reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Chiara bardzo proste rozwiązanie - zrób zapiekankę z tuńczykiem:
1. męzowi poiwedz ze to mięso tylko takie odtłuszczone:rofl2:
2.synu duzemu, ze to nie mięso tylko ryba:-p
3. a synu mały i tak wrabie i jeszcze pewnie o dokładkę poprosi:-D

Dobre, uśmiałam się :-D:-D:-D

Ale tak łatwo to z nimi nie mam, bo synu duży to je tylko rybę smażoną, a mężu w ogóle nie rybny :no:

reklama
Mój od biedy zje zapieknke tylko nie z rybą:dry::dry:
Więc on dziś je szybkie mięzo z zamrażarki.Właśnie mu robie.a ja cała wielka zapiekanke wrąbie SAMA.
Madzia na miotłe i przylatuj mi pomóc:rofl2::rofl2::rofl2:
Chiara Ciebie tyz zapraszam.

Dzien dobry!

U nas tez wirus grasuje i powoli nas rozkalada na lopaty :-:)-:)-( walcze z nim jak lwica, mam nadzieje, ze wygram :tak:

Jak ja sie ciesze, ze Wam moja zapiekanka smakuje, tez ja lubie :tak: bardzo :tak:

U mnie na szczescie maz wszystko jedzacy, co podam zje, a i sam potrafi pysznosci przygotowac :tak: Za to synek ostatnimi czasy wybredny sie zrobil, ale radze sobie. Ostatnio nie ruszy brokula, ktorego do niedawna uwielbial.... no to jada magiczne zielone ziemniaki ;-) (ziemniaki z brokulami utluczone) i jest ok.

Zycze Wam na dzis zdroweczka dla choruskow i wogole milego dzionka :tak:

chiara-To ja ci serdecznie współczuję.U mnie na szczęście jedzą wszystko.

anakonda
-Zdrówka dla Majeczki żeby ją choróbsko nie dopadło.
Ala ma podobną sytuację gdzieś głęboko katar słychać a na zewnątrz nic się nie wydostaje.

Witam.
Znów zimno i pada bryyyyyyyyy:baffled:, na szczęście zaczęli grzać to chociaż w domku cieplej.
Już posprzątałam tylko obiad mi został do zrobienia - dziś piersi z kurczaka z surówką i ziemniakami.

Madźka - dziś jest środa:zawstydzona/y: - trudno PPD ci przepadło - dziś nie musisz, bierz kawę i na ploty na BB;-):-p

Zdrówka choraskom:tak:

witam pieknie Mamunie:-). Jestem już po porannym porzadkach. A wczoraj prasowałam od 20 do prawie 24ej:szok::rofl2:. W dodatku moje szkraby wogóle nie chciały iść wczoraj spać. Bartek zasnął o 22 Kubuś po 23:rofl2:!!!! Nie wiem co im sie stało. Wcale dużo nie spali w ciągu dnia. Na szczęście mąż się nimi zajmował:happy:. Wczoraj popołudniu bylismy też z małżem po garnitur i spodnie do pracy. Wydalismy 900 zł:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:!!!! Na szczęście 600 zł to prezent od teściówki. Kupilismy tez botki takie pół zimowe dla Kubusia bo naprawdę jest zimno. Musze zacząć też myśleć o jakimś kombinezoniku dla Bartka bo te co zostały po kubie to są za małe:confused:. Niestety urodzili sie w innych porach roku i tylko ubranka z wiosny i jesieni będą mi się pokrywać. U mnie dziś na obiadek udka kurczaka w warzywach i ziemniaczki odsmazane lub ryz z curry, jeszcze nie wiem. Jedno co wiem to że zaraz będę robic ciasto marchwiowe bo po prostu szukam czegos słodkiego a w domciu nic nie ma.

Witam poprzedszkolnie :-)Maly odsypia teraz bo wczoraj zasnal przed 24 :szok: a sam za to wstal o 7 :-) Niestety skonczylo sie na siedzeniu na korytarzu ponad 3 godzinki ale jakos pod koniec juz do domu nie chcial.Jutro postaram sie wyjsc zobaczymy czy sie uda i czy nie beda dzwonic za mna.

Witam nowa mamusie.widze male zamieszanie ale i przeprosiny :yes:Och trzeba uwazniej czytac ;-)

Vici u mnie tez cos ostantio sie szkraby poprzestawiali i nie chcą iść spać wcześnie.

