reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
no dobra kobitki ja zmykam znad kompa:tak:białe pranko już czeka na rozwieszenie, szybki prysznic i na spacerek wybywamy bo dziecię zerwane ze świtu już spać mi się przymierza:dry:
nie mam pomysłu na obiad dzisiaj. jak wrócę muszę do księgi zajrzeć:tak:no to do później i miłego dnia dla tych co nie zaględły i rozkosznych spacerków dla tych co wkrótce pryskają z dzieciaczkami:tak::-):-)

Normalnie ten watek to ostra jazda bez trzymanki. Jak czytam inne to od wczoraj wieczora ze 3, 4 posty jak przybyly to szal, a u nas 5 stron :-). MY dzis spali prawie do 9:szok:, ale za to pewnie maruda w dzien nie zasnie.
Ja też już dziś muszę dobranoc powiedziecc bo moja córka leży w moim łóżku i wrzeszcy. Umyśliła sobie takie oto spanie: ja mam leżec koło niej a ona mi będzie trzymac ręce za dekoldem:wściekła/y: Wszystko fajnie tylko ja ją już od godziny zasypiam:angry: Żołądek już sobie poszedł bom taka głodna:no: Buuuuuuuu:crazy:
Stasiu tez w podobny sposob czasem zasypia. Tylko nie beczy przy tym. No prosze jak sie dobrali :-)
Włosięta malnięte na królewskie mango:tak:,nawet,nawet wyszły;-):tak:.
Nawet nie umie sobie wyobrazic jak wyglada owo krolewskie mango. Wklej foty migiem :-)
witam,

Bodzia jak skończą Ci się już przedmioty do sprzątania zapraszam do nas...;-)
Ja też dziś muszę coś posprzątać więcej (ale okna ..bez jaj, to niech mój chłop zrobi ;-)
Bodzia zgodzisz sie ze mną, że plusem małego mieszkania jest niby mało sprzątania, ale to pułapka bo tak naprawdę jest go więcej niż w większym bo na małej powierzchni widać bardziej bałagan...
Taa, ja wiem cos o tym, tu mam do dyspozycji ok 25m i wieczny balagan, w Polsce ponad 100 i bardziej mozliwy do ogarniecia balagan.
Ale mam wyrzuty:-:)-:)-(
Lolo wylal wiadro wody......A ja najczesciej myje podloge wrzatkiem, dobrze,ze dzis mialam ostudzona wode bo wylal ja sobie na nozki.A ja co dzien mu mowie, zeby tego nie ruszal i nie wytrzymala.Nie dosc, ze na niego nakrzyczalam to klapsa dostal.Taka mine zrobil biedny, nie wiedzial co sie dzieje,:-:)-:)-(Teraz cyca i przysypia a mnie jest zle..Ale jak sobie pomyslalm, ze tam mogl byc wrzatek....
,
yyy klapsa nie pochwalam.Dziecko w tym wieku nie rozumie konsekwencji swojego dzialania, ani tego ze ukochana mama sprawia mu bol.Nie powiem ze ja nigdy...bo swieta nie jestem(raz zdarzylo mi sie przez sen, St przebudzil sie w nocy i nie mogl zasnac, krecil sie po lozku i w pewnym momencie tak mi przywalil glowa w warge ze przecial mi ja i polala sie krew, a warga spuchnieta, dostal wtedy klapsa, ale ja nie bylam do konca swiadoma co robie, wyrwana z glebokiego snu...) Szczegolnie w takich przypadkach jak opisalas to nie jest wina dziecka. Nie gniewaj sie ale ja tak wlasnie mysle.
:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::-D:-D:-D faceci:rolleyes:
:szok::szok: mówiłam , że Pudzianeczka:tak:;-)
he he dobre, a ja przed porodem ze skurczami co kilka min przeszlam ok 1 km na pieszo bo taxowki nie bylo zadnej, oczywiscie nie wpadlam na to by zadzwonic po karetke i w zwiazku z tym o 7 bylam w szpitalu, przed 12 Stasiu juz sie urodzil, a wieczorem bylismy w domu :)
Muszę się pochwalic że mi córcia zaczyna nocnikowanie trybic:tak::-D Wczoraj latała z gołą dupką i zawołała że sisi. Poleciała do łazienki posadziłam ją na kibelku i zrobiła:laugh2::laugh2:
Dobra ja idę się plumkac:-)
Bardzo madra dziewczynka.
brawo Madziucha:tak::-):-):-):-)

:-D:-D:-D:-D:rofl2: to by sumsiadki Twoje te wysiadujące wiecznie zdziwiły jakbyś z zestawem małego kopacza do piaskownicy ruszyła bez Lolka:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kasiu doskonale o tym wiem i dlatego wyrzuty mialam.
A teraz biore zestaw kopacza, Lolka i ide do piasku....

A, zapomniałam napisać, że wczoraj dostaliśmy odkurzacz który sam odkurza :laugh2:. Więc od dzisiaj kocham odkurzanie :tak: Włączyłam sobie tą maszynę, ona sprząta a ja siedzę z kompem na kolanach i patrzę tylko coby Oliwka czegoś "mądrego" nie wymyśliła (np. żeby nie spróbowała na tym stanąć, żeby pojeździć:-D), ale póki co to ona lata za odkurzaczem i ustawia mu przeszkody :rofl2: A machina wygląda tak:

Suuuper machina. Tylko pozazdroscic. A ja jako ze niecierpie wieszac prania to kupilam sobie (wlasnie czekam na dostawe do domku w PL):-):-):-)pralke z suszarka. Bo jak se przypomne te porozstawiane suszarki w domu to krew mnie zalewa.
PRALKO-SUSZARKA ELECTROLUX EWW1290 (379866608) - Aukcje internetowe Allegro
No cosik takiego mniej wiecej to bedzie. Juz nie moge sie doczekac.

reklama
Kasiu,aparata nie mam na stanie:no:.
Mój dzwonił o 10:44,że już teście z aparatem wyjeżdżają i za pół godziny będą:tak: i co:confused: Jajco:wściekła/y::angry::angry:! Zdążyłam z kumpelą wypisac dedykacje na prezenta dla nauczycielek .:tak:

Do góry