JE WSZYSTKO:tak::-D ( ma w życiu tylko 3 produkty których nie je - brokuł, kalafior i szpinak)

I bądź tu mądra i coś zrób :szok::-)

ojeju no to masz problem:baffled:. U nas nikt nie jest wybredny jak narazie. Czasem małż jak jest dwa dni pod rząd coś bezmiesnego to grzecznie prosi o kawałek jakiejś padlinki;-);-);-);-);-) Kubus lubi wszystko oprócz cebuli i sałaty.:szok: Nawet ogórki kiszone i kapustę kiszoną uwielbia:szok:. No o Bartku to nic nie moge powiedzieć:-p ale oceniam że na początku słoiczki będą mu smakować bo ostatnio dałam mu jabłko nadgryzione do polizania i po prostu aż piszczał bo chciała więcej choć z początku był zaskoczony.:-D:-D:-D

MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ!!!!:tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
elmaluszek infekcje ma moja starsza corcia :-( dzis sie ptwierdzilo ale czekam jeszcze na wyniku posiewu.U nas prawdopodobnie przyczyna bylo przetrzymywanie moczu przez Vanesske jak byla w przedszkolu,bo na kibelek boi sie zalatwiac:sorry2: i teraz z tego co wiem to tym bardziej nie powinna przetrzymywac moczu wiec chyba zaczne jej znow i w dzien zakladac pieluchy:-(ech nie w odpowiednim czasie te przedszkole nam sie trafilo.
Szybkiego wyleczenia życzę i oby już nie wracało. My mielismy ten sam problem.

Dzień Dobry....
Lolo spała dziś do 6,30:szok::szok:
Nawet mój M wstał przed nim:-p:-p
Teraz zbieram w sobie siły co by odstwić szybkie PPD i leniować się o tak leniować!!!!!!!!!!!!!
I jak idzie leniowanie?

A u mnie w nocy Maja coś pokasływała:-:)-:)-( oby nic gorszego się nie przyplątało.
Brzydkiej pogody ciąg dalszy, tak więc niedługo dopadnie mnie depresja:baffled::baffled::baffled:
Jedziemy szukać dziś dla Mai butów bo zostały jej tylko szmaciane
Ja właśnie kawusiam przy kompie a Maja ogląda "W dobranocnym ogrodzie":tak::tak::tak:
Dzień dobry wszystkim:-):-):-)
Zdrówka dla Majci

Dzień dobry tak w ogóle. o pogodzie nie piszę:angry::angry:w domu wirus kataru, dzisiaj wtorek więc PPD na obowiązkowo:nerd:
Myslałam, że jest środa, ale może się mylę:-D

Dzięki Bodzinka, chętnie bym zjadła zapiekankę, ale u mnie to straszne wybredoty w domu.:confused:
Mąż - bez mięcha nie podchodź:-D
Synu duży - z mięchem nie podchodź:-D
Synu mały - ten to się udał JE WSZYSTKO:tak::-D ( ma w życiu tylko 3 produkty których nie je - brokuł, kalafior i szpinak)

I bądź tu mądra i coś zrób :szok::-)
To faktycznie bądź tu mądra i obiad ugotuj. Przecież to więcej myslenia niż przy teście IQ. Współczuję

Mój od biedy zje zapieknke tylko nie z rybą:dry::dry:
Więc on dziś je szybkie mięzo z zamrażarki.Właśnie mu robie.a ja cała wielka zapiekanke wrąbie SAMA.
Madzia na miotłe i przylatuj mi pomóc:rofl2::rofl2::rofl2:
Chiara Ciebie tyz zapraszam.
Nie bądź taka samolubna. Podziel sie z nami....

A wogóle to dzień dobry popołudniowo. PPD zrobiłam, obiadek zaliczony (kotlety z kalafiora - jednak czekam na przepis Kerry) i też leniuchowanie urządzam. Olcia bajkę ogląda i choć wiem, że powinnam coś z nia porobić to dzisiaj naprawdę nie mam weny twórczej do wymyślania zabaw.

Do góry