A u mnie w nocy Maja coś pokasływała:-:)-:)-( oby nic gorszego się nie przyplątało.
Brzydkiej pogody ciąg dalszy, tak więc niedługo dopadnie mnie depresja:baffled::baffled::baffled:
Jedziemy szukać dziś dla Mai butów bo zostały jej tylko szmaciane
Ja właśnie kawusiam przy kompie a Maja ogląda "W dobranocnym ogrodzie":tak::tak::tak:
Dzień dobry wszystkim:-):-):-)

My wczoraj Kubusiowi kupilismy takie botki:

buty.jpg

Dzięki Bodzinka, chętnie bym zjadła zapiekankę, ale u mnie to straszne wybredoty w domu.:confused:
Mąż - bez mięcha nie podchodź:-D
Synu duży - z mięchem nie podchodź:-D
Synu mały - ten to się udał JE WSZYSTKO:tak::-D ( ma w życiu tylko 3 produkty których nie je - brokuł, kalafior i szpinak)

I bądź tu mądra i coś zrób :szok::-)

ojeju no to masz problem:baffled:. U nas nikt nie jest wybredny jak narazie. Czasem małż jak jest dwa dni pod rząd coś bezmiesnego to grzecznie prosi o kawałek jakiejś padlinki;-);-);-);-);-) Kubus lubi wszystko oprócz cebuli i sałaty.:szok: Nawet ogórki kiszone i kapustę kiszoną uwielbia:szok:. No o Bartku to nic nie moge powiedzieć:-p ale oceniam że na początku słoiczki będą mu smakować bo ostatnio dałam mu jabłko nadgryzione do polizania i po prostu aż piszczał bo chciała więcej choć z początku był zaskoczony.:-D:-D:-D

MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ!!!!:tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
elmaluszek infekcje ma moja starsza corcia :-( dzis sie ptwierdzilo ale czekam jeszcze na wyniku posiewu.U nas prawdopodobnie przyczyna bylo przetrzymywanie moczu przez Vanesske jak byla w przedszkolu,bo na kibelek boi sie zalatwiac:sorry2: i teraz z tego co wiem to tym bardziej nie powinna przetrzymywac moczu wiec chyba zaczne jej znow i w dzien zakladac pieluchy:-(ech nie w odpowiednim czasie te przedszkole nam sie trafilo.
Szybkiego wyleczenia życzę i oby już nie wracało. My mielismy ten sam problem.

Dzień Dobry....
Lolo spała dziś do 6,30:szok::szok:
Nawet mój M wstał przed nim:-p:-p
Teraz zbieram w sobie siły co by odstwić szybkie PPD i leniować się o tak leniować!!!!!!!!!!!!!
I jak idzie leniowanie?

A u mnie w nocy Maja coś pokasływała:-:)-:)-( oby nic gorszego się nie przyplątało.
Brzydkiej pogody ciąg dalszy, tak więc niedługo dopadnie mnie depresja:baffled::baffled::baffled:
Jedziemy szukać dziś dla Mai butów bo zostały jej tylko szmaciane
Ja właśnie kawusiam przy kompie a Maja ogląda "W dobranocnym ogrodzie":tak::tak::tak:
Dzień dobry wszystkim:-):-):-)
Zdrówka dla Majci

Dzień dobry tak w ogóle. o pogodzie nie piszę:angry::angry:w domu wirus kataru, dzisiaj wtorek więc PPD na obowiązkowo:nerd:
Myslałam, że jest środa, ale może się mylę:-D

Dzięki Bodzinka, chętnie bym zjadła zapiekankę, ale u mnie to straszne wybredoty w domu.:confused:
Mąż - bez mięcha nie podchodź:-D
Synu duży - z mięchem nie podchodź:-D
Synu mały - ten to się udał JE WSZYSTKO:tak::-D ( ma w życiu tylko 3 produkty których nie je - brokuł, kalafior i szpinak)

I bądź tu mądra i coś zrób :szok::-)
To faktycznie bądź tu mądra i obiad ugotuj. Przecież to więcej myslenia niż przy teście IQ. Współczuję

Mój od biedy zje zapieknke tylko nie z rybą:dry::dry:
Więc on dziś je szybkie mięzo z zamrażarki.Właśnie mu robie.a ja cała wielka zapiekanke wrąbie SAMA.
Madzia na miotłe i przylatuj mi pomóc:rofl2::rofl2::rofl2:
Chiara Ciebie tyz zapraszam.
Nie bądź taka samolubna. Podziel sie z nami....

A wogóle to dzień dobry popołudniowo. PPD zrobiłam, obiadek zaliczony (kotlety z kalafiora - jednak czekam na przepis Kerry) i też leniuchowanie urządzam. Olcia bajkę ogląda i choć wiem, że powinnam coś z nia porobić to dzisiaj naprawdę nie mam weny twórczej do wymyślania zabaw.

Do góry